Wow, vilket pysselrum!

Till middagen dukade barnen fint, Ida valde servetter (rosa med prinsessor), vi hade tända ljus och jag hade gjort en smaskig tacopaj. När barnen hade ätit klart och satt sig för att spela Blixten McQueen (och tom var vänner allihop) satt jag och Niklas kvar i köket och bara njöt av lugnet. Helt plötsligt kom en bekantig instormande genom ytterdörren, tände upp alla lamporna i köket och satte sig vid bordet för att visa N ett "eluttag". Inte en ursäkt om att han kanske störde eller att han tände lamporna när vi satt i bara mysbelysning.... Vissa människor tycks tro att de är jordens medelpunkt.... *knorrar* Nåja, jag passade på att plocka ur och i diskmaskinen, så då vart ju det gjort iaf.

Pajen blev himlarns god, men trots att jag bara lagt tomater, lök och jalapenos på halva pajen var det bara Joel av barnen som smakade på pajen. De andra valde att bara äta tacoköttfärs + grönsaker istället, tur jag hade en halv panna kvar av färsen!
Skyll dej själv sis som inte kom, det hade räckt till er oxå...!



Systeryster skickade mej riktigt härliga länkar på ett inspirerande pysselrum! Mitt främsta pysselmål för det här året är att fixa en snygg och inspirerande vrå där jag faktiskt kan skapa utan att bli överfallen av alla grejer, eller att måsta ta på dykarutrustningen för att hitta ner till skrivbordsskivan!
Riktigt så snyggt som på länkarna kommer jag nog aldrig att få till, men erkänn att det är heeeelt underbart!!!!!?
 




Skiner som en sol!

Strålar av lycka, fick just tillbaka min senaste hemtenta (i Sociologi *frossa*) och den gick tydligen hem hos läraren, fick tom riktigt bra kommentarer, skönt att kunna lägga den sociologin på hyllan iaf!  Tusan oxå! Det var ju inte alls hemtentan vi fick tillbaka, det var ju bara en inläningsuppgift som vi lämnade in innan jul......

Jag sitter och ska försöka knåpa ihop ett riktigt fantastiskt CV som förhoppningsvis ska ge mej en bra praktikplats till hösten, det är inte helt lätt kan jag lova. Under förra veckan och den här har vi jobbat mycket med CV, kravspecar och anställningsintervjuer, det passar ju bra för man får många bra tips, men samtidigt känns det som om kraven på att man får till ett kanon CV blir högre... Jag kunde inte låta bli att skratta högt för mej själv när jag läste Joels frågor som han ska ställa nästa vecka när han ska göra prao på Coop. Han ska bla få följa med en av chaufförerna och han har jobbat hårt med sina frågor vet jag! Vad sägs om frågor som:  nr 6 - Vilken är din favoritsport? nr 7 - Hur många barn har du? nr 9 - Hur många vänner har du? *här asgarvar jag, tur att inte Joel är hemma och hör mej* nr 10 - Vilket är ditt favorit-hockeylag? nr 13 - Vilken är din favorit mat? nr 14 - Gillar du GH (Guitar Hero)? nr 15 - Tycker du om kaffe? nr 16 - Vad heter din chef? (okej, det är väl inte så himla knasig fråga, men fortsättning kommer....) nr 17 - Vad heter din chef i efternamn?
Varför kan man inte ha såna här frågor på en anställningsintervju? Snacka om att man borde få se människors rätta sida.... Barns förmåga att ta reda på sanningen är nog underskattad!

Uppdatering...

 Fy på mej som varit så slarvig på att uppdatera här!
I helgen hann jag, Ida och Svante vara på bio (igen, för min del!), vi såg Mamma Mu och kråkan. Ida tyckte inte att filmen var bra, det gjorde Svante däremot, men efter nästan en timme hade filmen kunnat få vara slut... Han var så trött att han bara ville åka hem, men vi härdade ut och såg hela filmen. Efter det knatade vi på stan och köpte några nya snygga kuddar till soffan. Jag hittade läckra blålila kuddar medan Svante fastnade för en robotkudde. Det var omöjligt att få honom att släppa kudden, dessutom tyckte jag själv att den var ganska kul, så den fick faktiskt oxå föjla med oss hem. Svante har sovit på roboten varje natt, förutom i natt. Nu hoppas jag att kudden ska få bo i soffan istället för i Svantes säng...   Kudden är vändbar, blå på en sida och röd på den andra. 


Söndagen ägnade vi åt en sparktur på förmiddan, längdskidåkning på eftermiddagen, familjegympa efter middan + att jag och Annica äntligen kom igång med våra promenader på kvällen. 

(Svante hade tänkt åka snowracer, därav hjälmen.)

På skolan har vi haft fullt upp med litteraturseminarium, rollspel och igår spenderade vi på Uniaden i jakt på praktikplats... Eller, vi raggade kanske inte sååå seriöst, men det var oväntat många som var positiva till praktikplats, så det var nog lite synd att vi inte hade ett bra CV med oss... Jag fick iaf en mycket intressant kontakt som jag även pratat med idag, så morgondagen kommer jag att ägna till att skriva ett riktigt bra CV - jag SKA ha den praktikplatsen! (Bara nu chefen på det stället går med på att ta emot en praktikant förstås...)

Jag har börjat med projekt "måla om det bruna skåpet". Jag vill nämligen ha ett väggskåp till tvättstugan, men har inte hittat ett vettigt skåp till vettigt pris. Så nu bestämde jag mej för att vårat gamla bruna skåp, som faktiskt inte alls är helt fel förutom färgen då, skulle få komma till användning. Sagt och gjort köpte jag färg på Coop och tog tag i saken, lättare sagt än gjort, då jag inte tycker att grundfärgen täcker så där suuuperbra... Får hoppas att det ser bra ut när jag börjar dra på den "riktiga" vita färgen imorgon! Så här i efterhand ångrar jag att jag inte köpte nån roligare färg än vit! Hela tvättstugan är ju vit, skulle ha passat på att köpa rosa! Niklas gillar inte den färgen så den är bannlyst i princip hela huset, men tvättstugan kunde ju faktiskt få piffas upp lite tycker jag. Annars är väl gult (vilken miss att måla om tvättstugan va, den var ju helt pippigul....) eller ärtgrönt vårens modefärger, kunde ju oxå ha varit kul....


Trummisen...

Vi skaffade Playstation Rock band Guitar Hero World Tour och trummorna blev mycket populära...


Läckert

Hur kul var inte det här då? IKEA i Tyskland lät vanliga människor vara med på sina egna IKEA-kataloger. De hade byggt upp omslaget på några olika stora köpcenter sen fick folk komma och fota sig där för att efter ett par veckor hämta ut sin egen personliga IKEA-katalog. Fränt!

 

Sponsra Joels lag

Vill du vara med och sponsra Joels fotbollslag? Jag tänkte väl det!
Det är väldigt enkelt, klicka här och bli medlem. Det som händer är att man med mejlen får erbjudanden från olika annonsörer och för varje annons man klickar på och tycker till om får laget 2 kr. Kräver inte mycket möda av dej alltså!

Här nedanför ser du hur det ser ut när man registrerar sig, se bara till att välja föreningen: "Sävar IK" och lag: "Sävar IK Fotboll P99".


Utkastade

Helgen var en bra helg.

I lördags var vi på 40-års kalas, med smörgåstårta, tårta och trevligt folk. Igår började Niklas försöka ordna upp i vår, milt sagt, kaotiska källare, själv gick jag på bio med Joel och en kompis till honom. Vi hade tre biljetter till en förhandsvisning av Disco-daggarna, vi hade tänkt att Ida skulle få följa med men hon vägrade!!!! Hon vill bara se Madagaskar 2! Svante å sin sida vill helst se lilla spöket Laban, fast han ville gärna följa oss på Disco-daggarna oxå, men jag vet att han har tålamod som en treåring  så det blev inget med den saken...
Joel och Oskar var mycket nöjda med filmen, Joel betygsatte den med 5 popcorn av 5 möjliga och Oskar gav den 10 popcorn (fortfarande av 5 möjliga)!!!  Jag tyckte oxå att den var ganska bra, och den var inte alls läskig (som många andra tecknade filmer kan vara) så Ida hade lungt kunnat se den, men hon tyckte kanske att den var för lång...? Nåja, den kommer väl på dvd så småningom.

Idag började vi ett nytt moment, som verkar jätteroligt! Det momentet sträcker sig över resten av terminen, men då uppdelat i 4 moment (vad det var populärt ord!). Vi drog igång med en låååång dag (8.30-16.00), då hann vi med en gästföreläsare tyvärr var hon tråkig att lyssna på, så ska jag vara helt ärlig minns jag nästan ingenting från hennes två timmar...!
Efter lunchen däremot kom tre inbjudna gäster som läst p-programmet tidigare, de berättade vad de gjort efter de slutat skolan och vad de arbetade med nu. Det var desto mer intressant. En arbetade på Ålö, en på Universitetet och en på Volvo (undrar om inte den tjejen kom härifrån byn... Tror hon var kompis med BP-Anna på den gamla goda tiden... Ska kolla upp det senare), mycket intressant och givande, om du frågar mej.

När skolan var slut skulle jag och mina bästisar åka ner på stan för att äta och umgås.(Tack för en trevlig kväll tjejer!!!) Vi hade tänkt gå på den nya Sushi-restaurangen, men när vi kom dit visade det sig att de inte börjat med att ha sittande gäster på kvällarna, bara lunchservering fram till mars! Snacka om snopet, vi fick traska vidare till det andra Sushi-haket istället. Där är inte många sittplatser så vi fick möblera om lite för att rymmas, men det gick bra. När vi ätit upp och ett par av oss var i akut behov av att "pudra näsan" gick vi vidare till NK. Snacka om överreklamerat ställe!!!! Sofforna var helt söndertrasade i tyget och de har väl inte något annat sortiment än något annat fik, men priserna är minsann hutlösa. Dessutom blev vi utkastade kl 19.00!!! Inte för att vi var bråkiga - utan för att de STÄNGER då! Jamen, hallå!??





Tjohooo, jag är klar!

Helt otroligt att jag fick arbetet färdigt idag, det gick sjukt trögt och jag fick nästan panik imorse när jag insåg hur långt jag hade kvar, men strax innan 16.00 blev jag faktiskt klar!

Hehe, jag fick förresten sova i sängen inatt, när jag gick in för att hämta mina kuddar och täcket sa Niklas att jag kunde försöka att sova där och det gick bara fint. Däremot vaknade jag vid 5.30-tiden och tänkte att det nog måste vara ett revben som var trasigt för då hade jag så j-la ont, låg bara och flämtade korta andetag. Men när jag tagit en Ipren och lagt mej i soffan, väl uppbullat med kuddar, somnade jag till och när klockan ringde kände jag mej mycket bättre. Idag har det varit mycket bättre än igår, och hostan är inte lika besvärande så det borde väl gå ganska fort att bli helt fri från smärtan nu, hoppas jag.

Joel är inne i ett riktigt trolleristim, han har en trollerilåda som han använder flitigt. Det är väl lite si och så med kvalitén på konsterna, han har dåligt tålamod och tränar inte många gånger (typ inga) innan han kommer susande och ska visa. Det blir ganska tröttsamt måste jag erkänna. Jag försöker få honom att inse att han först ska träna och sen komma och visa, men det går inte riktigt hem, han tror att det är själva grejerna i trollerilådan som är dåliga.... Jag skulle försöka lära honom hur man trollar bort en näsduk i handen (ett sånt där klassiskt trick som alla trollkonstnärer gör), själv valde jag att trolla bort Svantes socka (den hade lagom storlek tänkte jag), men Joel sågade mej totalt! "Du har ju gömt socken i bakfickan!" Ja, men vad trodde han, att trollkonstnärerna verkligen trollar bort sakerna....

Tänk så konstigt igår och idag har det varit iskallt här, som kallast -28, 4 grader  och när jag hämtade ungarna vid 16-tiden var det - 24 grader -  nu är det däremot bara -4,5 grader!!!


Vem ska man tro på...

Alltså, jag blir så upprörd!!! Sitter här och tittar på "Uppdrag granskning" ,trodde det skulle handla om Liza Marklund som lurats med hennes "sanna" böcker om Mia, men istället handlade det om vidriga människor (både svenska och spanska) som lurar svenska människor att köpa sjuka hundar från Spanien. Den kvinna som äger hundgården i Spanien tjänar miljontalskronor varje år på sjuka och döende hundar. Vidrigt!!!  Många svenskar skickar pengar för att hon ska ha råd med mat och lopphalsband, vad gör hon med pengarna tro? - Inte lägger hon många kronor på hundarna iaf!

 Själv har jag suttit och bråkat med min hemtenta, det går trööööögt och inte blir det bättre av att jag måste ha fått nått tjall på ett muskelfäste vid revbenen på höger sida. Det började i helgen då jag hade hicka till och från under en hel dag, på kvällskvisten kände jag att jag fick mer och mer ont vid revbenen. Sen har jag fått en otäck hosta så den har väl antagligen slitit på den stackars muskeln och idag kan jag knappt röra mej. Att andas in, hosta, röra sig, inte röra sig - allt gör ont! Ibland hugger det till så jag bara måste skrika, eller åtminstone högt protestera. Inatt ska jag inte ens få sova i min egen säng! Niklas säger att jag väcker hela huset när jag hostar och åmar mej, så han hade tänkt förpassa mej till källaren, men jag intar den nya soffan istället! Den är ju stor och bra och dessutom har jag ju tillgång till både tv och dator om jag inte kan sova.

Nu har jag kurerat mej med slemlösande medicin och Ipren och är redo för sän...soffläge!

Hare! 

Tre små grisar

Åh, vad trögt det går med hemtentan!!! *suckar* Läraren som skrivit uppgiften skulle behöva ta en (...eller två!) lektion i svenska språket, det är nästan omöjligt att fatta vad han menar och vad han vill.... Antagligen kommer jag att vara flintis innan detta är över!

Svante har spelat teater idag på dagis. Han var vargen i "de tre små grisarna" och de hade fått spela upp teatern för femåringarna (= Ida), när jag kom och hämtade dem var han fortfarande målad i ansiktet (det syns fortfarande spår nu trots att vi tvättat honom flera gånger), han trodde naturligtvis att jag blev jätterädd när jag såg honom.  Teatern hade visst varit väldigt rolig och Ida har berättat att hon skrattade åt Svante, det var han förstås jättenöjd över.

Utrensningen bland överflödiga prylar här fortsätter, idag sålde jag två tripp trapp-solar. Första stolen hann säljas redan innan jag fick kvittot från Blocket att annonsen låg ute - snabba ryck! Några timmar senare var även andra stolen borta och jag en hel del hundralappar rikare   och inte att förglömma; i köket finns det nu lite mer luft.



Blogg candy - Inkido

Mitt i pluggandet gör jag ett litet inlägg här för att tipsa om ett oemotståndligt erbjudande om blogg candy från Inkido. De har massor av nyheter på g nu i vår och nu har 3 personer chans att vinna 5 st av deras nya stämplar!!! 


Årets första 40-åring!

GRATTIS till 40-åringen (som kanske inte läser bloggen, men frugan gör ju det ibland)!!!

Soffan vart faktiskt riktigt bra, trots att den var ganska stor. Den är ju mycket lägre än den eländiga lazy-boy-fåtöljen som stått här och (mest) samlat damm, så det ser ganska luftigt ut ändå. Tack och lov var både den fåtöljen och gamla soffan borta redan igår kväll! Och hur skönt är det inte att hela familjen ryms att sitta tillsammans? Vi kunde tom sitta och prata med grannarna i den, när de kom över på kvällen för att kolla nå datagrejs. Var ju bara tvungen att få passa på att testa hur det känns att kunna sitta och umgås som vanliga människor, istället för att måsta sitta i köket jämt.

Barnen var på dagis/skola idag, men Ida hade visst inte varit helt på G, får väl se hur det artar sig. Själv känner jag mej riktigt hängig - hostig, snorig och allmänt risig. Inatt blir det Vicks-kräm och nässpray igen.



Förnyelse

Det måste ha varit nån form av förkylning som drabbade Ida, ingen annan har iaf visat några tecken på magsjuka *peppar, peppar...* Däremot är vi väl alla mer eller mindre förkylda, jag skulle gissa på att Ida fortfarande har lite feber, men hon hatar att ta tempen så jag har inte idats ta den striden idag. Funderar skarpt på att köpa en sån där örontermometer, kanske man kan ta tempen på ungarna utan att behöva, i det närmaste, våldföra sig på dem.

Idag har vi lyckats plocka bort alla julgrejer (nån grej finns säkert kvar, det brukar man märka närmare midsommar... varför är det så?) utom gardinerna och adventsstakarna, men de lär ryka i veckan. Dessutom har vi faktiskt köpt oss en ny soffa!!!! Efter att tittat och funderat i år och dar hittade vi en idag, först hittade vi en perfekt, men sen nöjde vi oss med den som var "nästperfekt". Den var nästan 11000 (!!!) kr billigare, så med tanke på våra tre små monster  blev det den billigare. Eftersom vi varken har plats eller något behov av den gamla soffan och fåtöljen blev det Blocket nästa, och vips så var fåtöljen borta! Soffan kommer förhoppningsvis att ryka imorgon, det är iaf två som är intresserade, och det passar ju oss bra eftersom vi kommer att hämta nya soffan imorgon! Nu är det bara pianot vi vill bli av med, ingen som vill ha ett billigt piano?

Så här ser nya soffan ut, ljusgrå - precis vad jag vill ha! Lite nervös är jag att divanen ska sticka ut för mycket i rummet, men med tanke på den enorma fåtölj vi haft stående i rummet hoppas jag att soffan ska se ganska luftig ut ändå.



Ska kolla om jag hittar några snygga tapeter till vettigt pris, är sjukt less på våra gula, även om de kanske skulle funka rent färgmässigt...

I veckan är det hemtenta som gäller (igen!), en glad nyhet är att jag klarade Ledarskaps-tentan (den på engelska)!!! Tjohoooo!


Småtrist dag...

Vilken trist dag det blev, Ida har antagligen fått nån magsjuka eller en konstig förkylning... Lite märklig är det för hon har bara spytt två gånger, en på morgonen och en vid middagstid. Hon var ju ganska hängig redan igår, och i morse märktes det tydligt att hon hade feber. Annars har hon bara lite snuva och hon klagar inte på att hon har ont i halsen eller öronen eller så där... Hon har sagt ett par kvällar att hon varit "torr" i halsen, men hon har inte haft ont.
Vi får väl se vad som händer under natten, om det är någon annan som åker dit, eller om det är något som bara drabbar Ida.
Ska hoppa i säng genast, så jag överlever en ev. "vakarnatt", har redovisning i morgon på skolan så jag hade inte tänkt vara alldeles blå under ögonen....

Hare!


Bambi

Så var glada julen slut, slut, slut... *skrålar*

Igår passade vi på att åka ut till stugan (okej, mamma och pappas, men ändå...) för att åka skridskor. M &P har skaffat långfärdsskridskor och är helsålda, så vi var ju tvungna att få komma ut och testa dem medan det fortfarande fanns fin is på havet. Typiskt nog började det naturligtvis att snöa... Vi hann iaf ut, trots att det var ett lager snö och världens blåst, dessutom hade vattennivån stigit så det var rejält med flödvatten närmast land. Tur jag och Niklas var utrustade med fodrade gummistövlar så vi kunde slaska fram och hjälpa de som hade skodon...
Det var kul att testa långfärdsskridskorna, jag kände mej lite som Bambi på hal is, det var länge sen jag hade skridskor på fötterna... Gissar på att det hade varit ännu roligare om det inte snöat och blåst så mycket. Barnen åkte på sina vanliga skridskor, utom Svante som hade för stora skridskor och vi hade glömt tjocksockarna i bilen, och alltså fick nöja sig med att åka på skorna. Ida var fantastiskt tålmodig, hon har väl inte åkt överdrivet mycket skridskor i sina dagar, men hon kämpade på och gnällde inte en sekund, trots att hon borde vara helt blå i rumpan av alla fall på den hårda isen.
Snyggaste vurporna gjorde Niklas och syrran, syyyyynd att det var så snöigt att man varken kunde fota eller videofilma!!!

Så över till något helt annat, snacka om att det skulle krävas en del mod för att bada här!

Kossan.se

Ett gott skratt förlänger livet... eller hur det nu var...


Kossan.se

Expedit-experterna

Jisses, vad vi har stökat här idag, mycket skuvande och rensande har det blivit! Favorithyllan blev helt klart Expedit, den har vi satt in i både Idas- och Joel/Svantes rum (faktum är att både jag och Niklas oxå vill ha såna i "våra" rum i källaren). Vi har verkligen fått in klämmen på hur man monterar Expediten nu, första hyllan lyckades N knäcka en träplugg... Det blev till att försöka borra ur pluggen ur hålen! Snacka om trist, men det gick bra iaf, dessutom gjorde han en egen plugga av en rundstav, så det var ingen större fara. Andra hyllan däremot tror jag att vi satte hastighets rekord när vi monterade ihop!
 
Heeeeeeela dagen har vi hållit på att montera och rensa och plocka i och ur grejer och vi är inte riktigt färdiga än, men det blir fantastiskt bra! Ida har fortfarande mycket leksaker som tar mycket golvyta, så det är lite svårt att få rummet att se helt välstädat och prydligt ut, men det blir i alla fall mycket bättre än tidigare. Jag hoppas att vi får till det sista imorgon, sen blir väl bara problemet att försöka bli av med de gamla förvaringar vi använt oss av tidigare... Det får väl bli Blocket.

Förberedelse för ordning och reda

Nu ska här bli ordning och reda i ungarnas rum! Jag och Niklas har varit på IKEA idag och införskaffat en hel del smarta grejer som kommer att göra att det både blir lättare att städa undan alla leksaker, och förhoppnings även gör det lite snyggt i rummen oxå. Bilen blev så fullastad så vi var tom tvugna att åka hem för att lämna alla grejerna innan vi kunde åka tillbaka till stan för att hämta barnen, som var hos syrran.

Egentligen skulle jag vilja tapetsera om i Idas rum innan vi fixar i ordning, men det får nog vänta ett tag ändå.  Ikväll har vi (främst N) monterat lådor och försökt förbereda inför morgondagen, som antagligen kommer att bestå av ännu mer skruvande och fixande och grejande.
Nu går ögonen i kors så det blir sängen nästa!

See ya!

Ett inlägg speciellt för...

...Åsa och Sara - jag fick ut Gorillaz !!!!! Första försöket på Nickes dator! 15690 poäng!!!
Det nya året började bra!!!!

*skuttar och jublar vidare*

Jag får passa på...

...att önska alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!!

Vi har firat med syrran (& familj) och ett par kompisar till dem, himla trevligt var det! Synd bara att jag blivit så rackarns förkyld, alla andra har väl redan hunnit med den där förkylningen och jag hade trott att jag skulle slippa den, men så blev det alltså inte. Men det var inte hela världen, vi hade trevligt sällskap, god mat och en massa Singstar. Jag hade inte alls tänkt sjunga med min hals, men det var förstås omöjligt att låta bli (mycke ABBA-låtar blev det under kvällen- år 2008 till ära).
Helt otroligt att ungarna höll sig både vakna och på bra humör! Svante hade sovit lääääänge på dagen, men Ida somnade inte ens när vi åkte in till stan på eftermiddagen. När vi åkte hem somnade de som två klubbade sälar däremot... ...för att sen vakna till en sväng när vi skulle försöka smyga in dem i deras sängar. Vi hoppas på lååååång sovmorgon idag *håller tummar*, annars lär det inte bli någon vidare första dag på det nya året har jag en känsla av.

Hare gott!

*pussar*

RSS 2.0