Praktikstart och chock

Så skönt att första praktikdagen är gjord! Det var intressant, spännande och roligt - och jobbigt! Jag är helt slut, det är mycket att ta in men det ger sig väl med tiden. Alla var snälla och välkomnande så det behövde jag iaf inte oroa mej för.

Ida fick vara hemma eftersom hon även i morse hade lite feber, Svante däremot fick gå några timmar på dagis, för att dels låta Ida vila och dels för att han ska börja komma in i dagistrallen igen. Joel hade haft musik på schemat idag, de hade fått träna på hur man håller takten (?) och nästa vecka ska de få prova att spela trummor! Det ser han fram emot väldigt mycket.

Nu ikväll fick vi en mycket chockerande och tråkig nyhet av en av våra grannar, hans fru drabbades av en stroke idag! Vi kan knappt fatta att det är sant och känner oss väldigt tagna av beskedet, eftersom hennes prognoser tydligen inte ser allt för bra ut. Vi håller iaf alla tummar och tår för att hon ska tillfriskna.

Olyckan, oledolyckan....

På eftermiddagarna ser det ofta ut så här i vår hall...

...skor, väskor och kläder i en enda röra! Joel har slutat fritids utan går hem direkt efter skolan och då vill han gärna ta med en kompis hem - det brukar dock sluta med att det blir fler än en! Vi tycker bara att det är roligt att han vill ta med kompisar hem (så länge de inte river huset, när han nu ska börja vara ensam på riktigt from imorgon), tidigare har nämligen Joel helst bara varit hos kompisar istället för att ta med dem hem. Ganska förståligt eftersom han faktiskt delar rum med sin lillebror.... Nu spelar de antingen fotboll ute, spelar på datorn eller leker med Lego, och då funkar det utmärkt trots att han inte har eget rum.

Igår skulle Svante få följa med Joel och två av hans kompisar upp på fotbollsplanen, men det tog inte lång stund förrän Joel kom hemrusande och sa att vi var tvungna att skynda oss att komma för Svante hade fallit och slagit sig i ansiktet! Han hade sprungit och plötsligt snubblat på en kant där trottoaren har en stor skada - tur nog slog han i gruset och inte i asfalten. Han fick en del skrubbsår och en liten bula i pannan, men tack och lov satt alla tänderna fast och det gick ganska snabbt över.

Idag har bulan lagt sig och han ser helt oberörd ut!


Idag har vi äntligen lyckas göra något åt de gamla bildäck som har stått på våran gård i några år nu. Vi hade fått dem för att vi trodde att de skulle passa på 440:n, men det gjorde de tyvärr inte så de har bara stått och samlat da... ...vatten! Det är visst så att man inte får lämna in däcken som de är på återvinningen (konstigt tycker jag!!!), utan man skulle måsta separera gummit från fälgen. Och det var inte helt lätt vill jag lova! Första däcket jobbade vi länge och väl med innan vi kom på hur vi skulle bära oss åt, de andra däcken gick betydligt smidigare - så nu har vi två fula skrothögar istället för en.... Men nu får vi iaf lämna bort dem utan att behöva betala för det.Ida har tränat att hoppa hopprep idag. Igår skulle hon kasta sitt hopprep eftersom hon inte kunde hoppa. Hon vägrar att lära sig saker, hon ska kunna NU! Men idag har hon som sagt tränat och nu klarar hon av att hoppa om hon springer samtidigt (och stannar till efter varje hopp), så nu är hon nöjd och glad igen "det var ju inga problem för mej att hoppa, mamma!".Nu ska jag packa färdigt inför imorgon! Tack och lov fick jag lite sovmorgon, så jag börjar inte förrän kl. 9 istället för 8. Det betyder att jag i "lugn och ro" kan lämna barnen och sen återvända hem för att fixa färdigt mej själv, istället för att jag ska måsta stressa ihjäl mej och komma helt blöt av svett första morgonen iaf... *fniss* Nu får vi se om Niklas kanske måste vara hemma med Ida, hon har varit lite förkyld i slutet av den här veckan och idag har hon nog haft en liten släng av feber.

Är du oxå pysselsugen?

Vill du vara med och utforma en ny pysselförening för Umeå med omnejd? Självklart vill du väl det? Då har du nu chansen att aktivt vara med och forma Umeås första pysselförening.


Datum: tisdag 1 september
Tid: 19,00 - tills vi blir klara
Plats: Strandbolaget, Strömvägen 2 på Västerslätt.


Mötet och därmed föreningen är öppen för ALLA som har ett pysselintresse.

Dagordningen ser på ett ungefär ut som följer:

1 Mötet öppnas
2 Godkännande av dagordning
3 Val av styrelse
4 Namnförslag
5 Presentation och utformning av stadgar
6 Medlemsavgift
7 Pysselträffar
8 Övriga frågor
9 Nästa möte
10 Mötet avslutasVarmt välkommen!

Maria Strand Johansson - tillfälligt vald ordförande.

Lycklig Svante

Svante har ju varit ledig i huuuuur många veckor som helst nu, det är såklart jättehärligt att få ett långt sommarlov, men det är klart att han längtar tillbaka till dagis - allra helst nu när både Ida och Joel går i skolan. Idag har han äntligen fått vara på dagis några timmar. Det var en överlycklig kille som direkt hittade en av sina bästisar och de hade busat ända fram tills kompisen skulle hem (eftersom han har småsyskon måste han tvyärr gå hem redan kl. 11). Svante hade visst varit alldeles blöt i håret av allt busande! Efter lunchen hade han så fått tid att leka med alla andra kompisar, han hade tydligen varit ganska uppvaktad av alla som var sugna på att leka med honom så här första dagen. När jag kom för att hämta honom satt alla och åt mellis och när jag frågade om han hade lekt med sina kompisar svarade alla barnen att de hade lekt med honom "jag med", "jag med", "ååå jag med".....  Gullungar!
Igår när vi var en sväng förbi dagis för att skriva i tiderna för nästa vecka var det en av flickorna som sa till Svante att hon ville leka med honom idag, men då var Svante ganska avig och ville inte leka med henne - han skulle leka med en annan flicka istället. Tur nog hade han ju iaf hunnit leka med alla idag så både han och den igår nobbade flickan var nöjda och glada idag.

Själv var jag och införskaffade lite nya kläder inför praktiken. Hittade både byxor, tröjor och skor! *nöjd* Men en helt vanlig kofta (koftoman som jag är...) hittade jag inte! Gråa fanns det ganska gott om, men jag vill ju ha svarta...

Underbart... eller kanske överbart...?

Är de inte underbara så säg???


Hipp hurra på min (och Ida och mammas) namnsdag!

Ja, vad säger man... Det ser ju inte direkt solljust ut för Niklas och hans jobbarkompisar.


Jag säger bara - tack och lov för att jag redan har gått igenom det där! Även om man har på känn att det ska hända så blir det ändå en chock med både sorg och ilska man måste bearbeta.... För min del tycker jag ju att jag kom vidare i livet och jag tycker det är suuuuperroligt och stimulerande att plugga - mot alla odds. Innan jag började plugga på universitetet fick jag ångest och blev nästan deprimerad bara jag passerade universitetsområdet, men nu fattar jag inte varför jag inte tagit mej för det tidigare. ...Meeen, alla vill och kan inte plugga, det måste man förstås respektera. Jag lider iaf med alla berörda och kan bara hålla tummarna för att det ska lösa sig på ett eller annat sätt för alla.

Jag, Svante och Ulrika hade en trevlig fikastund på Strömpilen idag - men va fan 26 spänn för en kopp te!!! Är de helt galna? Vi kunde ju inte annat än att nästan skratta ihjäl oss åt priserna, stackars killen i kassan han såg nästan lite besvärad ut. Men man tror ju nästan att det är ett skämt när man ska betala för ett helt hekto te när man bara dricker en kopp. Kanske vi är bortskämda med Universitetets priser, vad vet jag....?

Måndagsrapport

Dagen började (förutom lämning på skolan) att rörmockaren kom hit för att hjälpa oss med vårat igentäppta rör. Svante var mycket intresserad av vad den trevlige mannen tog sig för tills det började komma en lite för påträngande odör av avlopp... Det var ganska tätt i röret, men vi fick tips om vad vi skulle införskaffa för att kunna fixa det själv nästa gång.

Svante står och övervakar på behörigt avstånd...
 

Sen var det dags för Svante att åka till tandläkaren. Det har aldrig varit hans favoritsyssla att visa tänderna, så jag hade gått in hårt redan hemma med mutor för att få honom att ens fundera på att ställa upp att visa gaddarna. Efter att ha kommit överrens om ett tuggummi, den vanliga prylen från tandläkaren och en "valfri" liten bil gick det bara fint hos tandis. Han var mycket nöjd och stolt över sig själv när vi gick därifrån (med ännu en glittrig liten plastsköldpadda, tror det är vår 4:e eller 5:e nu...).Imorgon ska Joel få hämta Ida på fritids, det tycker båda blir lite extra roligt. Annars ser inte Ida fram emot morgondagens skolgång, de ska ha brandövning och hon tycker att det låter så otäckt. Ändå tycker hon att det ska bli lite spännande för de ska få gå utanför deras "osynliga elstängsel", där de normalt inte får vara... Det kommer säkert att bli bra.

Annars misstänker vi att det kommer att bli en mindre rolig dag imorgon... På Niklas jobb har de stort möte om vad som kommer att hända med företaget - vi tror det allra värsta! För egen del kommer jag iaf att få en trevlig stund med Ulrika, det ser jag fram emot!

Nu ska vi se Män som hatar kvinnor.

See ya!

Festhelg

I fredags kväll var vi på cirkus Skratt. Varje år kommer de hit till vårat kvarter - praktiskt och bra för oss!
I år var första gången som alla tre barnen hade riktigt stor behållning av cirkusen, de tyckte att den var jätterolig och tom Svante kunde sitta alldeles stilla på rumpan och titta på hela föreställningen utan att ledsna.

Igår fick Ida och Svante åka till mormor och morfar medan Joel förpassades till Åsa för att tillbringa natten hos dem, jag och Niklas skulle nämligen på bröllopsfest. Själva vigseln var avklarad tidigare i sommar för den närmaste familjen, så igår var det dags för festen - och vilken fest det blev! Supertrevligt, kanonmat och roliga människor. Temat var "Las Vegas" så allting gick i det temat tom allas vår Elvis var inbjuden och bjöd på en medryckande show.

Idag passade vi på att bara ta det luuuuungt på morgonen när inte barnen var hemma, så det blev sovmorgon och sen en film innan vi satte oss på cyklarna och trampade in till stan (vi hade redan bilen där sen syrran skjutsade oss till festen igår). Där var det kalas hos Moa som dagen till ära fyller 13 år!!! Vi hann både fika och äta fantastiskt god middag där innan vi samlade ihop alla barn och cyklar och körde hem igen. Väl hemma stupade Svante i soffan och både Joel och Ida somnade nog så fort de lagt huvudet på kudden.

Kungligheter och krutrök

Dagen började tidigt, vi ville ju inte gärna komma sent första dagen. Jag följde som sagt med Joel på hans upprop, vi var inte många föräldrar, men ändå fler än vad jag hade räknat med. Jag har så himla svårt att fatta att han börjat mellanstadiet, när jag såg att det stod "välkommen till 4:an" var min spontana tanke att de hade skrivit fel det måste väl vara 3:an... Men nej, det är ju så det är! Efter uppropet skulle det vara en aktivitet för 4 - 6:orna så de traskade iväg ett par rum längre bort i korridoren - till MITT gamla klassrum, där jag gick mellanstadiet! Och till på köpet satt en av mina gamla lärare där + att jag väl ska tillägga att Joels klassföreståndare är en fd elev endast 1 år äldre än mej! Snacka om flashbacks!

Lite tyngd av stundens allvar...


Jag och Svante cyklade hem och bakade (igen!) några kakor  och packade fika som vi tog med när vi hämtade Ida och Joel för att sen cykla iväg till slagfältet. Vi fick bra platser, nästan lite för bra faktiskt. Det blev ett jäkla liv när striderna kom igång. Som tur var hade barnen lyckats komma över öronproppar, för jag hade naturligtvis glömt att ta med några egna. Själv fick jag försöka hålla för öronen bäst jag kunde, vilket inte var alldeles enkelt när jag gärna sitter med kameran i högsta hugg.
Det ska bli intressant att se om de skriver i tidningen ungefär hur mycket folk det var där, det var tusentals kan jag lova! Jösses vad människor! Det var tur att det var så fint väder, annars hade det nog inte varit lika lyckat. Själva uppträdandet, eller slaget, blev lite väl långt och högljutt. Jag, Ida och Svante gav upp innan det egentligen tagit slut, Joel ville stanna en stund till men han kom inte allt för långt efter. När jag frågade honom om föreställningen var över sa han att "nä, men det blev lite föööör mycket pangande och dessutom började de att svära så mycket"!!!! *fniss* Man har svårt att tro att han varit hemma med samma pappa som Svante i sommar... Svante har nämligen fått ett mindre trevligt favoritord "jälar"!

På tal om Svante, igår morse frågade han mej om kungafamiljen skulle ha "krabban" med sig.. Jag fattade ju inte alls vad han menade förrän Ida lite hånfullt förklarade att det var ju Ariel, den lilla sjöjungfrun, som har en krabba - inte riktiga kungen....! Jag var tvungen att förklara att kungen, drottningen och kronprinsessan INTE kommer att ha krona på huvudet och fina klänningar utan att de kommer att se ut som vem som helst blev både Ida och Svante urbesvikna! På kvällen visade jag Svante bilder på kungafamiljen och då trodde knappt att det var sant när de inte hade sina kungakläder på sig! Idag när vi såg dem, på låååååååångt håll fattade de nog aldrig att det faktiskt var medlemmar ur Sveriges kungafamilj...

Tjaaaa, vem är kunglig och vem är inte kunglig....? - inte helt lätt att se.Det är såna här gånger man verkligen känner att det hade varit riktigt roligt med ett ännu bättre objektiv...Bänkade på första parkett...


Massor av cyklar, bilar och bussar var i farten och parkerade överallt. När vi kom hem upptäckte vi att Svantes jacka saknades så jag fick ta mej en extra cykeltur - motströms! Det var inte lätt och inte roligt, då var föreställningen slut så alla skulle därifrån.... Tur nog hittade jag jackan iaf.


Ditt och datt...

Joel har spenderat de sista två dagarna på sommarlovet hos en kompis och på fotbollsplanen, han tom sov över hos kompisen - det gäller att ta vara på varje sekund. *fniss* Nu börjar ju alvaret imorgon, för Ida blir det inte särskilt märkvärdigt, hon har ju redan gått på fritids drygt en vecka så morgondagen blir inte konstigare än att hon börjar 8.00 med ett upprop och sen kommer de att säga "tack för idag" kl. 12.00. Det enda märkvärdiga kommer att vara att de får en egen plats och så ska de färglägga en namnlapp till sin låda, annars blir det bara lek som gäller. Jag kommer inte att följa med henne på uppropet, däremot kommer jag att följa med Joel! Det känns lite bakvänt, men Joel ville faktiskt att jag skulle följa med när jag frågade, så då gör jag väl det. På Idas upprop kommer det förmodligen inte att vara många föräldrar med, det vet jag oxå själv från det att Joel började 6-års, då gick ju inte han på fritids så jag och Niklas fick vara med honom några dagar som inskolning, men det var ju i princip bara vi som var föräldrar... De barn som går på fritids är ju redan inskolade. Dessutom är man som förälder alltid välkommen att vara med, så jag kanske sparar det till nästa vecka då jag tänkte att Svante ska få gå lite på dagis, så han oxå får en mjukstart.

Idag har jag och Svante fått se och prova mamma och pappas nya fina bil.  Den var både snygg och bekväm, tror nog de kommer att bli väldigt nöjda med den.
Ida fick både igår och idag leka med grannens barnbarn efter fritids, idag hade vi egentligen tänkt gå ut i skogen och se om vi skulle hitta några blåbär men när grannfrun kom och frågade om Ida ville leka med Alice hoppade vi över skogen. Det får bli nån annan dag, Svante som älskar att baka hade tänkt att vi skulle göra blåbärskakor (bullar) av bären, men vi fick istället baka en kladdkaka.
 
Här i byn kommer det bli stort "baluns" imorgon då det ska firas att det är 200 år sen det sista slaget stod just här i krokarna. Idag har det putsats och fejats i byn så att det ska vara snyggt och prydligt imorgon, då tom kungen, drottningen och kronprinsessan kommer hit. Idag har det kryllat av gammeldags soldater här, det är riktigt roligt när det faktiskt händer något här. Jag och Annica var "tvungna" att promenera förbi slagfältet ikväll, vi har inte riktigt fattat hur och vad som kommer att hända imorgon, men det lär vi ju bli varse då. För oss passade det bra att få en anledning att gå en annan sväng än elljusspåret, där har vi nämligen stött på kopparormar de två senaste gångerna vi gått där, så nu gör vi en liten paus för att slippa undan de äckliga kräken... *ryser* Annars var jag lite sugen på att gå på trädgårdsvisningarna som varit här i dagarna (kvällarna) två, det var 6 trädgårdar som man fick gå och kika på. Vi har verkligen ingen trädgård själv, i år lyckades jag tom missa att köpa vanliga blommor till krukorna så vi är totalt blomlösa här! Nog för att jag hatar att rensa ogräs, men lite blommor och växter vill jag ju ha ändå. Det hade ju varit roligt att kanske få lite tips och idéer på trädgårdsvisningarna, även om de är väldigt extrema... Nåja, det kommer ju fler år.

Nä, nu är det bäst att även jag hoppar i säng så att inte barnen behöver försova sig första dagen!


Mitt sommarlov...

...vad jätteskönt mitt sommarlov ska bli.... *skrålar* Japp, äntligen har jag fått mitt efterlängtade sommarlov, det blir förvisso mycket lämna och hämta eftersom barnen börjar skolan på onsdag, men ändå jag är ledig!!!!
 
Igår spelade Joel en minicup i fotboll. Det var en riktig kanondag, både vädret och fotbollen var strålande. Joels lag vann hela cupen, själv förvandlades jag till en tomat! Solen tog på betydligt mer än vad jag hade trott, vem kunde ana att man skulle kunna bränna sig så här sent på året... Idag var det däremot regningt och kallt som tusan! Typiskt, jag som beställt sol och värme nu när jag ska vara ledig!Gulligaste lurvtuffsan Tora....

Gallsten och Stolthet

Idag var det mammas tur att åka upp på akuten - ska det aldrig ta slut!?!!
Tack och lov visade det sig att det "bara" var gallsten - förhoppningsvis kommer de att plocka bort dem imorgon. *håller tummarna* Själv brukar jag ju ha problem med njursten, så jag vet ju hur jäkla ont det gör, men då kan ju stenarna iaf komma ut av sig själva sas.

Nu ska jag krypa upp i soffan och se på filmen Stolthet och fördom, har precis sett klart serien med samma namn som jag fick låna av min sommarjobbarkompis Anna. Det är hennes absoluta favorit böcker/serie/film! Det var ju himla lägligt att filmen visas just ikväll när jag sett serien. Jag får väl ta allt bakvägen och läsa böckerna sen.... *fniss*
Otroligt nog ligger alla barnen tyst och stilla i sina sängar och sover! Jag vet inte riktigt vad jag lovade Svante, men han frågade om han skulle få se något på tv:n imorgon (han såg nån reklam för något, medan jag tittade på datorn), jag sa att det skulle gå bra bara han gick och la sig i sin säng och sov nu (det var väl en ½ timme sen nu) - och mot alla odds- han gjorde det!!!!!

Hare gott!


Fritidsbruttan

Idas första dag på fritids gick bara fint. Det var iofs bara en timme och Niklas var med hela tiden, men Ida är så laddad och tycker att det är jätteroligt. Imorgon ska hon få äta lunch där och det tycker hon såklart blir extra roligt, hon har redan fått prova att äta på skolan med 5-årsgrupppen från dagis, så hon har lite kläm på hur man ska göra.

Efter middagen skulle Joel åka upp på fotbollsplanen och spela lite med några kompisar, han var bussig och lät Ida och Svante få följa med. Eftersom Joel är en sån som gillar att ha alla tänkbara tillbehör när han ska utföra någon sport även om han bara ska göra något för skoj skull (och även om det bara är för fem minuter), så var det oxå ikväll och han smittade även av sig på sina syskon. Det slutade med att det var en liten skara med fotbollsspelare i full mundering (förutom benskydd, eftersom vi bara har ett par) som cyklade iväg.  När de kom hem igen var Ida överlycklig för hon hade träffat en av sina nya fritidsfröknar uppe på fotbollsplanen. Svante berättade att det var han som hade sett fröken och att Ida tom hade fått en kram av henne. När jag sa att fröken nog tyckte att det var dags för Ida att gå och lägga sig för att hon skulle orka med fritids imorgon gick Ida genast och la sig utan minsta protest!!!! Tänk om det kunde fortsätta så - och tänk om det skulle funka på Svante!!!!!!!!!!!!!! *drömmer*

Igår hade ena grannen frågat Niklas om han brukade spela squash - trodde han...
Hon frågade såklart om vi brukade äta squash . Tja, vi är väl inga storförbrukare direkt, men jag tror vi får försöka göra några squashburgare eller nåt för den är enorm!

Snart börjar allvaret

Idag är minsann inte vilken söndag som helst - utan sista söndagen innan Ida börjar fritids! Spännande!!!! Hon är så laddad och längtar till imorgon! Jag hade förväntat mej att hon kanske skulle tycka att det var så spännande att hon skulle ha svårt att somna eller så, men inte det - det ska bara bli roligt att få börja på Bävern.Ida har dessutom haft en riktig kalashelg och hunnit vara på ett barnkalas igår och ett idag.

Svante ska inte börja på dagis än, men när jag frågade hur det ska bli att få börja igen svarade han...

... och Nicke tyckte så här om att få börja jobba om en vecka...


Vad Joel tycker om att börja skolan förtäljer inte historien eftersom han var uppe på fotbollsplan med några kompisar, som vanligt.

För egen del håller jag både tummar och tår för att det uuuuunderbara väder vi har ska få fortsätta ett par/tre veckor till så att jag oxå hinner njuta av solen och värmen när jag får "sommarlov" nästa vecka. Det ska bli ruskigt skönt att få vara ledig snart, är faktiskt ganska less på att jobba, det börjar kännas att man inte fått någon riktig semester på ett par år nu... Den här helgen har iaf varit riktigt härlig! Soligt och varmt och vi har inte gjort så överdrivet mycket, eller framför allt har vi inte behövt flänga omkring och passa en massa tider, förutom Idas kalastider förstås.
Igår hann jag hälsa på farmor en sväng och så var vi till stugan och hade det gott - god mat och den numer sedvanliga fotbollsmatchen. Joel bestämde lagen, det skulle vara han, Ida och mormor mot "gröten"! Jag kan tala om att "gröten" vann med 100 - 5!!! Okej, vi kanske skarvade liiiite i räkningen av målen, men det kändes iaf som om vi gjorde 100 mål - minst!

I fredags hade Nicke och barnen besök av Ulrik, Signe och Agnes, de hade med sig en "vattenglidbana" (vet ej vad det heter, men typ nåt sånt), men eftersom Ulriks barn inte ens ville testa att åka den lämnade han den till våra barn - som ääääälskar den! De har åkt som galningar i helgen och tom jag har faktiskt testat den!!! Jag hade för flera år sen köpt en snarlik bana som jag aldrig kommit ihåg att plocka fram, så den fick vi tummen ur och tog med till stugan i går. Den såg lite epigare ut, men när mamma blåste på lite såpbubblor blev det en himla fart på banan! Dessutom hade vi lagt den i lite nerförslut, så ungarna tyckte att det var superkul - eftersom den banan inte har någon "stoppkudde" gled de tom ut på gräset i slutet av banan.


Förresten måste jag ju få säga att det var lite lustigt, igår medan jag var och hälsade på farmor på "lassa" föddes det en liten Oskar på förlossningen som farmors fönster vetter emot! Jag gick till och med och funderade på om inte det skulle kunna vara så att S och M var där inne för jag vet ju att det var lite på gång redan i torsdags...

Tiden går och vi med den....

Ops, tiden rinner iväg och jag hinner inte riktigt med...
Joels lag förlorade tyvärr sin match i åttondelsfinalen, så det blev ingen match mot kusinen. Däremot cyklade Joel och Niklas in till stan på söndags morgonen för att se när Tor spelade mot Barca (de fick naturligtvis oxå storstryk...). Efter att ha tittat på fotbollen trampade N & J ner till stan för att gå på Nolia. Jag, Ida och Svante tog bilen in lite senare och träffade dem inne på mässan. Vi tittade/gick mest på Ungdomslandet och ute bland barnaktiviteterna, vilket barnen tyckte var himla trevligt. ....och "ja" jag såg Niklas i tidningen idag, han är en sann Noliafantast!

På söndags eftermiddagen åkte vi ut till stugan för att äta och umgås med mina föräldrar samt en av mina morbrödrar och hans fru. Det var både gott och trevligt - solen sken och det var alldeles lugnt och stilla inne på gården. Ida och Svante (och Joel lite ofrivilligt) badade som små fiskar innan middagen och efteråt spelade vi fotboll där alla (utom pappa förstås, eftersom han ännu inte är bra sen olyckan) var mer eller mindre involverade. Både min morbror och "moster" visade oanade talanger som fotbollsspelare. Morbror var målvakt och valde snabbt namnet "Ravioli"...

RSS 2.0