Hippiefest

Jajaja, jag förstår att det är många som är otåliga nu... (Skaffa Google Reader så slipper ni sitta och bevaka inläggen, förresten!!!) Jag ska lägga ut bilder från helgens hippie-fest, som förövrigt blev väldigt lyckad! Alla var otroligt snygga och nivån var på topp!









Vi var många som hade gått ihop och köpt en massa fina presenter till en riktig sportfåne (man kan ana att det var en annan sportfåne som valde presenterna - mycket lyckad kombination!)
Först en Brynäströja


...och så lite neutralisering med en lövenhanduk (inte favoritlaget kanske)


En Örebrotröja (lägg märke till den mycket gladare uppsynen här!)


Och slutligen lite mer Lövengrejer (även ett skohorn, som inte syns på bilden)


En sjukt läcker Vodkaflaska!


Andreas vann priset för kvällens bästa utklädnad (en flaska Elvis-vin förstås!)










Mmmmm, den luktar såååååååå gott!!!!

(tuggummi - för den som undrar)

Uppträdande av "Umeås Elvis" (spana in fotografen under bordet!)


Häremellan hade jag ett fantastiskt givande och intressant samtal och en snabbkurs i hur kameran fungerar (med en proffsfotograf, dock ej han som kröp under bordet.. *fnissar*). Så helt plötsligt fick jag till såna där läckra vimmelbilder...











Kraaaaaaam!



Helt plötsligt gick Hippiefesten över till hårdrockstema...








Slut för ikväll!

Värmen flödar igen...

Redovisningen av grupparbetet gick riktigt bra, själv sa jag kanske inte allt för många meningar på engelska, men ändå!
Jag smet lite tidigare för att hinna hem och ta emot en som skulle kolla på vår fjärrvärmeanläggning, det har varit något konstigt med värmen - inte iskallt men absolut inte varmt och skönt! Ena grannen hade lovat att han skulle ta emot reparatören om jag inte hunnit hem, men nu hann jag alltså hem (och grannen underrättades). När tjejen kom hann vi bara ner i källaren så dök ändå grannen upp... Allt tjejen sa och gjorde ifrågasattes nogsamt (av grannen)! Tillsist hade hon iaf lyckats få "pannan" att funka som den ska och de hann bara lämna huset så ringde jag Niklas för att berätta vad som sagts och gjorts, vet ju hur otålig han är...

Ikväll kom så nämnda granne upp som gubben-i-lådan och skulle bara  "avlägga rapport om vad som gjordes idag"!!!!!! Men va fan, vad tror han att jag hade gjort då?? Suttit hemma och inte sagt ett ord till N? Troligt... Jag blev så jävla störd, snacka om att jag kände med förminskad! Tror det är första gången jag använder mej av det uttrycket, men det var faktiskt så jag kände mej - förminskad! Och N gjorde inte saken bättre när han inte så mycket som andades något om att jag redan berättat allt för honom! *morrar* Tack och lov kom han iaf till mej och kommenterade hånfullt om besöket och även att grannen tydligt visat sig störd över att det var en kvinna som var reparatören och att han inte hade haft något som helst förtroende för henne! 

Jag hoppas verkligen att värmen nu kommer att flöda här i huset, så vi inte behöver ringa efter hjälp igen! Skulle det ändå hända ska vi då absolut inte berätta det för grannen - skulle aldrig drömma om att ge honom den tillfredsställelsen! Annars har vi ju som jag brukar tjata om himla bra grannar här (den här grannen är normalt oxå bra, men just nu känner jag mer bara oerhört less på honom), i morse kom tex en annan granne för att höra hur det gick med värmen, eftersom N hade varit hem till honom igår kväll för att kolla hur hans inställningar på pannan var. Den karln kallar förövrigt alltid Niklas för Micke! Fattar inte varför, direkt jag får tillfälle säger jag "N I K L A S" för att han ska komma på att han kanske heter "Nicke", men icke sa Nicke (rolig jag var nu va?) han envisas med att ändå alltid säga Micke... Man kan inte lära gamla hundar sitta, va?

Jag hade lovat Svante att vi skulle plocka fram adventsstakarna idag, eller ska jag vara helt ärlig så sa jag "KANSKE" imorse när han frågade om vi kunde ta fram dem idag, men han blev så himla glad att jag inte kunde göra honom besviken... (Han blir alltid lika glad när man säger kanske  "jäääh, vi ska ta fram ljusen idag kanske!" sprang han tex imorse och berättade överlycklig för både Joel och Ida.) Vi tog bara fram fyra stakar - varav TVÅ fungerade! Jag tappade helt (jul-)musten och orkade inte genomföra operation felsökning, det får vara till nån annan dag!

Helgen är fullspäckad (så till den milda grad att jag sitter helt apatisk ikväll istället för att göra nåt vettigt - dumt, jag vet! Imorgon är det skola, fixa för Hippiefesten (måste göra ett gratulationskort + fixa några lekar oxå...!). Lördag: fixa med julkorten inför söndans julmarknad och så förståss Festen. Söndag: Julmarknad i Innertavle. Det lät kanske inte så farligt nu när jag spaltar upp det, men jag hade dessutom tänkt att jag skulle hinna adventsstäda och pynta lite till + baka lussebullar, dessutom väntar en hemtenta under nästa vecka - på ENGELSKA!!!... Jag ska försöka sänka ambitionerna, men det är ju lättare sagt än gjort.

Trevlig helg!


Innertavle på söndag - vi ses där va?

Jag tror jag har glömt att berätta att vi minsann ska få sälja våra julkort nu! På söndag (skyltsöndag) ska vi stå i Innertavle på deras marknad (eller vad det nu är...) och dessutom ska de två tjejer vi delar bord med få stå på deras arbetes julbasar. Basaren är nästa vecka, så nu gäller det att ligga i med korttillverkningen! Fast ska jag vara helt ärlig tror jag inte att korten kommer att sälja så rackarns mycket, folk lägger väl kanske pengarna på halsbanden och köper hellre ett billigt massproducerat kort på lågprisbutiken istället.

Well, well, har du inget bättre för dej så åk till Innertavle och leta reda på deras skyltsöndagsfirande - och köp dej några snygga julkort, vettja!

Ett par snygga kort på Ida och Joel från igår när vi fick ett helt paket (allt var inte till oss!) med roliga peruker och grejer till helgens stundande Hippie-fest! GRATTIS till födelsedagsbarnet som faktiskt fyller år idag!

När Ida såg bilderna idag sa hon "vilka är det där?"! *fnissar*



Hjärnsläpp

Det blev en låååång dag på skolan idag! Först kom jag (och en tjej till) en timme för tidigt!!! Hur kan man lyckas med det???!! Nåja, jag träffade på Anna som jag sommarjobbade med i sommar (hon hade också lyckats komma en timme för tidigt till sitt grupparbete! - undrar om det smittar...?) och det var ju väldigt trevligt!

Grupparbetet var oxå riktigt kul (!), eller det var mest vår portugisiske vänn som arbetade, vi andra sa bara några meningar här och där och sen fick han sitta och skriva ner nåt vettigt! Nä, det var inte så farligt som det låter, han insåg nog själv att han var den som var bäst på att skriva, så för att slippa sitta hela natten tog han på sig den rollen. Men det blev iaf många mycket intressanta diskussioner om våra olika kulturer och sedvänjor, förutom portugisen har vi oxå en finska i gruppen (men, där är väl kulturkrocken inte direkt överväldigande).

När jag äntligen tog mej ifrån skolan satt en stor, fet och grå p-bot på rutan!!! Jag kunde hålla mej från skratt vill jag lova! Fy, så himla onödigt, har de verkligen inget bättre för sig att jaga fattiga studenter?

Niklas tog med sig Ida och Joel till badhuset ikväll, jag och Svante stannade hemma och umgicks lite på tumanhand. Det blev ett parti Yatzi, Svante räknade ihop poängen hela tiden och varje gång fick vi "TIO"! Jag började med att föra protokoll, men snabbt tog han över - så att det skulle bli ordning och reda antar jag....



Tio, tio, tio, tio, tio..... Okej, han har kanske inte lärt sig att skriva siffrorna ännu, men han är ju bra på att dra streck iaf!


Svante var såklart tvungen att fota lite oxå.


Direkt efter skolan/dagis hann vi leka brandbil, snygga va?


Nu har jag tittat klart på Leilas jul (TV4 plus), så nu måste jag torka av tangentbordet innan det blir kortslutning här...

Åldersgräns på universitetet?

Fan, de som är under 25 år borde inte få läsa på universitetet!!! Åtminstone inte de som är överambitiösa!
Här sitter jag nu igen (!) och ska skriva samma sak om samma bok som igår! Hur gick det till????
Vi har en jäkligt bra grupp på skolan, så länge hon-som-är-yngst (läs; hon som är mest ambitiös!) springer på andra möten och grejer, men direkt hon kommer tillbaka till grupprummet stannar tiden! ...eller iaf arbetet, tiden rusar ju på som vanligt...! Suck, nu måste vi tillbaka till skolan imorgon igen för att ännu en gång sätta oss med samma frågor och vi kommer antagligen inte att komma till något bättre resultat än vad vi gjorde idag. Hörde ryktesvis att en grupp blev klar med sitt arbete igår!

Om det inte varit för att det bara var fröken Ambitiös som hade dator med sig idag hade vi nog hunnit färdigt idag. Jag tror lustigt nog att alla insåg att vi skulle hunnit färdigt om vi bara hade fått sitta en timme till, men bruttan skulle på ännu ett möte och eftersom hon fattade att vi skulle bli klara under den tiden var hon väl orolig över vad vi skulle göra med hennes dator. Kanske vi bara skulle lämna den vind för våg, eller skulle vi sno den? Jag hade lätt kunnat offra mej och datorvaktat den halvtimmen (?) tills hon "mötat" klart (bra svenska, va?)

Nä, åter till arbetet!

Rödbetsmusch

Vinden börjar mojna lite, härligt! Nu är det vitt och fint här, har hunnit skotta två gånger idag och faktiskt lyckats skrapa ihop till en liten backe - eller en liten snöhög iaf, till ungarnas stora glädje.
 
Idag är en stor dag! Joel har för första gången i livet (men garanterat inte sista!) lagat middag alldeles själv! Det blev något så avancerat som pytt-i-panna! Det är inte riktigt Joels favvomat, men idag tyckte han att det var så gott att han tom åt TVÅ portioner! Dessutom jobbade han hårt på att försöka övertyga Ida om att maten verkligen var god och att löken inte ens kändes! Varför måste man överhuvudtaget nämna L-ordet har jag fantastiskt svårt att förstå.... Ida petade ut skinkbitarna ur pytten och dränkte dem med massor av rödbetor. Svante däremot åt glad i hågen, han hade missat lök-snacket...

Kvällen i bilder

Spana in Idas härliga rödbetsmusch!


En av favoritlekarna för tillfället är att släcka alla lampor i ett rum och bara lysa med "lyslampan" (som Svante säger).




Kvällsdoppet - i mycket skum och med många leksaker



Svammel...

Måndag igen, och en riktigt vit sådan dessutom! Även om jag inte är så förtjust i blåsten så tycker jag att det är kanon att det blir lite mer snö - kanske vi får en vit jul i år!!! Hoppas!
Jäklar vad det stormade igår kväll och i natt! Jag och Annica trotsade stormen och traskade på runt byn det gick riktigt bra, hela långa raksträckan hade vi vinden i ryggen så det gick verkligen undan där, tur att vi inte hade motvind där då hade vi nog inte kommit hem än... Det var bättre att ha vinden i ansiktet när det är en massa hus som skyddar lite.

Helgen har varit ganska slö, inte många knop gjorda men nu i veckan får man väl börja med adventsstädning och byta lite gardiner, orkar inte fixa allt till helgen utan sprider nog hellre ut det lite under veckan. Jag trodde förresten att jag var lite smart för ett par veckor sen och köpte en amaryllis, trodde att den inte skulle slå ut förrän fram mot advent... Vilken miss, den har blommat över en vecka nu! Fattar inte vad jag gjorde för fel? Jag hade knappt vattnat den något, men däremot står den i köket och det kanske är för varmt där..? Förra helgen såg jag nästan hur ena blomman slog ut när ugnen var på! Ett tips kan alltså vara; ställ INTE amaryllisen i köket om du inte vill att den ska slå ut!

Nä, nu ska jag rusa till skolan! Idag ska vi låna böcker om hur man blir en bra ledare, hoppas att det finns någon på svenska!!! Det ska vara en bok i stil med "10 råd för att bli en bra ledare" sen ska vi analysera boken och se vilka teorier de använder sig av i boken - trist! Men får man läsa den på svenska går det väl bra iaf.
Jag har för övrigt klarat engelska ganska bra tycker jag, så länge jag bara behöver lyssna, läsa och prata - skriva är värre! Jag drar mej gärna för att prata engelska (tycker det är pinsamt när andra svenska sitter och lyssnar på mitt stakande, är det bara utlänningar i närheten går det bättre), men eftersom portugisen i min grupp tror att jag är nån slags samordnare för vår nya grupp har jag inte lyckat smita undan... Han verkar inte märka att jag är obekväm med språket - eller så gillar han bara att plåga mej! *fnissar*

Hare!


Röda tråden...

 Behöver jag säga mer? Bästa dagen på veckan (åtminstone den senare delen av dagen!).

Imorse när J skulle gå till skolan hann han nästan bara utanför dörren så kom han inrusande igen med tårarna sprutande ur ögonen!!! Totalt skräckslagen berättade han att han sett en röd bil!!!   (För den som ev skulle ha missat det så har en man i en röd bil försökt locka till sig flickor, i stan.) Till saken hör att vi oxå har en röd bil, jag menar man kan ju inte vara rädd för alla röda bilar, det går ju bara inte! Men det var förstås inte vår bil han var rädd för, utan en röd bil som stannat längre ner på gatan just när J skulle gå över vägen. Det läskiga som J sa var att bilen redan passerat J, så den stannade inte för att J skulle kunna gå över... Själv är jag ganska övertygad om att det inte var den bil som det stått om i tidningarna, men jag förstår ju att J blev rädd iaf. Han fick skjuts till skolan idag istället, man måste väl ta hans rädsla på allvar, det är ju trots allt bättre att de reagerar en gång för mycket än en gång för lite...
Det är svårt att veta hur man ska handskas med såna här grejer, samtidigt som man måste prata med barnen om vad som händer i samhället (dessutom läser han ju tidningar,och det snackas ju på skolan) så vill man ju inte skrämma dem för mycket. Det är ju inte meningen att de ska gå och vara rädda för allt och alla hela tiden! Var hittar man balansen tro...?



Idag tog vi oss äntligen för att köpa ett par nya vinterskor till I. Hon har klagat på sina skor i ett par veckor nu, ett par är för små och ett annat par är för stora... ...och osköna och fula (röda!). Av en slump såg jag i tidningen i morse att de hade likadana skor som vi köpte till J för några veckor sen 200 kr billigare på en lågprisskobutik! Och då var ändå skorna på rea när vi köpte dem till J!!! Otroligt att det kan skilja så på priset! Nu fick hon ett par svarta (lustigt för bara några veckor sen sa hon att hon inte gillar svart och vitt, men nu vägrar hon att ha röda skor!) och hon är så nöjd, hoppas bara att de nu kommer att vara varma och sköna.


Blogg Candy

Vem vill missa chansen att vinna några av Inkidos fantastiska stämplar och papper? - Inte jag iaf!

Klicka genast här för att vara med i utlottningen du med!

Fyfan, vad jag är glá...

...och bra!!!  
Största tentan på hela programmet (arbetsrätt) är fixat och klart!!!!! *svimmar lite av lycka*


Igår hörde jag av ett par kompisar att resultatet fanns på skolan, blev skitnervös rent ut sagt, men hann inte åka till skolan för att kolla. Nu kom jag däremot ihåg att man faktiskt kan kolla sitt resultat på studera.nu, så jag smög dit och kollade -  jag klarade mej!!! Tjohooooooo! 

...nä, det är ingen vanlig dag...

...för det är Annicas födelsedag, hurra, hurra, hurra!!!!
GRATTIS!!!!!
...och tack för tårtan, den var väldigt god!



Med en enkel tulipan...

...uppå bemärkelsedan jag har den äran, jag har den äran att gratulera!
GRATTIS Åsa!!!! Hoppas du haft en bra födelsedag!


Gullunge...

När jag skulle skjutsa J till innebandyträningen i eftermiddag, ville I stanna hemma själv och rita - "går det fort?" frågade hon och det gör det ju. Just när vi skulle åka kom jag på att hon kanske ville ha på radion, men se det ville hon inte! "Jag vill att det ska vara tyst", J kunde naturligtvis inte låta bli att konstatera att det kanske kunde knäppa och låta när det är tyst (kluring!!!). I var i alla fall tuff och ville ändå inte ha radion på! Det gick såklart bra, vi var ju tillbaka på två röda. När jag sen skulle hämta J ville I stanna hemma igen, eftersom jag var lite sen (höll på med en envis ostsås till lasagnen som aldrig ville bli färdig!) frågade jag S om inte han oxå vill stanna hemma, men det ville han inte.... ...tills I sa "jag kan passa Svante!", då var han genast med på noterna och tyckte att det skulle vara jättekul! När jag och J kom hem igen busade de som bäst och sprang här fram och tillbaka i hallen så de var alldeles svettiga! Jag frågade om det hade gått bra (helt onödig fråga..!) "Jaaa!" sa I "mamma, om du vill sova över hos nån nån gång kan jag passa Svante!" *fnissar* Ja, visst om nåååååågra år kanske.....

Jag skulle lämna in vår skrivare som är trasig på butiken där jag köpte den för 2½ år sen, trodde knappt att det skulle gå, men det var ju värt ett försök. Jag ides inte ens ta med mej skrivaren in på butiken till att börja med utan gick först för att bara höra mej för om det var lönt, och det var det! Snacka om tur, men butiken hade visst inget serviceavtal med tillverkaren, så jag fick bara pengarna tillbaka med en gång!!! Ingen felsökning och inget tjafs - såååå skönt!

Men, jag vill ta tillfället i akt och säga att bara för att man står bakom en reflekterande glasskiva så är man inte osynlig....! Du vet en sån där vägg som man tror är en spegel när man bara tvärtittar, men när man granskar lite noggrannare så kan man i vissa lägen se igenom den... Just precis en sån! Jo, det SYNS när man står och gräver sig i näsan om man står i profil!!!! Om det syns vad som hamnade på fingret ville jag inte ens veta.... *urk* ...och än mindre vad som hände med det som ev fastnade på fingret! *hemska tanke* 
 


Vi ser det snöa...

I lördags pysslade jag, syrran och en av hennes kompisar. Jag och sis gjorde julkort och M gjorde halsband (Producerade, med STORT P!!!) Jämarns var hon var produktiv! Själv hade jag tänkt att jag skulle hinna med 12 kort (otimist jag? ....nähä?) - det blev visst bara fyra...! Vi hade tänkt sälja kort/halsband vid två tillfällen innan jul, men nu är frågan om vi kommer att få möjlighet att vara med på någon julmässa/basar/skyltsöndag... Det ena stället vi ville vara med på är på M´s jobb, men där lottas det tydligen vilka som får vara med så det vet vi inte än. Dessutom hade vi tänkt stå på skyltsöndagsfirandet här i byn, men det blev visst inte ett traditionellt firande här, så det går tyvärr inte! Trist, när vi nu sett fram emot det.

På lördag kväll hade det snöat ganska mycket, så igår morse var det alldeles stilla, ljust och fint här! Hoppas snön får stanna!!!! *håller tummarna* Barnen tyckte såklart att det var jättekul att leka i snön!

Vi ser det snöa, vi ser det snöa.... *skrålar glatt*

...det var väl roligt - hurra!







Kulturella...

Igår var vi som bekant kulturella *sneglar på Simon och fnissar* då vi, efter god mat på Lottas (med mycket trevligt sällskap!), var och tittade på Klungan med deras föreställning "Det är vi som är hemgiften". Kanske jag hade för höga förväntningar, men jag kan inte påstå att jag gapskrattade hela föreställningen igenom! Däremot satt jag nog med ett leende på läpparna mest hela tiden och visst fick man anledning att skratta mycket, men kanske inte riktigt lika mycket som jag alltså hade förväntat mej... På något underligt sätt kändes det lite tragikomiskt ibland.
N hade som vanligt svårt att hålla sig vaken! Men jag tror inte att han riktigt somnade, det skulle väl möjligtvis vara när hela Klungan stod bakom ridån och viftade med solfjädrarna (allt för länge!), då kände tom jag att jag gäspade stort.
Det är onekligen en annorlunda föreställning, det var ganska bra flyt med smidiga byten och de bjöd på fantastiskt roligt kroppsspråk!!! 

Så till något heeelt annat...
Måste berätta vad en dagisfröken berättade för mej igår när jag hämtade småttingarna på dagis. S hade tittat drömmande på sin favoritfröken och sagt att han skulle bli dagisfröken när han blev stor. Det tyckte såklart fröken lät som en bra idé, då hade ett annat barn tittat på fröken och frågat "jobbar Svante här nu?"...! Gulligt va?

Idag var en sån där kall och vacker dag, passade på att ta lite bilder på "lunchen" (jo, men man måste få ta lunch även när man pluggar!)...











...sen tog batteriet slut! Lånade J´s kamera istället, men jag hann såklart bara ta ett par kort med den så tog batteriet slut i den oxå! Det var nog inte meningen att jag skulle vara ute och fota...!


Farsdag

Idag har vi firat farsdag heeeeela dagen! Barnen gav N varsitt paket imorse (innehållet visste han ju redan sen igår, men färg och form + ett par vantar visste han ju iaf inte...), sen bryggde J kaffe och serverade N fika på säng!!!
Sen har vi hunnit fira både min och N´s pappa oxå, många pappor blir det...

Till pappa hade jag knåpat ihop en flasktag i matchande färger till vinflaskan.


Här är det ett riktigt surväder! Dimmigt och halvregnigt och SVART, det är absolut becksvart ute - tur det snart är advent så man får tända adventsstakar och sätta ljusslingor i träden! Ikväll blev det en seg promenad runt byn... Men med tanke på hur snabbt tiden går så är ju snart våren här!

På tisdag ska vi äta middag och se på Klungan (som förövrigt är så populära hos våra barn att jag funderar på om jag måste förklara på dagis varför barnen hela tiden pratar om "mammas nya kille"...), lyxigt va? Syrran ska vara barnvakt, och både I & S tycker att det ska bli sååå mysigt att hon ska komma och vara med dem på kvällen. Hon kommer antagligen ha en hel bunt med böcker som ligger här och väntar på att bli lästa när hon kommer! *fnissar*


Såg att Scrapperiets ska ha en cybercrop, ScrapperiMani 15-16 nov! Det passar ju utmärkt då vi kommer att vara fyra pysslare hemma hos syrran den 15:e, hoppas att det blir många (jul-)kortutmaningar!!! Jag skapar gärna under lite press och tycker alltid att det är roligt med olika former av utmaningar (gärna skisser). Nu har vi lite press på oss, för jag och syrran ska ev. få sälja lite julkort på en julbasar på "medpysslarnas" jobb. Dessutom har vi nån annan liten plan på att kunna sälja några av våra alster, men vi får se hur det blir....

Mamma Mia, hur är det möjligt...?

HUR kan man somna till filmen Mamma Mia??????? Jag trodde att det var totalt omöjligt, men tydligen inte - N somnade som en fura....! Vad gör man? *skakar uppgivet på huvudet*

Annars har vi haft äran och nöjet att vara med och planera lite av en kommande rolig fest! Ser verkligen fram emot den!

I var på kalas hos en kompis på grannkvarteret idag och S fick följa med J och hans kompis Albin till kiosken för att handla godis, där blev de upplockade av Albins pappa och S fick haka på hem till Albin. Gissa hur roligt S tyckte att det var!? Han hade lekt i Albins rum, tittat på J och A när de spelade tv-spel, gått ner och klappat katten osv... Han var så slut när han kom hem att han knappt hann äta någon middag, han klädde bara av sig kläderna och kröp ner i sin säng och slocknade direkt! Det var iofs ett framsteg från de senaste dagarna då han dragit ut täcke och kudde från sin säng och lagt sig på golvet för att sova - med alla kläder på!  

Imorgon är det farsdag och S har redan avslöjat vad barnen köpt till N i present.... Varför tar man med en treåring och köper presenter?


Dagen i bilder...

Vilken vecka det har varit, i tisdags hade vi megatentan Beda, i onsdags började nya kursen (kl. 08.15!!!!) med fyra timmar Ledarskap - på engelska! Igår hade vi självstudier på dagen och klassfest för tjejerna (ca 40 st) på kvällen och idag skulle vi ha en föreläsning på engelska igen. Vi var dock några som bestämde oss för att skolka idag (och tydligen hade vi inte missat mycket, tack och lov) så jag hämtade I och S tidigt för att åka buss in till stan och hämta bilen (ja, jag hade bilen stående på skolan från igår kväll). J ville inte följa med, han är mer luttrad och tycker inte att det är så märkvärdigt att åka buss - han har ju nyligt varit i S-holm... Småttingarna däremot var väldigt spända och lyckliga för sitt äventyr. Tänk vad roligt man kan ha för 37 kr....









Äntligen ser S bussen!




Innan jag började plugga fick jag alltid ångest bara av att se universitetet - nu tycker jag att det är ett ganska vackert område...
 
...och vissa av byggnaderna är ju också ganska vackra, eller hur?

Sista sekunden...

Så himla typiskt mej - att skjuta på saker till sista sekunden... Idag fick jag minsann bita i det sura äpplet och avbryta mitt sistasekunden pluggande med att åka in till stan för att gå till tandläkarn! Fick tiden för nästan två veckor sen och tänkte att jag skulle avboka den eftersom jag har utbildningens största tenta imorgon, det tar ju ändå ganska mycket tid att åka till och från stan, men nej då, inte tog jag mej för att ändra tiden. Imorse hade jag tänkt ringa och säga att jag hade magsjuka eller nåt, men tur nog såg jag på det tjusiga vykortet att man var tvungen att betala om man bokade om samma dag!!! Skulle inte tro att jag var så intresserad av det, så jag fick alltså vackert lägga mej på britsen och gapa stort. Det gick iaf bra - inga hål, men däremot hade en liten flisa från en gammal lagning lossnat så jag var tvungen att få en liten klick extra fyllning där. Det gick så fort att jag fick göra det med en gång och fick dessutom nästan 50% rabatt på den! Kändes skönt att ha det avklarat och nu är det ju ett helt år kvar till nästa gång! Kände mej riktigt upplyft när jag gick därifrån, jag tror faktiskt att det är en av världens bästa tandläkare! Han är alltid så glad och tillmötesgående, dessutom får jag alltid massor av beröm för att jag är så duktig på att sköta mina tänder, och det är ju alltid kul att höra.  

Nu ska jag försöka få några timmars stärkande sömn till morgondagen! *skakar av nervositet*

Ska förresten pussa på alla som påpekar att N borde raka sig (hörde att det visst var fler än jag som tycker att han ser ut som en "lodis" )!!!

Utlottning på Magdas

En utlottning av ett glittrigt och glamouröst pysselpaket finns på Magdas blogg.

Helgens pyssel... ...och förra helgens!

Det har blivit vinter här! På fredag morgon låg ett litet tunt lager med snö på marken, och otroligt nog ligger det faktiskt fortfarande kvar! För min del kan det gärna fortsätta att vara minusgrader nu, tycker inte om när det slaskar och håller på... Det blir så mycket att dammsuga då!

Igår var jag på pysselträff i H-fors, det var såklart jätteroligt! Tyckte inte att jag fick så mycket gjort, men när jag kom hem och tittade igenom vad jag gjort såg jag att jag lyckats knåpa ihop hela 7 kort och 2 LO´s! Inte så illa pinkat ändå, va? Ett kort blev så fult att det inte kommer att visas upp här! Och LO´sen har jag inte fotat än, har pluggat idag när det var ljust och nu är det för mörkt, så de låter vänta på sig innan de dyker upp här. Den ena lo´n hamnade på andra plats i en av utmaningarna - kul!

Som sagt så har jag passat på att plugga några timmar idag, N tog med barnen till Vindeln där J skulle spela innebandymatch tillsammans med 98-orna - de vann med 12 - 3! Gissa vem som var överlycklig när han kom hem och fick berätta det!

En av utmaningarna igår var att följa en "bingorad" mina saker att följa var "tomte/tomtar, spets, 3-d, julpapper"


En snabbutmaning där uppmaningen var att på en timme pyssla ihop något och bara använda sig av någon eller några av färgerna "svart, vitt, silver, guld, brunt och/eller beige", annars fick man pyssla fritt.
Jag valde att göra ett farsdagskort, tåget är glittrigt och de tre pluttarna upptill och nertill är silverfärgade (syns dåligt på bilden...).


Passade på att fixa lite julkort, det här har en vit bas som alltså syns runt det randiga papperet, cirkel är alltså inte avkapad irl. (dumma skanner!)


Har ju dille på double slider-kort...


Mer julkort (här har skannern haft problem med skärpan då knappen står ut lite för mycket...)




Ett julkort jag gjorde förra helgen.


Från Brunkullans Virtuella Scrapmässa

Ett "jobbigt kort" kanske till någon som behöver piggas upp...


En fotoutmaning "kallt - varmt", fotade med tanke på att den frostiga marken i bakgrunden skulle synas, men så blev det inte...


Skissutmaning


Och ett julkort i annorlunda färger "rosa, turkost och brunt"

RSS 2.0