Fotbollsproffs

Vilken match det blev! Spanjorerna blev inte helt oväntat välförtjänta vinnare (vilket spel, vilka passningar, vilka killar!), men Joels lag kämpade bra och såg ut att ha riktigt roligt ändå. Målvakten var fantastisk, han gjorde en del riktigt snygga räddningar och gav inte upp - trots det tuffa motståndet. Resultatet slutade med 11 - 0 till Barcakillarna, en rejäl utklassning alltså men så är de ju "proffs" och tydligen handplockade bland de allra bästa.
Joel var väldigt glad och nöjd med matchen - och kanske allra mest över att få stå med Barcakillarna på gruppfotot efter spelet. Dessutom höll en av killarna armen om Joel och det tyckte han bara var sååå fantastiskt, själv var han för blyg för att våga göra detsamma.... Imorgon har han tänkt ta med sig en Barcatröja och få en autograf av samma kille!











Imogon ska Joel spela en match på morgonen och vinner de den får han möta sin kusin Tor i nästa match! Det skulle ju vara hur kul som helst!

Fotboll....

Fotbollsfestivalen är igång. Joels lag har spelat två matcher, men eftersom de är så många i laget får de inte spela alla matcher så Joel har bara spelat en idag. Han gjorde hans lags enda mål!!!! Tyvärr räckte inte det utan de förlorade med 3 - 1, men det var ju såååå roligt att Joel fick göra mål iaf! När jag kom hem från jobbet berättade han att han blivit så glad att han grät! Gullungen! 

Hans lags andra match vann de med 3 - 2 och det hade tydligen varit en riktig rysare, sa Niklas, själv jobbar jag ju och står i och får nöja mej med att få telefonrapporter. Men imorgon kväll blir det äntligen matchen med stort M - den mot Barcelona! Det ska bli sååååå roligt! Ikväll ligger Joels lag två i sin grupp (med Spanjorerna som ledare), men då är det redan två av de andra lagen som mött Barcarna....

Group 1
PlTeam / LagPWDL+ / -Po
1.FCB Escola Spain [Vinröd/Lila] 220015 - 06
2.Sävar IK [Röd] 21014 - 53
3.GUIF Carlshöjd [Svart] 21013 - 53
4.Mariehem SK [Grön] 21015 - 123
5.Tegs SK Böleäng [Vinröd] 20023 - 80

Finn fem fel...?

Tiden rusar fram, nu är det bara 2½ vecka kvar att jobba!

Idag var det äntligen fint väder, så jag passade på att önska middag ute på altanen och så blev det oxå - hääääärligt! Imorgon börjar Fotbollsfestivalen och Joel rivstartar med en match redan kl. 8,40, vilket betyder att det är samling betyyyydligt tidigare - det kommer att bli en chock för den här familjen (förutom för mej som redan är på jobbet då) när de måste kliva upp så tidigt! *fnissar diskret* Vi jobbade hårt för att försöka få barnen att somna tidigt, men Svante kämpar fortfarande och Joel är visst oxå vaken än... Nåja, de lär ju somna desto tidigare imorgon.
På fredag är det äntligen dags för Joel att få spela mot Barca, det kommer att bli så spännande! De får ju spela på en plan med läktare och kommer att ha en massa åskådare, bara det kommer att  gör att det blir spännande och sen att spela mot killar som alla förväntar sig ska vara så duktiga är väl oxå en utmaning.



På tal om något heeeelt annat... Ida gillar att skriva, och skriva av saker - för ett par veckor sen kom hon upp från källaren och frågade Niklas vad hon hade skrivit. Finn fem fel lixom!

Jag trodde i min enfald först att hon stavat fel när hon skulle skriva Emil...

Joel 10 år

Idag fyller Joel 10 år!!! Jag kan inte fatta att han verkligen fyller tvåsiffrigt!
Här har vi kalasat både igår och idag, så nu är han välfirad vill jag lova!

Svante tränade redan igår på att sjunga....








Igår var mina föräldrar här och syrran med familj (förutom Moa som är med scouterna i Kebnekaise), eftersom jag och Niklas fått dille på frågespel drog vi fram Geni och utmanade de andra vuxna - och jag vann!!! Det muttrades något om att jag hade tur, men det vill jag inte påstå, jag kallar det hellre logik... Sista frågan var nämligen att jag skulle säga vad nån pingisspelare hade för smeknamn, han hette något i stil med Mikael Appelqvist. Sportfåne som jag är var min första spontana tanke att han kallades "Pingpong", men så tänkte jag att det borde ha något med efternamnet att göra så jag gissade efter en del grunnande på "Äpplet" och det var rätt!

När mamma och pappa åkt hem stannade Åsa (med familj naturligtvis) kvar för att vi skulle testa att göra roliga smyckesdetaljer (bildbevis kommer senare), det drog ut på tiden så det slutade med att de blev kvar på middag och sen drog vi fram Bondespelet.
 

Det känns som det var hundra år sen man kunde spela sällskapsspel utan att bli avbruten av något barn! Svante gick och la sig själv, men de andra var pigga och glada ända tills vi var klara kl 23.30! Jag hade fått för mej att spelet bara skulle ta 1 - 2 timmar.... Så vi blev något chockade när vi såg vad klockan verkligen var, till saken hör att vi började spela kl. 18.00!!!!! Åsa som är en riktig turgumma (hon är väl ungefär den enda jag skulle kunna tänka mej skulle kunna vinna 130 miljoner (som ensam vinnare) på lotto...) vann såklart, hennes Niklas hade egentligen mer pengar, men Åsa hade tur och hamnade före i turordningen för att göra affärer, så hon hann köpa slottet först! Grattis, säger jag som fick "broms" (som barnen uttalar det).

Imorse åkte jag en sväng upp och hälsade på farmor på sjukhuset, när jag kom låg hon och sov så gott, så jag slog mej ner på en stol och väntade på att hon skulle vakna till. Ganska snart kom ett par sköterskor och väckte henne och hon blev så glad när hon såg mej. Idag var hon på mycket bättre humör än när jag var där sist, och jag tycker ännu en gång att hon kunde uttrycka sig bättre. Jag stannade inte så överdrivet länge, men jag upplevde det som att hon var både piggare och gladare än sist. Hon skrattade mycket när jag berättade saker för henne, och hon tom skojade själv med mej! När jag gick log både hon och jag, det kändes mycket bra! Efteråt åkte jag och handlade lite och när jag sen körde hem ringde pappa för att kolla om jag hade tänkt åka upp och hälsa på farmor, han var nämligen där då och tyckte att hon var så himla "ojig" och slut...! Mitt besök hade visst tröttat ut henne, trots att det inte var så långt och, i mina ögon, särskilt krävande. Jag hoppas att hon piggnade till under dagen iaf.

I eftermiddag kom Niklas föräldrar och Niklas farbror med fru, de är på sin årliga "norrlandsturné" så idag kom de förbi en sväng och hälsade på oss. De har alltid sånt fullspäckat program när de är här, så vi får vara glada att de hade en liten lucka öppen för oss...! Vi hade sån tur att trots att det var ganska mulet så var det så pass varmt att vi kunde sitta ute på altanen. Jag skulle ju vilja att vi glasade in ena delen av altanen, men Niklas vägrar och påstår att det skulle bli alldeles för varmt där. Vi har lite olika åsikt kan man väl säga, men jag tycker nämligen att de dagar som är så himla varma att man inte skulle kunna utnyttja "uterummet" skulle vara försvinnande få under en sommar....! + att vi faktiskt skulle kunna sitta på den öppna delen av altanen de dagarna. Tack och lov fick jag medhåll av en av våra grannar, som oxå tyckte att det vore smart att glasa in, tänk vad mysigt att kunna sitta ute redan tidigt på våren och långt in på hösten! Särskilt bra för oss som har så trångt kök!!!

Sommaren med Göran

Igår var vi på förhandsvisningen av Sommaren med Göran. Niklas gick högst motvilligt på bion, tror det var mer själva grejen att få gå på bio som till sist fick honom att följa med - inte filmen i sig, men han tyckte iaf oxå att filmen var bra. Den var rolig och en sån där behagligt lättsam film som är perfekt när man bara vill rensa tankarna lite.

Idag har vi börjat projektet "rensa upp i pysselrummet", Niklas lyckades komma över en perfekt förvaringshylla. Jag hade tänkt köpa en Expedit, men det har aldrig blivit av att köpa den... Nu var jag lika glad för det, för den här hyllan (Magiker) var perfekt!!! När jag kom hem från jobbet hade Niklas redan monterat ihop den så det var bara att börja möblera om och ställa den på plats, sen har jag börjat det stora jobbet med att försöka få nån ordning och reda. Jag har kommit fram till att jag behöver köpa lämpliga lådor så man får undan alla udda, inte allt för snygga grejer. Imorgon kommer arbetet att fortsätta, och när jag fått undan allt tänkte jag börja ett ännu större projekt, nämligen att färgsortera blommor, band, knappar och papper... Problemet är bara att jag tycker det är ganska svårt att veta hur jag ska göra när tex en rosa knapp drar mot lila, vart går gränsen för hur man ska sortera då...? Det blir kanske mer grovt färgsorterat, och vad gör man förresten med flerfärgade saker? Jag måste nog surfa runt för att försöka få lite tips på hur jag ska göra rent praktiskt.

Helgen

Igår var vi på den Europeiska matmarknaden som var i stan. Vi (eller iaf jag) hade kanske förväntat mej något mer än de stånd som var där, jag hade planerat att köpa både ost, skinka och ev. något mer, men vi fick bara med oss en fransk salami med tryffel hem. Vi testade den först idag och den var riktigt god tycker jag.


Ida och Svante passade på att provsitta ett av de konst(närl)iga björklöven som finns utspridda i stan.


Idag åkte jag upp och hälsade på farmor på sjukhuset. Hon var inte alls lika glad och "pigg" som sist tycker jag, men hon kunde säga några fler ord, inbillar jag mej. Det är verkligen jobbigt att se henne så ynklig och hjälplös! Tydligen hade hon varit piggare när min "farbror" varit där iaf, tack och lov för det.

När jag kommit hem skulle vi åka till stugan och äntligen kom jag och Joel oss för att cykla ut. Vi pratade om det hela förra sommaren, men det blev aldrig av. Det gick riktigt bra att cykla idag, vi höll på lite drygt 1 timme och då stannade vi till en gång för att Joel skulle få dricka och ta på sig en tröja. Jag blev faktiskt lite förvånad över att han inte cyklade snabbare än vad han gjorde, han är ju van att cykla överrallt och jag är väl inte överdrivet flitig på att använda min... Jag var helt övertygad om att jag skulle ligga lååååångt efter honom, men inte det. Istället blev jag ganska ofta tvungen att bromsa in för att inte cykla på honom. Jag tror iofs att han har ganska dåligt rull i sin cykel för han trampade heeeeela tiden, men när jag frågade sa han att han tyckte att cykeln rullar jättebra, men att han gillar att trampa...
När vi kom fram till stugan visade det sig att ett par av våra grannar oxå cyklat ner och hälsat på och de hade bara kommit en stund före oss ner. Efter att ha hälsat på en stund satte sig grannarna på cyklarna och trampade hemåt igen, men jag och Joel nöjde oss med att bara cykla ner, på vägen hem åkte vi bil med resten av familjen.



Storfiskarn




Imorgon hoppas jag att Åsas bil blivit lagad så vi får barnvakt, jag och Niklas har nämligen biljetter till förhandsvisningen av Sommaren med Göran. *håller tummarna*

Isvarmt

Igår hade jag och Sara en riktigt trevlig, barnfri, kväll! Synd bara att det dröjer så länge till nästa gång...
På jobbet håller jag på att drunkna i jobb för tillfället, det har funkat ganska bra hela sommaren, men så har det hänt allt möjligt de sista dagarna så jag hinner aldrig färdigt en sak innan nästa stora grej inträffar. Idag var en riktig plåga och jag kunde inte riktigt släppa det största bekymret när jag kom hem... Det var iofs kanske lika bra, för när jag förklarade vad jag har framför mej imorgon hade Niklas en ganska bra lösning, så nu känns det inte riktigt lika omöjligt. *peppar, peppar...*

Niklas har fixat ett "staket" runt bastuaggregatet idag, så ikväll blev det en riktig bastukväll - tom Svante gjorde oss den äran att basta med oss. Annars brukar han inte vara så förtjust i bastun, det är lite för "isvarmt" för hans smak. Ikväll var han dock ytterst tveksam till att basta bara för att han skulle måsta duscha "...men jag behöver inte duscha, för jag är snyggare än er..." *fnissar*

Nä, nu ska jag för ovanlighetens skull lägga mej i hyfsad tid! Imorgon var jag egentligen medbjuden på en fest med några jobbarkompisar, men jag oooorkar inte gå! Kommer nog att helt tom i skallen imorgon när jag kommer hem, så då lockar det mer med att kura ihop sig i soffan och se en bra film! Inte ens Niklas var sugen på att gå ut, annars skulle visst några av hans jobbarkompisar oxå fira att semestern börjar (och slutar för andra), men han valde som sagt tydligen oxå hellre soffan imorgon.

Äppelträd

Ikväll har vi planterat ett äppelträd som vi fått av mamma och pappa (som förövrigt mår ganska bra efter helgens olycka, men eftersom han har en revbensfraktur, har han rejält ont - än). Jag började redan igår med att gräva en stor grop, som inte var tillräckligt stor - så Nicke fick gräva ur den ytterligare idag... Ikväll dög den iaf, så nu har vi fått i vårt fina träd, hoppas bara att det överlever - det har nämligen stått i en svart sopsäck i ett par veckor...!  När jag ändå var i farten passade jag på att gräva ner den lilla buske som egentligen skulle få stryka på foten för äppelträdets skull. Nu fick busken en ny plats på sidan av altanen, det kommer nog att bli bra - bara den busken hämtar sig oxå... Den såg nämligen, precis som äppelträdet, lite hängig ut idag, trots att den bara stått ovan jord sen igår kväll. Igår hann jag tom rensa rabatten, den var så full i ogräs att den nästan överföll en när man gick förbi - du förstår att det var på tiden, va...?

Imorgon när jag jobbar kommer Sara och barnen hit så att barnen ska få rasa av  sig lite, jag tror tom att det ska vara bättre väder än när de var här i fredags, så det blir väl kaffe på altanen för Sara och Nickes del. Själv får jag vänta till efter jobbet för att få träffa Sara, då ska vi gå ut och käka en bit - bara vi två - så vi hinner surra en stund UTAN att hela tiden avbrytas av något barn! Vilken lyx!!!

Ikväll har vi (läs; Niklas) haft firandet av Victoria (och tänk att Daniel fick vara med och fira sin fästmö - är det inte otroligt så säg *ironisk*) på i bakgrunden (som vanligt är det ingen som särskilt intresserat kollar på tv:n), typiskt att de ställde in ett av de få program som jag gärna sätter mej ner och verkligen TITTAR på! Mark Levengood var programvärd och det är med blandade känslor jag ser honom, han kan ju förvisso vara ganska rolig ibland, men huuuuuu vad pinsam han är mellan varven! Största behållningen av det jag såg var Måns Zelmerlöw och Jill Johnsson, särskilt Jill!

Jag har fått två nya favorit tv-program som jag gärna slötittar på nämligen LA Ink och Miami Ink - favoriten är LA Ink! Jäklar vad duktiga de är på att tatuera!!!! Man får höra lite om historien bakom de olika tatueringar man får se, och det är ju lite väl många som vill tillägna tatueringar till gamla döda släktingar(gärna såna de aldrig ens har träffat) eller vänner - det kan bli fantastiskt löjligt, men i det stora hela tycker jag att det är ganska kul att se. Det mest fascinerande är när de tatuerar bilder så det verkligen ser ut som foton - makalöst! Själv har jag alltid velat göra en tatuering vid ankeln, förr tänkte jag mej en liten nyckelpiga men jag har förstått att man inte ska göra ett allt för pyttigt motiv - då ser det mest bara ut som en fläck! ...och det var väl inte riktigt vad man tänkt sig. Jag kommer nog aldrig att komma till skott med nån tatuering iaf, jag kommer nämligen aldrig att kunna bestämma mej för vilket motiv jag ska ha....


En olycka kommer sällan ensam...

Idag skulle vi som bekant åka ner till stugan, när vi väl packat in oss i bilen och skulle köra iväg ringde mamma och sa att pappa varit med om en olycka med vespan... De hade varit hemma under dagen för att pappa skulle kunna hälsa på farmor och mamma hade passat på att handla, så mamma hade åkt ner med bilen ett tag innan pappa. Han hade fått möte av en bil som precis väjt för en människa som var ute och gick, kvinnan som körde bilen hade inte uppmärksammat att pappa kom på vespan utan hade hållit ut ordentligt för gångaren. Pappa hade försökt hålla ut på sidan för att inte kollidera med bilen, men hamnade i lösgruset och körde ner i diket. Han hade direkt klagat på smärtor i ryggen ambulansen larmades genast. Vi åkte ner för att frakta bort vespan och vänta tills polisen kom, så mamma skulle kunna åka med pappa upp på akuten. När vi nästan var framme vid olycksplatsen blev vi omkörda av en ambulans med blåljusen på - till vår stora förvåning, för när jag hade pratat med mamma så sa hon att ambulansen just kom... Det visade sig att det hade funnits en ambulans i närheten för en ambulanstransport som inte var så akut, så de hade först åkt ner till pappa för att hjälpa honom tills hans ambulans kom.

Det var tur att vi hann komma ner innan de åkte iväg med pappa, för vi fick ju se med egna ögon att han såg ganska lugn och sansad ut, dessutom kunde han röra armar och ben - vilket kändes mycket bra! Vi fick vänta i evigheter på att polisen skulle komma, SOS-alarm hade tydligen missat att larma polisen, utan bara ambulansen... Tur nog tipsade en av ambulanskillarna oss om att ringa 112 ännu en gång, så kvinnan som kört bilen gjorde det - annars hade vi nog fortfarande stått där och väntat! Poliserna var väldigt trevliga och förhörde sig om vad som hade hänt och lite sånt, men de passade på att skoja lite med barnen och uppmärksammade att Svante lämpligt nog hade sin poliströja. När de var färdiga och kvinnan som kört bilen (och hennes sällskap) kört iväg, tog Niklas vespan och började dra den ner mot Skeppsvik. Den vägrade att starta, så vi tänkte att vi skulle turas om att dra den ner till stugan. När jag och barnen precis skulle kliva in i bilen började polisbilen att backa ut från den "parkeringsplats" där vi stod, men så slog de plötsligt på blåljusen och körde fram mot oss. Ut klev den kvinnliga polisen och frågade om inte Svante ville passa på att se hur det såg ut i en riktig polisbil, eftersom han ju oxå var polis idag! Gissa om det var tre överlyckliga barn som skuttade in och satte sig på passagerarplatsen i polisbilen!!!! Ida fick tom låna tjejens poliskeps, och killen demonstrerade vad de hade för olika grejer i bilen. Svante passade på att fråga var pangaren var, så den fick de oxå se!

När vi kom ner till byn stannade vi på Herrgården och köpte glass och väntade in Niklas, som tur var fick han igång vespan när glasspausen var över! Den hade nog behövt hämta sig en stund efter att ha legat i diket allt för länge...

Pappa har under eftermiddagen röntgats och de har tack och lov inte sett några skador på ryggen! Däremot kan det hända att något revben gått sönder, men det är ju iaf sånt som är mindre allvarligt - fast ikväll när jag pratade med honom ville han inte skratta. Han trodde att han inte skulle kunna skratta på tre veckor... Det blir alltså kanske inte så populärt att förse honom med en massa roliga historier på ett tag! Nåja, huvudsaken är ju att han inte skadat sig allvarligt, han kommer säkert att ha ont och känna sig mörbultad ett bra tag framöver! Nu tycker jag faktiskt att det får vara slut med elände för vår del!!!!!

Dagen började helt stillsamt (lite lögn, men med tanke på det som hände sen var det rena barnleken) med att vi snaggade Joel lite, men sparade en tuppkam. 














När vi väl kom ner till stugan för att lämna vespan + packa upp mammas matvaror, som fortfarande låg i en kylbag (tur att hon hade en sån iaf!) väntade en otrolig blomsterprakt!


En humla och en myra samsas om samma blomma....




Ida som hade lyckats spilla glass på foten tyckte att det kändes iskallt i vattnet...


...men nästa sekund såg det ut så här!!!

Upp och ner

Igår var som sagt Sara med familj här och hälsade på. Det var mycket trevligt, jag tyckte iofs att jag kanske inte hann träffa dem så överdrivet länge, jag jobbade ju och kom inte hem förrän strax före fem. Eftersom Anders skulle återvända till Singapore idag, ville de naturligtvis inte stanna allt för länge. De hade däremot kommit redan vid 14-tiden, så barnen hann iaf träffas och leka. De var så glada och nöjda ända tills det var dags för Karl och Elsa att åka, då fick vi genast en skymt av Svantes 4-års humör! Vi får väl hoppas att de inte hann bli allt för avskräckta så de inte vill träffas oss mer under veckan som Sara och barnen stannar kvar här i Sverige...

Idag fick jag hälsa på farmor på stroke-enheten (pappa och min faster har varit kloka och har bestämt att vi får turas om att hälsa på) och idag var det alltså min tur. Jag åkte dit med blandade förväntningar, å ena sidan väntade jag att hon bara skulle ligga i en säng och knappt kunna röra sig å andra sidan trodde jag ändå inte att det skulle vara såååå farligt. Jag hade ju blivit förvarnad om att hon hade väldigt svårt att kommunicera - men det hade nog inte gått riktigt fram hos mej.... När jag kom blev hon jätteglad och satte sig upp i sängen och det riktigt strålade om henne, hon sa "Men... men... men.." flera gånger. Jag frågade om hon kände igen mej (trots att det faktiskt märktes tydligt) och, jag det gjorde hon minsann! Hon såg så pass pigg och alert ut att jag på något sätt blev helt ställd när jag förstod riktigt hur svårt det var för henne att göra sig förstådd!! Vissa saker förstod jag riktigt bra "det är....."  var tex inte något större problem för henne att säga, men att få en fortsättning på det var tydligen jättesvårt. Men när man vet ungefär hur hon brukar uttrycka sig och vilka ord hon brukar använda gick det att höra (eller iaf gissa sig till) vad hon sa. Dessutom är jag ju ganska van att lista ut vad otydliga barn säger, så det kanske var till min fördel...

Det var roligt att se att hon var ganska pigg och alert (med tanke på omständigheterna), hon hade fortfarande samma humor och skrattade mycket när man skojade med henne. Flera gånger satte hon sig upp och skulle nog springa iväg för att hämta olika saker, tur att det fanns "galler" på sängen! Hon kan inte gå på höger ben, men risken är väl att hon skulle kunna trilla ur sängen med hennes tjurskallighet!  Hon hade nära mellan känslorna och stundvis vart hon ledsen och nere, vilket ju inte alls är konstigt - hon har alltid fasat för att inte kunna sköta sig själv och hon känner sig säkert frustrerad över att inte kunna varken röra sig som hon vill och kanske framför allt inte ens kan uttrycka sig som hon vill. Det måste faktiskt vara enormt frustrerande att inte kunna få fram det man vill säga! Tydligen var hon iaf mycket bättre idag än vad hon var igår och pappa sa att hon kunde säga många fler ord idag, så förhoppningsvis håller svullnaden hon har på vänster sida i hjärnan på att lägga sig. Det är visst så att om man är högerhänt så har man "talet" i vänstra sidan av hjärnan och eftersom hon hade blödningen där är det alltså höger sida av kroppen + talet som är påverkat. Går svullnaden ner förbättras förhoppningsvis både rörligheten och talet.

Vad som däremot krossade mitt hjärta totalt var när jag skulle åka hem, hon såg så trött ut och höll nästan på att somna och jag tänkte att det skulle vara bra för henne att kanske hinna sova en stund innan lunchen... Men hon blev sååååå ledsen och sa "nej, nej..." flera gånger och hon ville knappt släppa min hand... Och ändå gick jag!!!! Hur dum får man vara???!!! Jag borde väl stannat, vad hade det spelat för roll om hon somnat? Hon hade säkert somnat gott om jag och pappa fortsatt att småprata i bakgrunden... Jag måste vara för van vid hur man gör när barnen blir ledsna när man lämnar dem på dagis - snabbt iväg så att det går över fort... Skillnaden är väl att när man lämnar ledsna barn på dagis VET man att de två sekunder senare är glada och leker med sina kompisar som ingenting har hänt. Men att lämna en ledsen farmor i en sal på lasarettet... nä, det är stor skillnad, hur roligt har man där egentligen? Huuuu, vad jag grämt mej över detta idag! Själv höll jag på att gråta ögonen ur mej när jag gick därifrån - nästa gång stannar jag tills hon själv vill att jag går, eller hon somnar...

På eftermiddagen kom äntligen solen och lite värme igen! Naturligtvis var jag snabb på att duka för middagen ute på altanen, trots stora protester från både Ida och Nicke - de som hatar insekter mest! Det var bara ogjort att de inte tog med sina tallrikar och flyttade in... Det var faktiskt ovanligt många flugor och några bromsar som störde middagsron, men till sist det gick bra så vi kunde tom sitta ute och spela lite spel efter maten - trevligt!

Imorgon bär det av ut till stugan, det blir roligt att få höra lite fler tågluffarhistorier från mamma. Hon och Moa har haft det så bra på sin tågluff och Berlin var tydligen mycket väl värt ett besök...!  

En lite udda grej vi gjorde idag var att rensa bland alla nycklar! Var tusan går alla märkliga nycklar egentligen...?

Kanske du anar ett litet diskret protokoll där mitt på bordet...? Vi gjorde "Poängjakten" i lokaltidningen idag, olika frågor där man får färre och färre poäng beroende på hur många tips man måste läsa innan man kan svaret (du fattar vad jag menar, va?) - jag vann (såklart)!!!

Efter middagen spelade vi Geni, gissa vem som vann båda gångerna vi spelade....? (det är inte lätt att vara ödmjuk när man är B Ä S T !!!) *fnissar hysteriskt*


När barnen lagt sig har vi som vanligt suttit framför varsin laptop med tv:n i bakgrunden OCH Nicke har såklart S-holms polisradio i öronen....!!!!!! Normalt???

Goda och dåliga nyheter

Idag har jag hunnit få både riktigt tråkiga och riktigt roliga nyheter. Först ut var Maria som ringde och levde ut all sin glädje över att fått ett nytt jobb!!!! Såååå roligt! Grattis gumman, jag visste att de skulle välja rätt, de kommer inte att ångra sig! Jag tycker att det är extra roligt att hör att man faktiskt kan få jobb trots alla de varsel och uppsägningar som man annars översköljs av dagligen nuförtiden.

Den mycket tråkigare nyheten gäller min farmor, som fick en stroke idag! Det var inte alls roligt, dessutom har det visat sig under dagen att hon dessutom har en tumör i hjärnan. Jag håller alla tummar för att hon ska hämta sig och bli pigg och kry igen. Hon är en riktig krutgumma så hon har väl ganska goda förutsättningar, inbillar jag mej...

Ikväll är Niklas på killträff, en av hans gamla kompisar, som numer bor i S-holm, är här och hälsar på sin familj, och han har dragit ihop ett gäng av de gamla polarna för att träffas ikväll. Det blir säkert roligt! Eftersom våra bussar slutar gå redan vid 21.30-tiden tog Niklas cykel med sig för att kunna cykla hem (han fick dock åka bil dit). Det är kanon att de äntligen fixat cykelvägen så man slipper cykla ute på E4:an.

Nu ska jag försöka få barnen att somna, alla fyra ligger i samma rum! Ida blev så himla ledsen när alla andra skulle ligga i Joel och Svantes rum, så hon fick äran att dela säng med Joel inatt. Han är aldrig omöjlig att dela säng med, han skulle nog helst ha en sängkompis alltjämt!

Regnet det bara öser ner...

Vilket regn och rusk det blev! Det har nog regnat precis heeeeela dagen och även natten! Det var ingen större förlust att jobba en sån här dag. Niklas och barnen hade redan planerat in ett besök på Paradisbadet i Övik, så de tillbringade dagen där, så de blev blöta ändå.

I helgen ser vi fram emot att få storfrämmande, då Sara med familj kommer! 
Imorgon kommer barnens kusin, Tor hit för att sova över, det tycker Joel verkligen ska bli roligt.

Nu ska jag se slutet av Morden i Midsomer i sängen, så jag för en gång skull kanske somnar i vettig tid....


Annat pyssel

Idas övernattande hos grannen gick bara fint! Ida och A hade velat gå och lägga sig redan strax efter kl 18, men det fick de inte... Kan ju jag förstå, man vill ju inte att de ska vakna 4 på morgonen direkt. De hade alltså stått ut med att vara uppe tills Bolibompa var slut sen fick de äntligen krypa till sängs. Då hade de däremot inte kunnat somna, de hade legat och surrat i evigheter, så tillsist hade grannfrun varit tvungen att sätta sig inne hos dem för att de skulle kunna vara tysta och somna! När de äntligen hade kommit till ro hade klockan varit nästan 23. *fniss* Ida hade iaf sovit som en stock, medan A hade sökt sig över till sin pappa som oxå sov över, men i ett annat rum.

Igår ägnade jag mej åt att sy gardiner till både Idas fönster och till hennes säng. Att sy gardiner är inte min favoritsysselsättning och igår kunde jag än en gång konstatera att det inte är min grej! Först skulle jag klippa till det tyget jag skulle ha som fönstergardin upptäckte jag när jag nästan var klar att tyget hade en stor (blod!?)fläck (man kan ju dessutom fundera på vem som saknade det blodet - inte var det då jag!)! Åh, vad sur jag blev, jag var inte så sugen på att behöva klippa i den bit jag hade kvar. Istället funderade jag på att först sy klart gardinen och sen direkt tvätta upp den, risken var ju bara att fläcken skulle sitta som berget och då skulle jag sytt helt i onödan. Efter mycket funderande och tappad sug kom jag på att jag kunde tvätta av bara fläcken - och tänk det funkade! Fläcken är borta och gardinen färdig. Jag har, som sagt, dessutom sytt små "gardiner" till Idas säng, hon har fått för sig att hon måste ha en filt för sidan annars tror hon att någon ska röra henne på armen under natten.... Det var inte så snyggt med en stor ful filt hängande där, så nu fick hon själv välja tyg och det blev ett rosa, glittrigt tyg med prinsessor på - tjusigt värre. Det var dessvärre oxå ett elände att sy för trycket var lite snett och vint så jag hann bli riktigt på dåligt humör innan jag blev klar! Det blev verkligen inte som jag tänkt mej, men nu får det duga.

Ljuger sig blå....eller?

Brrrr, här försvann helt plötsligt den härliga sommarvärmen! Idag var det bara lite drygt 15 grader, vi som vant oss att ha minst 25...

Idag har Joel fått månadspeng för första gången, han skulle fått den redan i onsdags men då glömde vi bort det. Vi hade förklarat för honom redan förra veckan att han skulle få månadspeng och han var mycket nöjd med att få en heeel hundring! Hela veckan har han planerat vad han ska göra med sina pengar. Köpa målvaktshandskar, en baseballhandske med tillhörande boll, köpa PS2-spel eller ett Wii-spel har varit några av de grejer han funderat på, idag bestämde han sig iaf för att köpa sig ett par målvaktshandskar. Men när vi kollade på Sporthuset och Joel faktiskt insåg att hela månadspengen skulle försvinna i ett enda nafs bestämde han sig för att önska sig ett par i födelsedagspresent istället - smart drag! Det slutade faktiskt med att han bara köpte lördagsgodis för 5 kr (och det hade han redan i börsen så han behövde inte ens sprätta hundringen)!

En sån här läskig grej blev det...


...och då ser man så här snygg ut sen!


Ida sover borta inatt! Grannens ena barnbarn och Ida skulle få sova över hos grannen inatt. Det blev bestämt igår kväll och Ida har varit eld och lågor sen dess - hon började planera med en gång vad hon skulle ta med sig. Normalt är det ju bara Joel som sover hos kompisar, så Ida tycker förstås att det är extremt roligt att det är hennes tur. Redan när vi kom hem från stan försvann Ida över till grannen, sen dess har vi inte sett till henne, annat än när hon som snabbast kom och hämtade tandborsten och sovsäcken (och hon hann ge morfar en hastig kram när han var här och hämtade kantklipparen). Vi trodde att hon skulle både komma hem och äta middag och kanske säga godnatt, men inte det - det ska bli spännande att se när vi får hem henne imorgon! Det verkar inte som om vi behöver vara oroliga för att hon ska ha hemlängtan inatt iaf...

Svante har lärt sig att blåsa upp ballonger - han är jätteduktig! Det tar en stund och luften åker både ut och in, så tillsist får man lov att säga åt honom att sluta så han inte ska svimma! Han ska nämligen blåsa upp en jättestor ballong och sen släppa iväg den så den flyger omkring, sen är det bara att börja om igen...


Ännu en födelsedag...

...att fira, idag är det nämligen världens bästa mamma som fyller år - GRATTIS!!!
Hoppas fortsättningen på resan blir lika bra som den börjat!



Här var det ett jäkla åskväder i natt! Jag vaknade av att det började störtregna, blixtra och åska som tusan, ovädret måste ha dragit förbi precis över vårat hus för knallarna kom direkt efter att blixtrarna lyst upp himlen! Mullret ville knappt sluta, det nästan skakade i huset tom! Huuuuuga! Jag är ingen fantast av blixtar och dunder, det är däremot Niklas och han tog det hela med ro (men när det blixtrade som värst sprang han faktiskt och drog ut ett par kablar)... Konstigt nog har vi fortfarande otroligt varmt och kvalmigt, trots att det faktiskt både regnat och åskat en skur mitt på dagen oxå! Jag hade öppnat rutan på bilen under lunchen för att slippa dö av värmeslag när jag skulle hem, det var bara det att det hann regna in en hel del... Jag blev något blöt om rumpan och vänstra benet, till på köpet skulle jag in på Coop Forum på hemvägen, det kändes inte helt fräscht att traska omkring där kan jag lova. Iofs vet jag inte hur mycket det syntes, men bara känslan av att det kanske syntes var ganska oangenäm....

Annars har jag lyckats duscha i coca-cola idag på jobbet!!! Jag kunde aldrig tro att ett yttepyttigt litet hål kunde leverera såna mängder vätska!!! Det blev en enormt tunn, men hög stråle som han duscha både mej och halva inredningen + allt krafs som låg på bänken där jag höll till. Jag fick torka cola mest hela eftermiddagen... Kanske jag skulle passat på att spraya luggen lite mer så att jag fick nån ordning på den. Sist jag var hos frissan fick hon mej att börja spara ut luggen, jag som hatar att ha hår i ögonen!!! Jag brukar ha så kort lugg som möjligt, men nu är den halvlång och går inte att sätta upp och den vill bara halka rakt ner... Hopplöst fall, jag gör inget annat än går och försöker vifta bort hår från ansiktet på dagarna... Det är inte så läckert när man är kletig med en massa mojs om händerna, som jag ofta är på jobbet, även om jag har dille på att tvätta händerna så hinner det väl bli en del slabb ändå. Usch, vad ofräsch det låter...!

Jag byter ämne istället, vi fick höra en riktigt rolig nyhet igår! När Joel ska spela i fotbollsfestivalen nu i slutet av månaden ska hans lag få möta FC Barcelona Spanien! Wow, hur stort är inte det? Joel är helt till sig av lycka! Till min stora lycka är matchen på kvällen så tom jag kan få se den trots att jag jobbar!

Idag har jag inga nya bilder, däremot har jag två filmer från i början av sommaren... Såååå typsikt våra barn! *fnissar*



RSS 2.0