Stjärnglans i byn!

Ikväll var det invigning av vår nya konstgräsplan. Vi knatade upp till idrottsplatsen och I & S intog första parkett och tittade på musikgruppen som spelade - det svängde. Det var inte överdrivet mycket folk, hade faktiskt förväntat mej mycket mer folk där... Efter ett tag kom den som vi väntade på nämligen - Marta! UIK skulle möta Sävars damlag + ett pojklag. Det var säkert kul för Sävarlagen men UIK fick väl inte mycket till motstånd... När vi gick hem (det var kallt och sent för lilleman) ledde UIK med 10 - 0 mot SIK:s damer. J och I stannade en stund längre och när de gick hem hade visst pojkarna börjat spela och redan släppt in ett mål.

Jag hade såklart kameran i högsta hugg, men jag har svårt att tro att det blev några vidare bilder - det är ju såååå mörkt på kvällarna! Nog för att de har fina strålkastare, men det räcker inte riktigt till... Jag har inte idats föra över bilderna än, så spänningen fortsätter tills imorgon, kanske jag lyckats få någon bra bild ändå.

Annars hade jag en bra postdag idag, fick min vinst från Magdas scrapfeber! Suveränt fina papper, blommor och band!!! Jag har varit så sugen på Maja designs fina julpapper och det var precis vad jag fick idag! Några mönstrade papper med passande CS till och uuuuunderbara blommor till! Blev så sugen att scrappa, men jag måste rota fram några fina julbilder och det har jag inte orkat göra. Datorn gillar inte riktigt när jag joxar med mina foton, tror den skulle behöva en rejäl rensning...

S - som i Söndag, Städa och Sporta

 Rensa garderober, det är kanske inte alltid så kul, men ibland är det ju nödvändigt - det var det idag! Dessutom har vi rensat och joxat lite i ungarnas rum. Förmiddan var så mörk, det var inte regnigt - men mörkt! Bra städarväder alltså... På eftermiddan sprack det upp och äntligen blev det soligt och fint, även om det blåste som snöjven - och det gör det fortfarande. Jag tog iaf med mej I och S och cyklade till ett härligt höstvackert träd, som jag sååå länge tänkt att jag skulle fota. Nu hade en hel del av de färgglada löven blåst ner, men det var ändå fint. Vi passade på att plocka en massa fina löv oxå, de laminerade vi in när vi kom hem igen. Det blev så många lamineringsark med löv att jag kände att vi var tvungna att försöka hitta på något med dem, man kan ju inte bara lägga in dem i en låda med en gång. Jag minns att på J´s dagis hängde de upp såna ark som gardiner en höst. Jag snodde alltså idén och satte en stång mitt på fönstret i J och S rum och hängde dit tre ark - jättefint!!! I I´s rum balanserade jag bara fast ett par ark på fönsterkanten, får väl se hur länge de håller sig uppe, men jag vet inte riktigt hur jag ska fästa dem annars...

Efter middagen var det dags för familjegympan för S, I och mej. Kul, men inte riktigt lika roligt som förra veckan då vi fick träna på airtracken... Däremot fick I visa prov på sitt otroliga balanssinne, hon balanserade uppe på en bom (ganska högt upp faktiskt, hon kunde inte klättra upp själv) och höll bara balansen genom att hålla i ett hopprep som låg över en annan bom högre upp. Hon gick hela vägen själv och hoppade ner alldeles själv oxå! *stolt mamma* Ledarens man var så imponerad av henne och frågade mej efteråt om det var mej hon bråddes på!!!  *asgarvar* Skulle väl bli kolsvart om tungan om jag påstod nåt sånt... Inte för att jag vet om N har så särskilt bra balans, men betydligt bättre än mej (inte för att det säger så mycket, eftersom de flesta har bättre balans än mej...).

Efter gympan hann jag duscha av barnen och sen var det äntligen dags att återuppta stavgången med A! Det blev ett låååångt sommarlov för oss i år! Nu har vi mycket att ta igen, men det gick riktigt bra ändå. Synd att det blir så snabbt mörkt nu, det är så himla skönt att gå på elljusspåret, men A var bara nån centimeter från att kliva på en stor groda, så vi får väl se hur länge vi står ut innan vi börjar gå runt byn istället.

Slutsurrat för denna gång, tänkte visa lite härliga höstbilder istället.









Se så naken lönnen håller på att bli, typiskt att jag inte var ute med kameran för nån dag sen...
















På väg hem från en kompis hittade J det största löv jag nånsin sett!!!




Fredagssvammel


Äntligen fredag igen! Den här veckan har varit fullspäckad, med bla föräldramöte både på dagis och skolan.
J ska på dubbelkalas med idrottstema imorgon, tre timmar med innebandy och bad. Vi får hoppas att han inte får allt för stora problem med sitt onda ben. I veckan har han fått en linda av skolsyster som vi måste linda runt knäet varje dag. Kan tänka mej att det är svårt att ta det lugnt när man har roligt, men han har fått order av skolsköterskan ta det lugnt om det gör ont. Risken finns väl att det inte kommer att kännas förrän efter kalaset...

Imorse ville barnen absolut cykla till dagis, jag tänkte att det var lika bra att ta en extra runda innan det var dags för skolböckerna - det blev inte lika lång som tidigare i veckan, men riktigt skönt iaf! Idag lyckades jag dessutom äntligen stöta på A (trodde nästan att hon bojkottade mej...), så nu blir det ordning och reda på promenaderna igen!Det var på tiden vill jag lova!

Några kort till, har fått dille på såna där roliga "double slider" kort.



Om tre månader börjar julen lida mot sitt slut - så det är väl lika bra att börja göra julkorten nu med en gång... *flinar*
Man drar i fliken....

...och vips kommer en flik ut både uppe och nere! Jättefiffigt!




...Eller så kommer flikarna ut på sidorna om man hellre vill det.


Här valde jag att klistra igen vänstra sidan, det blev inte helt lyckat... Vart tvungen att öppna kortet igen och förstärka lite.






Trevlig helg!

Hurtbullan...

Idag har jag premiärcyklat nya cykelvägen mellan stan och byhålan!

Fuskade och liftade med N i morse, det känns inte så lockande att gå omkring på skolan svettig och djävlig en hel dag...
När vi åkte till stan satt jag mest och kollade på alla uppförsbackar! Suck, jag verkligen HATAR backar! Det var ganska gott om dem måste jag säga, men några härliga nerförslut fanns det ju såklart oxå. I Anumark höll jag nästan på att cykla vilse, det var inte precis välskyltat.... Annars var det en fin och bra cykelväg. Har nog tänkt nöta på den fler gånger, men kanske inte såååå många till gånger till just i år.

Jag vart ganska tidig till skolan eftersom N började en timme innan mej, men jag hade turen att springa in i U direkt jag kom! Vi passade på att ta en rask promenad runt universitetet för att sen sätta oss och plugga en stund innan föreläsningen. Så med andra ord känner jag mej ganska välrastad idag... 

Nu ska jag sova gott!
 

Dagens goda gärning...



Gör det du oxå!!!

Ännu en utlottning...

Vem kan motstå utlottningen av ett härligt julkit på ScrapAddicteds blogg??? - Inte jag iaf!

Höstyra

En höstsöndag i idrottens tecken har det varit idag. J har spelat fotbollscup mest hela dagen och när det var över var det I & S (+ min) tur att åka på familjegympa. Det var riktigt roligt! Idag var det nämligen dags för Airtracken - en enorm luftkudde som man kan springa, hoppa och göra kullerbyttor på. Dessutom var det några "vanliga" stationer för att kön till airtracken inte skulle bli så lång. 

Fotbollen gick ganska bra, J´s lag vann två matcher (den ena med 5 - 0!)  och förlorade en, sen räknades den "sämsta" vunna matchen bort och tillsist blev de 6:a av 10 lag. J var ganska nöjd iaf - alla fick varsin medalj och det var väl det viktigaste idag.
S tyckte att det roligaste var att titta på etanolbilarna som Umeå RC visade upp... Både I och S hann ta varsin tjock katalog som killarna delade ut till publiken.







Det blev stort jubel från publiken när de började hoppa med bilarna...






J fick vara Beckham idag


Eyes


S testar konstgräset


En pärla i näsan

Imorse hann jag nästan bara sätta mej vid skolböckerna (tur jag pluggade hemma) efter att jag lämnat ungarna på dagis, så ringde de och sa att S pillat in en pärla i näsan! Det var bara att hämta upp S och bege sig till vårdcentralen för att få hjälp med att pilla ut pärlan. Först fick vi träffa en sköterska (+ kandidat) som ville att vi skulle testa en "ny" metod att få bort små främmande föremål som 3-åringar kan pilla in i näsan - metoden går under namnet blåsningen/föräldrakyssen. Jag testade att blåsa några gånger, men ingen pärla kom ut. Så vi fick gå ut och leka en stund till i väntrummet innan vi fick träffa en läkare, han lyste- och tittade i näsan och halsen men hittade ingenting annat än snor... Antagligen hade S snörvlat så mycket att han dragit pärlan bakvägen ner i svalget och sedan svalt den, utan att han märkt det själv. Ibland kan det visst ha sina fördelar att vara snuvig...

Nu har jag däremot blivit jättesnuvig, vilket jag inte tyckte var så himla kul - jag lär ju inte pilla in nån pärla i näsan som måste halka ut.... Så jag har ju liksom ingen användning av min snuva, tänkte jag.

Jag hittade en enkel beskrivning på ett roligt kort på Julias blogg. Jag formligen kastade ihop ett julkort på i princip ingen tid alls, jag gjorde det nu ikväll, så du förstår att det inte tog lång tid!
Det var otroligt enkelt, snabbt och roligt att göra, men jag säger inte än vad det var för sorts kort... Jag har inte fotat mitt  ännu, men det kommer - har faktiskt några kort som ligger och skulle behöva fotas... 

Nu över till något heeeelt annat, visst var väl den här alldeles underbar?

 Och snart vankas här räkor och vin! Ärligt talat tror jag knappt att vi ätit det nån gång... Jo, kanske... ...ja, det måste varit evigheter sen iaf... Vad tusan äter man mer än bara räkor? Vi valde vitlöksbaguette, sallad, ägg och aioli. Det borde väl bli bra, va?

På söndag spelar J fotbollscup - hoppas att det där varma och fina vädret de lovat till helgen kommer tills dess!!!! Idag har det ju mest bara regnat, till och från iaf.

Måste bara få inflika...

... att jag faktiskt vann en av utmaningarna i helgens Scrapfeber!!!!  
Det var "bara" utlottningar, ingen röstning - men det skiter jag i, det är lika roligt ändå!!!!

Bara en liten...

...påminnelse till mej själv - INGA tuggumin för I & S i tv-rummet!!!! Ett tuggummi i lurviga mattan och ett i byxbaken + soffan - är två tappade tuggummin för mycket!

Blivande paragrafryttare...

Arbetsrätten börjar ta ut sin rätt *fnissar*, vi har intensivt pluggat nära på sex timmar idag. Mot slutet snurrade begreppen och paragraferna i en otydlig virvel... Haffade tag i en paragraf här och ett direktiv där, så till sist insåg vi att det var dags att lägga ner för idag. Ingen tvekan om att det fortsätter imorgon och övermorgon och överövermorgon och .... osv... Det är mycket och den tentan som kommer i början av november törs jag knappt tänka på!

N var hemma med I och S eftersom de är förkylda och har ögoninflammation! Nu har jag gjort en härlig Playdoo-deg åt dem så de ska ha något roligt att sysselsätta sig med. Jag har världens bästa recept, degen bli så otroligt mjuk och smidig - inte ett dugg kletig!

Jag måste bara visa alla, mer eller mindre bittra, fd jobbarkompisar den här länken, där får ni en rapport om vad ni missade... Ni har aldrig funderat på om ni blivit diskriminerade...? *säger en blivande paragrafryttare* 

Helgens pysselfrossa - nu i bilder

Japp, hann som sagt med ett antal bidrag till Magdas Scrapfeber - bered er på att scrolla läääänge... *fniss*

Först ut, vårat källargolv! Man skulle inspireras av någon inredningsdetalj i det egna hemmet - och jag valde golvet.


Kortet blev så här... Ganska användarvänligt då man kan välja att skriva "... att du får en bra födelsedag",  "...att vi ses snart" eller nåt sånt inuti.



Man skulle inspireras av denna annons (från Coop )


...Det blev ett förmodat födelsedagskort till I, hon fyller ju snart år.


Ett "gammeldags julkort" - tjaaa, inte vet jag, men jag tänker mej att julbocken är en sån där gammal tradition, som ingen tror på längre...



"Lantligt, romantiskt och shabby" - själv la jag nog mest tyngd på lantligt...


Glitter och Glamour - det syns inte så bra, men det är MYCKET glitter på kortet.




Jaha, det var korten då övergår vi till LO´sen...

En scraplift till att börja med, originalet är gjort av Therese Hansson


Mitt, mycket fritt tolkade, bidrag blev så här...


"Citychict, läckert och trendigt" - I i hennes läckra solbriller och en gammal "tunika" som jag/syrran hade när vi var små (förövrigt har den varit stordockans i åratal...).


"Motivstämpel på layouten" - klockrent till mina nya flugsvampsfoton!


"Stillhet" - vad passar väl bättre än ett av N´s Borgafjällfoton?


En färgutmaning i rosa, brunt och vanilj - mina favoritfärger, så inte mej emot. *ler*


Ilska - tackar för den utmaningen, jag har haft en hel del av den känslan den här veckan, så det var skönt att få ventilera lite. *fniss* För den observante, så är fotot gammalt, jag och J lekte med kameran och gjorde en massa skojiga grimaser, för typ 5 år sen...


"Förmedla en känsla av rörelse"


Slutligen (äntligen!), skulle man scrappa om något som gjort en riktigt glad, det viktiga här var att det skulle finnas med någon form av journaling/anteckning. Förutsägbart va, att jag valde barnen...? Valde iaf en bild med bara S, tycker han har ett så ärligt leende på fotot, annars är det lätt att de se lite tillgjorda ut på foton.


Det var allt för ikväll, det var faktiskt bara en utmaning som jag inte gjorde - jag orkade bara inte! Det var en kanonrolig cybercrop - nu måste jag bara köpa mej ett nytt album! Har alldeles för många layouter som ligger och samlar damm efter den här helgen!

Pysselfrossa

Ibland kan det visst ge något gott med att ha en massa uppdämd aggression - jag har nästan pysslat ihjäl mej - hela 9 st bidrag till Scrapfebern hos Magdas! Dessutom har jag tvättat alla fönster och speglar i huset idag! Naturligtvis upptäckte jag när jag stökat undan allt att jag glömt husets kladdigaste spegeln - den i I´s rum... Typiskt, det är som när man plockar bort julpysslet och två månader senare ser att man glömt att ta bort julgranen! I´s spegel är nämligen inte direkt liten och diskret... *fnissar*

Äntligen har nu I fått se på bion som vi lovade henne för lääääänge sen att hon skulle få se! I, J och N tittade på Kung fu Panda, de var nöjda och glada - även om I tyckte att filmen var lite lång.

Hittade ytterligare en pysselutlottning ikväll, denna gång dessa läckra kalasstämplar...

Mer bloggodis...

Vad tusan, här kommer ännu en utlottning av pysselgrejer! *fnissar förtjust*
För den som inte visste det har jag en förkärlek till olika roliga tävlingar, dock inte idrottstävlingar!

Följetongen fortsätter...

Nä, tametusan inget tentaresultat idag heller, detta håller på att bli allt för tjatigt!!!! Idag sökte vi iaf upp lärarn men han såg så förvånad och oskyldig ut sååå, han hade lämnat ifrån sig resultaten och tentorna igår till kontoristen som ska ge dem till oss. Naturligtvis hade hon låååånglunch och behagade inte att dyka upp på hela den tid vi var på skolan... *suckar uppgivet*

Jag har säkert sagt det förut, men vi har verkligen världens bästa grannar! Ikväll kom en granne och frågade hur det var med oss, han tyckte att det var så länge sen han såg oss att han trodde att vi blivit sjuka! Vi har bara baksidorna mot varandra, så när man inte tillbringar så mycket tid där ses vi inte så ofta. Jag informerade honom om att det blivit höst.  Nu är det verkligen höst (för den som inte märkt det än), när man börjar studera träden håller de sakta på att skifta färg. Snart får man börja gå promenader med kameran för att få lite fina bilder *håller tummarna för att vädret ska hålla i sig*.

(Upp)rörd men inte skakad

Vi har fortfarande inte fått reda på resultatet på omtentan i Sociologi!!!  Det är förbaskat irriterande att aldrig få veta om man klarat sig eller inte, jag menar den där skumpan jag lovat mej själv hinner ju bli gammal...
Jag och en av de andra tjejerna som skrev omtentan (vi var 5 st totalt) knallade upp till anslagstavlan i både måndags och tisdags för att kolla, men den ekade som sagt tom. Vi var så upprörda att vi helst av allt skulle velat nita karleländet, men jag tror vi bestämde oss för att nöja oss med att mailbomba honom och sen anmäla honom till de programansvariga (fast det törs man väl inte göra förrän man fått ett G...). Nu hoppas jag verkligen att resultatet sitter upp idag, och att jag klarat mej förstås!!!

Håll koll

Det finns en så rackarns bra hemsida som jag bara mååååste tipsa om, kolla här! *fnissar*
Visst var den bra? För mej som aldrig har koll på just den detaljen är den ovärderlig!

Blog candy

Jag hade inte tänkt vara med i utlottningen, men efter att ha sprungit på länken allt för många gånger gör jag det ändå... Den som vill vara med och ha chansen att vinna en läcker stämpel och annat pysselgodis gå gensat hit!

Bilder från helgen

Utlovade bilden på N´s firre kommer här...



N chockade både mej och sig själv faktiskt, genom att ta drygt 20 foton i helgen!!! *tappar hakan* Annars brukar det på sin höjd bli en eller två bilder, och då oftast på en rygg eller en halv männsika... Jag måste bara få visa några av de fina bilderna, för det var otroligt fina kort, trots att han bara tog den lilla kameran.







Och så förstås J´s blåbärsbullar, de är riktigt smaskiga kan jag lova, men det är som sagt J som rensat bären själv så de är inte helt skräpfria bullar...


Blåbärsbulle

Vi bakade spännande blåbärsbullar av J´s blåbär idag + en plåt med vanliga bullar. Naturligtvis gick inte blåbärsbullarna riktigt hem, skulle förstås kört med ett gammalt hederligt recept och inte förnyat mej... Typiskt!

Som den sanna tidsoptimist jag är tog bullbaket mycket längre tid än vad jag beräknat så vi höll nästan på att missa inskrivningen av barngympan. Mjölig och jäklig drog jag bara på mej en jacka och brännde iväg... Vi hade inte fattat att man först skulle ringa och anmäla barnet och sen åka på inskrivning idag, vi trodde att det räckte att åka idag... Men, icke sa nicke, när jag, I och S kom hastande var Bamsegruppen full och hade visst en oändlig väntelista - så vi valde familjegympan istället, då fick även S vara med + föräldern/föräldrarna. Det blev lite snopet för familjegympan var precis när vi skrev in oss, så vi blev tillsagda att gå ner och vara med på en gång... Kändes ju lagom kul för mej som hade mjöl exakt överallt, jag hade ju inte trott att vi (och allra minst jag) skulle gympa just då! Nåja, det gick ju bra, och vid närmare eftertanke så var det ganska lyckat att gå på familjegympa istället för att bara I skulle få gå på Bamsegympa, eftersom S också kan få vara med nu. De fick hoppa, krypa och allt möjligt roligt så båda var jättenöjda och glada när vi gick därifrån (trots att I inte fick gå i samma grupp som en av sina bästisar...).

N som nu kommit hem från fjällen har förärat oss med en fisk!!! Den var inte stor - men det var ju en fisk iaf! *fnissar*

Bilder kommer imorgon, nu är det slut för idag!

På Scrappizbloggen

Vilken ära, ett av mina gamla alster finns med på Scrappizbloggen!!! *glad* Det är en altrad blomsterbukett som jag gjorde till en av mina fd jobbarkompisar när vi blev bjudna hem till henne på kräftskiva för ett par år sen.

Photobucket

Den var inte svår att göra, men det var ganska pilligt... Och det krävdes en hel del tid, inte gjort i en handvändning direkt. Nu blev jag nästan sugen på att göra en igen!

Idag har jag mest bara pluggat, har lyckats plöja igenom första boken - Rättsregler. Ganska intressant faktiskt, och mycket kände jag igen från föreläsningarna, men det kan inte hjälpas jag har svårt att inte nicka till när jag läser studentlitteratur! Får lov att ta korta pauser ibland, men det gäller att inte hitta på några tidskrävande saker så man glömmer bort att gå tillbaka till boken. Idag blev det bla duschen, fota flugsvamparna på andra sidan gatan och ta in mattan från vädring som fick pigga upp mej! *ler*

När jag kom till stugan för att hämta barnen och äta middag - surströmming!!! *mums* hittade jag J med dessa händer...

Man skulle ju kunna tro att han varit med vid en älgslakt, men sanningen är att han rensade sina egenplockade blåbär (så imorgon ska han baka blåbärskaka och bjuda ett par kompisar!).

Pappa, som satt på andra sidan bordet, rensade dessa (betydligt mindre kladdiga) skönheter! 


Jag passar på att visa de läckra flugsvampar som växer "på andra sidan gatan".


Varför heter de flugsvampar? Beror det på att flugor gillar dem eller? (Hur många flugor ser du på svampen eg?)


Vi har så otroligt mycket rönnbär i år, kolla vår stackars lilla rönn! Den orkar knappt hålla upp grenarna.


Det ska bli spännande att se om det blir mycket eller lite snö i vinter - min mormor sa nämligen alltid "rönnen bär aldrig bördan två gånger" medan min farmor alltid säger "bär rönnen mycket bär blir det mycket snö". I år är det ju så kopiöst mycket bär att det måste vara ett gyllene tillfälle att se vad det är som gäller.... *fnissar*

Senaste rapporten från storfiskarna i Borgafjäll sa att enda användningen av kylväskan (som var tänkt att fyllas med fisk för att ta hem till familjerna!) var att hålla ölen kalla på vägen upp till fjällen... *suckar* Fem drag hade N lyckats bli av med iaf...

Dagens skratt

Jag slås av det gång på gång, det är faktiskt ganska trevligt att komma tillbaka på jobbet! Folk är glada och hejar och pratar (tom en "kylig" kram fick jag idag!), på skolan känner man ju knappt en bråkdel...

Idag hade några hittat på ett riktigt kul bus, de hade satt upp en övervakningskamera i fikarummet! Saken är den att en karl (vi kan kalla honom X) hatar såna där "översittarfasoner" och X har en förmåga att hetsa upp sig över allt möjligt. Alla förstod att han skulle tända på alla cylindrar och det gjorde han verkligen!!! Det tog ganska lång stund innan han reagerade, men tillsist var han topp tunnor rasande och sprang fram till kameran och vinklade upp den i taket!  Alla andra i rummet (förutom en annan) visste ju att det bara var en ploj och vi frustade såklart nästan av skratt, men alla höll masken otroligt bra.
Det var bara en miss med skämtet och det var att ingen hade tänkt på att säga till cheferna vad som var på gång... X  stegade nämligen iväg till en av dem och han i sin tur hann också få rejäl puls och hade ringt upp den som är säkerhetsansvarig och skällt ut honom (men han visste ju inte heller något!)! Det hade visst tagit ett tag innan de lyckades få reda på att det bara var skoj...
Han (honom kan vi kalla Y) som satt upp kameran hade verkligen gjort ett bra jobb, han hade satt fast nån slags kabeldosa och när X sa att Y skulle dra ur kabeln sa Y att det kunde man nog inte göra för då skulle larmet gå... 
För den som undrar så tyckte X att det var ett ganska kul skämt när han väl lugnat ner sig några hekto! Skulle gissa på att han kommer att ägna helgen åt att försöka hitta på en bra hämnd... *ler*


Svampstuvning

Holmöresan var riktigt trevlig, vi hade tur med vädret oxå - lite regnstänk till och från under dagen, men inte alls farligt. Däremot började det både blåsa och regna ganska mycket när vi åkte tillbaka till fastlandet, tack och lov var det då ingen som  !

Vi har gått och gått och gått, mest hela dagen, plockat lite (med betoning på lite) svamp och håvat otäcka djur! Svamparna hittade vi under promenaden till lunchstället, det fanns hur många olika sorters svamp som helst längs stigen. Själv är jag ett blåbär i svampskogen, men Holmö-läraren visade sig vara en riktig svampexpert, jag kom hem med tre (två stora och en liten) Karl-Johansvampar och en näve trattkantareller - så det blev köttfärsbiffar med stuvad svamp till middag *mums*.

Efter lunchen skulle vi håva gyttja från botten av en liten tjärn för att se  vilka (o)djur som lever där. Våran grupp hittade stora läskiga monster!!! Bla en stor trollsländelarv och en enorm spindel! Jag har aldrig någonsin sett en sån stor spindel förut, kroppen var stor och svart och benen var långa och grova *ryser*. Den hade en luftbubbla runt bakdelen och den hade som sport, till ungarnas stora (skräckblandade) förtjusning, att försöka äta upp "våra" andra djur i plastlådan...  Typiskt nog hade jag lämnat kameran i väskan, som var kvar där vi ätit vår lunch och det var såklart  en bra bit från tjärnen!







Två barn rymdes i en pappas regnbrallor!


Blivande jurist...?

Pust och stön, vad jag haft det bra i sommar... Idag kastades jag handlös tillbaka till verkligheten i skolan! Vi har arbetsrätt de närmaste veckorna och nu ska vi tydligen trycka in den allmänna rättskunskapen (som jurister läser in på typ ett år *överdriver kanske något*) under den här veckan... Jag kan lova att det går fort fram! Det är intressant, men det gäller att vara koncentrerad hela tiden!!! Det verkar iaf vara en jättebra lärare, den andra läraren träffar vi på torsdag men jag hoppas att hon oxå ska vara bra.
Jag var nog lite optimistisk då jag planerade den här veckan, vi har självstudier ( = "ledighet") onsdag och fredag, och jag inbillade mej väl att det skulle vara lite lugnt tempo så här i början av terminen så jag har lovat att jag ska följa med J´s klass till Holmön imorgon och på fredag ska jag jobba... Det vill till att läsa mycket ikväll, imorgon kväll och i helgen - vi har nämligen blivit tipsade av läraren att läsa alla böckerna från pärm till pärm - helst två gånger!!!!  Det gäller alltså att inte somna efter två sidor!

Nä, nu ska jag passa på att läsa lite medan J & N är på fotbollsträning och I & S tittar på "Blikten Plin" (tv:n är okej som barnvakt i vissa lägen va?)... 

Meddelande till mina klasskompisar som läser detta; 48.

Allt om festen...

Grattis Gunilla!!!  Hoppas du får en trevlig födelsedag!!!

Jaha, ny vecka och nya äventyr! Skulle egentligen ha varit på skolan idag, men dagis hade planeringsdag så jag började det nya skolåret med att stanna hemma!  Jag var faktiskt en sväng till J´s skola för att kompensera det hela... Nädå, skulle bara på ett kort möte med J´s fröken och J själv, vi skulle diskutera hur vi ska få J att inte måsta bråka och tjafsa varje gång han ska göra läxan. Det gick snabbt och smidigt och jag har en känsla av att den lösning vi (läs; jag) kom på kommer att fungera bra. Vi ska ha uppföljnings möte i oktober igen för att kolla att det funkar. Jag tycker det är bra att de (skolan) faktiskt engagerar sig i en sån sak som läxläsningen, de kunde ju bara skita i det och tycka att det är föräldrarnas sak att få ungarna att göra läxan... Det är det ju, men det tar lixom lite bättre när det är nån annan än mamma och pappa som säger att läxan ska göras utan protester.
Festen i lördags var som jag sa tidigare himla trevlig! Vi var visst ett 60-tal festprissar i en lokal här i byn. Temat var ju 60-tal och man skulle "gärna ha en detalj" från 60-talet på sig. Det var det jag gnällde lite om tidigare, för det var ju så svårt att veta riktigt hur utklädd man skulle vara... Jag hade svart-vita kläder och satsade på att fixa en frissa i rätt tidsanda (inte helt olik min vanliga frilla om jag ska vara ärlig!) och dessutom var det mycket svart runt ögonen! Hade inhandlat ett par lösögonfransar oxå, men jag fick dem inte att sitta snyggt så de åkte av, däremot stannade visst lite lim kvar på ögonlocken som jag lyckats kladda med i mina försök att få fast fransarna... Snyggt, eller inte! Hade ju inte direkt tid att börja om med make up-en heller, men jag vet inte hur mycket det syntes att jag hade hopklistrade ögonlock - antagligen inte så mycket...

N ekiperade vi på Myrorna - en vit-rosa, storblommig skjorta och en mockaväst i hippiestil och till det fantastiska priset av 83 kr! När vi kom hem och N drog på sig kläderna märkte vi att både skjortan och västen var ganska tajta... Men han var ooooooliiiiidligt läcker! Han hade helt klart snyggaste skjortan, och det var lätt att se var han befann sig i lokalen.  Annars var det lite si och så med utklädandet, det var ganska många tjejer som hade riktiga 60-tals klänningar (A-linje formade) och killar i kostym med smala slipsar. Ett par som vi följde med hade varsitt peace-halsband och de andra två killarna hade varsin 60-tals skridskohjälm (såna där i ganska tunn plast, den ena med hål mitt på skallen - snygga!).

Själva festen var mycket välplanerad, men välkomstdrink och snittar, tipsrunda (med frågor om jubilarerna), toastmaster som förklarade förhållningsreglerna och styrde upp kvällen, kanongod mat och tårta, nån lek, lite allsång, karaoke, och dans. Nån stans under vägen blev det så att jag reste mej och utbringade en skål för de tre 40-åringarna!! Hur kunde det ske kan man ju fråga sig???  Vi satt vid "politiker-bordet" och var utnämnda till att utbringa en skål för jubilarerna flera gånger under kvällen, men hur det var så var det aldrig någon vid vårat bord som tog sig för det. Tillsist kom toastmastern och påpekade att det skulle göras. Men det blev ändå inte av, så när vi skulle äta tårta gick jag för att hämta en liten sked som vi skulle kunna klinga i glaset för att göra oss hörda, det var bara det att det inte var någon annan som ställde sig upp och utbringade skålen, utan det blev visst min uppgift - snopet! Jaja, jag överlevde ju iaf...

Vi gick från festen vid 2-tiden, men den hade visst fortsatt minst ett par timmar till!!! Själv "roade" jag mej med att få ett njustensanfall där vid 4 - 5-tiden... Lagom kul, men det ordnade sig med en värmedyna och en Alvedon.

Igår passade vi på att se två bra filmer - på dagen såg vi Blood diamond med Leonardo DiCaprio(!) och på kvällen såg vi Flyga drake! Båda filmerna var mycket sevärda, det var såna där filmer som får en att inse att man har det ganska bra här i livet... Kan ju tillägga att vi bägge två höll oss vakna under båda filmerna och stundvis bölade vi ikapp!!!

RSS 2.0