hÄnglar visst finns dom!

Idag skulle jag köpa ett ark EZ-mount av Wih, från pyssel.net,  för att kunna montera mina nya fiiiina hÄnlar, då visade det sig att det var en levande hÄngel jag hade att göra med! Jag fick arket + ett gulligt kort av gulliga Wih! TACK!
Så nu har jag hunnit montera, stämpla och tom börjat färglägga de superfina stämplarna!
Imorgon hoppas jag att jag ska få tid att göra ett kort, eller två. Om inte annat så blir det ju en massa pysslande nästa helg i Piteå!!! *längtar mej blå*

Ihelgen har jag lovat Ida att vi ska gå på bio, Lilla spöket Laban. Tanken var att om hon sov fem hela nätter i sin egen säng så skulle vi gå på bio, det fixar hon nog utan problem, men däremot vill ju Svante såååå gärna följa med nu... Hur gör man, han sover ju inte precis hela nätterna i sin säng, och dessutom skulle det ju kunna vara kul för Ida att få göra något utan syskon en gång. Hon är ju snäll, för hon säger att det går bra att S följer med!
Idag tittade vi på en trailer på www.sf.se på just den filmen, S älskade den! Han ville hela tiden se om trailern, efter fem stycken "en gang king" fick han roa sig själv med att trycka igång den medan jag gick och fixade middagen. ;0)

Imorgon är det fredag = bästa dagen på veckan!!!!

Snögubbe

Ida och Svante är hemma från dagis i veckan eftersom Ida haft magsjuka. Redan igår var hon lite piggare så de gick ut med N och gjorde en tjusig snögubbe. Till sin förfäran kom Ida på igår kväll att jag inte hade fotat snögubben, så jag vart tvungen att göra det idag. Tur att den inte hade hunnit töa bort!

image11

Trött - tröttare - slut!

Ögonen går i kors idag! Ida lyckades få magsjuka inatt!
Man förstår ju att man är lycklig lottad när man inte har värre saker att gnälla över än lite magsjuka... Men ändå, jag HATAR magsjuka! N var vänlig nog att ta hand om Ida och Svante (som naturligtvis vaknade pigg och glad!) så att jag skulle få sova... Bussigt, men sova när det går magsjuka, nja det är inte en riktigt lyckad kombination. Låg vaken ett par timmar (och varierade mej med att titta på Discovery och läsa pedagogik) och slumrade till precis innan väckarklockan ringde! Typiskt!
Nu kan vi ju bara hoppas att kommande natt blir lugn. *peppar, peppar*

Tur att vi inte hade föreläsning idag iaf, hade ju varit snyggt om man hade suttit där och snarkat! Idag var det "bara" redovisning av förra veckans studiecirkel (de har sååå fina ord inom pedagogiken *fniss*). Vi redovisade för J:s grupp, som vi ju redan har hunnit med ett par svängar tidigare, så det kändes inte så jobbigt. Vi hann tom göra klart våra intervjufrågor som vi ska använda oss av i veckan.
Vi ska intervjua någon närstående om vad den personen har lärt sig på sitt jobb "på sista tiden". Jag har valt ut mitt "offer", det blir pappa! Han har just gått en kurs på jobbet, så jag förutsätter att han lärt sig NÅGOT iaf. ;0)
Allvarligt talat tycker jag att det är en lite konstig fråga, man lär sig ju faktiskt något nytt alla dagar! Men det är klart, man tänker kanske inte alltid på att man faktiskt gör det... *filosoferar*

Nä, nu ska jag fixa lite kycklingwok, hoppas någon har lite matlust idag iaf...

Vacker vinterdag

Idag är en riktig kanondag! Vi hade ca 10 grader kallt och strålande sol idag, så det blev en promenad till Segasjön. Ida saknas som synes på bilderna, hon var hos mormor och morfar där hon sovit över natten.

image5


image6

image7

image8

image9

image10

EFIT - Ett Foto I Timmen 25/1Några tjejer på pyssel.net skulle köra EFIT igår och jag hakade på. Tanken är alltså att man ska dokumentera sin dag genom att ta ett foto i timmen under en dag. Jag kom inte ihåg att plocka fram kameran förrän 8.30, men det gick ju ganska bra ändå. Det var en alldeles vanlig vardag i mitt liv!

Redo för redovisning!

På måndag har vi en stor och viktig redovisning i skolan. Det blir första gången som vi ska redovisa inför hela klassen (+ BIT-arna som läser den här kursen med oss), så det är ca 70 pers som ska höra på. *nervös*
I min grupp är vi bara 4 st som ska redovisa, den femte kan inte vara med på måndag, så han gör en individuell uppgift istället. Varje grupp ska redovisa under 30 min, det är ju suuuuperlång tid!!!! Vi ska alltså stå och prata ungefär 7 minuter var!
Min grupp är en ambitiös och bra grupp, så vi gjorde klart vår PowerPoint-presentation igår och sen gick vi hem för att var och en skulle få fila till sitt eget manuskript i lugn och ro. Igår lyckades jag inte få till mer än 3 minuters redovisning, men efter att ha fortsatt knåpa idag så kan jag lyckas få ihop till 5 min! :0)
Det är olikt mej att bli klar i så här god tid, men jag måste erkänna att det känns oerhört skönt! Nu kan jag koncentrera mej på att träna, träna och åter träna på det jag vill ha sagt. Förhoppningen är att jag inte ska behöva använda mej allt för mycket av mitt manuskript.

Imorgon ska vi träffas igen i gruppen och träna på att redovisa för en annan grupp. Det var J:s grupp som gärna ville att vi skulle redovisa för varandra och ge lite tips och råd inför den stora redovisningen. Bra initiativ, bara de nu kan ge konstruktiv kritik, annars har vi ju inte fått så mycket ut av det.

Det blir mer trevligheter imorgon, M, som tog ett studieuppehåll inför den här kursen, kommer och lunchar med oss! Vi ska nämligen få tillbaka våra hemtentor på förra momentet, socialpsykologi. Det var så roligt att vi alla "seniorer" klarade den uppgiften! Tänk, hela förra terminen klarade jag utan ett enda "U" eller att behöva komplettera! Skönt, ..och bra för självförtroendet! :0)

Lite av det jag pysslade med under julen...

Ett gratulationskort till Ns ena halvbror, som är en av världens största Led Zeppelin-fan!
Makens ena halvbror är en fanatisk fan av Led Zeppelin, så det var ett självklart tema på årets gratulationskort!


NaturbarnSåpbubblor!Full Fart Framåt

Välkommen till min nya blogg!

Hej, vad kul att du tittar in här!
Jag kommer att skriva lite om vad som händer mej och mina nära på den här sidan. Dessutom kommer jag att visa lite av det jag sysslar med på den fritid jag har. När man som jag är trebarnsmor, fru, student, husägare, dotter, syster, kompis osv har man inte direkt all tid i världen, trots att jag tycker att det är så fantastiskt roligt att pyssla med det jag gör! Dels ägnar jag mej åt smyckestillverkning och dels papperspyssel - Scrapbooking och kortmakeri. Nu under jullovet (ja, jag VET att man inte har jullov när man läser på universitetet, men jag fick inte min studielitteratur förrän i slutet av förra veckan!) har jag hunnit göra en hel del LO´s, något kort och tre halsband! Känner mej oerhört kreativ! *ler*

Igår började skolan för mej igen, hade gruvat mej liiiiiite schemat såg speckat ut, men direkt vi kom igång gick det bra igen! Tycker det är så roligt att plugga!!!! Helt oväntat att jag skulle känna så, jag som fått ångest bara jag passerat universitetet med bil tidigare! Nu älskar jag det!

För drygt ett år sen blev jag arbetslös, pga övertalighet som det så fint heter. Jag fick ett vikariat på ett liknande jobb och stannade där ungfär ett halvår, tog lite välbehövlig sommarsemester och sen körde skolan igång. Jag har haft himla tur! Allt har slumpat sig så bra och jag är LYCKLIG! 

Nu ska jag plugga lite innan barnen ska hem från dagis, J ska följa en kompis hem och de ska på simhallen här på orten så honom ser vi nog inte till förrän ikväll!

Hare gott! 

RSS 2.0