Ser fram emot...

Wiiihiiii, hur mycket längtar man inte till februari nu då...?   (Klicka på bilden för en häftig recension!)


Rosa Bandet.......igen!

Kom ihåg

Ganska händelselöst...

Jag fortsätter tjatet, I verkar äntligen mycket piggare, även om hon fortfarande är ganska långt ifrån sitt vanliga pigga jag. N däremot fick ett återfall av sin magsjuka idag...! Vi får hoppas att det bara var högst tillfälligt!
Själv satt jag i godan ro (eller inte!) på UB och pluggade. Den här veckan lär vara ganska händelselös - plugga, plugga och åter plugga... Först på lördag blir det ett trevligt avbrott med pyssel i H-fors! *längtar*

Förhoppningsvis har den övriga familjen piggnat till så pass att de senare under veckan kan åka till Leo´s Lekland, eftersom vi lovat barnen att de ska få åka dit och jag törs knappt tänka på vilket liv det skulle bli om de inte kan åka nån av dagarna... (puh, världens längsta mening tror jag visst att det blev!)

Sitter och slötittar på Boston tea party, har svårt att bestämma mej om det är bra eller inte... Ena stunden kan det vara riktigt underhållande, och nästa är det bara rörigt, stressigt och slamsigt.

Hare gott!

Nostalgi...

Äntligen börjar I piggna till (ropar dock inte hej riktigt än), men hon får knappt i sig nåt. Hon är så sugen på än det ena än det andra, men när hon har det framför sig går det inte.

Såg Staffan Westerberg på tv:n ikväll på ett barnprogram och berättade för barnen att när jag var liten var han med i ett barnprogram som hette "Vilse i pannkakan". Vart såklart tvungen att leta fram ett litet klipp så att de skulle få se vad jag såg på när jag var liten. Hittade massor av gamla godingar på YouTube! Är det nån fler än jag som får en nostalgitripp?

Marie Bergman, henne hade vi nåt kassettband av och denna låten gillade jag......och denna lika så.


Klassikern - Vilse i pannkakan, vet att många hatade den eller var rädda för den, men jag älskade den! Jag hade tom ett kassettband med den!


Drutten och Gena


Ville, Valle och Viktor


Kroppen (den såg J på skolan förra veckan!!!!!!!!!)


Dagens boktips


Farbror Frippe - saknade dock min personliga favorit "Pelle plutt, plutt, plutt tog ett skutt, skutt, skutt över ån, ån, ån tappa tån, tån, tån in i kammarn efter hammarn spika fast den lilla tån!"

Inget slut...

Idag har J´s innebandylag matchsammandrag här på idrottshallen, typiskt nog kan jag inte ens åka och se på J´s match - I den stackarn har nämligen fortfarande magsjuka! Hur länge kan det hålla i sig egentligen??? Det har varit lungt hela natten (tack och lov!) och när hon klev upp i morse såg hon ganska pigg ut och sa tom "mamma, idag känns det inte som om jag kommer att kräkas", men hon var förstås inte så matglad vid frukosten. Hon petade i sig en liten tugga av ett Saltinkex, lite yoghurt och drack ganska mycket mjölk - trots att jag vet att man inte ska äta mjölkprodukter efter magsjuka! Men när det är det enda hon vill äta/dricka förutom vanligt vatten lät jag henne göra det iaf. Det straffade sig ganska snart och kom såklart ut samma väg som det kom in... Jag fattar inte hur vi ska få henne frisk när hon vägrar att försöka tvinga i sig nåt!

S ska iaf få åka iväg på innebandyn nån timme mitt på dagen så han får komma ut från det här "sjukhuset" och träffa lite folk. J hade turen att få spela med killarna som är ett år äldre (de är så få i det laget att de brukar bjuda in våra killar ibland). Det blir säkert roligt.

Själv hade jag tänkt mej att I skulle vara såpass pigg idag att jag skulle kunna vara med i ett par utmaningar på Brunkullan, men det ser väl lite mörkt ut för min del just för tillfället. Har ingen lust att lämna I uppe alldeles själv när hon är sjuk och att dra upp alla pyssel grejer ids jag inte - dessutom skulle de nog inte få vara ifred för S, han brukar vara alldeles för bra på att vilja hjälpa till! 

Nä, nu förstår jag inte...

...varför ingen vill vara med mej? *ser heeelt oförstående ut* Kan det bero på att det nog går vinterkräksjuka i huset?
Just när vi börjat andas ut (N börjar kunna äta lite och J, som gick hem från skolan igår för magont, kände sig så pigg att han kunde gå till skolan idag) så åkte I dit på magsjuka nu ikväll.  Tur i oturen iaf att det var nu på kvällen, det är ju så himla jobbigt när det drar igång mitt i natten. Har vi tur är det allra värsta över nu, för hennes del iaf...
 
Alltid när barnen har magsjuka brukar vi bädda med madrasser på vardagsrumsgolvet (en till den sjuke och en till nån vuxen), men ikväll tyckte även S att det såg så mysigt ut att han helt sonika släpade in sin madrass och la sig här oxå! Ja, det blir ju bra ifall han oxå blir sjuk under natten! *ler* 

Imorgon skulle vi sitta hemma hos en klasskompis och plugga, men nu får inte jag vara med! Vi som skulle ha så trevligt och äta lunch ute och ev dra fram nån flaska vin fram mot eftermiddan... Jaja, det får väl bli nån annan gång då, jag får väl helt enkelt sätta mej på biblioteket och plugga alldeles ensam. *tycker lite synd om mej själv*
För egen del har jag tagit en näve vitpepparkorn (trooooor jag att det var, de låg löst i en liten påse utan märkning) och hoppas på det bästa!
På dagis var visst nästan hela småbarnssidan hemma i magsjuka och i tidningen kunde man läsa idag att vinterkräksjukan börjat dyka upp i krokarna. Visst verkar det som en märklig tid på året? Vi brukar alltid ha en vecka i Mars när alla (utom jag) brukar åka dit på vinterkräksjukan, men den här tiden...? Nä, det kan jag inte komma ihåg.

Jag tror förresten alltid att barnen är sjuka när det börjar dra sig mot tenta... *knorrar* Är det inte det ena så är det det andra...

Igår på lunchen såg jag att det var massor av fåglar, mest Sidensvansar, i våran rönn, jag smög ut med kameran i högst hugg och passade på att få några fina bilder (får se om jag vågar mej på att ladda över bilderna till datorn, risken finns alltid att datorn svimmar när jag laddar över för många bilder...). En timme senare hade de ätit upp alla bär (utom några klasar längst ner på trädet)! Idag  var det några trastar som åt upp de sista bären, så nu är vår rönn helt tom på bär! Det ser lite lustigt ut på kvarteret, för vårat och närmsta grannens rönnar är helt bärfria, men rönnen lite längre ner på gatan är fortfarande fullt med bär! Rönnarna på baksidan har de heller inte varit på, kan det vara så att de bara tar ett träd i taget...? Varför inte sprida ut sig lite när det lix finns så många träd i närheten av varandra?

                                                        

 

Sjukt...

Usch, idag har jag gått som i ett töcken hela dagen, N fick magsjuka igår kväll och jag har knappt sovit en blund i natt! Nu börjar han piggna till lite, men han har knappt orkat stå på benen på hela dagen. Huuu, nu får vi bara hålla tummarna för att inte hela familjen ska drabbas...

Testade en fånig sak nu ikväll, man skulle ladda upp sina foton och se hur ens barn skulle se ut... Så här skulle våra barn se ut;

           

Nja,  med tanke på att vi faktiskt har tre barn, tycker jag nog inte att de här bilderna var så lika våra livs levande barn!...men har du lust att testa själv? Varsågod - tryck här! Orkade inte testa, men man kunde tydligen "skaffa barn" med kändisar oxå...

Wow, vilken grej!

Jösses, vilken nyhet jag fick höra alldeles nyss... En av mina bästa vänner ska flytta till Singapore och bli lyxhustru! Wow, säger jag! Hennes man ska jobba i 1½ - 2 år där och då följer såklart S och barnen med. Gissa vart vi ska åka på vår nästa semester (som nog får lov att vänta tills jag fått jobb efter studierna, tyvärr)!
 
Undrar om de inte behöver en duktig lagerplanerare i Singapore (eller något annat trevlig land)...?

Ikväll hade man gärna kunnat tänka sig att vara i Singapore (som kallast har det visst varit + 18,4 grader), här stormar och regnar det så jag tror hela huset kommer att blåsa iväg...

Barbietårta

Helgens alla kalas är nu avklarade! I´s kalas igår vart väldigt lyckat, och oväntat lungt!

Vi hade bjudit ett barn till kalaset som I egentligen inte brukar leka så mycket med, men som hon ändå gärna ville bjuda, det barnet är hur som helst mjölkallergiker. Eftersom vi inte känner vare sig barnet eller föräldrarna vet vi inte mer än att vi hört I berätta att h*n inte får dricka mjölk. Hela veckan har vi väntat på att föräldrarna skulle höra av sig och kanske informera oss om vilken typ av allergi h*n har, men vi har inte hört ett ord!  Omåttligt irriterande, eftersom det är svårt att veta vad man ska försöka undvika. Ett tag tänkte jag bara strunta i att anpassa fika och godis efter det barnet, men så tyckte jag att det skulle vara så himla synd om barnet om h*n bara skulle få sitta och titta på när alla andra glufsar i sig en masssa godsaker. Så jag köpte mjölkfritt margarin så vi kunde baka chokladbollar och tårta av det, dessutom köpte jag mjölkfria kex (dock vanliga bullar och Ballerinakex) och allt godis (utom varsin guldpeng till de andra barnen) var mjölkfritt. Tårtan hade jag gärna velat ha vispad grädde i eftersom man får lite extra höjd av det, men jag struntade i det eftersom jag hört att den mjölkfria grädden kunde ha en konstig smak om inte skulle gå hem hos barnen. Ja, som höres hade jag faktiskt verkligen försökt anstränga mej för att fixa så bra som möjligt för att alla skulle känna sig lika mycket värda.... Tror ni barnet dök upp??? Icke sa Nicke!!! Vi har inte hört ett ljud ifrån dem!!!!!
Så himla konstigt, N och I lämnade kalasinbjudan i brevlådan så de borde ju ha sett den. Dessutom har ju barnen pratat om kalaset på dagis, alla visste tom vad h*n skulle klä ut sig till (I hade sagt på dagis att de som ville skulle få klä ut sig, trots att vi inte skrivit det på inbjudan)... Det borde ju finnas nån himla bra anledning till varför de inte hört av sig, men för tillfället känner man sig ju ganska så irriterad!

Nåja, kalaset blev som sagt väldigt lyckat iaf, och I var jättenöjd! Tårtan blev en höjdare, även om jag som skrev gärna hade byggt på lite mer höjd med hjälp av vispgrädde. Får jag lov att presentera Barbietårtan.......


Igår kväll var jag och pysslade... ...det blev inga kort gjorda som jag hade tänkt utan jag stämplade, stansade och embossade mest hela kvällen (kände mej ganska hålögd, även om kalaset inte tog slut på riktigt alla krafter). Typiskt nog lyckades jag tappa bort bladet till min skärmaskin!!! Jag trodde att jag glömt det hemma, men nu har jag vänt ut och in på hela huset och bladet är och förblir spårlöst försvunnet! Annars hade vi såååå trevligt! Det var kul att se att det inte bara är jag som blir svart om (hela) händerna när jag stämplar...  Men nästa gång (hoppas att det blir en nästa gång ganska snart!) ska jag se till att det blir åtminstone ett par kort gjorda! Jag förberedde ett igår som jag faktiskt gjorde klart idag, även om det inte fick följa med på det kalas I var på idag! Hon hade nämligen gjort ett eget fint kort som hon ville ge! *snopet*

Läcker jul...

Visst är det läckra bokstäver?Nu är det sista chansen att vara med och vinna dem, så spring iväg till Villa Hemmet genast!

Pyjamasparty

Idag satt vi och pluggade hos en klasskompis som bor i samma hus som en ny - eller en ganska gammal, men med ny lokal - indisk restaurang. Naturligtvis var vi tvungna att testa lunchbuffén där och den var riktigt bra! Lokalen var fantastiskt ljus och trevlig mot för deras gamla källarlokal. Nästa fredag ska vi oxå plugga hos M, gissar på att vi gör ett besök på samma ställe... 

J har varit på pyjamasparty ikväll - kul, även om han vägrade att klä sig i pyjamas! Han hade shorts och en fin t-shirt. Tror de börjar vara i en riktig "skäms-period", jag hörde nämligen att hans kompis sa att han tyckte att det var såååå piiinsamt att han gick i pyjamas när jag kom för att hämta J... Då var den andra pojkens mamma redan där, men det var bara vi två som inte hörde till kalaset och de andra hade ju oxå pyjamaser (förutom J då), lustigt att skämmas över att gå i pyjamas på ett pyjamasparty, tycker jag. Den andra mamman funderade lite över vad syftet med just pyjamasparty var, vad gör man för speciellt på ett pyjamasparty...? Tja, det kan man ju faktiskt grunna lite över, men samtidigt kan man ju i så fall fundera över alla andra tema-fester som även vi vuxna har - vad är skillnaden på att gå på 60-tals fest eller pyjamasparty? I har ju varit på några kalas på slutet under året och då har det alltid stått på kalasinbjudningarna "klä gärna ut dej" och faktiskt har de flesta varit utklädda. Vi trotsade trenden och skrev inget om utklädning på I´s kalas imorgon - de kan ju få variera sig och ha finkläderna nån gång!

Morgondagen blir fullspäckad av kalasförberedelse, kalas och på kvällen PYSSEL!

Senaste nytt...

Kände ni av jordskalvet i kväll???
Jag trodde nästan att det var grannen som rev huset...! N satt ju och surrade med killar i stan och Obbola och de hade oxå känt det! På vk.se står det oxå att det var ett jordskalv. 


Ont i halsen

Ont i halsen!
Det var tur att vi hade självstudier idag, så jag slapp anstränga rösten iaf. Skönt att slippa jobba på kundservice, det slet hemskt på halsen vill jag lova! Tror det är därför alla mina förkylningar sätter sig direkt på halsen...

Ikväll åkte jag, syrran och två tjejer till ut till Vännäs för att shoppa lite pysselgrejer på en kanontrevlig butik! Själv handlade jag inte så mycket - några papper, pompom-band och några roliga stickers!
Vi bjöd in oss själva till en av tjejerna som var med på pysselträff nu på lördagkväll (måste bara checka med maken först...) - vi måste ju få tillfälle att testa våra nya roliga grejer (så att vi får anledning att komma och köpa nytt, som Nettan skulle sagt *ler*).
När jag åkte hem från stan tänkte jag gå in på Coop Forum och göra bort all kalashandling nu när det är kväll och lite folk, men så vart jag lite slö och tänkte att N nog skulle sitta hemma och vänta på (läs; längta efter) mej... Sure, han satt framför datorn och tjattrade med sina polare på Skype. Suck, nu får jag sitta här och kuckelura för mej själv, och så måste jag handla imorgon när det är apmycket folk! *bannar mej själv*
Nåja, det bevisar ju iaf att N inte kommer att bli alltför ledsen om jag inte är hemma på lördagkväll!


Det är såna här gånger...

...man påminns om hur skönt det är med egen tvättstuga! Titta här! Jag behöver ju inte ens fundera över om det finns nån sanning i meddelandet eller inte... (även om jag tror någon bara haft lite att göra.)

5-åringen

Helgens 5-åring!

Inte bara födelsedagsbarnet tycker att det är spännande med presenter...

För tillfället hör Barbie till favoriterna 


Ida gör sig redo för att dela ut kalasinbjudningar, Svante hjälper såklart till!

(O)Turen har vänt...

Kolla vad jag numer har i min hand!!!     Japp, 4 stycken äkta (som J skulle ha sagt, han har dille på att säga äkta, men fattar inte alltid vad det innebär...) AC/DC-biljetter! Tjohooo, Stockholm here we comes again!
Nu ska vi bara fixa barnvakt och så måste jag se till att inte ha en omtenta just den helgen... Men det ska jag nog fixa! *håller tummarna*


...nä, det är ingen vanlig dag, för det är...

...Idas födelsedag, hurra, hurra, hurra!!!! *skrålar* 
Får dessutom passa på att gratulera QPR-/Björklöven-/Tore Ökvist-/Ottawa-/osv-fantasten (även kallad "sportnörden") som oxå har den goda smaken att fylla år idag, även om det är en hel del fler år än Idas 5. *fniss*

                                     

Hur är det möjligt?

Vi har suttit sen 9.40 och försökt köpa biljetter till AC/DC - varsin dator och varsin telefon och ändå var alla biljetter SLUT kl. 10.18 (de började säljas 10.00) när jag äntligen kom fram i kön på ticnet.se!!! Hur kan det vara möjligt? Man fick ju bara köpa 4 biljetter var... Suck! Vi får nog titta på musikal istället... eller vänta och se om det kommer några andra roliga typer senare i vår.

 Tusan, de släppte biljetter till en extrakonsert på söndan, men inte ens till den hann vi få några biljetter!!!!!

Ditten och datten...

Oj, tiden springer ifrån mej, det händer massor av saker men jag hinner knappt uppdatera här...
För att fatta mej kort så var väl onsdan och idag ganska händelserika dagar.

I onsdags var jag på Arbetsmiljö och hälsomässa på Nolia, vi fick biljetter på skolan och passade på att traska dit för att se vad de hade att bjuda på. Vi gick på två korta seminarier (som mest var reklam för två av företagen som var där) och ett längre seminarium om sömn och stress. Det var mycket intressant! Sen gick vi omkring och samlade pennor, reflexer och ögondusch (!!!) och vissa samlade godis - inte jag! Jag tog bara en bit mörk choklad i fint inlindad i ett papper där det stod Peltor, den gav jag till N (ett högst internt skämt!).
När jag åkte från mässan passade jag på att gå in på Coop Forum och handlade lite, när jag kom ut till bilen skulle jag vara lite effektiv och plockade ur de påsar jag fått på mässan från baksätet och skulle flytta det till framsätet istället... Det visade sig vara en oerhört dum idé, jag hade så fullt i händerna att jag tappade förardörren och eftersom den saknar en sån där "stoppspärr" så åkte den in i bilen bredvid! Typiskt va, jag tänkte naturligtvis kolla hur det gick med grannbilen och lämna N´s telefonnr , tänkte att han säkert skulle kunna fixa problemet med lite rubbing. Men jag hann inte tänka längre än så innan jag hörde att grannbilen höll på att explodera, ut ur den kom en helt vild gubbe!!! Maken till ilsken människa har jag knappt skådat tidigare, han skrek och svor åt mej och gapade hela tiden om att jag slängt in min bildörr i hans bil. Han hade absolut ingen förståelse för att den var en olycka, han var helt säker på att jag gjort det med vett och vilja. Självklart! Det är ju min största hobby, att kasta upp bildörren i andras bilar - jätteroligt!! *skakar på huvudet* 
Gubbskrället gapade hela tiden "du vet inte vem du pratar med", "du vet inte vem jag är" - synd att jag inte hade sinnesnärvaro nog att svara något bra typ "jo, en ilsken, gammal bitter man" eller liknande... Antagligen trodde han att jag skulle bli jätterädd för honom och tro att han var Gudfader själv. Han hittade av helt fel person, jag kan omöjligt bli rädd för en patetisk karl med rinnande näsa, det är heeeelt omöjligt! 
Ja, för att göra en lång historia kort så "hotade" gubben tillsist med att han skulle ringa polisen "varsågod" sa jag, "gör gärna det". Hur kunde han ens tänka att de skulle idas slösa på våra skattepengar genom att åka dit och titta på ett litet märke på en bil....???? Han skulle föreställa att känna poliserna, och det var ju onekligen väldigt skrattretande då det inte precis är så att det är lokalkontoret i stan som svarar när man ringer till polisen... Så när han presenterade sig genom att säga "tjena, det är XX här, jag sitter här på Coop Forum-parkeringen och har fått en parkeringsskada..." så undrade de såklart i vilken stad han pratade om, han vart kopplad hit och dit ett par - tre gånger innan han fick prata med någon som ens brydde sig, och då sa hon precis som väntat att det där fick vi ju göra upp själva genom att fylla i en skadeanmälan till försäkringsbolaget. Han hade ingen sån i bilen och det var ju faktiskt lite otippat med tanke på att han verkade så nitisk... Jag menar det kan ju tom en helt vanlig svensson köra omkring med i handskfacket.
Jag passade iaf på att fota skadan, bilarna och tom gubben ur lite olika vinklar och vrår (ja, inte gubben då, han var bara med på en bild - det räckte!). Förhoppningsvis blir det inget mer än att han får bort märket med rubbing, känns surt om vi skulle få förhöjd premie pga den där sura gubben!

 Annars har jag jagat födelsedagspresent till I, hon fyller ju 5 år imorgon!!! Hon vill egentligen ha en Barbie-docka som har en baby i magen (man kan öppna magen och plocka ut babyn oxå), grannens barnbarn har en sån Barbie och I är helt såld på den, men någon sån har jag inte lyckats hitta - trots att jag tittat på varenda butik i stan och i Stockholm! Förra veckan hittade jag däremot en Steffi-docka med barnvagn och två babyar, den tänkte jag skulle kunna duga om jag nu inte skulle hitta den där Barbien i S-holm. Nu när jag skulle köpa Steffi-dockan var den såklart slut!!! Jag hann ränna runt på fyra butiker innan jag hittade den (då var den bra mycket dyrare än vad jag sett både förra veckan + på varenda butik i S-holm, där jag förövrigt inte ides köpa den "eftersom den finns att köpa i stan"). Nåja, nu ligger den iaf inslagen i fint papper i garderoben och väntar på att det ska bli morgon!

Ikväll har vi bestämt att vi ska åka till S-holm med M & C i februari så nu hoppas vi på att vi får tag i några biljetter till AC/DC! Vi skulle vara smarta och boka hotell ikväll, jag och M satt samtidigt i telefonen och knappade på datorerna - precis som vi gjorde när vi bokade hotell till S-vall i våras, men typiskt nog när vi släppte iväg våra bokningar så fanns det bara ett hotellrum!!! Jag hann trycka på knappen först så nu står jag med ett hotellrum och M är utan - vad irriterande!  Vi ville ju bo på samma hotell... Får se hur vi lyckas lösa det på bästa sätt.


Helg-rapport

Stockholmsresan var fantastiskt bra, trevlig, mysig och rolig! Vi har gått hur mycket som helst, J är verkligen en klippa att ta med, inget gnäll och inget gnöl! Han traskade med överallt utan att protestera. Han har ju fått se och göra mycket som han tycker är roligt, men visst har han fått gå på butiker och ställen som han var mer ointresserad av, så man hade ju kunna tänka sig att han skulle ledsna...
I lördags kom vi tidigt till S-holm och började med att inta en rejäl frukost på ett café på Centralen, sen gick vi på stan och fram mot eftermiddan tog N och J bussen ut till Tekniska museét medan jag tog bussen till LC-mässan. Efter att ha shoppat lite papper och några andra roliga saker (fick nästan värmeslag och ljuset var extremt läskigt!) traskade jag över Gärdet till museét där vi tittade på 4D-film! Det var en rolig upplevelse, med 3D-glasögon, rörliga stolar, vindpustar (+ vattenstänk) och dofter. Vi såg på filmen "Bära eller brista", det handlade om olika byggnader tex pyramider, eifeltornet och broar - både effekterna och filmen var bra, även om bildskärmen hade kunnat få vara mycket större... J var iaf jättenöjd! Själva museét blev oxå populärt och vi insåg att vi skulle behöva göra ännu ett besök där för att hinna se allt. Det var mycket saker att se och prova på och det är ju alltid populärt hos barn.
På kvällen gick vi till en libanesisk restaurang, Café Corniche det var första gången vi testade libanesisk mat och det var otroligt gott!!! Inte starkt, men gott!
 

På söndan gick vi på stan, käkade middag med N´s brorsa på Grill (som faktiskt inte visade sig från sin allra bästa sida...    Tycker nog att den libanesiska maten var strået bättre den här helgen!) och sen var det äääääntligen dags för NHL!!!! J har längtat sen han fick biljetten på sin födelsedag och jag vet att han inte var besviken. Vi kom ganska tidigt och först fick han lite presenter av Hans, en t-shirt, en matchpuck och en liten klubba,  sen fick han följa med Hans på autografjakt. När de kom tillbaka hade fått Börje Salmings- och Mario Lemieux´s  (ägare av  Pittsburgh Penguins) autografer - gissa vem som strålade av lycka!!!
Jag som lovat att hålla på Ottawa (och mötte hårt motstånd av mina medresenärer!) höll på helt rätt lag och gick ut från Globen som en vinnare! *fniss* Dessutom hade vi turen att förbandet (tänk att de har sånt på en hockeymatch!!!) var Sahara Hotnight!!! Det var inte illa, jag har ju "Cheek to cheek" som ringsignal! *glad*

Japp, det var väl helgen i korta drag!

Omväxling förnöjer

Numer är jag en glad brunett. Det är ett himla bytande av hårfärg, på våren ska man blonderas och på hösten mörkas jag ner... Jag är en sån där tacksam kund som nästan alltid låter frissan bestämma hur jag ska klippas och färgas. Idag hade jag egentligen tänkt behålla lite ljushet, men jag hade dumt nog sprayat men en avskyvärd blondspray på utväxten... Det vart uppståndelse bland frisörskorna vill jag lova! Min frissa frågade om hon fick visa de andra hur det såg ut när man sprayat med sån spray (för hon sa att det var ganska vanligt att folk ljög och sa att de inte gjort något med håret trots att frisörerna såg att något var gjort), jag tyckte att det var okej att de andra skulle få se... Jag menar, det var ju inte precis så att det syntes överdrivet mycket, först fattade inte ens de andra vad de skulle se, men när de hörde att jag använt blondspray drog de efter andan och tittademej (annars hade de ju bara tittat på håret)! De tyckte nog att jag var en riktigt dum blondin! *fniss* Tur jag vart brunett igen så jag slapp ha en sån fånig stämpel i pannan...
Nåja, saken var iaf den att när man använt den där sprayen kunde de tydligen knappt göra nåt med håret, det kunde börja koka nämligen!!! Så frissan blandade ihop en massa bruna och röda nyanser i den mest skonsamma röra hon kunde hitta. Jag tror egentligen inte att det var så särskilt farligt med den där sprayen, jag hade bara använt den två gånger och bara just vid "benan"... Nåja, jag överlever som helbrunett, men jag hade tyckt att det hade varit roligt att kanske kunna få mer än bara en hårfärg, gillar slingor eller partier av olika färger. 

På tal om hårfärg, visst är det lite lustigt att man aldrig är nöjd med sin hårfärg... J är så sur över att han håller på att bli mörkhårig. Han var blond när han var liten, men har blivit mörkare och mörkare för varje år, skulle gissa på att han kommer att blondera sig när han blir stor. *fniss* I däremot är ju jätteblond men vill gäääärna vara mörkhårig, hon har två kompisar som är brunetter och hon tycker att det är så fint.

I helgen ska vi till S-holm och se på NHL-matchen mellan Ottawa och Pittsburgh (har fått order om att heja på Ottawa så jag gör väl det då, själv hade jag hunnit börja fundera över vilka jag skulle heja på, hade tänkt att de med snyggaste färgerna skulle bli mina favoriter...*garvar*). I och S får stanna hemma med mamma och pappa, så vi får lite egentid med J, det blir mysigt! J längtar nästan ihjäl sig efter att få åka iväg och jag förstår honom så väl, det blir riktigt kul. Dessutom hade jag sån himla tur att det på lördag är en scrap-mässa, med 6 butiker!!! Hur kul lät väl inte det???  Äsch, såg just att min favoritbutik inte kunde komma!!! *ledsen*


Rolig post

Vilken överraskning som väntade i brevlådan idag!
Det låg ett tjockt, spännande kuvert adresserat till N - han brukar aldrig (eller iaf väldigt sällan) få spännande post, så jag var ju bara tvungen att underrätta honom...  Och nyfiken som han är så bad han mej öppna det (fördelen med att ha en Nicke nyfiken - jag får öppna, eftersom han inte kan vänta ända tills han kommer hem själv...). Först trodde jag att det var en mobiltelefon, men det visade sig vara en MP3-spelare, som jag vunnit i N´s namn. Hade tänkt vinna en husvagn - men det bidde visst en MP3-spelare istället. Nåja, det dög gott, N var då himla glad över att få en sån present en helt vanlig onsdag.

För ett par veckor sen blev jag utmanad av Sara att skaffa ett "konto" på FunBeat, jag hakade på och har varit sååå duktig på att motionera efter det. Och framförallt har jag varit duktig på att skriva in när jag tränat, har lagt till sidan om en extra startflik! (Rackarns smart att man kan göra det förövrigt - tack för det tipset Gunilla!!!)
I måndags trillade jag över en sida där man skulle kunna lära sig att göra 100 armhävningar på 6 veckor!!! Låter ju helt otroligt, jag som aldrig någonsin kunnat göra armhävningar! Blev ju bara tvungen att testa, det roliga i kråksången var att på FunBeat fanns just det träningsprogrammet så nu ser jag precis när jag ska göra mina armhävningar. Det går alltså inte att försöka smita undan dem... Jag kan lova att jag redan efter två träningstillfällen har träningsvärk i armarna! Men att jag verkligen ska fixa 100 st om 6 veckor.... Njä...! Jag har svårt att tro det!

Glöm inte att den Rosa månaden har börjat - lämna ett bidrag till Rosa Bandet!!!
Det passar förresten så bra att just Oktober är den Rosa månaden - det är ju I´s födelsemånad och hon älskar rosa!!!

Rosa Bandet

På Pyssel.net ordnar "vi" varje år en insamling till Rosa Bandet - du hakar väl på och skänker en slant, va?  


Stöd min insamling på Rosa Bandet

RSS 2.0