Strålande sol

I morse sken solen så vackert att jag var tvungen att gå en liten promenad med kameran, det blev alltså inte så mycket motion för kroppen men desto mer för själen.

Bilderna får tala för sig själv
Snö

Så var vintern här (igen) då. Vi får väl se hur länge snön stannar den här gången, men det var iaf så pass mycket att grannen vallade sin snöslunga igår.Vi lämnade snön åt sitt öde (Niklas var övertygad om att den skulle smälta bort under dan, det gjorde den inte men Ida & Svante skottade heeeela vår gård på kvällskvisten) och drog in till stan för att köpa lite nya vinterkläder till barnen. Joel var dessutom i behov av lite ekipering, han åker ju till Barcelona på torsdag och kunde behöva något annat än gamla urtvättade mjukisbrallor. Dessvärre har han MYCKET bestämda åsikter i vad han ska ha för kläder! Vi hann gå på hur många butiker som helst och inga brallor var de rätta... Han hade sett nån på skolan som hade "ljusbruna jeans", på fredag kväll satt vi och kollade på nätet på H&M, Lindex och KappAhl och slutligen bestämde vi oss för att det nog fanns en chans att H&M skulle ha de rätta byxorna.... Men sån tur hade vi såklart inte! Slutligen hittade vi ÄNTLIGEN rätt sorts byxa på Åhléns - sista paret var det och deras största storlek på barnavdelningen och det var just på håret att de inte skulle passa (det vore bra om de inte krymper i tvätten...).
På eftermiddan åkte jag, Ida och Svante till min pyssliga vän som gav mej ett och annat gott råd vad gäller virkningen - tack för det! ♥ Hon är en fena på att virka! Hon visade en duk hon gjort, själv fick jag försöka plocka upp hakan från golvet - det var verkligen imponerande. Ida och Svante busade under tiden med hennes (stackars) katter, skulle gissa på att katterna sov gott när mina busfrön dragit hem igen! Jag har börjat på en Hello Kitty-figur, det har gått ganska bra, men armarna är besvärliga (och det kommer nog benen oxå att vara). Ganska smart att virka till Ida ändå, för hon är på mej hela tiden för att höra hur det går. Jag kommer inte att kunna smita undan att göra den klar...

Idag har Ida (och Niklas) varit på badkalas i H-sund. Jag har ägnat lång tid (kanske allt för lång) på att göra bra frågor till Joel. Han ska ha prov i samhällskunskap på onsdag (de ska egentligen ha det på fredag, men han är ju borta då) det handlar om Norden och själv känner jag panik över att han har så in i nordens lite tid att träna inför provet. Det var anledningen till min kraftansträngning till kluriga frågor, sonen var tyvärr inte lika imponerad själv... Men jag är övertygad om att om han bara pluggar de frågorna de få dagar som är kvar kommer han att klara provet galant.

Lite luftombyte krävdes för den hårt studerande sonen så han och Ida gick ut i det fina vädret och gjorde årets första snögubbe!


(skumma färger, men jag orkar inte fixa färgen nu)

Man lär sig nåt nytt varje dag

När jag låg på Urologen förra veckan höll min sänggranne på att virka amigurumis, hon hade virkat en suuupergullig Lilla My. Jag trodde att hon virkat hur länge som helst, men hon hade bara hållit på i två månader och hon övertygade mej att även jag skulle klara av det trots att jag absolut inte kan virka. Sagt och gjort, när jag kom hem från sjukhuset beställde jag en bok som heter "virka amigurumi" av Mia Bengtsson och igår införskaffade jag några garnnystan och en virknål. Efter att nästan slitit av mej håret i ren frustation över att det verkligen inte gick använde jag det bästa sätt jag vet för att ta reda på nåt jag inte vet - Internet! Jag googlade och kollade på små filmer på youtube och plötsligt fick jag iaf en början på min lilla figur. Idag är maskoten färdig!!! Snett och vint, men den är klar!
På lördag ska jag få en lektion i hur man gör av en pysslig kompis, så sen kanske det tom blir lite fason på mitt virkande oxå. Jag har nämligen inte fått kläm på riktigt VAR det är man ska trycka in virknålen... Ena varvet har jag för få maskor och nästa är det alldeles för många. Det gick nästan lite lättare när man skulle byta färg på garnet för då hade jag ju iaf en aning om när jag kommit ett varv, annars blev jag tvungen att fästa en säkerhetsnål när jag gjort det jag tyckte var första maskan.

Så här blev den (men jag måste fixa en karbinhake för den ska hänga på en väska)


En strålande vacker, men lite kylig dag har det varit idag

Tisdag

Tisdagar måste vara den kväll i veckan som är absolut tråkigast vad gäller tv-program. Jag trodde att jag spelat in både "Felix stör en ingenjör" igår och kvällens avsnitt av "Halv åtta hos mej", men se det hade jag inte alls... Jag var så "duktig" och programmerade så att jag skulle spela in de programmen + resten av veckans Halv åtta hos mej, men istället hade jag tydligen bara ändrat på en och samma inspelning, så det fanns bara torsdagens program kvar som låg och väntade. *suckar*

Idag har Ida haft en spännande dag. I morse fick hon åka med klassen till Umevatoriet och lära sig mer om rymden, de har haft det som tema på skolan i ett par veckor så det var verkligen uppskattat. Hon har berättat massor som hon lärt sig under dagen, själv är jag jättesugen på att åka dit nån gång för att få se det med egna ögon. (de hade öppet hus i helgen, men vi ville inte "sabba" Idas besök idag med att redan varit där, så det får bli nån tisdag kväll kanske) Efter skolan fick hon följa en kompis hem för att sen följa henne på Funkykidz (samma dans som Svante ratade tidigare i höst, fast det här var för lite äldre barn), det hade varit roligt - men inte så roligt att hon själv blev sugen på att börja.

Svante fick ta med sig en kompis hem från dagis idag, det är den tjej han planerar att han ska bo med när han blir stor! Jag har blivit ratad!!! ..och Ida med, på senaste tiden har han insett att han kanske inte ska bo med mamma hela livet, men syrran har ju varit okej (trots att hon inte varit lika pigg på att bo med honom, hon har hellre velat ha honom som granne). Sista veckorna har han iaf nu bestämt sig för att det är Maja han ska bo med... ...vad hon tycker och tänker är väl mindre viktigt kan man tänka. ;0) När Maja åkt hem och jag tittade in i Svantes rum (som jag förväntade mej skulle vara ett hav av leksaker) var där väldigt snyggt och prydligt! Jag gick till Svante för att berömma honom för att det var så snyggt där, då svarade han att de hade lekt att chefens hjälptjej (läs: Maja) skulle städa!!!!!! När han såg min förskräckelse över att han låtit sin gäst städa skyndade han sig att tillägga att han förstås hade hjälpt henne.... Men jag undrar jag....

Själv väntar jag på att få göra ännu en röntgen (antagligen en skiktröntgen), jag ringde nämligen stenbehandlingen igår för att höra hur jag skulle göra med slangen (den måste man ha stängt av några dagar innan de plockar bort den, och jag har inte fått ha den avslagen sen febern förra veckan...), nu får jag iaf börja stänga kranen (igen) och alltså vänta på röngentiden. En eeeeeviiiiiig väntan!


En vampyr i vårt hus

Ikväll skulle Joel på vampyrkalas (vi väntar fortfarande på att kalaset ska sluta (kl.23.00!!!), annars skulle vi gamlingar redan ligga nu har jag en känsla av...) och eftersom det skulle bli ett pris till den som hade läskigast utklädsel var Joel noga med att han skulle se läskig ut. Jag satte mej och försökte syihop en cape och jag kan säga att jag verkligen gjorde mitt bästa! Eftersom han gärna ville ha en huva och att capen skulle vara ganska vid så han kunde svepa den om sig blev det en del knåpande och knepande för både mej och Niklas, vi slog våra kloka huvuden ihop och tanken var strålande. Dessvärre lyckades jag sy fast huvan på fel ställe på själva capen!!! *svordom* Det värsta var att jag sytt med dubbla sömmar för att det dels skulle sitta bra, men även för att det skulle vara lite snyggare... Suck och pust, huvan fick sitta kvar men capen blev inte alls så lyckad som jag hade planerat. Den blev lixom längre men smalare, så jag fick kapa den på längden och så kunde han inte svepa den runt sig (dessutom var den bredare på ena sidan, men det sa jag inte till honom).

Jag googlade lite på hur en vampyr egentligen ser ut och fattade ju att det var finkläder som gällde under. Hälften av föräldrarna i det här huset gillar inte finkläder på barnen (det ska bara vara "tufft") så här fanns varken vit skjorta eller snyggbyxor, det slutade med att Niklas fick ragga passande kläder på byn istället...

Dagen till ära hade vi inhandlat vitt puder, mjuka vampyrtänder och lite annat användbart. Tyvärr var pudret inte det allra bästa, jag kan inte påstå att han blev särskilt blek (däremot var de brallor han hade på sig när jag sminkade honom helt vita!). Tänderna var förstora för hans lilla mun (de fick vi klippa av lite för att han skulle slippa kräkas) och låtsatsblodet rann (kanske för att saliven var lite svår att behålla till fullo i munnen) och sved.

Snygg blev han iaf, kanske inte kvällens läskigaste, men SNYGGASTE! 

 


Fredagsmys

En kylig och solig (men blåsig) dag börjar lida mot sitt slut.
I morse blev det en bra mycket trevligare, framförallt torrare, promenad än igår! Det är fortfarande ganska vitt ute, vilket jag egentligen inte har så mycket emot, men det var ganska halkigt så jag fick gå och hålla i mej i Niklas för att inte drutta på rumpan i onödan.

Äntligen tog vi oss för att klippa barnen, så nu är alla tre såååå snygga och välputsade (tyvärr kan jag ännu inte säga det samma om mej)! Sen har barnen och Niklas hunnit vara både på simhallen och på Joels innebandyträning. Å nu är det äntligen fredagsmyyyyys som gäller här!

Första snön + halvt stenfri

Idag har varit en bra dag!!! Tack och lov, för det känns som det var ett tag sen jag kunde säga det och verkligen mena det.

I söndags fick jag feber igen och fick alltså åka upp på Akuten (igen) och bli inlagd (igen). Den här gången var det visst knökfullt på Urologen så jag hamnade först på Ortopeden, enkelrum med fin utsikt över helikopterplattan ;0) I måndags fick jag iaf flytta över till Urologen och där fick jag tom dela rum med en tjej som var ett par år yngre än mej! Det är man ju inte direkt bortskämd med vare sig på Urologen eller Ortopeden, jag har varit minst 30-40 år yngre än mina sals-/rumsgrannar. I tisdags fick jag iaf åka hem och fortsätta antibiotikakuren här hemma.

Idag började dagen med en morgonpromenad för mej och Niklas (när barnen var lämnade och Niklas hämtat andan lite), tyvärr kom vi inte ut förrän det började snöa... Vilket snöoväder!!! Det var enorma snöflingor som inte bara stormade ner, de var super tunga och blöta oxå. Vi var blöta igenom alla kläderna när vi kom hem igen, och då valde vi ändå att inte gå så överdrivet långt (å andra sidan går det ju inte så särskilt snabbt för mej, min ork är väl ungefär som halva min vanliga - om ens det...).I eftermiddag hade jag tid på röntgen (äntligen!), efter låååååång väntan (säkert en timmes försening) blev det min tur och de kollade den högra njuren - och de hittade INGEN sten!!!! Jag kunde knappt tro att det var sant, ifrågasatte det på alla sätt, men de hävdade att det inte fanns nån sten där så jag måste väl tro dem då! ;0)
Nu hoppas jag att mina dagar med Nefrostomin ska vara mycket lätträknade!!! Jag måste vänta på att Urologläkarn ska ringa så jag får nån tid att plocka bort den, dessutom vill jag ha tid för att spränga den vänstra stenen så jag slappna av från det där eländet!

Scrapfebercandy

En bloggcandy jag inte kan låta bli att vara med i är denna, med chans att vinna ett Scrapfeberpaket från Magdas!


Jorå, så är det...

Ops, tiden går visst fort även om man inte har så roligt. För precis en vecka sen stenbehandlades jag, tyvärr tror jag inte att det gett något vidare resultat, men jag har inte nån tid på röntgen förrän nästa torsdag så innan dess vet jag inte säkert hur det ser ut. Tyvärr misstänker jag som sagt att jag kommer att behöva spränga åtminstone en gång till på höger sida (och sen har jag ju vänstra sidan kvar ändå)... Det i sin tur betyder att jag i så fall kommer att måsta fortsätta ha den eländes katetern ytterligare några veckor. *suckar* Jag såsar omkring i gamla mjukisbrallor och ser allmänt sjabbig ut, är i akut behov av att göra ett besök hos en frisör + fixa nya brillor.  

Annars är det full rulle här som vanligt - träningar, läxor och annat som hör livet till. Ida har börjat spela innebandy och hon har nedräkning till på måndag då hon äääääntligen fyller 7 år!


RSS 2.0