Sommarlov

Idas utflykt till Klabböle med dagis hade varit väldigt lyckad, lite småregnigt, men det hade visst barnen knappt märkt!
Joels sista dag i skolan hade varit bra, de fick visst höra en saga mest hela dagen. Dessutom hade de fått äta glass TRE gånger, gissa vem som var mycket nöjd och glad! Sista timmarna skulle treorna i Joels "spår" få spela kubb med lärarna, nu regnade det så de fick hitta på andra lekar istället.
Lagom till själva skolavslutningen som inte började förrän 18.00 var vädret hyfsat, det var iaf uppehåll och inte iskallt. Däremot var det inte läge för någon utomhuspicknick som vi alltid brukar ha, utan vi fick åka till I & S´s dagis efter avslutningen i kyrkan för att fika och tacka fröknarna för den tid som varit. Jag kan knappt fatta att Joel ska börja mellanstadiet till hösten OCH att Ida ska börja 6-års!!!

Idag tog vi lite sovmorgon och tog det allmänt lugnt på förmiddagen, sen åkte vi till 4H för att titta och klappa på djuren. Det var hyfsat väder och inte allt för mycket folk på 4H-gården däremot kryllade det av folk på Nydala-området, det var fotbollscup. Barnens kusiner spelade, men tyvärr inte just när vi var där, däremot hann vi otroligt nog stöta på Moa just när vi skulle gå från djuren tillbaka till bilen. Jag kan inte sluta förundras över hur folk beter sig på såna här ställen, det är ju som att folk blir galna det skulle nästan behöva vara fler som arbetade bara för att hålla koll så att folk inte lyfter, bär och jagar djuren hur som helst.... Jag har svårt att förstå att man bara släpper sina barn och låter dem göra vad de vill. För den delen var det inte bara barn som gjorde konstiga saker, det var vuxna oxå.







Ida hade svårt att nå ner och klappa grisarna när de låg och slöade...


Kaninerna var såååå söta, och barnen ville gärna lyfta dem, men en ur personalen kom och talade om att man inte fick lyfta dem (när en unge burit runt på en kanin en halvtimme) och dessutom skulle det bara få vara två barn samtidigt inne hos kaninerna (det var ca 8 barn där just då). Besvikelsen var total, särskilt för Svante som tålmodigt väntat och väntat på att få hålla en kanin...


När vi kom hem var det kanonväder, så jag hann sitta i solen och njuta av en god bok, medan barnen hade vattenkrig tillsammans med en av Idas kompisar. Jag tycker nog att vi hunnit trycka in en hel del sommaraktiviteter på en av de få riktiga sommarlovsdagarna - för min del alltså. På måndag är det jobb som gäller och så blir det 9 veckor framöver. När jag blir ledig igen jobbar Niklas och barnen börjar skolan efter bara ett par dagar och Ida ska väl inskolas på fritids oxå. 

Ikväll har Joel varit på kalas och imorgon ska han på "tältkalas", då ska de ta med sig tält och sova över i dem - spännande! Hoppas att det inte kommer att regna, fast då skulle de visst sova inomhus....! Svindlande tanke att ha typ 10 ungar som ska sova över!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0