Stort GRATTIS till...



...världens bästa 40 åring!!!!
Hoppas du haft en jättebra födelsedag Maria!


Helgen

Fredagkvällen bjöd på sol och värme, så det blev grillat och allmänt slappande på altanen. Ida och Svante svalkade sig i vattenspridaren, och kom tom på att det nästan blev som en vattenrutschbana när vattnet sprutade på vanliga rutschbanan.




Lördag = bilar!
Vi åkte på Wheels och såg massor av läckra bilar. På kvällen åkte vi oxå in en sväng för att se på cruisingen, förutom Joel som valde att sova över hos en kompis istället. 







Okej, alla bilar var inte lika snygga....


I går åkte vi till stugan för att fira mamma som fyller år i veckan, men då är hon och Moa ute i Europa och tågluffar!!! De ska åka bla till Berlin. *spännande* Nu ligger de i sin liggvagn och tuffar ner mot södern, jag hoppas att de får en kanonresa!



Efter båtturen med morfar ville Svante låtsasköra båten medan Ida hoppade i vattnet från båtkanten.


Sommarens "måstegrej" är Kinaschack! Dessvärre är pappa en nästan omöjlig motståndare, han vinner (nästan) alltid!

Nära, nära...

Nej! Ännu en förlust!!!!!


...sa jag förresten att JAG (badkruka) tog ett frivilligt dopp i ån??!?!? Det var faktiskt hyfsat varmt!

Bra postdag + bröllopskort

Ska egentligen bara stänga av datorn för att hoppa i sängen, men jag mååååste bara passa på att visa vilken fantastiskt trevlig post jag fick idag!!!

Allt är naturligtvis inte mitt, vi är flera som delar men erkänn att det är en fröjd för ögat!  Imorgon hoppas jag att jag ska få tid att börja dela upp dem - det blir kuuuuuul!

Ida hade tur och fick följa med Joel för att spela fotboll med hans kompisar en stund ikväll. Hon fick till sin stora glädje ärva både fottbollsskor och fotbollssockar av Joel oxå, snacka om en nöjd och glad tjej!


Svante fick inte följa med till fotbollsplanen utan fick nöja sig med att spela lite boll hemma på gården med Niklas, men även Svante hittade ett par fotbollsskor som han kunde ha. "Joel! De här skorna passar perfekt på mej!" ropade han glatt när han drog på sig ett par skor som var väl en fyra storlekar för stora...! *fniss*



Själv fick jag ägna mej åt att färdigställa bröllopskortet som en av grannarna beställt, tydligen var det ganska bråttom att få det klart. Jag hade låtit mej luras av bröllopsdatumet, men det var visst en massa jobbarkompisar som skulle vara med och skriva på kortet nu innan semestern (?), så det blev till att lägga in en högre växel för mej.

Tisdagsrapport

Dagarna rullar på, det händer inte så mycket mer än att jag bara jobbar känns det som. Joel är i alla fall frisk igen och ingen annan åkte på äckelsjukan. *pustar ut*
Äntligen tycks sommarvärmen ha kommit, det känns bra även om jag står mitt inne på ett lager hela dagarna och knappt ens ser ett fönster, så man har ingen större aning om hur vädret är där ute. Men det är ju härligt på lunchen och när man kommer hem, förstås!
                                                     
Nu ska jag försöka fixa färdigt ett bröllopskort som en granne beställt (vi har fantastiskt många trevliga grannar här, så det är ett evigt tjat om grannar hit och dit har jag märkt). Men kl. 21 drar sommaren äääääääntligen igång - Morden i Midsomer, får försöka kombinera det hela - pyssel vs. tv-tittande...Undrar hur det bröllopskortet kommer att se ut..? Snart måste hela Midsomer-bygden vara utdöd, men det är så himla bra program - måste se!

Hare!


Trevlig midsommar!

Första veckan på jobbet är redan över - fort gick det! Sommaren kommer att gå ruggigt snabbt om det ska fortsätta i samma hastighet! Nästa vecka drar det igång på riktigt, då ska jag klara mej själv mer eller mindre... Förra året jobbade jag hela tiden tillsammans med någon av de ordinarie på avdelningen, men nu ska de göra andra arbetsuppgifter och hon som kommer att finnas på huset de fyra första veckorna slutar bara en timme efter att jag börjar jobba på morgonen. Det betyder att jag inte har samma stöd och hjälp med allt krångel på datorn under dagen. Jag kommer visst att få hjälp med de andra arbetsuppgifterna (fast som jag fattar det ska jag visst lära upp någon helt ny på det, så det rullar kanske inte på direkt), men det är mest grejerna man ska fixa på datorn som är svåra att få kläm på. Det var ju trots allt nästan ett år sen jag jobbade sist, och nu har jag bara varit där fyra dagar... Jag får väl försöka se det som en komplimang att de har så höga tankar om mej att de tror att jag ska fixa det....eller....?  Hehe, jag gissar att vissa kommer att bli nedlusade av frågvisa samtal från mej!

Inatt fick Joel magsjuka så här är ett mycket lugnt och stillsamt midsommarfirande. Jag, Ida och Svante åkte ner till Skeppsvik för att dansa och ha trevligt på firandet där. Svante trodde visst att han skulle få gå upp på scenen och sjunga... Det är väl inte så lätt att komma ihåg hur midsommarfiranden går till, det är ju inte varje dag direkt. *ler* Väl där ballade både Ida och Svante ur dansen ganska snabbt, de gick och satte sig och tittade på med syrrans karl och Lars istället (det skulle kunna vara så att fiskdammspåsarna lockade mer... Tur jag hade syrran, Lena och deras döttrar att dansa vidare med, sönerna deras valde att spela fotboll istället. Vädret var faktiskt helt okej i Skeppsvik, till och från var det riktigt soligt, men det blåste ganska mycket så det var inte direkt jättevarmt. Efter att Svante tappat ut halva sin glass (sån där isglass som man trycker upp ur en pappförpackning) över mina brallor försökte vi bara hitta på kluriga namn till två tackor och tre lamm som de har på Herrgården, och slutningen tog vi en sista titt på desamma.











Här hemma låg Joel kvar på sin madrass i tv-rummet och Niklas håller med grannens hjälp på att skura upp vår altan. Grannen har en sån där klurig altan-rengörings-mojäng som man kopplar till högtryckstvätten, så här blir nu väldigt rent och fint!


Svantes favorit pose att fota...


Sjuklingen


Nu har Niklas och barnen ledigt i 8 veckor! Ida och Svante har haft låååååånga dagar på dagis den här veckan, men Joel har bara varit några timmar på fritids, så han känner väl redan att han fått sommarlov. Till hösten ska Joel inte gå på fritids så det var bra att få träna lite att åka hem och fixa eget mellis under den här veckan. Lite sorgligt och konstigt känns det ändå att både Ida slutat dagis och Joel slutat fritids - de håller på att bli stora!!!!


På tal om något helt annat så möttes jag av en tiger i onsdags när jag hämtade barnen på dagis....!

Jobbar...

Min totala tystnad beror på att jag börjat jobba. Förhoppningsvis blir det lite bättre nästa vecka när Niklas gått på semester. Hur klarar man av att vara två som jobbar heltid när man har tre barn - man hinner ju ingenting!!! Dessutom är alla lika trötta och på halvgrinigt humör när man väl kommer hem. Även om det är mycket jobb med att plugga, är det ändå att föredra just för att man kan planera sin tid mycket bättre! Om inte någon kan jobba deltid medan barnen är små, men det kan man väl se sig i stjärnorna om när man går ut som nyexad...
Nä, nu har jag inte tänkt oroa mej för det, det problemet är ju något år bort och nu ska jag masa mej till sängen.

Hare gött så länge!


Sommarlov

Idas utflykt till Klabböle med dagis hade varit väldigt lyckad, lite småregnigt, men det hade visst barnen knappt märkt!
Joels sista dag i skolan hade varit bra, de fick visst höra en saga mest hela dagen. Dessutom hade de fått äta glass TRE gånger, gissa vem som var mycket nöjd och glad! Sista timmarna skulle treorna i Joels "spår" få spela kubb med lärarna, nu regnade det så de fick hitta på andra lekar istället.
Lagom till själva skolavslutningen som inte började förrän 18.00 var vädret hyfsat, det var iaf uppehåll och inte iskallt. Däremot var det inte läge för någon utomhuspicknick som vi alltid brukar ha, utan vi fick åka till I & S´s dagis efter avslutningen i kyrkan för att fika och tacka fröknarna för den tid som varit. Jag kan knappt fatta att Joel ska börja mellanstadiet till hösten OCH att Ida ska börja 6-års!!!

Idag tog vi lite sovmorgon och tog det allmänt lugnt på förmiddagen, sen åkte vi till 4H för att titta och klappa på djuren. Det var hyfsat väder och inte allt för mycket folk på 4H-gården däremot kryllade det av folk på Nydala-området, det var fotbollscup. Barnens kusiner spelade, men tyvärr inte just när vi var där, däremot hann vi otroligt nog stöta på Moa just när vi skulle gå från djuren tillbaka till bilen. Jag kan inte sluta förundras över hur folk beter sig på såna här ställen, det är ju som att folk blir galna det skulle nästan behöva vara fler som arbetade bara för att hålla koll så att folk inte lyfter, bär och jagar djuren hur som helst.... Jag har svårt att förstå att man bara släpper sina barn och låter dem göra vad de vill. För den delen var det inte bara barn som gjorde konstiga saker, det var vuxna oxå.







Ida hade svårt att nå ner och klappa grisarna när de låg och slöade...


Kaninerna var såååå söta, och barnen ville gärna lyfta dem, men en ur personalen kom och talade om att man inte fick lyfta dem (när en unge burit runt på en kanin en halvtimme) och dessutom skulle det bara få vara två barn samtidigt inne hos kaninerna (det var ca 8 barn där just då). Besvikelsen var total, särskilt för Svante som tålmodigt väntat och väntat på att få hålla en kanin...


När vi kom hem var det kanonväder, så jag hann sitta i solen och njuta av en god bok, medan barnen hade vattenkrig tillsammans med en av Idas kompisar. Jag tycker nog att vi hunnit trycka in en hel del sommaraktiviteter på en av de få riktiga sommarlovsdagarna - för min del alltså. På måndag är det jobb som gäller och så blir det 9 veckor framöver. När jag blir ledig igen jobbar Niklas och barnen börjar skolan efter bara ett par dagar och Ida ska väl inskolas på fritids oxå. 

Ikväll har Joel varit på kalas och imorgon ska han på "tältkalas", då ska de ta med sig tält och sova över i dem - spännande! Hoppas att det inte kommer att regna, fast då skulle de visst sova inomhus....! Svindlande tanke att ha typ 10 ungar som ska sova över!

Jordskalv, utflykt och skolavslutning

Vad är det som händer? Nu är det tredje gången vi känner och hör ett jordskalv här! Igår eftermiddag trodde Niklas nästan att det var torktumlaren som höll på att hoppa av  tvättmaskinen, men jag som håller på att bli rutinerad *ler* förstod genast att det var ett skalv.

Idag är Ida på utflykt med alla 5-åringarna i byn, de får åka buss och har matsäck med sig - mycket spännande! Dessutom skulle glassbilen komma förbi så de skulle få köpa glass, gissa om lyckan var enorm, jag tror inte ens barnen bryr sig så mycket om att det är lite småregnigt och trist ute.
Joel går sin sista dag i skolan, så idag är det bara  jag och Svante hemma. Vi har en del projekt att fixa innan kvällens skolavslutning. Nu håller vi alla tummar och tår för att det ska bli lite bättre väder!


Bullbak och vattenkrig

Idag har jag, Ida och Svante varit hemma och haft sommarlov. Eftersom jag lovade Svante redan förra veckan att vi skulle baka bullar idag, var det bara att skrida till verket - sånt glömmer han nämligen inte i första taget! När vi körde igång kom jag ihåg en av anledningarna till varför jag inte gillar att baka bullar, maskinen håller på att skära ihop totalt så den skriiiiiiiker högt av förtvivlan! Ida och Svante vill egentligen hjälpa till att hälla ner ingredienserna, men de har fullt upp med att stoppa in fingrarna i öronen för att inte riskera att få hörselskador! Tillsist valde de tom att springa in till Idas rum och leka istället! Tillsist blev det iaf några påsar bullar, men eftersom jag så sällan bakar bullar glömmer jag alltid bort att jag nästan gör dem för stora, det blir liksom inte så många....

Efter bullbaksstöket sökte vi oss ut i solen (blåsten och kylan), måste ju försöka lagra lite sol med tanke på att jag ska jobba heeeeela sommaren! Jag börjar redan nästa vecka.

Svante hoppade från rutschkanan och gjorde illa sig ordentligt i foten. Han har knappt gått något efter det, utan vi har fått bära omkring på honom istället. Det har inte ens gått att lura honom att gå, så det gör nog riktigt ont. Efter middagen linkade han iaf från altanen till gungställningen och sen hade han gått till studsmattan för att hoppa!!! Efter det gick han inte en meter till.... Hur mycket han egentligen hoppade vet jag inte, för varken jag eller Niklas såg på. Foten är inte svullen så jag hoppas att han ska känna sig bättre imorgon.

Joel och Ida tyckte att det visst var sommar idag så de och en kompis till Joel hade vattenkrig efter middagen!!!! *Brrrrr* Jag var lite bussig och hällde ganska mycket varmt vatten i baljan där de fyllde sina vattenpistoler. Kriget varade inte allt för länge ändå, de tyckte tillsist själva att det blev för kallt...

Själv ska jag tillbaka till skolan imorgon! Det är iofs inte så farligt, jag ska bara på en träff med min praktiklärare och de andra tre studenter som ska ha samma lärare.

Hare gott!


Värdens bästa fredag...

...har det varit! Sommarlovet har börjat, måste bara till skolan på tisdag för att träffa praktikläraren, men det är ju inte så betungande. Ikväll har jag haft mina allra bästa klasskompisar (+ M som har en timeout, men som kanske börjar igen) här på sommarlovsfest - supertrevligt!!!! Dessutom blev vi överraskade och fick en inbjudan till bröllop i slutet av sommaren! Det var riktigt roligt!

Nu när jag kollade mejlen hade jag fått tips av en vän om en väldigt läcker smyckesdesigner - kolla in den här sidan!!! Man kan få smycken efter barnens teckningar, eller kanske sina egna huvudfotingar som man knåpade ihop när man var liten - så läckert!

Nu ska jag dra mej mot sängen, imorgon är det fotbollscup för Joel.

Natti natti!


Fullspäckad dag

Äntligen kan man pusta ut något! Hemtentan är inlämnad, Joels utskolningssamtal är avklarat och sommarfesten på dagis är överstökad. Imorgon blir lite av en mellandag, jag ska läsa en klasskompis hemtenta och hitta på några kluriga frågor som jag ska använda på torsdag. Dessutom ska jag försöka komma på hur jag ska presentera min egen hemtenta, oxå på torsdag, men jag räknar med att det blir en lite tidigare dag för barnen på dagis - både idag och på torsdag var/blir långa dagar.

På utskolningssamtalet var det skönt att höra att det gick ganska bra för Joel i skolan. De har skrivit Nationella prov under våren så fröken hade ganska klart för sig hur det han ligger till. Under en månad har de gjort 17 delprov! Fast Joel har tyckt att det varit roligt!!!! Det han måste träna på är att räkna med höga tal och dessutom måste han träna på att läsa snabbt... Fast vi var ju rörande överens om att hemma är det att läsa noggrant och inte allt för snabbt som gäller. Själv tycker jag att han har en förmåga att läsa alldeles för snabbt och slarvigt - jag funderar nästan på om han kan ha något brytningsfel, eller så är det bara för att han är så ivrig... Ja, att läsa böcker och träna lite stora tal blir väl inte allt för betungande under sommaren antar jag.

Sommarfesten på dagis var fantastiskt trevlig. Vi hade ganska tur med vädret, det var inte direkt någon jättesol och supervarmt, men helt okej iaf. Fröknarna spelade rolig teater och barnen sjöng så fint. Det var lite extra roligt eftersom det var en liten avtackning av 5-åringarna (Ida).

Pippi Långstrump-teater


5-åringarna sjunger, sen kom även de mindre barnen och hjälpte till (förutom Svante som strejkade)


Ida får ett album från dagistiden och en gul ros + kramar förstås!

RSS 2.0