Dagens middagstips

Jag fick ett galet enkelt recept (av Linda eller Jeanette, eller båda..?) som är riktigt supergott! Tycker man att vispgrädden låter för fet kan man såklart byta ut den mot något annat "såsigt".

Mango chutney kyckling/kött

För 4 personer.

Ingredienser

1 grillad kyckling, kycklingfilé eller fläskfilé
1 röd paprika i tärningar
3 dl vispgrädde
1 dl mango chutney
2 tsk curry
2 finhackade eller rivna vitlöksklyftor
1 - 2 tsk sambal oelek (eller efter smak, man kan ta ända upp till 2 msk!)

Gör så här

Rensa den grillade kycklingen (använder man filé kan man gärna skära dem i lagom stora bitar och bryna dem i en stekpanna först) och lägg i en ugnsfast form, lägg över paprikatärningarna. Vispa grädden! Blanda grädde, mango chutney, curry, vitlök och sambal oelek i en bunke och häll över kycklingen och paprikan. Tillaga i ugn 200 grader i ca 20-25 min.
Passar bra till ris (pommes eller potatisgratäng funkar oxå) och en grönsallad.  


Fröken som pilot

I lördags när vi var borta skippade (inte helt oväntat) Ida "lek & plask", men nu på lördag gissar jag på att hon kommer att vara en av de ivrigaste barnen på att få åka på "träningen". Vi kom nämligen på ett fantastiskt bra sätt att få henne att vilja gå de gånger som är kvar... Vi berättade (i söndagskväll, vilket visade sig vara inte allt för smart, då barnen knappt kom i säng för de blev så ivriga..!) att vi ska åka till Turkiet en vecka i maj! Och hotellet har ett enormt poolområde, 10 000 kvm vatten närmare bestämt, och då måste man ju kunna leka och plaska! Det var som sagt en mycket effektiv sporre för Ida, nu tror jag nästan att hon längtar tills hon ska få bada, iaf längtar hon tills träningen är över för då är det inte allt för långt kvar innan vi åker.
I måndags var barnen såklart ivriga på att få berätta på skola och dagis om sitt kommande äventyr. När jag hämtade I & S berättade en fröken att hon sagt till I & S att hon gärna ville följa med oss till Turkiet, hon hade föreslagit att hon kunde åka i resväskan. Ida hade sagt att det skulle nog inte gå för vi ska ju ha tandborstarna där! Svante däremot hade kommit på en jättebra lösning (tyckte han iaf, det är hans favvofröken så han ville väl gärna ha med henne) fröken kunde ju flyga planet!!! 

I tisdags bönade och bad Ida om att få ta med resekatalogen så att hon kunde få visa kompisarna hur det ser ut på hotellet, jag vet inte om jag nästan var lite elak som gick med på det, för när jag hämtade barnen samma dag sa fröknarna att nu var hela dagiset avundsjuka på I & S som skulle få åka iväg... Nåja, nåt kul ska väl vi få göra oxå, jag lär väl måsta jobba heeela sommaren i år igen och samma visa lär det ju bli nästa år oxå. Vi har ju lääääänge varit sugna på att åka iväg en tripp till något varmt ställe, så när VK hade ett bra erbjudande till Turkiet med all-inclusive-hotell och flyg direkt från Umeå slog vi till. Det kommer ju att vara just i början av säsongen så det är frågan om hur varmt det kommer att vara.. Men bara det inte är regn eller drivis hela tiden är vi nöjda, huvudsaken är att vi kan bada och slappa. Egentligen hade vi tänkt vänta längre med att berätta för barnen om resan eftersom vi anade att det skulle bli ett evigt tjat "när ska vi åka?" "jag vill åka nuuuu!" "är det länge kvar?", det blev det såklart oxå, men bara vi får Ida att fortsätta "lek & plask" så är det värt allt tjat! Barnens favoritsysselsättning är för tillfället är att antingen sitta och bläddra i resekatalogen eller helst titta på bilderna på datorn. Alla tre barnen ser såklart framemot resan, men jag tror nästan att Ida är den som är allra lyckligast! Hon har alltid älskat att titta i resekataloger och dömt sig bort och hennes högsta önska har länge varit att få flyga flygplan. Hoppas nu att det blir lika roligt som de föreställer sig!

Grattis Ulrika!

Hoppas du fick en fortsatt bra födelsedag med en massa god tåååårta!



Igår såg jag till att få min födelsedagspresent (kanske lite väl långt i förväg, men so what några veckor hit eller dit spelar väl ingen roll...). Det blev en spikmatta! Jag måste erkänna att jag blev glatt överraskad över att det faktiskt var riktigt skönt att ligga på den! Det gör så där ontskönt... Ska bli intressant att se om det blir nån skillnad på min alltid allt för spända axlar och nacke.

Ett tips för den som är sugen på att köpa en spikmatta (och bor här i närheten) är att köpa den av Cilla här i byn, hon har riktigt bra pris på den!!!

Tänk att jag missat att jag redan haft 1-års jubileum på bloggen (i januari)! Hur har jag kunnat missa det... Och tänk att jag fortfarande skriver här!

Nä, nu ska jag hoppa i sängen (inte bokstavligt kan jag lova!) så jag hinner ligga på spikmattan innan jag somnar - skulle gissa på att det inte vore helt lyckat att ligga hela natten på den...

Hare gott!


Fettisdag och helgnöje

Som jag sa tidigare hade vi en sagolikt bra helg. Smolket i bägaren var dock att Svante drabbades av öroninflammation natten till fredag! Så himla typiskt va, när man ska åka iväg - han hade ju varit hemma hela veckan för sin förkylning, men hade inte visat några tecken på att ha ont i örat förrän natten till den dag vi skulle resa... Naturligtvis kändes det inte särskilt roligt att lämna honom när han var sjuk, men man får ju lov att försöka "glömma" det och passa på att ha roligt när man väl är bortrest ändå.
Vi bodde på ett hotell med kanonläge alldeles vid Stureplan Best Western Premier Hotell Kung Carl(efter konserten såg vi faktiskt Charlotte Pirelli på hotellet, antar att hon och hennes sällskap var på "Bakfickan" och letat sig ut till lugnet vid sittplatserna på hotelldelen)

Photobucket
Gulliga mjukishundar på sängen, tur man inte hade med barnen, kan gissa att man varit 500 kr fattigare...

Konserten på fredagskvällen var kanonbra! Vi hade riktigt bra sittplatser mitt framför scenen - skönt att få bra ljud och slippa få nackspärr. 
Man fick inte fota... Men jag hade råkat få med mej den lilla kameran in på konserten, så några bilder kan jag väl bjuda på ändå - kvalitén är det väl si och så med.

Photobucket

Inte riktigt fullsatt än, men det syns att vi sitter mitt för scenen va?
Photobucket


Photobucket

Äntligen drar konserten igång, och min lilla kamera klarade inte av ljudet på det accelererande tåget, men jag var ju bara tvungen att testa filma, när tåget spårat ut blir ljudet genast bättre, men då ledsnar jag på att filma....


Photobucket

Uppblåsbartjej modell STÖRRE! (Människors naturliga storlek syns nere på scenen...)
Photobucket


Photobucket

Photobucket

Näää, den här bilden vill bara ligga hur jag än vänder och vrider den.... Konstigt, nu har den visst vridit sig rätt...! Teknikens under!
Photobucket

Plötsligt en onaturligt bra skärpa på bilden va?
Photobucket

Lördagen gick vi och flanerade mest hela dagen, på kvällen gick vi på samma libanesiska restaurang som jag, Niklas och Joel var på i höstas. Det var lika god mat som sist, men den här gången underhölls vi dessutom av en tjej som dansade magdans mellan borden. Vi trodde nästan att Conny skulle bli uppbjuden, men han slapp (eller så blev han lite besviken, vad vet jag...).


Photobucket


Idag är det ju fettisdag och uppenbarligen inte vilken fettisdag som helst - vem har kunnat undgå att Victoria och Daniel äntligen ska få varandra!? Undrar om ringen låg inbakad i en smaskig semla...? 

Igår var ingen vanlig dag...

...för det var Saras födelsedag HURRA, HURRA, HURRA!!!!



Grattis i efterskott!!! (...pinsamt långt i efterskott när du väl läser det här antar jag...)
 

Orkar inte skriva, men...

...Vilken toppenhelg vi haft!

Photobucket

Laddad till tänderna

Imorgon blir det...


Igår inledde de Europaturnén i Oslo och de fick bra recensioner! KUL!!!

Brrrrrr....

Här är det verkligen vinter på allvar nu! Det är KALLT! (Nu när jag frågade Niklas lät han väldigt förvånad och sa "det är lite mildare nu, det är bara - 25 grader"!!!! Tidigare i kväll hade det visst varit -27)
Solen skiner på dagarna och då kryper kvicksilvret lite uppåt, men de sista dagarna har det inte varit vidare skönt kan jag lova.



Svante är förkyld, han har feber, snuva och lite hosta. Igår var Ida hemma med Niklas och Svante, men idag skulle Solstrålarna (5-åringarna) få gå till gamla gymnastikhallen och det ville hon såklart inte missa. Imorgon ska Solstrålarna ha gosedjursfest! Det ser hon fram emot, hon har funderat mycket över vilket av alla gosedjur som skulle få äran att följa med på festen, idag blev det iaf bestämt att det blir kaninen - men det var väldigt hemligt för det ska bli en överraskning för kaninen imorgon...! Vi fick inte heller berätta (för kaninen) att de idag hade bakat bullar och muffins till morgondagens fest. *fnissar*

Jag och Niklas ser fram emot helgen då vi ska se Ac/Dc och håller nu tummar och tår för att vi inte ska åka på nån besvärlig förkylning (eller ännu värre - magsjuka!). Tydligen har våra resekompisar en del sjukdomar i sitt hus, men vi hoppas att de oxå är pigga och krya när vi åker!

 

Grattis pappa!

Idag är det pappas födelsedag - stort GRATTIS!!! ...och tack (mamma) för tårtan, den var suuuuupergod!

Helgen började annars med att Svante hade fastnat med tungan i grinden på dagis! *skakar på huvudet* Ja, det är ju så att alla är barn i början, den som inte fastnat med tungan  nån gång räcker upp en hand.... *ser inga händer* Det var väl ingen större fara med Svantes, men man har faktiskt sett på tungan hela helgen att han haft små "blodfläckar".

Sen åkte vi iaf med Joel till sportfantasten Jocke, de käkade middag ihop och åkte sedan på hockey  - Björklöven såklart! Joel tycker att det är så roligt att få åka och göra saker med andra än bara mej och Niklas,och när det gäller just hockey är väl Jocke ganska självskriven... Joel var såååå ivrig och till sig över att få åka att han drömmande sa "mamma, den här dagen har jag nog drömt om heeeela mitt liv... Eller kanske till och med i en miljon år!!!" *fniss*



De dök iaf upp i Sävar några timmar senare och ett, eller ett par "skavsår i öronen" senare för Jocke, men han tycktes då inte ha tagit så mycket skada med tanke på hur han spöade mej och Niklas i Buzz....! Det måste bero på att vi kanske är mer morgonmänniskor än nattsuddare...! *snillen spekulerar* ...Eller så är vi bara så himla artiga att vi låter gästen få vinna.

Lördag var som alla redan vet Alla hjärtans dag och  Ida & Joel hade gjort fina kort till oss. Ida var för andra gången på "lek och plask", men nu har hon fått för sig att de nästa lördag ska måsta dyka ner på botten (hur man ens lyckas med det då man har både armpuffar och ryggraketer...) för att hämta upp små gummiringar!!! Det spelar ingen roll hur jag (och Joel) än försöker att lugna henne, vi menar att det är ju helt orimligt att man ska måsta göra sånt innan man ens lärt sig simma! Jag försökte säga att trots att jag är vuxen inte är särskilt duktig på att dyka efter ringar, jag fuskar hellre och tar upp dem med fötterna - men hon vägrar att fuska!!! Vad gör man, det gäller ju verkligen att få dit henne nästa gång så hon ser att de INTE förväntar sig att hon ska kunna dyka redan (fast det blir ju mammas bekymmer, för då är ju vi i S-holm...!)

Joel spelade innebandy och var såååå duktig, ena matchen förlorade de med ett ynka mål (10-11) och andra matchen vann de med 3-1, där gjorde faktiskt Joel det första målet!!! Det var roligt att se hur fantastiskt duktiga de har blivit på att spela, jag kommer ihåg hur de spelade när de började för två år sen (är det verkligen bara två år sen, det borde väl vara tre år sen...) - vilken skillnad!!!


Visst ja, jag hade egentligen inte tänkt säga något om resten av Alla hjärtans dagen (förutom TACK till de som ställer upp för en vän i "nöd"), men lite måste jag ju få skryta... Jag hade satsat en 10:a på att resultatet mellan MODO - Djurgården skulle bli 4 - 4 och det gick in!!! Jag blev stenrik!!!!





...eller, jag kunde ju ha blivit det om jag hade satsat lite mer än en tia... Nu vann jag iaf 360 kr, inte illa va?


Paraskavedekatriafobi någon???

Vem har kunnat undgå att det är fredag den 13:e idag? Knappast någon!
Jag kan inte påstå att jag skulle känna mej mer orolig idag än någon annan dag, så jag måste faktiskt erkänna att jag blev lite förvånad när jag läste att det sker i snitt 2 fler olyckor på fredag den 13:e än andra fredagar! Det var ju verkligen inte mycket att komma med, men det var ju ändå fler olyckor än annars... Undrar vad det beror på? Att folk är slarvigare just såna fredagar, eller?

Idag är det iaf en strålande vacker dag! Det är riktigt så där gnistrande att det nästan gör ont i ögonen, men ack så härligt!

Långt ifrån min svenska vinteridyll... men ser inte det här sjukt härligt ut???? *drömmer*


Väggtexter

Kolla så läckra väggtexter, med mera!!! Vill ha, vill ha, vill ha!!!
 

50 graders skillnad

För er som gillar bloggodis har jag startat ännu en blogg med BARA såna länkar. Det är bloggodis på längden och tvären, alltså inte bara pysselsaker...

Idag hade jag glädjen att få prata med Sara som numer är bosatt på andra sidan jorden! Vi skrattade gott när vi insåg att vi hade ca 50 graders skillnad i temperaturen i morse! Här hade vi 24 grader MINUS medan de hade 33 grader PLUS!!! Vilken skillnad! Det ska bli så spännande att få följa deras liv och leverne genom hennes blogg.
Jag och Joel sitter mest och drömmer oss bort genom att titta på bilderna på bloggen, täääänk om man vann en miljon eller så då skulle vi packa väskorna direkt (eller, kanske om några veckor iaf...)! Joel var beredd att GÅ ända till Singapore för att få hälsa på dem! ...Största problemet var att han inte vilket håll han skulle gå!
Svante undrade när de ska komma och hälsa på oss... Tjaaa, det lär väl dröja antar jag.


Lykta, kuddfodral eller skönhet

Fantastiska utlottningar hos Line, eller hur?!
Välj din favorit...



Solstrålen

Här har det snöat otroligt mycket på bara några dagar! Jag tror att inte är så extremt mycket snö totalt sett, men eftersom allt kom på en gång blev det lite häftigt.



Kommer ni i håg i höstas, jag visade en bild på hur extremt mycket rönnbär vi hade på våra träd? Jag funderade oxå på vad som stämde, min mormor sa nämligen alltid "rönnen bär aldrig bördan två gånger" medan min farmor alltid säger "bär rönnen mycket bär blir det mycket snö"

I och för sig måste jag till mormors försvar säga att våra rönnar inte bär bördan två gånger, för det är inte mycket snö på träden, det blåser ju bara ner på backen direkt. Men det var väl inte riktigt så bokstavligt hon menade, antar jag...


I veckan har vi en riktig solstråle hemma! Ida som har längtat och längtat ända sen i höstas att få bli veckans solstråle på dagis, har nu äntligen är det alltså hennes tur!
När man är veckans solstråle får man ta med en leksak, en bok/cd-skiva och ett foto (fast Ida tog två...) hela eftermiddagen och kvällen igår funderade hon och planerade vilka saker hon skulle välja. Hon hade inte ens tid att följa med och titta på Joel när han hade innebandyträning!


Mer bloggodis

Det är otroligt vad det finns mycket roligt bloggodis!
Vad sägs om dessa roliga kakformar? Vill du ha chans att vinna - klicka på bilden!


Vattendjur

I fredags var första tillfället för vår nystartade lilla pysslande studiecirkel (varför ska man bara betala för att pyssla, man kan ju faktiskt få betalt för det....) Vår första träff blev i en grannby och varade ganska många timmar, men jag lyckades inte ens få till ett enda kort!!! Jag hade inte alls tänkt stämpla upp några motiv, har ganska många uppstämplade redan, men det slutade med att jag var totalt kolsvart av fingrarna - av allt stämplande... Det visade sig att Gunilla hade så rackarns många nya motiv som jag bara var tvuuuuungen att få testa. Japp, nu gäller det ju bara att skapa något av alla dessa motiv oxå!

Igår var Idas första tillfälle på lek & plask, hon tyckte att det var jättekul. Själv blev jag mest förtvivlad och omåttligt irriterad över att dels det var (i mitt tycke) för många barn i gruppen och att tränarna var så galet opedagogiska!!!!  Ida som är en ytterst försynt liten flicka var totalt osynlig för dem! Jag förväntade mej mycket mer av särkilt den av tränarna som jag vet jobbar på en förskola...! Konstigt nog tyckte jag att han var superbra när han jobbade på Joels dagis + att han hade Joel i simskolan oxå. Jag förstår ju nu att jag tyckte att han var så himla bra just för att han såg och brydde sig om de barn som har lätt för att ta för sig (som J är när han är varm i kläderna)... Igår var det övervägande busiga framåt killar, alltså syntes och hördes Ida inte för fem öre. En övning var att tränarna skulle hälla vatten på huvudet på barnen och så skulle barnen låtsas att de var en blomma som växte och blev stor & vacker. "Huvudtränaren" sa att han skulle fråga alla barnen om de ville ha vatten på sig (och jag blev så lycklig för jag tänkte "vad bra, om han inte frågar Ida direkt så vågar hon aldrig säga att hon vill vara en vacker blomma"), han började att fråga en pojke som stod bredvid Ida sen frågade han några barn åt "andra hållet" (inte Ida allså). Ingen av de barnen han frågade ville ha vatten på sig, så övergav han den pedagogiska idéen om att fråga varje barn utan frågade rakt ut om det inte var någon som ville ha vatten på sig. Jorå, det var ju ganska många, men Ida tordes såklart inte säga något....!!! *suck* Kan ju slå vad om att hon skulle ha velat vara en blomma!!!!

Jag var faktiskt riktigt orolig över att Ida kanske tyckte att det var jättetråkigt och jobbigt, skulle jag vara hon skulle jag ha kännt mej väldigt liten och ensam, men hon är en kämpe och tyckte att det hade varit roligt!!! Hon som alltid varit en liten "knähund" i vattnet och vägrat släppa taget om en vuxen eller en kant, men nu var hon ju tvungen och det gick riktigt bra! Hon säger själv att hon kan simma nu, själv! *ler* Allt är ju som bekant relativt, men hon vågar ju släppa kanten och hon tog sig fram och tillbaka mellan långsidorna (naturligtvis välutrustad med både armpuffar och "flytraketer" på ryggen! det hade alla barnen), så jag förstår att hon var glad och stolt över sig själv - det var jag med!

Igår eftermiddag hade vi mycket trevligt främmande, trevliga kompisar till både vuxna och barn. Det var ett tag sen vi träffades, men Joel blev visst väldigt poppis, båda tjejerna ville hela tiden sitta brevid honom och Niklas hade sett hur den äldre flickan hade försökt pussa honom hela tiden när de var i källaren och tittade på film... Svante vart visst oxå pussattackerad, av samma tjej. Ida, som aldrig någonsin pratat om att sminka sig kom och frågade mej om hon skulle få testa för "S" hade smink med sig. De hann testa läppglanset, men ögonskuggan glömde de bort ända till "S" skulle åka hem, så det blev inget med det denna gång. Däremot tror jag att det blev ett litet frö sått hos Ida, hon har pratat lite om det där med smink idag oxå. Inte så att hon ville testa mitt eller så, men hon pratade om smink iaf och det har hon som sagt inte gjort förut. Mamman "M" berättade för mej att hon inte var så road av att "S" ville sminka sig, men hon ville samtidigt inte göra det till en märkvärdig grej, så hon hade tillsist fallit till föga och gått med på att "S" fick köpa en liten Hello Kitty-ask med läppglans och ögonskugga. Ja, det lär väl komma så småning om här i huset oxå, "S" är ju ett år äldre än Ida...



Idag har jag lyckats knåpa ihop ett kort!!! Ska ta mej i kragen och lägga ut lite av det jag pysslar ihop - det är ju ändå en pysselblogg, även om man kan ha svårt att tro det....

Skotta snö har jag oxå hunnit med idag, tänk att det aldrig tycks sluta snöa!
 
Jag har klippt Idas hår ikväll!!! Hon gillar inte att klippa håret, men jag fick tillåtelse att toppa en pytteliten bit längst ner på håret. När jag hade gjort det sa jag "tänk om jag fick klippa av håret här" och visade en riktigt kort page. Till min stora förvåning sa hon att jag skulle få göra det! Jag kollade ett par gånger extra för att kolla att hon inte ändrade sig, men det skulle gå bra. Tur nog tog jag inte riktigt lika kort som jag visade henne från början, för när jag klippt av en tuss och hon började förstå hur kort det var ångrade hon sig!!!!! Typiskt va, det blev ett herrans liv innan jag lyckats jämna till frisyren hyfsat iaf, men det blev riktigt bra - tycker jag alltså! Hon blev så söt, det var hon såklart redan innan oxå, men det ser ju så frächt och fint ut med en fin page tycker jag. Hon påminner lite om Lotta på bråkmakargatan nu... Själv var hon arg som ett bi över att hon inte skulle kunna sätta upp håret - trots att hon aldrig vill sätta upp håret i vanliga fall heller!!! Största problemet är att hennes "bästis" har långt hår, och Ida är extremt beroende av att vara som henne, tyvärr!!!

Ida - tidigare idag, hon hade krypit i soffan så håret blev alldeles statiskt ochstod åt alla håll....


Senare ikväll, nyklippt och fin, eller hur?



Bloggodis...

Ett rååååååååsa härligt paket kan bli ditt om du klickar iväg till Skapa Hobbys blogg, de har en utlottning på härliga rosa saker! Så passa på innan lunchen är över...



För att inte tala om detta superduperunderbara bloggodis från Camillas lilla sida... Kolla bara! Vem vill missa chansen att vinna det??? Inte jag!


När jag lix håller på kan jag väl variera med med denna utlottning av läckra barnkläder från "stora lilla j"!


Fredags gympa

 

Kanske nån som behöver fixa till sig inför helgen....


Trevlig helg mina vänner!!!

Snö i mängder

Vad det har snöat här!!!  Jag vet inte hur många decimeter det kommit, men det är flera!
Jag hann inte skotta imorse innan skolan, så jag väntade mej att det skulle ta en hel evighet att skotta på eftermiddagen, men när vi kom hem hade grannen just skottat klart hela gården!!! Det kändes inte helt fel vill jag lova, han hade lämnat lite framför garageporten och jag hann gå säkert tio varv bara för att få bort det, så jag kan ju bara föreställa mej hur länge jag skulle ha behövt för att skotta hela gården. Ikväll har jag faktiskt hunnit skotta ännu ett varv, när jag och Annica traskat plumsat runt byn låg det ett fint täcke med säkert en decimeter till... Det gick bara inte att blunda för det - fram med snöskoveln bara.

Äntligen har vi fått en plats för Ida på "Lek och plask". Jag frågade henne redan i höstas om hon inte skulle tycka att det vore roligt (hon älskar ju att bada), men se det ville hon inte. Förra veckan såg jag en lapp på byn om att det skulle börja en ny grupp och då ville hon faktiskt gå!  Ett sånt tillfälle gick ju bara inte att missa, typiskt nog glömde jag helt bort att kolla upp det förrän den här veckan, så hon missade första tillfället som var i lördags, men det gör nog inte så mycket. Hoppas bara att hon tycker det blir roligt, hon är ganska "fjaskig" och vill inte att man ska släppa henne i vattnet, även om hon har armpuffar... Men det är ju sånt hon ska lära sig nu, hoppas jag! Svante ville gärna gå oxå, men han får vänta ett par år.

Imorgon ska jag och en klasskompis intervjua en Svante, fast en betydligt äldre Svante än våran buskille. Det ska bli spännande, vi ska höra oss för om hur en organisation ser på att befolkningen blir allt äldre och det ganska snart kommer att bli arbetskraftsbrist (det har man ju förövrigt ganska svårt att fatta i dagens läge...!). Vad gör man för att behålla den kompetens som människorna sitter på? Det är ju sånt som kommer att vara ganska aktuellt när vi väl får jobb...

Imorgonkväll däremot blir det pyssel för hela slanten! Det blir mycket trevligt! Jag har knappt pysslat något sen före jul, det är så rörigt och stökigt i pysselrummet så det är inte ens roligt att sitta där. Ett par kort har jag ju varit "tvungen" att göra, men då har jag typ tagit de saker som legat överst i röran....  


Piano och videkissar

Idag fyller min farmor 86 år! Man har svårt att tro att hon faktiskt är så gammal, hon är pigg som en nötkärna och ser nästan oförskämt fräsch ut. Jag köpte ett riktigt vårigt blomsterarrangemang och åkte upp och hälsade på henne innan skolan började. Knasigt att jag glömde att fota buketten, för den var otroligt läcker med bla härliga videkissar (som osökt fick mej att längta efter våren)!

Jag hann lämna tillbaka vårat GH-world tour idag oxå, det var glappt i både gitarren och trummorna. Tydligen var det ett sånt vanligt fel att killen i butiken inte ens blev förvånad när jag kom. Behöver jag tala om att jag INTE valde att få ett nytt paket...(Varför hade ingen varnat oss tidigare???) Han sa iofs att chansen fanns ju att man kunde få ett paket som funkade "klockrent", själv tycker jag oddsen för det var allt för låga, så jag valde pengarna istället. Vi får väl vänta tills de kommer ut med en ny version som kanske är bättre.

När jag kom hem från skolan var pianot borta! Igår kväll ringde en man som sa att de ville köpa pianot för att sen köra ner det till Rumänien. Tydligen köper de upp billiga instrument i Sverige (som de hittar på Blocket, såklart!) och skickar dem till skolor i Rumänien. Plötsligt kändes det nästan som om vi gjorde en vältjänst. Det blev dock väldigt tomt på väggen där pianot stått, så nu undrar jag nästan om vi var dumma.... Vad ska vi ha för nåt där nu då....?


Vilken skidhelg

Igår åkte vi till Vännäs för att åka slalom. Jag köpte ny utrustning i våras, som jag inte ens hunnit testa så jag var laddad till tänderna! När vi kom till backen fick jag en däremot en mindre chock, jag fick inte på mej pjäxorna!!! Det var helt omöjligt, jag har ganska  väldigt höga vrister, vilket alltid ställer till problem när jag ska köpa skor, och naturligtvis var det samma bekymmer när jag skulle köpa pjäxor. Alltså hade jag hunnit testa ett flertal pjucker innan jag tillsist valde just de här, men nu fick jag alltså inte ner fötterna! Niklas trodde att jag dummade mej, men han fick knappt ner sina fötter (vi har nästan samma storlek, han har lägre vrister, men kanske en aning längre fot, men vi brukar kunna ha varandras skor). När vi stått och försökt trycka ut varsin pjäxa lyckades tillsist N trycka ner sina fötter, tack och lov! Så min nya fina utrustning fick alltså N inviga... Nåja, det var ju bättre det än att vi skulle ha måsta åka hem direkt.
Jag och Svante fick (till bådas förtret) förpassa oss till pulkabacken. Niklas och Ida åkte i familjebacken och Joel som laddat för att åka snowboard började i pulkabacken, men redan efter första "åket" grät han och skulle aldrig mer åka snowboard! Han tror att han är kung på snowboard bara för att han kan spela det på PS2:an.... Vi hade ändå försökt intala honom redan hemma, att han ju faktiskt ÄR nybörjare och alltså inte kan räkna med att han ska kunna hoppa och trixa än på läääääänge, det gäller ju att först kunna ta sig ner för en vanlig backe... Det var svårt att acceptera för honom att han inte ens kan åka ner utan att falla en miljard gånger. Trots att tom kusinen Moa kom och berättade för honom att det första man måste göra som nybörjare är att lära sig att bara stå på brädan. Hon sa oxå att hon själv hade varit alldeles full av blåmärken när hon började åka, nu har hon ju tränat så hon är riktigt duktig.
Jag vägrade iaf att låta J ta av sig brädan utan tvingade upp honom i "babybacken" (som han kallade pulkabacken) ett par varv till, och jag sprang med honom ner för backen och försökte hjälpa honom, när syrran och Tor hade fikat färdigt tog de med J och knallade upp en bit i backen och Åsa höll i J när de åkte nerför. Joel såg en aning gladare ut när han kom ner, men snowboarden skulle av och skidorna på. Ja, det var inget annat att göra än att springa till bilen och byta utrustning åt honom. En sak är ju iaf säker, varje gång vi ska till en backe ska han åka några åk på brädan! Här ska tränas!!! 

Ida hade kalasroligt i slalombacken och tjurskallig som hon är hade hon nog kunnat hålla på hela dagen, men Svante ville oxå gärna hinna åka, så när Niklas var helt slut i benen och ville åka hem, fick han tvinga sig upp en gång till för att Svante skulle få åka åtminstone en gång. Ida som hade fått åka ett par åk med Åsa hade fått testa att stå helt själv (men bredvid, på samma bygel alltså) som Åsa och hon ville såååå gärna visa N hur duktig hon var, men när han åkt med Svante var han totalt slut i benen så hon fick inte åka mer! Stackarn, hon var så besviken och arg att hon skrek och bråkade i bilen hela vägen till stan! Vi får hoppas att det blir många fler fina skidhelger innan snön smälter undan.


Fikastund, Svante & Ida värmer händerna - det är kallt att fika utomhus även om solen skiner!


RSS 2.0