Hipp hurra för Maria idag!!!

Hoppas du haft en riktigt bra födelsedag med måååånga paket och myyyycket tårta!

Idag blev det ju verkligen spännande på jobbet, min kollega gick hem med riktigt ont i ryggen! Han har haft känningar ända sen jag började, men idag var det riktigt illa, förstår att han inte tyckte att det var så kul att gå hem och lämna allt till mej.... Turen fortsatte med datakrångel och en ½-pall socker som hade ETT ynka trasigt paket nästan längst nere... Typiskt va, kan de inte sabba något högre upp? Det var bara att ställa sig och lägga om hela pallen. Jag fick en medhjälpare iaf, en annan sommarvikarie som inte kan med datasystemet, tyvärr, men hon kan ju hjälpa till med andra grejer. Så nu får jag leka slavdrivare...

Jag fortsatte chocka mej själv med ännu en runda i spåret - utan A!!! Det blev en annan vända än igår men det gick sååååå segt, mitt skavsår från gårdagen var inte att leka med - och det blev väl knappast bättre idag... Men jag var tvungen att passa på att gå ikväll för N har visst tänkt jobba över ett par kvällar och då blir det ju knappast nåt promenixande för min del.

Tur för mej...

Ellinor hade en kul test på sin blogg som jag sneglat ett tag på, men aldrig tagit mej för att svara på. Nu är det gjort och jag såg till min stora glädje att jag kommer att passa till det yrke jag utbildar mej till. *glad* Egentligen gillar jag inte att fylla i blanketter och dyl... Man måste svara på en massa frågor och de första kanske går bra, men sen funderar jag ofta över vad jag egentligen tycker och tänker. Dessutom brukar jag hinna fundera över vilka svar de är ute efter, redan på den tiden jag läste Starlet insåg man ju att man kunde styra den profil man skulle få beroende på hur man svarar...  Det finns ju sällan eller aldrig någon mellanväg, utan allt känns så svart eller vitt... Nåja, det var ju bara på kul, och jag orkade inte sätta mej allt för noga in i frågorna... Huvudsaken var ju som sagt att kärriären blev sas "rätt".   

Vill du testa själv? Klicka här.


Annikas personlighetstyp:

Tystlåtna, idealistiska tänkare. Vill tjäna mänskligheten. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Extremt lojala. Flexibla och avslappnade så länge de inte upplever att någon av deras grundläggande värderingar hotas. Oftast begåvade skribenter. Kvicktänkta, med förmåga att se nya möjligheter. Vill förstå och hjälpa andra.


Kärriärer som skulle kunna passa Annika:

Skribenter, artister, personalvetare, socialarbetare, svensklärare, bildlärare, förskole- och dagispersonal, präster, psykologer, forskare, fritidspolitiker, redaktörer, SYO-konsulenter, journalister, religionslärare.

Extraversion: Uppmärksamhet främst riktad mot yttervärldens människor och ting. Introversion: Uppmärksamheten främst riktad mot den egna inre världens idéer och intryck.
Extraversion: Uppmärksamhet främst riktad mot yttervärldens människor och ting. Introversion: Uppmärksamheten främst riktad mot den egna inre världens idéer och intryck.
Sinnesförnimmelse: Tar in informationen via de fem sinnena och ser det befintliga. Intuition: Tar in information via det 'sjätte sinnet' och ser det möjliga.
Sinnesförnimmelse: Tar in informationen via de fem sinnena och ser det befintliga. Intuition: Tar in information via det 'sjätte sinnet' och ser det möjliga.
Tanke: Fattar beslut grundade på logik och objektivitet. Känsla: Fattar beslut grundade på personlig värdeskala.
Tanke: Fattar beslut grundade på logik och objektivitet. Känsla: Fattar beslut grundade på personlig värdeskala.
Bedömning: Föredrar att leva på ett planerat och organiserat sätt. Perception: Föredrar att leva på flexibelt och spontant sätt.
Bedömning: Föredrar att leva på ett planerat och organiserat sätt. Perception: Föredrar att leva på flexibelt och spontant sätt.

Skoskav

En välbehövligt lugn och slapp helg har vi haft - skönt!
Det enda vettiga som skett här är att vi  (läs N) tvättat upp husvagnen, vi har funderat på att sälja den  så vi ville snygga till den lite innan vi sätter ut den på Blocket. Det är hårt att vara student... Men det lär väl finnas en binge med husvagnar att införskaffa när jag börjat jobba igen, så vi överlever nog. Det känns lite väl lyxigt att bara ha en vagn stående hemma på gården (eller nere i stugan) hela sommaren lång, vi får ju inte mycket till semester när jag är tvungen att jobba hela sommaren - och likadant blir det ju åtminstone nästa år.

Ikväll gjorde jag ett ryck och trampade runt spåret två varv! A om du läser det här visst blir du lite impad då va? *fnissar* Jag hade lite otur med musiken i öronen, jag lyckades pricka in där det nästan bara var lugna låtar - svårt att hålla bra tempo då... Första varvet gick bra, men andra fick jag verkligen slita med att hålla uppe tempot, borde kanske ha stannat och fixa till musiken, men jag fick för mej att det skulle ta så lång tid... Men det hade kanske lönat sig i längden. Egentligen borde jag kolla hur lång tid det tar att gå och sen fixa en fil med passande musik.
Jag hann fundera på hur många gånger jag trampat runt det där spåret i mina dagar... Måååånga! Vi har ju haft hundar, jag har gått/sprungit/åkt skidor med skolan och nu brukar jag och A traska runt där. En hel del spån har jag släpat med mej hem oxå! Ikväll var nog rekordet, fattar inte hur jag bar mej åt men det var spån och grejs både i skorna och i sockarna!!! Skavsår fick jag minsann oxå så det räcker och blir över... *knorrar*

Det bidde inga raggarbilar för mej och S igår, när vi skulle ge oss iväg insåg vi att S var alldeles för trött och behövde få lägga sig istället - eftersom jag var dum och drack cider till maten var det jag som fick lov att stanna hemma... Typiskt, jag som hade sett fram emot att få se J:s blåa Cadillac! Å S den stackarn han hade ju pratat hela gårdagen om att få se raggarbilarna... Det värsta var att han fortsatte idag! Han trodde att vi skulle åka och titta på dem idag istället. Tur nog såg vi en när jag, I och S åkte en sväng till stan för att köpa en present. Tror det var vad han behövde, för sen var det ganska lugnt med tjatandet. *ler*

Glädjeskutt...

...kan vi ta idag, 440:n gick igenom besiktningen utan anmärkning!!!! Jag trodde N drev med mej när han sa det!

Skönt att det är fredag, är så makalöst trött (det tar på en lathund att jobba heltid!)! Skönt för barnen iaf som bara har en vecka kvar på dagis/fritids innan de får sommarlov, det märks att dom oxå är trötta som små bävrar.

Nu ska jag snart stupa i sängen så jag orkar hålla ögonen öppna efter den blåa Cadillacen imorgon!


Kyl ut...

Tur man är gift med FixarNicke i kväll har han fixat felet på min bil som jag fick ombesiktning på igår! (Som om det inte vore nog med att han äter med hela ansiktet, han mekar med det oxå - till ungarnas stora glädje *lol*) Det gick otroligt snabbt och tom ganska svordomsfritt tror jag, själv höll mej i tvättstugan för att slippa höra på, men S var visst hjälpreda (eller nåt) och han verkade inte ha tagit någon skada av att vara i närheten. *lol* Nu är det bara 440:n som ska få sin bedömning på fredag, där är risken större att det både blir fler svordomar och arbetstimmar... Men den som lever får se, och det sista som överger en är hoppet.

Idag kom N ut på min avdelning och bjöd med mej ut på lunch! Det blev stärkta vita linnedukar och levande ljus... *nickar* ...Nåja, en hel del ärenden hann vi iaf med, bla kom vi oss äntligen för att köpa den där BIB:en med Chill Out till min matchande kylväska som jag vann för nån vecka sen. Kan för övrigt inte låta bli att skratta, särskilt med tanke på att jag vart tvungen att visa legg på Boa senast, N visar alltid upp sitt legg när han är på Boa så även idag, då blev han tillsagd att han inte behövde visa det!!!! Tror det kom som en chock för N att han inte ser ut som en 19 åring längre!

Till helgen är det Wheels i stan, jag hoppas på att jag ska få se en bekant nuna i nån läcker bil på "finbilsparaden" på kvällen... *tittar menande på JI*

Alla dessa motorer...

Idag har jag kört truck, för första gången i livet!!! Det gick ganska bra, om jag får säga det själv...  Jag körde inte på någon och rev inte omkull stellaget, det måste väl ses som ett ganska gott betyg va? *ler* Räknade med att jag skulle skrämma slag på folk, men jag fick många glada hejarop istället, det var ju skönt. I slutet av sommarn går det nog som en dans. *fniss*

Besiktningen av bilen gick tyvärr inte lika bra - ombesiktning! Det var "bara" ett fel, men ändå....
När man ser hur de behandlar bilen på besiktningen är det ju ett under att inte det blir fler fel ändå, jösses vad jag tycker att de är hårdhänta, trodde nästan att jag bara skulle få tillbaka en skrothög.

Mamma och pappa har visst roat sig med att köpa en ny motordriven "leksak" idag, det ska bli spännande att få se den irl. Kallas de Vespa tro? I vart iaf såååå sugen på att få åka motorcykel och förväntar sig en provrunda - snarast!

Förövrigt kan jag garantera att det var totalt myggfritt på promenaden ikväll... *försöker kamma ut virvelvinden ur håret*

Tack för en mycket trevlig kväll tjejer!

Ikväll hade vi äntligen vår, mycket länge planerade, after school! Mycket surr, trevligt sällskap och otroligt god mat, tror vi måste börja planera in vår uppstartsträff snarast (så att den kanske blir av innan skolan börjar, vore ju inte helt fel)...  Då kan vi kanske hoppas på soligt väder så man kan sitta på uteservering utan att behöva cyklop!
Såg förresten att jag hade min omtenta sista veckan innan skolan börjar, huuuuu gruvar redan!

Imorgon har jag av någon underlig anledning fått uppdraget att besikta bilen, bläää inte min favorit sysselsättning vill jag lova! Hatar när man står där som en himla nolla och nån annan tycker sig kunna bestämma om min bil är bra eller inte... Det är något bättre nu när det finns en liten kur där man kan sitta och vänta iaf, förr visste man ju inte vart man skulle ta vägen, gissar på att jag mest sprang ivägen... Annars tycker jag att N är mycket bättre på det där med besiktningar än vad jag är!

Natti, natti!

Söndagssurr...

Midsommaren är redan över, fort var det gjort! Vi har haft ganska tur med vädret, på midsommarafton var det regnigt och trist här hemma så vi drog ut på tiden innan vi åkte ner till stugan. Väl där var det däremot soligt! Vi hade däremot lyckats missa det allra mesta av midsommarfirandet på herrgården, men en stund hann vi iaf vara där.

Joel envisades som synes med att ha Sverige-mössan!

Ungarna har lyckats vända helt på dygnet, inte så lyckat med tanke på att det blir supertidiga mornar den här veckan... S är fortfarande vaken!!! Han somnade en stund i min säng i kväll, men jag var ju så himlarns klurig att jag försökte lyfta över honom till sin säng - det gick inte bra... Tur nog sover ju han en stund på dagen, annars skulle han väl bli helt odräglig imorgon. Försökte få honom att sova genom att se på ett riktigt stillsamt och trist tv-program, men det gick ändå inte. Däremot kunde jag inte låta bli att fnissa åt programmet, det handlade visst (såg bara slutet) om ett par i 80-års åldern, de skulle tapetsera en vägg i sin sommarstuga. Karln valde tapeten (! Hade varit smart om han låtit frugan välja, han hade ingen bra smak...), frun knorrade lite men hade visst inget att säga till om, så de satte iaf upp den på en vägg. Karln svor och domderade när de arbetade, men var så nöjd och glad när de var klara. Kvinnan däremot tyckte inte att tapeten blev så fin, det var svart bakgrund och en massa grilliga färger och mönster på, men hon sa väl inte så mycket. I nästa scen fick man se hur karln satt hos frissan och berättade om hur de tapetserat, kvinnan fick besök i stugan av nån annan liten tant. Den kvinnan som kom och hälsade på blev helt bestört över tapeten, och i nästa sekund hade tanterna plockat fram vit målarfärg och stod och målade över den nytapetserade väggen!!! Gissa om karln blev snopen när han kom tillbaka till stugan! *lol* Alldeles i slutet av programmet hade han varit och köpt ett par nya rullar av samma (hemska) tapet, han hade hittat en annan vägg i stugan som skulle tapetseras istället...

 


Ikväll vart ...

Ikväll vart vi bjudna på middag i våra kompisars båt, mysigt - fast blåsigt. De har seglat från Västervik upp hit! De ska fortsätta uppåt i landet mot Haparanda och sen segla ner igen, imponerande. S var så sugen på att åka båt att han N och A tog en tur i gummibåten, I och E passade på att ta en sväng de med.Imorgon Idag (såg att klockan just slagit över till nytt dygn) hoppas vi på riktigt kanonsoligt midsommarväder!!!

Trevlig midsommar!

En treårings logik

Äntligen håller de på att fixa till vår gård, det står en liten grävare på gräsmattan (till barnens stora lycka) och syrenerna är ääääntligen nedgrävda!!! *lycka*

När vi skulle äta middag idag var S ute på studsmattan, när jag sa till honom att komma in för att äta skulle han stänga åt skyddsnätet (det är såna där små plasthakar man spänner för öppningen med). Jag sa till honom att han inte behövde stänga  så noga, men det skulle han minsann "annars kommer det in mygg"! Att det är ett stoooort hål upp till, det hade han nog aldrig lagt märke till... *fniss*

Idag fick jag förresten visa leg på bolaget!!!!  

Förresten är det inte mitt fel om Sverige inte vinner fotbollen ikväll, jag tittar inte!   


Flugorna anfaller...

Idag fick jag stifta bekantskap med en lite mindre trevlig del i jobbet - flugor och äckliga kryp!!!    
Skulle gissa på att det blir mååånga fler såna tillfällen i sommar....

I hade däremot haft betydligt trevligare möten idag... Hon hade den stora glädjen att få gå till skolan för att leka där, med de större barnen från dagis. Det allra roligaste hade varit att J och hans fritidskompisar just kom förbi på väg till matsalen! Lyckan var enorm kan jag säga, det var det första hon sa när jag kom till dagis för att hämta henne och S. *ler* En av J´s kompisar, som inte går på samma fritids, berättade för mej att han oxå hade sett I och gått fram och sagt hej, kan tänka mej att I växte ett par decimeter av det.


Gården var för övrigt inte fixad idag heller! *knorrar högt*Jobbar

Just nu händer inte så mycket annat i mitt liv än att jag jobbar - heeeela dagarna!!! *torkar svetten*
Idag har jag varit ett par cm längre än vad jag brukar, och då är jag ju ganska lång ändå... Det har inte berott på att jag är högfärdig eller så, men däremot vart jag så vansinnigt myggbiten mitt uppe på skallen igår kväll att jag säkert har lyckats med konststycket att få myggbett på myggbetten. *lol* När vi promenixade jag och A var det nästan svart av myggor, det var bara rena turen att vi inte slog ned varandra med våra stavar i vår kamp mot helekoptermyggen!!! När jag kom hem var jag alldeles blodig om fingrarna *äckligt* och jag var tvungen att använda luskammen för att få ut alla 126 olika mygglikdelar från håret! På onsdag blir det toppluva, eller kanske mygghatt! *skrattar matt*

Imorgon ska de äääääntligen fixa våran gård, det har sett ut som en päråker i snart ett år (okej, en aning överdrivet) sen de grävde för fjärrvärmen. Som vi väntat på dem!!!  Det värsta har varit för mina stackars syrenbuskar som stått uppe på gräsmattan under hela tiden! Nu ser de riktigt lidande ut, men nu ska lidandet vara slut enligt vår granne som fick sin gård fixad idag. Han hade haft vänligheten att säga till dem att de skulle komma till oss imorgon, han var lite rädd att vi skulle bli bortglömda! Bussigt va? Vi har ju bara sååååå bra grannar här!

Nä, nu är det bäst att jag söker mej till sängen, har inte riktigt vant mej vid de tidiga strikta arbetstiderna (ingen flex - ingen akademisk kvart!!!!)! Konstigt att det tar emot så mycket, jag räknar mej ändå inte till den morgontrötta skaran, dessutom är jag ju ganska van vid att något barn väcker mej ganska tidigt. Fast nu passar de såklart på att ta sovmorgon! Lagom till helgen vaknar de väl tidigt igen kan jag tänka...  *knorrar*


Havsutsikt

Gårdagen tillbringade vi hos kompisar vid havet! Ett himlarns mysigt ställe där jag gärna skulle kunna tänka mej att bo - på sommaren, är nog tre aningar för mörkrädd för att bo där under årets mörka årstid...
Kanonfint va?

Nu ska vi titta på Irene Huss, så hare bra!

Fredag den 13:e

Ingen otursdag här i huset, hörde tom på radion i morse att det brukade vara färre bilolyckor och besök på akuten just på fredag den 13:e... Tänk att så många verkligen tror på den gamla skrönan...!!!

Första dagen på jobbet, igen!
Tja, efter första dagen känns det bara bra, idel glada, trevliga och kända ansikten - det är ju faktiskt en ganska stor skillnad mot för när man pluggar, där känner man ju knappt igen en människa (knappt ens de egna klasskompisarna om sanningen ska fram...). Naturligtvis är jag ju ganska slut i knoppen, korvstoppning kallas det va? För att inte tala om vaderna, vägrade att sitta på hela dagen, förutom när vi satt ner och åt lunch då... (Men jag lyckades iaf få med mej sällskap på en promenad.) En gammal kontorsråtta som jag är ju inte van att stå dagarna i ända, men det är väl en av de största fördelarna med att ha just det här sommarjobbet - man är inte låst vid en telefon hela dagen! Wonderbart!
Fick träna på att dra en handtruck (kan det vara så de heter?) idag, nästa vecka tror de att jag ska köra en truck... Hoppas de har någon som kör varningstrucken före mej varje gång jag ska ut och köra! Eller kanske jag kan få en saftblandare på "min" truck... *spekulerar*

Nu ska jag lyxa med att lägga fötterna högt och se en rolig film!

Trevlig helg!

Extremt mycket scrap!

Om det händelsevis skulle vara någon här som inte gillar pyssel (men det har jag väl svårt att tro!) är det säkrast att snabbt blunda nu, för här kommer en hel drös med gamla och några lite nyare LO´s. Passade på att fota en hel hög med LO´s som jag ännu inte idats fota av, tycker det är svårt att få dem bra, så därför har jag en förmåga att skjuta upp det så länge som möjligt... Det är förövrigt det som jag tycker är så bra med tävlingar och utmaningar, då blir allt fixat med en gång!

Tänkt som dubbel-lo...


...tillsammans med denna.
Några alster jag gjorde på pysselhelgen i Övik


Kul att testa 6" x 12", tänkte det skulle bli ett album med BIA:n, men dumt nog är jag inte konkret och följer något särskilt tema! Det får nog bli flera olika album...


Kit-utmaning i Övik

Ännu ett 6 x 12, och mer grejer från kittet.

Ett alster gjort av the Nook´s månadspaket. Någon gammal utmaning som aldrig blev inskickad...

Oxå ett gamalt alster, tror det var nån utmaning det med.

En gammal färgutmaning, som heller aldrig blev inskickad - tror jag...

Det här var en skissutmaning som jag glömt vad det riktigt var... Heller inte inskickad!


Nu kan alla pysselointresserade öppna ögonen, för nu får det vara bra för idag!

Tjohoooooo!!!!

Gissa vem som fick VG på sista FEK-tentan????

Dag på museet

Tänkte att det var lika bra att göra slag i saken och göra ett besök på museet idag. Hade lovat barnen att vi skulle åka dit under sommarlovet - och sommarlovet är över i övermorgon, för min del... Det var verkligen ingen trängsel att tala om, men ett bekant ansikte stötte vi iaf på redan vid ingången. Vi fick ett bra tips om att gå och titta på en utställning med bilder på "Sverige från ovan", det var helt fantastiska foton! Helt klart värt ett besök! Ungarna däremot föredrog att busa i "tunnlarna".
  
När vi hade tittat på allt i museet gick vi över till Bildmuseet, jag har ingen aning om utställningen där var under uppbyggnad eller om det skulle se ut som det gjorde... Det låg en massa klädbylten mitt på golvet, sen fanns det en liten "scen" med bananer och i andra änden av rummet några glasmontrar med grejer i och så en lång hylla med olika förpackningar med bla mat, godis och tvättmedel... Ganska tråkigt med andra ord, men det kändes lite dumt att bara vända på klacken direkt.
När vi kom in fanns det en karl som antagligen jobbade där, men han gick in i ett annat rum så vi gick och tittade på några klädhögar och sen spanade vi in den långa hyllan med olika förpackningar. Helt plötsligt hörde vi hur det smällde det till bakom oss av krossat glas, vi hoppade högt av förskräckelse! Först fattade jag inte vad det var som lät, men så såg jag att det låg en massa glas på golvet vid en av klädhögarna. Den karl som försvunnit ut i rummet bredvid kom in och frågade vad som hände, han trodde väl att vi slagit sönder nån monter! Jag sa som det var att vi inte visste vad det var, men kanske att det var en lampa som fallit ner från taket. Det trodde han nog inte på, men han såg ju glaset på golvet och gick för att hämta en sop. När han kom tillbaka hade jag lyckats luska ut att det nog var en glasskiva som var som ett skydd för en lampa, det fanns såna på vissa lampor men just ovanför glassplittret saknades en sån skiva. Då först började karln nog inse att mina tre änglar var totalt oskyldiga till olyckan! *lol* Tur för oss att det var så ointressanta klädhögar som låg där mitt på golvet, annars hade det kunnat gå riktigt illa....!

Japp, så spännande kan en dag på museet vara!

Imorgon tycks oxå bli en halvtrist dag, vädermässigt alltså! Får se vad vi hittar på för kul då, klippa gräset slipper jag iaf. *ler*


Regnet det bara öser ner... *skrålar*

Vem är det som inte kan låta bli att döda spindlar varje dag nu då??? *ser mej ilsket omkring* Hallå där, lägg av med det, jag har bara två lediga dagar kvar nu! Fast å andra sidan har de en utmaning på pyssel.net som går ut på att ordna sin pysselplats, och det skulle passa himla bra att få städa i ordning där om det ändå regnar...

Besöket hos logopeden gick tillslut bra, första 10 - 15 minuterna sa S inte ett ord!!! Tur nog lossnade det så logopeden fick höra hur han pratade, det visade sig att han var normal för sin ålder, skönt! Det roligaste var när S fick titta i en bok med massor av bilder, han skulle berätta vad bilderna föreställde, en bild visade en flagga (det var bara en svart-vit bild med konturerna av en svensk flagga) S sa glad i hågen att "bilarna kör där"!!! Vi höll knappt på att kunna hålla oss för skratt, han trodde väl antingen att det var en fyrvägskorsning eller en bilmatta!!!
På en annan bild var det en människa som låg i en säng, då sa S "det är pappa som sover, fast inte här - hemma" *fnissar*.

I kväll har vi hunnit titta på en liten gullig taxvalp, den heter Eyes, fast egentligen heter den Ace, medan N trodde att den hette Ice.... *lol* Snacka om förvirrat!

Har ni förresten hunnit se det här??? Sorry, jag lyckas inte få html-koden att funka *svär över blogg.se som mest bara krånglar för tillfället*, men tryck på länken och se vad man kan göra med tre mobiltelefoner och några popcorn! Är det en synvilla eller...???

Och förresten, NEJ jag ser inte på när vuxna karlar springer och jagar en boll...! *lol*

Hare gott!


Lång helg

Hallåj! Kul att just du tittar in, trots att jag inte uppdaterat här på massor av dagar!

Sommarlovet började med en riktig kanondag på torsdagen!!! Sommarens varmaste dag, än så länge, snacka om att man blev chokad! I skulle ta en ridlektion så vi fick svettas tillsammans med hästar en timme. Hon tyckte iaf att det var jätteroligt, så det blir nog fler besök i stallet. Efter stallbesöket skulle vi till stan (!!!), I hade vett nog att stanna hos en kompis och bada i en badpool, vi andra fick leta oss in i svalkan på Coop Forum... Normalt? Nä, skulle inte tro det.

Helgen spenderade vi i husvagnen, premiär för i år! Vi drog bara ner den till mamma & pappas stuga, så ärligt talat var det inte allt för många timmar spenderade just i vagnen... I fredags, nationaldagen, lyssnade vi på Renhornen uppe på Herrgården. Det var nästan pinsamt att se vad fel jag hade om den orkestern, trodde att det skulle vara ett gäng stela gubbar som stod och gnekade på sina instrument... Så var det inte alls! Det var ett gäng glada, spralliga människor som tycktes ha himla kul ihop, och de spelade bra musik dessutom! Solen sken, men det blåste kallt så in i norden, tyvärr!På kvällen spelade jag, N och pappa Chicago, åh, vad jag spöade dem!!!! De grät nästan innan vi var färdiga! *nöjd* För att nämna ett par trevligheter jag norpade åt mej kan nämnas fyrtal i ess och till det klöver dam och avslutningsvis en triss. Jösses vad jag vann hela helgen!!! *mobbas*
 
J spelade fotbollscup i lördags, de var riktigt duktiga och hamnade till sist på 4:e plats, efter förlängning. I söndags spelade han fotbollsmatch på eftermiddagen och den vann de med hela 7 - 2, vilka killar va?

Idag var jag på arbetsförmedlingen *suckar*, det var inte särskilt roligt besök, jag vart upplyst om att man som student inte har rätt till att stämpla på loven!!! Jag har svårt att tro att det är särskilt många som får jobba heeeela sommaren, oftast är det väl bara över semesterperioderna + ev. någon vecka innan... I det här samhället kan man verkligen få uppfattningen om att man inte ska studera och inte skaffa barn! Varför skulle de annars göra så jäkla många konstiga, omständliga och förbaskat dåliga regler kring just de faktorerna? Tänk om jag varit ensamstående med barnen, då hade jag alltså varit tvungen att jobba exakt varje dag för att ha råd att leva och ungarna skulle alltså tvingas vara på dagis/fritids hela sommaren, jamen vilken dröm! *ironisk*

Vi hann även med ett besök hos tandläkaren, det var S som skulle få visa upp sina gaddar... Det blev inte mycket visande av dem alls, han stenvägrade att gapa! Det slutade med att han visade tänderna för mej och så fick han kolla vad som hände när han lyfte en mugg (vatten började rinna i en kran då), då lyckades han glömma bort sig lite och log och pratade så att tandläkaren kunde se lite iaf. Han fick tillsist en plastödla för att han varit så duktig (eller hur?), och en liten spegel så att han skulle kunna träna på att leka tandläkare hemma! Smart! I fick såklart oxå välja en leksak (plast groda) för att hon var så duktig, hon hade tom lånat ut en nagel för att visa att "tandkrafsan" inte var farlig så hon var väl mer värd en leksak om man ska vara ärlig.

Imorgon bär det av till logopeden med S, det blir riktigt spännande att höra vad de säger!

Äsch, de håller ju på att uppdatera blogg.se så det krånglar och har sig, nu kan jag inte ens infoga bilder! Jag som hade så många fina foton... Får lägga in dem en annan dag istället. 


Sommarlov!!!

Äntligen har vi fått sommarlov!!! image557Både jag och J på samma dag tom, inte illa va?!
Tentan gick sådär, får förhoppningsvis veta innan midsommar. *håller tummarna*

Så här ser det ut när vissa dukar upp inför tentan, själv hade jag en rulle fruktmentos...image560
image559

Skolavslutningen var såklart fin, barnen sjöng och var så duktiga. Sen var det picknick (igen!) i det underbara vädret, kunde ju inte bli bättre! N som valde att springa istället (knasboll, om jag får säga vad jag tycker) vann ingen bil, tyvärr! Typiskt, offrar man sonens skolavslutning kunde man väl få ett liiiitet pris iaf..
.
image561


Nu hoppas vi på sovmorgon imorgon, första dagen på sommarlovet! *jublar*
image558

Sommarfest

Jaha, nu har vi varit på en mycket trevlig sommarfest på dagis! I tog på sig prinsessklänningen dagen till ära, jag insåg att det börjar vara läge att kolla om vi hittar en prinsessklänning i en (eller två) storlek/-ar större ... Karlsson-på-taket mötte oss vid grinden och delade ut lappar till en tipspromenad. Vi trodde att vi klarade alla frågorna, men på sista frågan hade fröknarna skrivit på facitet att Madicken skrek "vårskrik" varje vår!! Va?! Det ska väl ändå vara Ronja..? Tror att det var nån som inte kunde sin Astrid Lindgren riktigt... *fniss*
När vi skulle sätta oss på kullen för att äta vår picknick visade det sig att det inte var helt lyckat att ha en riktig picknickfilt (sån med silvrig baksida) på en sönderbränd gräsmatta! Vi hasade längre och längre ner i backen... 
Helt plötsligt såg vi Pippi Långstrump uppe på förrådstaket! Kling och Klang och skurkarna dök oxå upp, det blev en fartfylld teater mitt bland alla vuxna och barn - lite "Astrid Lindgrens värld"s stuk - himla poppis såklart!
Sen fick alla barnen sjunga och för första gången i världshistorien stod både I och S bland den sjungande barna skaran heeeela tiden! *stolt* Annars brukar S kunna kinka lite när han vet att mamma är i närheten, men idag gick det bra trots att han såg oss fota och filma.

Jag hade gjort ett par kort till fröknarna, men när vi kom hem och jag plockade ur picknickkorgen låg korten kvar där! Typiskt va? Vi får väl lämna dem någon annan dag, men nu är barnen lediga ända till fredag nästa vecka! N är hemma imorgon och på torsdag och jag får ju sommarlov imorgon kväll!!!! Tjohooo! I ska faktiskt få gå på dagis en stund på tisdag, S ska till en logoped då och jag tror att I mest bara stör honom om hon är med, dessutom tycker hon säkert att det är roligare att vara på dagis än att vara med oss då.

På torsdag ska I få ta en ridlektion!!! Det blir nog roligt, hon brukar tycka att det är skoj när det finns ponnyridning så det blir spännande att se om hon tycker att det är lika kul att träffa hästarna lite mer än att bara sitta på en pyttestund.

Säkrast man satsar på att försöka komma i säng vettig tid ikväll, jag har ju tenta mellan 14 och 18 imorgon, den tid jag normalt alltid sitter och halvsover...! Inte helt lyckat alltså, men vad vet man det kanske går bra ändå. N surar över att han nog inte kommer att hinna "springa" imorgon, jamen visst, det är ju MYCKET viktigare än både min tenta och sonens skolavslutning, tjooooouuu (norrländskt insugande ljud för "jo")! *inte ett dugg ironisk, skakar frenetiskt på huvudet och himlar med ögonen*

...Och visst ja, för den som undrar, min kompis fick tillbaka sitt försvunna the Nook-paket!!! Däremot lyser min avi fortfarande med sin frånvaro *knorrar*, kanske jag får paketet imorgon - sommarlovspresent! Det vore ju inte helt fel!

image549

image551


image547

image550

Sommarkort från I till alla fröknarna
image552

Sommar kort från S till alla fröknarna. (Den som hänger med här på bloggen känner igen detta kort, men jag satte dit en passande sol dagen till ära...)
image553

Nu börjar ju J´s kompisar fylla 9, så detta är väl bara ett i raden av 9-års kort kan jag tänka mej.
image554

Jag glömde ju nästan att berätta, idag fick jag ett mejl om att jag vunnit en kylbag för en bag-in-box! Nu måste vi bara köpa en BIB och helst dra med den nånstans så vi får användning av det fina priset. *lol* Kanske den skulle passa bra i husvagnen... *klurar*
Så här ser den iaf ut (eftersom jag inte fått priset än har jag lånat bilden) image555 Visst ser det nästan ut som ett hyreshus för möss...?image556


Måndagssurr...

Så var det måndag igen! Det här blir en ganska hektiskt vecka, sommarfest på dagis, skolavslutning för J, tenta, N hade tänkt "springa en mil och vinna en bil" image544 (men det krockar med både tenta och skolavslutning så det blir nog tyvärr ingen ny bil för våran del) och i slutet av veckan är det fotbollscup för J, dessutom hade vi tänkt inviga husvagnen för i år.

Idag ringde de från dagis och ville att vi skulle hämta hem I, hon var hängig! image543Typiskt när jag pluggar inför tentan och N var tvungen att fixa nåt på jobbet... Tur nog var hon inte sjuk iaf, så imorgon är hon på G igen! Det hade varit tragiskt om hon hade missat festen, för den ser hon verkligen fram emot. *påminner mej själv om att ladda batteriet till videokameran*

Fy, så trist! En kompis till mej hade hämtat ut sitt månadspaket från the Nook idag, men glömde dessvärre paketet i kundvagnen... Hon kom inte på det förrän strax innan affärn stängde och ringde iaf dit för att fråga om någon hittat det, men icke sa Nicke inget paket.image541 Hoppas att det är nån vänlig själ som antingen lämnar in det på affärn igen eller direkt till henne (eftersom adressen står på paketet). Jag menar, det kan ju inte finnas allt för många som skulle bli jätte lycklig över en massa papper, band och knappar! Själv tycker jag ju att det är guld värt, men för majoriteten av befolkningen måste det väl ändå va en besvikelse om man öppnar paketet och bara hittar några papper. Men, har man väl öppnat det känns det kanske så pinsamt att lämna igen det att man hellre kastar det i pappersinsamlingen (hemska tanke!!!!)! Nu ska jag inte vara så negativ, förhoppningsvis är det ju nån som är ärlig som hittar paketet, så det kommer till rätta igen!
Själv borde jag ju kunna se fram emot att få mitt paket imorgon, eftersom jag inte fick nån avi idag. Trevligt! Kanske jag får ta en pysseldag med ungarna på torsdag, när vi fått sommarlov (för några dagar iaf...)!!!image542

Natt, natt!
image546

Helgen som varit...

Gårdagen spenderades delvis på Brännbollsyran, fast så mycket yra var det inte när vi var där... Soligt och trevligt var det iaf, J samlade burkar och flaskor och lyckades tillslut få ihop till en smärre förmögenhet (efter pantandet idag blev det hela 21 kr). Konstateras kan att Brännbollsyran inte är vad den var förr!
Efter lunch och lite snabbt shoppande spenderade vi eftermiddagen på image534altan, kalashärligt i solen (fast i skuggan av parasollet för oss som redan hunnit bränna oss lite). Kan tänka mej att J-son kände av sin nacke igår kväll... Tom N som brukar tåla solen bra var röd om näsan innan kvällen.

Idag åkte vi ut till "stugan" (mors & fars) för att se på hunden som de är hundvakter till i veckan, okej kanske inte bara för hundens skull - men nästan! image536 Det var en fin 8-årig Golden hanne, han var otroligt lik våran gamla golden i ansiktet, undrar om de är släkt på nåt vis... Ungarna vart så förtjusta i Lukas, synd bara att han ska lämnas tillbaka redan i veckan. Klantiga jag som glömde kameran hemma! Och ännu klantigare jag som inte ens fotade den fina hunden med mobilkameran!!!

Ikväll hade vi nöjet att bli bjudna på middag hos våra trevliga grannar. Trevligt sällskap, god mat, varmt och skönt och gott vin (- på en söndag!) nu är det verkligen sommar!!!!

Mot brännbollen!
image538

J´s favoritlag...
image537


...snart såg vi bara röken av dem!
image539

Min nya hårfärg
image540

RSS 2.0