Efterlängtad träff

Idag lyckades vi äntligen få till en träff i "järngänget". Eftersom det slumpade sig så att ingen av oss hamnade i samma projektgrupper har vi knappt sett röken av varandra på eeeevigheter! Det var enormt behövligt att få träffas och väntilera lite! Vi började med att sitta ett par timmar på Schmäck  - där vi smakade på galet goda Scmäckbollen. *mums* Vi hade planerat att gå och käka sushi, men den eländiga restaurangen har ju aldrig öppen när vi kommer!!! Okej, det var bara andra gången vi försökte, men hur är det möljigt att de har stängt just när vi kommer...? Vi stegade iväg på Eastern Palace istället och åt av deras goda buffé (och så fick Jeanette en liten försmak av vad som komma skall för hennes del... Thailand, söndag, 2 veckor -behöver jag säga mer? Nä, tänkte väl det!

Måste ju visa gårdagens lilla kalasmus.

Trixarn

Jaha, söndag kväll igen! Igår hade vi ju velat åka slalom, men eftersom Svante snorar och hostar ville vi inte dra med honom ut i en backe hela dagen, så vi nöjde oss med en liten tripp till "Sävarfjällen". Det var kanonväder och man riktigt kände hur solen värmde! Ida traskade hela vägen upp för backen och kastade sig utför på skranan, hon hamnade mitt i den guppigaste delen och slog sig ganska illa... Sen hon höll sig i den nedre delen av backen. Svante envisades med att åka pulka ända uppifrån och det gick - otroligt nog - riktigt bra! Han slog sig inte en enda gång!
Joel, som älskar att trixa, tränade på att hoppa med sin "skiboard". Han var riktigt duktig!!!Idag har Ida varit på kalas, Joel och Niklas drog iväg till Vännäs och åkte slalom medan jag och Svante skottade snö och bakade en kaka.

...dansar in...

Tjohoooo! Min och Joels favoriter vann Let´s dance!...fast jag trodde faktiskt att de andra skulle vinna.

...dansar vidare....


Pass och hemlig utflykt

Igår morse var vi på polisstationen för att fixa pass till barnen. Svante tog naturligtvis på sig uniformen (poliströjan) när han skulle ner på stationen! Vi hade turen att typ alla poliser just skulle gå på fika när vi kom, så alla passerade oss när vi (två vuxna och tre fågelholkar) väntade på vår tur i receptionen. Fotograferingen gick fint och mätstickan visade att Joel vuxit hela 3 cm sen i höstas!!!!
När Niklas kom hem på eftermiddan hade en tavla rasat ner och sabbat  ett eluttag, så han gav sig genast i kast med att fixa det. Det slutade med, åtminstone, en rejäl stöt och en hel del skrämmande blixtar och dunder. Jag hann testa i princip varenda propp i proppskåpet innan jag hittade den rätta, skulle behöva gå igenom varje propp och märka ut var de egentligen hör... Niklas skulle testa med en lampa om strömmen försvann från uttaget, men konstigt nog var lampan svart heeeela tiden! Han hann byta glödlampor ett par gånger, men inget hjälpte - förrän jag såg att det var kabeln till min dator han stoppade in i uttaget!!! - Inte konstigt att lampan var svårtänd...! Nu har vi iaf ett nytt snyggt och säkert uttag och både lampan och datorn fungerar! *glad*

När Niklas fixat uttaget kastade han i sig en våffla (det var ju våffeldagen!), eller två, och tog med alla tre barnen till simhallen. Det var inte alls tänkt att Svante skulle följa, dels tyckte vi att det var i senaste laget och dels var han hes och lite snorig, men han ville så gärna följa med och letade själv reda på sina "armpuppar" och var snabbast av alla att ta med ytterkläderna - så pappan veknade och tog med även honom. Ida och Joel hoppade från trampolinen och Niklas säger att han knappt sett ett maken till sånt vattendjur som Ida....
Själv tog jag tillfället i akt och pysslade ihop ett kort till en 70-åring som jag fått en beställning på. Ikväll har jag faktiskt gjort ett till kort som alternativ till det jag gjorde igår, får se vilket beställaren väljer.

Annars har jag varit på häktet idag igen för att göra de sista intervjuerna, så nu är det "bara" skrivandet kvar. Niklas var tvungen att vara hemma med Svante som nu är förkyld. Han lät förresten så rolig igår kväll när han skulle lägga sig, precis när han höll på att berätta något för mej tog han sig mot halsen och sa "...men, vad konstig jag låter! Varför låter jag så här?"
Ida passade på att få gå hem "klockan ett" som hon tjatat om så länge, hon ville inte vara hemma hela dagen med Niklas och Svante utan ville som sagt gå på dagis, men bli hämtad kl. 13, så då fick hon ju det då. När jag kom hem ville hon så väldigt gärna åka på Barnens hus för att köpa en dagbok (en kompis på dagis hade haft med en dagbok med lås, så det ville Ida oxå ha såklart). Hon tyckte att det var så himlarns orättvist att hon aldrig fick följa med sin mamma och köpa en dagbok och prinsesskor med snörning... Jag fick så dåligt samvete och tänkte att "nä, Ida har rätt, hon får aldrig följa sin mamma och bara gå och slappa på nån rolig affär", det kan iofs bero på att Ida brukar hata att gå på affärer, men ändå. Niklas som varit hemma hela dagen var förstås snabb på att erbjuda sig att ställa upp och följa med henne, men det dög inte - det skulle vara mamma! När vi kom till Barnens hus hittade Ida inte rätt dagbok!!! De hade bara typ 20 olika böcker med fyra olika lås, men inget dög åt fröken! Hon skulle absolut ha samma som sin kompis! Hur får man barn att vara mer självständiga och inte måsta ha samma som kompisen, tro? Det slutade med att vi köpte ett fiskespel istället, ett sånt där med en massa små fiskar som gapar ibland och så ska man fiska upp dem med ett litet fiskespö. Iofs tycker jag att det var nog så bra som en dagbok, hon kan ju inte skriva och fiskespelet kan ju även de andra barnen ha glädje av (och vi vuxna oxå!).

Ikväll har Joel varit på hemlig utflykt med de andra 3-orna i hans klass! Eftersom han går i integrerad klass är de bara 7 (tro jag) barn som går i 3:an och nu när det är sista året de går i den klassen, när de börjar 4:an börjar de i en "ren" klass med de andra 3-orna som går i andra integrerade klasser på hans spår (invecklat jag vet!). Utflykten var hemlig, antagligen för att behålla spänningen i utflykten till de yngre barnen i klassen, men jag kan säga så mycket som att jag är riktigt avundsjuk på dem!!! Vilken otroligt mysig och annorlunda grej de fick göra, stor eloge till lärarna! Nu måste jag förresten gå och hämta in hans jacka som hänger ute på vädring, den luktade lägereld...

Mirakel

En riktig kalashelg - bokstavligt talat - är över. Svante tyckte att det var roligt att få fylla år både lördag och söndag, dessutom var han i tidningen igår + att de "firade" honom på dagis igår.

 

Ett mirakel har skett - vår fasta telefon fungerar igen!!! Wow, det tog bara *mycket ironisk* 15 dagar och ännu fler samtal till Telia, iofs fixat av Niklas, så det har jag inte behövt lägga tid och energi på, men ändå! Nu får vi väl hoppas att det ska funka bra, bara Niklas lyckas koppla ihop alla uttag med varandra, han kunde inte hålla sig ifrån att direkt kasta sig över telefonuttagen och kablarna när han kom hem från jobbet. Varför blir jag inte förvånad...?

Svante klarar sig fortfarande bara bra utan tutte, han frågar aldrig efter dem! Jag är sååå imponerad! Tyvärr har han fortfarande svårt att komma till ro och gå och lägga sig på kvällen. Han somnar som en stock på soffan istället, men det blir nog ordning på det oxå i sinom tid.

Ikväll har Svante fått klippa håret, imorgon bär det nämligen av till polisstationen (!!! Sensation!) för att fixa pass. Då måste man ju se lite snygg och prydlig ut på bilden, tycker mamman...  Ida och Joel slapp undan saxen idag, men jag tror nog jag hinner "karva" lite på Joel imorgon oxå. *fniss*Storkillen

Idag fyller Svante 4 år - vart tog tiden vägen??? Jag tror inte riktigt att jag hunnit med, nu har vi ju inga småbarn i huset längre!
Photobucket
Svante var den som vaknade först i huset, så han hann kliva upp och leka i väntan på att alla andra oxå skulle vakna. När Joel ääääntligen klev ur sin säng gick Svante och la sig i sin säng - igen- så att vi skulle kunna komma och sjunga.

Han har blivit förvarnad att tutten inte skulle smaka bra när man fyller fyra, så idag preparerade jag dem med pepparmyntolja - hade ingen "stopp och väx" så det fick duga. Svante är/var en riktig tuttoman, vi har försökt få honom att sluta tidigare, men det har inte funkat. Idag frågade han inte efter nappen förrän vid 16-tiden, då påminde jag honom om att han säkert skulle tycka att den smakade dåligt, men han stoppade den i munnen för att testa. Till en början märkte han inget, men plötsligt började han spotta och fräsa och sprang in till badrummet för att dricka vatten! Efter det har han inte sagt ett ord om någon tutte mer, men däremot var det svårt att komma till ro och sova ikväll... Han fick följa mej till tv-rummet och somna i soffan, hoppas att resten av natten går bra! Jag har svårt att tro att det ska gå så smidigt att få honom tuttfri! *håller tummarna*

Photobucket   Photobucket

När man fyller år kan man få bestämma vad det blir för middag, så det skulle Svante få göra idag. När jag frågade vad han tyckte att vi skulle äta svarade han "gröt" (det är alltså slanggröt, risgrynsgröt vi talar om här)!!! Jag ifrågasatte om han verkligen tyckte att vi skulle äta gröt till middag, det passar kanske bättre till lunch, men nä, han tyckte att gröt var ett utmärkt förslag. Joel som satt bredvid Svante insåg att han var var tvungen att försöka ta tillfället i akt och försöka få lillebrorsan på bättre tankar, så han föreslog att  Svante skulle välja att gå på restaurang istället. Det slutade med att vi gick på Eastern Palace - det var både trevlig och gott.
 Photobucket   Photobucket
Igår var jag tre år....                                         (lite assistans av syrran)

Photobucket
...och idag är jag fyra år!

Photobucket
"Gaaaapa!" - Doktor Svante in action!

Igår kom förresten min pyssliga vän Gunilla förbi med ett gulligt födelsedagskort till mej, tack för det! Det var kul att hinna få en liten pratstund med dej oxå, det var så länge sen.

Hopp och dyk

Man kan ju kanske tro att jag aldrig tog mej ifrån häktet - med tanke på min totala tystnad - men riktigt så illa är det inte, naturligtvis. Däremot hann vi åka dit en sväng idag oxå. Igår fick vi gå på en rundvandring och fick bla gå in i en cell i den korridor där de som har särskilda restrektioner sitter, de får av olika anledningar inte träffa andra utan sitter isolerade 23 timmar om dygnet! Jag fick nästan cellskräck av att bara gå in där! Huuuu, skulle aldrig överleva att sitta i en sån cell, jag tyckte luften var dålig bara den yttepyttestund vi var där, dessutom fanns det ju ingenting att titta ut på genom fönstret - ett tak och en vägg, inte ens några bilar... För oss som bara var på ett kort besök var det förstås lite spännande, även om jag varit där en gång tidigare! ...det var för cirkus 13 år sen när häktet var nybyggt och de hade öppet för allmänheten en dag. Den som känner Niklas vet ju att han är en riktig tjuv- och polis-freak, så han ville väl inte missa chansen att se häktet från insidan  utan att behöva sitta där.

Barnen tyckte oxå att det var spännande att jag hade varit på häktet och det blev mycket prat om tjuvar och bovar och sånt. De tror att tjuvar ser ut på nåt särskilt sätt och Svante funderade på vad de skulle kunna tänkas heta. Jag var just i färd med att säga att de nog kunde heta lite alltmöjligt när Svante avbröt mej och sa "jag vet ju vad de heter, de heter ju Tjuv", slut diskussion...!

Igår skulle Niklas ta med barnen på badhuset, men Svante somnade redan 17.30, så han missade badet! Joel valde att åka till en kompis, så tillsist var det bara Ida och Niklas som åkte iväg. Två av Idas dagiskompisar var oxå där och E hoppade från trampolinen (vilket Ida hört talas om tidigare och varit riktigt impad av), A ville till en början inte hoppa och Ida gjorde ett försök men avstod. Efter att de badat ett tag gick iaf A och hoppade då hade Ida bara dragit iväg och hoppat hon oxå! Hon tyckte att det var så kul att hon hade hoppat säkert 10 gånger! Innan de klev upp ur badet hade Ida tom fått för sig att hon skulle dyka under en dyna!!! Man kan inte tro att det är samma tjej som vägrar att gå på lek & plask...

För den som undrar så funkar fortfarande inte vår vanliga telefon!!! *hatar Telia* Idag har det avancerat så långt att vi kan knappa in koden, men det funkar inte än... *suckar* Jag hörde förresten att man inte ska slå av strömmen till den där fiberboxen, för man får sån dålig tv-bild då...!  
 

Ticktack

Jag får börja med att tacka för alla gulliga samtal, kort, mejl, SMS, kramar och andra former av gratulationer på min födelsedag! Tänk att det var så många som kom ihåg att jag fyllde år i söndags.

Helgen började som bekant med fredagen (oväntat, va?) då jag skrev min förhatliga omtentan som jag verkligen, verkligen hoppas att jag fixat denna gång!!! Kvällen spenderade vi hos grannar där vi blev bjudna på bla plankstek och gott vin, inte illa - särskilt när man tömt hjärnan totalt under dagen, då var det kanonskönt att få sätta sig vid dukat bord och dessutom slippa städa efteråt!

Lördag och söndag var vi på en fantastiskt trevlig pysselträff i Övik, vi var visst totalt 100 st pysslare samlade på en gymnasieskola mitt i stan. Jag lyckades knåpa ihop fyra lo´s och ett kort, inte sååå illa - även om jag nog kunde ha lagt in en lite högre växel...  Tänkte jag skulle fota mina alster och visa dem här - en annan dag. Jag kom förresten på delad 2:a plats på en av tävlingarna! Det var riktigt roligt, konkurrensen var stenhård!!! Det är helt otroligt vad folk är duktiga och pyssliga, det var supersvårt att rösta på de bidrag man tyckte skulle vinna. Jag tycker nästan att det skulle vara bättre, och roligare om priserna lottades ut bland deltagarna, alla har ju lagt ner liv och lust i sina alster och alla är värda fina priser.

Ikväll har vi äntligen fått tid att skruva ihop Joel & Svantes våningssäng, den blev så bra. Svante njöt i fulla drag av att äntligen få en riktigt stor och mysig säng, han somnade som en stock. Nu får vi hoppas att han ska fortsätta att trivas i sin egen säng!

Imorgon ska min grupp till häktet för att komma igång med vårat projekt, det ska bli både spännande och roligt. Alla grupper verkar ha fått spännande projekt så det ska bli jättekul att få ta del av alla arbeten om en månad, när vi ska redovisa allt.

Livstecken

Ett litet livstecken kommer här, har levt ganska isolerat i veckan - dels utan fast telefon och dels utan att knappt visa mej utanför dörren. Imorgon är det dags för min förhatliga tenta, det ska iaf bli riktigt skönt när det är över! Passande nog bjuder grannarna på middag imorgon, det blir väldigt skönt att få sätta sig vid dukat bord efter att ha tömt hjärnan - man brukar inte vara så sugen på att göra allt för många knop efter sex timmar i en skrivsal. Dessutom brukar dessa grannar alltid bjuda på både god mat och god dryck, så det ser jag verkligen fram emot!

På lördag morgon åker vi som bekant söderut för att få PYSSLA!!! ...Och ja, jag har packat!!!  -Plocka genast upp hakan från golvet, jag såg dej nog! Nåja, några saker är inte nedstoppade i väskan(-orna), men de ligger här väl synligt. Det jag har kvar att göra är att ladda batteriet till min (läs; Joels) lilla kamera. Jag kan förresten meddela att de foton jag beställde på Crimson i förrgår kväll redan har kommit!!! Snacka om snabba i svängarna! Jag har bara som hastigast ögnat igenom bilderna, men jag tror de ser riktigt bra ut.

Ikväll har vi köpt ny säng till Joel och Svante, de ska få en likadan säng som Ida har, fast J & S får en våningssäng istället. Det kommer nog att bli väldans bra, tror jag. Joel har ju en loftsäng nu och där under ryms tyvärr inte en vanlig säng, så det blev Blocket (som vanligt). Vi hade dessutom sån tur att sängen levererad ända till dörren, tjejen som sålde den bor i grannbyn och skulle lix hit ikväll så hon tog den med - snacka om service!
Nu får vi hoppas att vi snabbt blir av med Joels gamla loftsäng, men det borde väl inte bli några problem (läs; Blocket).

Ida och Niklas var förresten på badhuset igår kväll, hon hade badat, hoppat från kanten, åkt rutschkana och plockat upp ringar från botten (med fötterna) utan några som helst problem. Fattar inte varför hon krånglar när det gäller "lek och plask", hon älskar ju att bada...

Nä, nu ska jag lägga mej så jag inte somnar med huvudet i skrivningen imorgon!

 

Veckans kompis

Idag har Ida äntligen fått gå till tandläkarn (läs; tandhyginisten), hon skulle ha gått redan i höstas men de har bara ringt och bokat om tiden hela tiden! Men idag fick hon som sagt gå dit, den dag jag gärna hade sett att de ringde och avbokade, hade andra viktiga saker att göra... Det gick iaf bara bra, tänderna såg fina ut och en glad och nöjd Ida valde en liten plastelefant ur tandläkarens skattkista.

Svante som är "veckans kompis" på dagis fick ta med sig en bok och en leksak idag. Han valde "Det fräckaste" och sitt älsklings mjukisdjur lodjuret "Katt". Tur nog fick han ta hem Katt idag (när Ida var veckans Solstråle skulle de ha kvar grejerna hela veckan) annars tror jag knappt att Svante hade kunnat somna ikväll... Jag var riktigt imponerad igår, han hade packat väskan med boken och Katt - och kunde faktiskt sova utan Katt inatt!

Joel har varit på Scouterna ikväll, han har tjatat till och från att han vill gå, så kväll fick han testa - och han tyckte att det var jätteroligt. Synd att det inte är Svenska scoutkåren som har aktiviteter här (det är i EFS-kyrkans regi) annars hade jag nog kunnat tänka mej att vara ledare. Jag var med i scouterna i ganska många år när jag var liten, men jag är ju inte särdeles religiös av mej, så jag tror inte att jag riktigt hör hemma som ledare här.

Ikväll har jag tagit tag i att beställa lite nya foton inför helgen, då vi ska till Övik på pysselträff!!! Det blir kul - 95 galna pysslare i samma lokal, det kan ju inte bli annat än JÄTTEKUL!!! Normalt kan jag sitta och printa ut foton kvällen innan vi ska åka, eller i värsta fall samma morgon, men nu har jag alltså bestämt mej för att beställa efter bilder istället för att printa dem själv. Nu gäller det bara att de hinner skicka hit dem innan helgen... Testade att beställa från Crimson, för första gången. De har fått så bra recensioner på pyssel.net så jag var bara tvungen att göra ett försök. Imorgon kväll är uppdraget att försöka börja packa pysselgrejerna, har fått strikta order från högre ort (syrran) att det ska vara färdigpackat INNAN fredag (trots att vi inte åker förrän på lördagmorgon!)!!!

Tjohooo

Helt otroooooligt, äntligen funkar Internet igen!
Vi har ju bytt bredbandsleverantör idag så Niklas kopplade bort allt redan imorse, vid 16-tiden kom en kille hit och skulle koppla in telefonen och datorn (tv:n funkade redan på förmiddan), men telefonen får vi inte igång förrän tidigast tisdag nästa vecka!!! (pga av Telias tidigare strul med att ha slarvat bort mej i deras register!). Datorn skulle bara ta ungefär en timme på sig innan den skulle funka... Jojo, det var den längsta timme jag varit med om, 7 timmar senare stämde bättre. Om det berodde på att jag inte haft datorn avslagen 20 minuter har jag ingen aning om, men huvudsaken är ju att den funkar igen! Telefonen är inte samma panik med, man har ju mobilen...

See ya soon!

Helgen i korthet

Efter dagens övningar lär jag ägna mej åt att gnälla över träningsvärk ännu en vecka... Slalom igen, idag i Bygdsiljum. Det var lite mulet och lite blåsigt, men inte särskilt många minusgrader så det var riktigt bra, dessutom är ju backarna såååå mycket bättre än i Vännäs! Det finns många fler backar att välja på och fler liftar såklart. Det bästa är att det finns både barnbacke och särskild pulkbacke, fast idag blev det bara ett par hastiga vändor med skranan alldeles innan vi skulle åka hem.
Ida lärde sig direkt att åka själv i knappliften (i barnbacken) och kunde dessutom åka ner helt själv. Svante hann oxå lära sig att åka själv i knappliften, en vända tappade han nästan liften mitt i backen men han lyckades hålla i sig i "knappen" hela vägen upp!!! Jag trodde aldrig att han skulle orka hålla i sig hela vägen, men antingen är han superstark eller så var det bara tjurskallen som orkade...
Efter lunchen åkte Ida med Åsa både i familjebacken och i röda backen!!! (Ida, som just är i nån form av 6-årstrots (!!!), var väldans nöjd att få åka med Åsa istället för sina tråkiga föräldrar.  ) Snopna vi blev när vi såg dem i den röda backen vill jag lova. Vi åkte ikapp dem, så Svante fick alltså oxå testa den röda och tyckte att det var kul. Fast han åker mest bara rakt ner, även om han faktiskt börjar kunna svänga liiiite. Vi lär nog inte kunna ha honom att åka utan sele i år!

Igår fick Joel spela innebandy med Umeå Sameförening! En jobbarkompis till Niklas frågade i fredags om Joel ville vara med för de saknade spelare, det ville Joel gärna. Dock var Joel väldigt mycket mindre (både till längd och ålder) än många av de andra så det gick lite tufft till för vår lille 9-åring... Han hann bli knuffad över sargen och dessutom hade han oturen att bara en stund efter den olyckan få en armbåge/klubba i munnen! Han fick en rejäl fläskläpp och han var inte så särskilt sugen på att spela den tredje och sista matchen, men vi övertalade honom så han ställde upp iaf - tufft gjort, tycker jag!

Nu hägrar den hääääärliga sängen!!! Hoppas bara att man tar sig upp imorgon! Känner mej som sagt redan ganska öm i alla (o)möjliga muskler, som jag knappt visste att jag hade. Tom Ida sa ikväll att hon hade ont överallt i benen, förra veckan fick hon ingen träningsvärk, trots att alla vi andra hade det (och hon åkte hela dagen förra söndan oxå!). 

Får se när jag får tillgång till Internet igen, imorgon ska vi byta bredbandsleverantör - och än så länge har vi inte fått något större förtroende för dem... Det är meningen att det ska vara ett smidigt byte imorgon, men vi är rädda att det inte blir så smidigt.

Hare gott så länge!

Rolig träff

Idag har jag haft nöjet att träffa två fd jobbarkompisar, det var så trevligt! Mycket surr och glada skratt blev det såklart, och man inser ju att det är alldeles för sällan vi träffas. Hoppas nu att det inte tar allt för lång tid innan vi gör om det!

Joel som var ledig från fritids idag (det skulle bara vara 4 andra barn där, varav ingen var nån av de närmaste) fick följa med syrran och Tor till Leo´s lekland, gissa om det var poppis!  Han somnade tidigt ikväll oxå, och lär göra det imorgon igen - han ska nämligen få följa syrran och åka slalom. Jag tror nog Joel är nöjd med sitt sportlov, och sportat det har han då gjort!

I tisdags skottade jag bort snön från (halva) garagetaket, det är mer eller mindre en bragd eftersom jag är ganska rejält höjdrädd! Men jag var lite orolig att taket skulle rasa in så det var bara att bita ihop....

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Jag hade försökt skotta ihop en backe som barnen kunde åka i, men Svante tyckte att det var roligast att åka i "hoppet"...
Photobucket Photobucket  
Photobucket Photobucket

Imorgon är det  ...och Niklas har lovat att det blir sushi!!!


Dining Etiquette:How To Eat Sushi

Konstigt dagis

Idag var det stor invigning av nya fina konstverk på Ida och Svantes dagis (de missade det eftersom de var med mormor idag). Svantes namne och en av Idas bästisar blev filmade av den lokala nyhetskanalen, ena tidningen (VF) var visst oxå där, så det blir spännande att få se vilka som syns där (förhoppningsvis) imorgon.

Sportlovsaktiviteter

Vi har börjat ett nytt moment på skolan idag, ett roligt och ganska spännande moment. Vi är indelade i små grupper (4 - 5 pers) och har fått olika projektarbeten av olika organisationer. I min grupp är vi fyra stycken och vårat uppdrag handlar om att kolla över ett schemaläggningen på häktet. 
En annan grupp ska skriva sitt arbete på engelska *ryser* ännu en annan grupp ska redovisa sitt arbete för 50 st AT-läkare! Det känns som om jag fick ett ganska lungt och sansat uppdrag. *ler*

Joel har sovit två nätter hos en kompis. Sena kvällar och tidiga mornar + lek och bus 3 heeeela dagar med samma kompis (+ ytterligare en de senaste två dagarna) tog helt musten ur Joel, ikväll frågade han om han fick gå och lägga sig kl 18.05!!!! Han låg och slappade fram tills Hjärnkontoret började, då kom han upp igen och kikade på det.

Ida och Svante fick vara med mormor idag, de åkte till en ridskola som hade sportlovsöppet - ridning för barn mellan 5 - 10 år. Svante hade tur och fick ändå rida, trots att han inte ens hunnit fylla 4 år än (fast nu är det ju inte långt kvar!). De hade kameran med sig så här kommer några smakprov på hur deras dag var....


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Det är onekligen lite roligt att se på saker ur barnens vy.

"Iiit vårt.."

Sitter här med enormt ömmande vader!!! För första gången någonsin har vi kunna tillbringa hela dagen i SLALOMbacken, ingen som varit tvungen att stå på sidan och bara titta - fantastiskt! Iofs åkte jag och Svante inte så enormt många åk, han började frysa och mina vader klagade högljutt. Vi valde att gå in i stugan och värma oss (läs; Svante) och sen fortsätta dagen i pulkabacken. Ida däremot avancerade stort - från att mest bara stå mellan mina ben och låta mej sköta åkande, svängande och plogande - till att åka helt själv! I liften var det inga problem, redan andra åket åkte hon stående bredvid mej (hade hon säkert gjort direkt om inte jag propsat på att det kanske var bra att "åka ihop" första gången...) och senare på eftermiddagen åkte hon tillsammans med kusin Moa.

Joel och Tor åkte som galningar och roade sig med att åka på sidan av "halfpipen" och försöka hoppa upp på en "låda"... Tja, det var kanske inte så avancerat som det låter, men det såg ju ganska farligt ut, tycker jag. Tyvärr hann jag aldrig få någon riktigt bra film, trots att jag försökte filma med kameran... Joel var iaf överlycklig över att Simon (som är husguden vad gäller snowboard) hade gjort tummen upp när han hade sett Joel åka en gång - det kommer han antagligen att leva länge på.

Så här såg det däremot ut när Svante försökte sig på att åka "snowboard" (..och NEJ, jag lyckas inte vrida på bilden! Vrid på skärmen istället! *fniss*)Photobucket

Svante som modell (brillorna som det är, citat: "iiiit vårt att fixa" = skit svårt att fixa) 
Photobucket

Svante som fotograf och jag i den pose han uppmanat mej till - "upp med en hand och ut med tungan"!
Photobucket

Photobucket
Sprudlande glad tjej!
Photobucket

Kan lova att det är familjen Mör som huserar här efter en hel dag i backen. Ida fick dessutom ögoninflammation (!!!) så hon tordes knappt blunda ikväll trots att hon var så suuuupertrött. Hon vet ju att ögonen kan klibba ihop och är nu livrädd för att hon ska vakna i natt och inte kunna se något... Stackarn! Jag hoppas verkligen att hon är så knäckt att hon sover som en stock ända till imorgon och att ögoninflammationen är över då. (in my dreams... eller?)

Nu är det sängen, Bäck och spikmattan (under vaderna i kväll!) som hägrar! 

(Nicke som varit hos grannen en stund och preciiiis kom innanför dörren, berättade att det hoppade ut ett rådjur på vägen framför honom  nu när han gick hem igen - på vårat kvarter!!!!!) Jösses, bor vi på landet eller?

RSS 2.0