Allhelgona + mer anka

Idag har vi haft en slappar dag, efter att ha skjutsat Nicke till flygplatsen åkte vi och satte ljus på min mormor-, morfar-, farmor- och farfars gravar. Det var förvisso på förmiddagen så det var väl inte så där väldigt stämningsfullt, men ljusen brinner ju länge så andra får njuta av myset i kväll. Vi åkte vidare till mamma som antagligen åkt på samma förkylning som barnen (efter att ha tillbringat helgen tillsammans) har. Där blev vi både bjudna på lunch och ett par goda partier av Idas favvospel UNO.

I eftermiddag fixade jag en halloween-pumpa som nu lyser mysigt på bron. Vi vart tom tvungna att släcka brolamporna för det var så mysigt med bara pumpalyktan. Däremot tände jag faktiskt ljusslingan i trädet på gården... Lite för tidigt, men mysigt blev det!

(sorry, jag säger bara - mobilkameran!)



För att barnen skulle förstå hur fint och stämningsfullt det nu är på kyrkogården där vi tände våra ljus idag drog vi på oss varma kläder och knallade ner på vår kyrkogård här i byn. De tyckte att det var sååååå fint med alla ljus som var tända överallt. Dessutom ville Svante absolut gå in i kyrkan där det skulle vara stämningsfull musik, sagt och gjort så gick vi in. De startade upp med att spela samma psalm (?) som spelades på farmors begravning! Jag var absolut oförberedd på det så tårarna började direkt störta likt floder nerför kinderna. Jag tror både Joel och Ida blev lite förvånade, men de kommenterade det iaf inte. Det var inte överdrivet mycket folk i kyrkan, men det var väldigt fint. Det var nedsläckt och massor av levande ljus och så varvade de orgelmusik med en kvinna som läste texter (dikter?) och, till barnens stora förfäran, tystnad. De ville inte stanna så länge, vilket jag tror berodde en del på just denna tystnad. När vi kom ut från kyrkan igen frågade de genast över varför det var så tyst såååå länge. På vägen hem igen gick vi förbi Joels gamla dagislärare och Saras farföräldrars gravstenar, eftersom det är de enda jag vet vilka de är som vilar på vår kyrkogård.

Svante tyckte idag att det var så konstigt att inte gammelfarmor skulle komma upp igen från graven. "När kommer hon upp igen?" Jag förklarade att hon ju aldrig mer kommer upp eftersom hon ju är död. "Jamen, varför kan dom inte trolla fram henne igen då?" ....Tjaaaa, det kan man ju fråga sig. Sen blev han iaf väldigt bekymrad över att han klivit på hennes och gammelfarfars grav "Men, jag har ju gått på dom!!" 
 

Imorgon hoppas jag att alla är pigga och krya och att vädret är fint, för i så fall blir det en rolig utflykt med mormor!

Fler roliga klipp...

Kramkalas och feber

Nu är det slut på praktiktiden, imorgon ska jag vara hemma med en febrig liten Svante. Får se hur Ida och Joel mår, båda har sett lite småhängiga ut ikväll. Joel sov hos en kompis igår så det skulle ju kunna vara förklaringen till att han hade ont i huvudet och såg lite hålögd ut....

Idag bjöd jag upp alla från nedervåningen upp till "vår" våning på eftermiddagsfika, det blev trångt, varmt men riktigt mysigt och roligt. Det blev ett väldigt kramkalas när folk började droppa av från fikat - svininfluensarädsla till trots....! Det känns både roligt och lite tråkigt att praktiken är över, jag kommer verkligen att sakna jobbarkompisarna och det jättemysiga stämningen. Jag har aldrig varit på något ställe där medarbetarna är så viktiga och uppmärksammade. Dessutom är det ett otroligt kramigt ställe, folk kramas hit och dit i korridorerna - män som kvinnor.


Upp

Nu gör jag min nionde och sista praktikvecka! Det känns nästan ofattbart, man tycker ju att nio veckor låter jättelänge - men det svischar bara till så är det över. Under praktiken har man gjort ett arbete som skulle vara klart igår. Det gick bra för min del, jag filade och ändrade på småsaker in i sista stund, men det kändes ändå skönt att skicka iväg det till praktikläraren och Ulrika som ska vara min kommentator nästa vecka på redovisningen.

Idag redovisade jag på ledningsgruppen vad jag hade gjort och resultatet av arbetet, det gick bara fint. Det är en kanontrevlig grupp och de var både intresserade och engagerade i vad jag jobbat med. Tur det, för det hade inte varit roligt att redovisa för några som mest pillat naglarna och suttit och halvsovit. Egentligen känner jag att det nog var första gången jag redovisat något som verkligen varit så intressant för alla dem man pratat inför. Jag menar när man redovisar på skolan sitter halva gruppen och funderar på hur och vad de ska säga när de ska redovisa, och de som redan pratat sitter mest och pustar ut och funderar på vad de ska hitta på på kvällen....

Ikväll tog jag med mej Joel och en av hans kompisar och såg Upp - en fantastiskt rolig film! Vi gick på 3D-versonen eftersom jag inte hunnit se nån sån film än. Det var kanske en aning överreklamerat, eller det kom iaf inga grejer flygande så vi var tvungna att ducka...! Joel var lite besviken över det när vi gick därifrån, men annars tyckte vi alla tre att filmen var jättebra.

Imorgon ska jag på friskvård a la praktikplatsen, så då vankas det massage - nice!!!

Gyllene skor

Igår var det dags att gräva fram de gyllene skorna för att göra ett besök på Schlagerklubben. Jag hittade ett par egenhändigt papperspysslade skor som jag målade med guldfärg, de gav både mej och Conny gratis inträde. Niklas fegade ur och trodde inte att skorna gillas som guldskor, så jag valde att ge min andra sko till den som absolut trodde på mej och mitt pysslande istället. Iofs tror jag nog att Maria också trodde på mej och mina dojor, men Conny stöttade mej verkligen mycket.

Det var ett himla drag på Schlagerklubben, det var andra gången i livet jag ser bröderna Herrey´s live. Första gången var för kanske 25 år sen (!!!!!! HEMSKA TANKE - 25 år sen!!!!) då de spelade på Universum, den gången har jag för mej att vi satt snällt och beskedligt på stolar. Igår stod vi och trängdes, dansade och sjöng med. De var kanske en aning mer ringrostiga, tunnhåriga och lite stelare den här gången, men vem är inte det...? Svängde gjorde det iaf!



PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Som synes ska jag nästa gång jag köper en ny mobil (när jag inte är fattig student längre, så det tar väl ett tag) tänka på att ta en som tar bättre foton! Hur kunde jag missa den lilla detaljen när jag köpte den jag har...?

Spöklikt...

Spöktimmen är nära, det är fredagkväll och jag är vaken - otroligt va? *tappar hakan*

Jag måste bara ge er lite huvudbry så här på nattkröken, innan jag stupar i sängen.

See more funny videos and TBT Videos at Today's Big Thing.

Hur fanken går det till???????????????????

TREVLIG HELG!

Kalas och visslande stenar

Tjingtjång! Så var det söndag kväll igen, fort var det gjort!
Kalaset igår blev väldigt lyckat. Två timmar går verkligen snabbt när det är kalas!


Först var det presentleken (alla barn sitter i en ring och så snurrar födelsedagsbarnet en flaska i mitten, den som flaska pekar på få lämna sin present. En kanonbra lek på kalas, dels tar det en stund och alla sitter hyfsat lugnt och stilla och sen så hinner även föräldrarna och de andra barnen se vad man får i present. Dessutom brukar alla barnen ju vara väldigt stolta över vad just de ger så det blir roligt för alla.

Sen var det dags för fika + glass, Ida ville inte ha tårta utan det skulle vara glass med strössel och olika såser, kladdigt och gott tyckte alla barnen.

Sen hann de leka fritt en liten stund innan det var dags för fiskdammen - och sen hade två timmar redan runnit iväg och alla barnen gick hem. Själva stökade vi bara bort och följde syrrans karl och son hem, de hade dykt upp mitt i kalaset då de ledsnat på att fiska i ån. Det var gött att få komma hem till dem och slappa en stund.

Idag åkte vi till en liten sjö här i närheten för att ta lite höstbilder, det hade frusit is på sjön och det lät otroligt roligt när stenarna gled på isen - det visslade!
Vad är det som låter tro? - Jo, det var Niklas som kastade ut första visslande stenarna.


Plötsligt sprang alla mina fotomodeller iväg...


Här kastar de så det visslar


Ida samlar stora stenar...


...för att vi ska kunna kasta igenom isen!


Det var förvånansvärt tjock is


Så här såg det ut på isen när vi hade lekt färdigt, en massa is och stenar - Niklas kom på att det kanske inte var så smart av oss att kasta sten där det är badplats på sommaren, och jag kom på att det kanske är folk som vill åka skridskor snart! Men de får väl åka nån annan stans...


Efter lunchen passade vi på att montera ljusslinga och -nät i träden här på gården. Snacka om att vara ute i tid, va? Niklas ville nämligen dra elkabel fram till trädet/busken och då tyckte jag att det var lika bra att he upp slingorna med en gång, då är det ju gjort. Grävde bland gardinerna i eftermiddag och blev sååååå sugen på att byta till julgardinerna!!!! Men man får lov att lugna sig lite kanske....

Bästa kvällen

Bästa kvällen på veckan - fredag kväll! Man har heeeela helgen framför sig, underbart!
Den här veckan har varit en otroligt bra vecka, jag har lyckats lämna Ida varje morgon på skolan UTAN att hon surat och protesterat (allt för mycket iaf)! *tar i trä* Annars har vi haft en ruggigt jobbig höst då hon var och varannan dag satt sig på tvären när hon ska lämnas på skolan. Vi vet ju hur hon kan vara innan hon är trygg i gruppen, men det är såååå superjobbigt, man börjar nästan gruva redan på kvällen innan för man vill ju att hon ska tycka att det är roligt att gå till skolan. Nu hoppas vi försiktigt på att det ska vänt, hon verkar lite gladare och positivare än vad hon varit under hösten.

I morgon ska Ida ha barnkalas - en hög vilda 6 åringar *torkar svetten*! Det blir nog inte alls så lugnt och stilla som det var förra året... Dels är det några nya busungar som kommer och de som var med förra året har ju blivit ett år busigare. Men det blir nog skoj!

Joel är på pyjamas-sova över-party, han lär ju vara rejält slut imorgon kväll!!!!!! Kan gissa på att det blir ganska sent ikväll och säkert en tidig morgon...  

Kul variant

Kanske det är nån fler än jag som tycker att Svenska Hollywood fruar är kul, det här är nästan ännu roligare.
(egentligen skulle jag ju föredra om de spelade in Svenska Singapore-fruar, det skulle vara betydligt mer sympatiska fruar tror jag...)



På "jobbet" sysselsätter jag mej med att göra intervjuer - måååånga intervjuer blir det, närmare bestämt 10 - 11 stycken (alla den här veckan oxå, kanske inte helt lyckat men vad gör man inte när tiden blir knapp).
I eftermiddags när jag tittade ut genom fönstret stod det fyra polisbilar uppradade utanför, tydligen var det ännu fler på framsidan. På torsdag ska EU-ministrarna käka middag på Universum så här håller de redan på att börja kolla över säkerheten. Jag vet ännu inte om jag får vara kvar på torsdag eftermiddag, alla som ska vara i våra korridorer måste nämligen vara anmälda med personnummer och godkända av polisen för att få vistas där... Inte för att jag inte tror att jag skulle bli godkänd, men jag har inte lämnat mitt personnummer till någon vad jag vet, men de kanske har kollat upp mej via skolan.

Idag är ingen vanlig dag...

...för idag är det Idas (och Jockes) 6 års (många fler än 6 års) dag! Hurra, hurra, hurra!!!

Vi mjukstartade igår med ett minikalas, idag blev det lite större kalas och nästa lördag blir det barnkalas! Hon har fått många och fina presenter. Joel var en riktig goding igår, han tog sin sista 50-lapp (tur nog är jag skyldig honom 50 spänn, så han har pengar så det räcker månaden ut) och cyklade ner på affärn och köpte en liten docka och en påse godis till sin lillasyster! Alla pengarna tog slut så han kunde inte ens köpa lördagsgodis till sej själv, men det bekymrade honom inte ens. Ida var dock så otacksam att när han gav henne godiset igår (det var ju lördag) ville hon inte ha det!!!! Snopet för honom, men han fick ju ta det själv - synd bara att han hade tagit såna godisar som han trodde att hon skulle gilla men som kanske inte riktigt är hans egna favoriter... 


Joels present




En hel hög av presenter från mormor & morfar och moster med familj blev det


Att blåsa ut alla ljusen är inte så lätt när det börjar bli många ljus...

Trevlig tjej på begravningen

Nu är begravningen äntligen över, det låter kanske hemskt men det är skönt att det är "bortgjort".
Joel var med och det gick bara fint. Han var lite fundersam tidigare om det skulle vara okej om han inte skulle gråta. Jag sa att det fick man ju göra som man kände själv, men han trodde inte att skulle gråta något. Jag blev med andra ord lite förvånad när han blev jätteledsen när vi gick fram till kistan. Han hade varit ganska ledsen redan under själva "akten" men när vi skulle lägga fram våra rosor blev det lite för jobbig för honom. Själv blev jag nästan lite okontrollerat fnissig, mest för att jag tänkte att han måste blivit så otroligt förvånad över hur tagen han blev av situationen.
Jag frågade honom senare vad han tyckte om begravningen sa han att det hade varit jobbigt "jag vill ALDRIG mer gå på en begravning!".

Däremot blev han omåttligt förtjust i farmors lillasyster (83 år), en fantastiskt gullig och rar liten (bokstavligt talat) tant. När vi kom både på fritids och dagis för att hämta Ida och Svante berättade han för alla om vilken trevlig tjej han träffat idag!!! *ler* (För egen del känns det tråkigt att jag inte kan berätta för farmor om vad Joel sa, det hade hon skrattat gott åt...)

Nu ska jag krypa ner i sängen, ögonen svider fortfarande från dagens skvalande! Jag skulle tro att Moa känt sig som mej ikväll, man kan tro att både hon och jag kommer från Bölesholmarna....! Det var nästan så att jag låg i lä idag, annars brukar det vara jag som gråter värst. Jag ser fram emot att gå och se nån riktig snyftare på bio med henne, vi skulle ju kunna ta med ett lakan och dela på.



Så här glad och solig var alltid min farmor, och hennes syster berättade idag att det visst fanns något gammalt talesätt som sa att det väder som var på någons begravningsdag så hade personens liv varit - det stämde mycket bra idag!

Hon var nästan hopplös att fånga på bild, men ibland (ytterst sällan dock) lyckades man fånga en sån här riktig kanonbild. De här bilderna är tagna på morsdag i stugan. 

Praktikantjobb

Idag har jag gjort sånt som praktikanter ska göra - frostat av frysen, städat alla skåp och lådor + kylskåpet på jobbet. De hade ordnat en halv städdag på kontoret och jag tyckte att det var mycket roligare att städa än att sitta och picka på datorn - trots att det nog hade varit bra om jag gjort det... När jag och min städkompis precis hunnit färdigt hela köket blev det pizzapaus och sen gick iaf jag hem. Det var nog ganska många som fick lov att stanna lite längre, det tar som bekant längre tid att städa än vad man tror, särskilt när det är år och dar sen det gjordes senast + att de passade på att möblera om lite.

Imorgon är det begravning av farmor, det har gått så pass lång tid sen hon somnade in att det känns jättejobbigt att röra upp alla känslor igen. Joel ska iaf följa med mej och så ska vi hämta upp farmors syster som oxå bor här i byn. Jag pratade i telefonen idag och hon är en riktig surrgumma, skulle kunna tänka mej att hon och Joel kommer att göra att jag har skavsår i öronen imorgon...

 

Avlopp och ord(o)förståelse

Äntligen har vi (nog) fått ordning på vårt trassliga avlopp. Det har ju varit lite av en följetång, men sen förra veckan har vi fixat och donat själva för att försöka få till stoppet utan framgång. Så igår morse kom rörkrökarn, som var här för inte allt för länge sen, han körde igenom sin 20 meter långa slang men trots det ville inte vattnet rinna undan ordentligt. Han tipsade om att ta hit nån annan med lite rejälare doningar. I morse kom en kille och körde 90-gradigt vatten genom avloppet med hjälp av en högtryckstvätt, sen skickade han dessutom hit en som kunde suga ur allt skräp som visst fanns i "avloppsbrunnen" ute på gården. Tydligen hade det visst sett "för jäkligt" ut där, så det kan ju faktiskt vara så att det varit orsaken till att det ibland på vårkanten luktat lite avlopp i badrummet.... Men nu hoppas vi att vi ska slippa mer avloppstrassel på ett tag *tar i trä*.

I eftermiddag berättade Joel ivrigt för mej att människan innehåller vatten ända upp till bröstet. Ja, jag försökte förklara att det nog bara var som man illustrerat det, men vattnet finns ju utspritt i heeeela människan. Han fortsatte, minst lika ivrigt, att berätta att vattnet "alltid var lika mycket". "Det finns vatten i haven, sen ångar det upp i luften och blir moln, sen regnar det ner." Jag försökte förklara att det kallas för att det är konstant, alltså att det är lika mycket hela tiden, men han lyssnade väl inte så noga för han hade inte berättat klart... "Det blir aldrig mer eller mindre vatten, utan det finns alltid lika mycket i världen, det kallas för kondom eller nåt..." Du kan ju bara gissa vem som nästan gled ner från kökssoffan frustade av skratt!!! Jag var tvungen att fråga om han ens visste vad en kondom var, det gjorde han inte - men nu vet han det. Plötsligt var vi två som skrattade som galningar här! Jag gissar på att han inte kommer att säga fel på just det ordet nån fler gång.


Helgrapport

Svante var som bekant på kalas igår, Ida hade tur och fick oxå vara med på samma kalas! När födelsedagsbarnet såg att det var Ida som var Svantes storasyster blev hon så glad oxå ville att Ida skulle stanna kvar, för Ida och födelsedagsbarnet lekte ganska mycket på dagis förra året. Dock hade mamman aldrig riktigt hängt med på att Ida och Svante var syskon! Jag blev alltså barnlös eftersom Joel och Niklas var på innebandyuppstart. Jag åkte ned till stugan (där mamma och pappa höll på med höststädning) eftersom kalaset ändå var åt det hållet, bara byn innan. Det var en riktigt fin höstdag, men ganska blåsig och kall.



Vattnet plockades in, så nu är det höst på riktigt!




I fredags var det kallt som tusan på morgonen (-7)!!! Sunkig bild, men visst anar man hur det gnistrar i busken.


Idag har vi införskaffat lite vinterkläder till barnen inför vintern, Joel fick en fantastiskt läcker jacka! Det tog tre sportaffärer innan vi äntligen hittade en som både vi vuxna gillade och Joel! Han ville annars ha en som gick alldeles för mycket i vitt!!!!  Nu kommer han att vara ganska lätt att känna igen i skidbacken. Sen köpte han ett par slalomskidor (twintip) för sina egna pengar (eftersom vi tyckte att det var lite överkurs att köpa skidor när han redan har ett par + en snowboard, så fick han faktistk betala själv!).

Speciell månad

Idag är en mycket speciell dag, det är nämligen första dagen i Idas månad (nedräkningen till 6-årsdagen har iofs pågått ganska länge nu)! Tillika är det den rosa månaden, vilket oxå passar Ida bra eftersom hon älskar rosa (hon är ju inte insatt i varför månaden är rosa...).



 

För min del blev det en mysig liten after work idag! *glad* Nästa tillfälle är redan inbokat, det börjar bli en trevlig vana det här.

Svante hade en rolig fest igår, och mitt på dagen fick jag ett mejl från dagis med en bild på lille festprissen! Han hade visst skalat av sig skjortan - på morgonen var det viktigt att ha finkläderna på. Men en rejäl omgång hos frissan måste fixas innan dagisfotot på tisdag! Och "Katt" skulle behöva en tur i tvättmaskinen, tror jag bestämt...


På lördag ska ju Svante på kalas och Joel ska ha uppstart på innebandyn med träning och bad heeeela dagen, stackars Ida hon är den enda som inte har nåt inbokat. Vi får väl hitta på något kul hon och jag medan Svante kalasar.


RSS 2.0