Söndag - Formel1 och Gold Class

Jag och Niklas åkte iväg ut för att knalla lite på ett av våra favoritområden här, nämligen Little India. Väl där gick vi runt lite hur som helst och när vi var tillräckligt vilse hoppade vi in i närmsta taxi och åkte till Sim Lim (elektronik varuhuset).


Här använder många paraplyer för att skydda sig mot både regn och sol.


På väg in i Bugis - typ en stor marknad med massor av yttepyttesmå butiker under ett och samma tak...
Här finns massor av krafs, många butiker har "köp 3 betala för 2".


Singapore är som sagt en ren och fin stad, men att torka golvet på tunnelbanestationen må vara ett tröstlöst jobb... Den stackars mannen som man skymtar med skurmoppen fick torka om och torka om och torka om hur många gånger som helst. Han försökte få folk att stanna en bit ifrån, men det var verkligen ett hopplöst uppdrag.


Dags för Formel 1 - på sportbaren Brewerkz.


De brygger eget öl och försök att se på skylten även om bilden är liten - jag skulle inte försöka bryta mig in där...


Får jag säga det så var det här den sämsta maten vi åt på hela semestern.


Efter middagen och lite slappande hemma åkte jag och Niklas iväg på en annorlunda bioupplevelse - Gold Class. Vi fick sitta i en VIP-lounge där man kunde beställa allt från glass och kaffe till mat och champagne. Vi beställde in varsin liten Ben & Jerrys glass, kaffe (till Niklas förstås), en skål M&M´s och varsitt glas Cola, vi ville ha våra saker när filmen började så då kom de in i salongen och serverade oss där. Grannen till Niklas käkade hamburgare. Med tanke på att filmen började 21.30 var det ett under att vi höll oss vakna hela filmen! Det måste ha varit Colan och så var filmen faktiskt riktigt bra oxå - Limitless.


Första och enda gången jag hade min kofta på mej var under biobesöket! Tur nog fick man låna en filt att lägga om benen...


Glada och nöjda åkte vi hem och sov en sista natt i Singapore.

Lördag - poolhäng, Katong och 71:a våningen

Vi började dagen med att ligga vid poolen ett tag. Vi har ju badat tidigare oxå, men aldrig när det varit sol där så det blev första (och antagligen sista) gången vi solade en stund.Under tiden åkte Sara iväg med Elsa på ett kalas där hon skulle vara ett par timmar. När Sara kom hem igen följde jag med henne och Karl till en Bowlinghall (fast här är det såklart mycket mer än bara en bowlinghall i byggnaden). Karl skulle oxå på kalas som började med Bowling och sen skulle de fortsätta kalaset hemma hos födelsedagsbarnet. När vi lämnat Karl tog vi en ny taxi för att hämta Elsa. Hon var på ett fint område med lite lägre bebyggelse. När vi kom var kalaset inte riktigt slut, så vi fick slå oss ner på ett par pallar och vänta. Vi fick oxå smaka en bit av den fina tårtan, den var riktigt god. Efter att barnen slagit sönder en pinata och fyllt sina påsar med godis var det dags att säga tack och adjö och då fick alla gästerna små presenter av födelsedagsbarnen (innehållande nagellack och en hårsnodd och i den andra påsen fanns läppglans, en liten väska och lite godis)!  

Tjusig och god tårta


Tårtspaning


Först ut i kön var födelsedagsbarnen
Eftersom vi var på någon stor väg och det var supervarmt försökte Sara ringa efter en taxi, men de var väldigt populära idag (trots att det finns 22 000 taxibilar här).


Efter en halv evighet fick vi äntligen tag i en taxi och åkte till ett område som heter Katong där jag hade läst på nån reseguide att det skulle finnas Singapores bästa laksa (en lokal rätt som består av nudlar, räkor och böngroddar i curry och kokosmjölk). Anders och Niklas hade redan hunnit dit och satt på restaurangen och väntade. Maten var verkligen suveränt god!"Lagret" - i det som ser ut som pizzakartonger ligger stora gröna blad som är lindade runt nån slags "fiskkaka" som grillas, det serverades till Laksan.
Idag har man svårt att förstå att stranden gick hit för inte allt för länge sen.


De här husen har små trappor för att man skulle slippa översvämningar.


En ny fotvårdsbutik skulle öppna och därför kom drakdansare på besök.

Vi strosade runt lite i omgivningarna en stund innan jag och Sara satte oss i en taxi på väg till ett shoppingcenter där det skulle finnas en scrapbookingbutik. Väl framme hann vi bara gå på Marks & Spencer så ringde Karl och ville bli hämtad från kalaset, så jag blev ensam kvar och tittade på pysselprylar. Det var mycket grejer i afffären, men det var inte en renodlad pysselbutik i min smak så det blev inte mycket handlat (endast en penna). Eftersom jag inte hade någon karta gjorde jag det enkelt för mig och hoppade in i en taxi och åkte hem där alla andra väntade.

Jag hann nästan bara komma tillbaka så drog det ihop sig till världens åskskur. Först åskade och blixtrade det alldeles vansinnigt mycket, tom Sara och Anders sa att de knappt varit med om något värre - länge höll det i sig oxå. Annars är det mer vanligt än ovanligt med lite åska och blixtrar. Senare började det vräka ner regn oxå, när vi skullle åka vidare till middagsrestaurangen hade det börja lugna ner sig.

Ett tag såg vi knappt handen framför oss pga ovädret...


10 minuter senare


och ytterligare 20 minuter senare var det ett helt annat sken, nästan gulaktigt.


För ovanlighetens skull fick vi duscha och snygga till oss för att klara klädkoden som gäller för ena restaurangen vi skulle på senare på kvällen. Men först åkte vi till Jumbo Seafood för att äta ytterligare en av Singapores specialitet nämligen Chilikrabba.

En liten promenad längs kanalen hann vi med. Här ser vi de jättestora sol-/och regnskydden som dessutom fungerar som aircondition, de sprutar ut kalluft på gågatan som är mellan alla små restaruanger och barerna...! Sjukt eller bra..? Tja, det får man avgöra själv. Här i Singapore har man en förkärlek till allt som ändrar färg, så ljuset i de här "jätteparasollen" ändrar såklart oxå färg, det blir väldigt effektfullt.
Från våning 1 till 70 tog det 38 sekunder! Sen fick vi gå en trapp upp till New Asia bar (det fanns ytterligare en trappa upp, men den fick inte vi använda för vi var inte "members".
71 våningar upp, behöver jag säga att utsikten var makalös? Här kommer några sunkiga bilder som försöker återge något av det vi fick njuta av.

Fredag - skolbesök

Vi började dagen med att göra något så alldagligt som att följa med Sara till affären. Här finns ju en liten kvartersbutik alldeles runt hörnet (eller två stycken faktiskt), men nu skulle hon handla lite mer så då blev det en liten längre promenad. Det finns ett litet "centrum" ungefär 500 meter bort där det finns alla möjliga butiker, MRT (tunnelbana) och busshållplats. Där finns oxå en större matbutik (typ våran Ica, ska hon handla mycket åker hon till Vivo (typ vårat Coop Forum/Ica Maxi) och får ta en taxi hem). Jag tycker alltid att det är roligt att titta vilket utbud som finns på vanliga affärer när man är i utlandet. Här får man som på många andra butiker i utlandet sunkiga påsar som knappt håller för något, dessutom tar de ju nästan en påse till varje grej så för att få med sig alla grejer hem har Sara (idag var det tex tre stora flaskor juice som skulle med hem), likt som många andra en egen vagn med sig.


Här finns förstås oxå alkoholhaltiga drycker på matbutiken. Priserna på vin är inte så billiga som hemma i Sverige (vilket vi kan tacka Systembolaget för - stora inköp ger billiga priser), däremot finns här ett lokalt öl (Tiger) som är billigt.
Sara knallade hem för att förbereda inför eftermiddagens "mellisklubb" på barnens skola. Vi hoppade på MRT:n och åkte tillbaka till Little India där vi strosade runt bland alla mysiga kvarter, det gör inte så mycket om man skulle råka gå vilse för det finns alltid nån taxi man kan hoppa in i...! Vi lyckades inte hitta dit vi ville förrän vi skulle åka tillbaka hem för att hämta upp Sara, så det blir nog en sväng tillbaka till Little India än en gång.

Tunnelbanestationerna är väldigt fina, de har glasat in själva spåret så det är ingen risk att någon trillar ner framför tåget.


Hemma igen hämtade vi som sagt bara upp Sara och en massa fika och tog nästa taxi till barnens skola. På fredagarna slutar vanliga skolan 14.20 och så börjar Svenska Skolan inte förrän 16.00 (och slutar 17.45), så för att inte alla föräldrar ska måsta hämta sina barn, åka hem och ge dem mellis och sen åka tillbaka till Svenska skolan så har man startat en "mellisklubb". Alla barnen från 0:an to m 4:an (som ska gå till Svenska skolan sen alltså) träffas i ett litet kök och så turas föräldrarna om att ge dem mellis där. En gång per termin är man ansvarig för att göra fika (vilket alltså var Saras uppdrag idag), men så kommer det även två föräldrar som ska vara med och hjälpa till att hålla koll på barnen. Efter fikat och den fria leken hjälps de tre föräldrarna åt att promenera ner för en liten backe till nästa skola (som är jättestor, men just nu har jag glömt hur många barn det går där). I den stora skolan har Svenska skolan alltså undervisning för de här (ca 22 st) barnen varje fredag.Här ser vi en stor del av skolgården, den har ett stort sol- och regnskydd.

Skolgården är verkligen jätteliten, men det finns en liten gård till nedanför den här huskroppen där de oxå kan leka, fast där är inget tak och där ska äldre barn vara så jag vet inte hur fritt det är för just de här barnen att vara där.


Staket, grindag och vakt finns förstås till skolan, precis som till de Condon där Expatarna bor. Karl och Elsa går på en internationell skola.


Korridorerna är utomhus med klassrum bara på ena sidan.


Så här ser skolgården ut när man tittar ut på den från "mellisrummet".


Massor av skolbussar står uppradade inne på gården - redo att köra barnen hem.


Här är foton på alla grupper av barn som går på skolan. Det är många svenskar, tror att det bara var engelska barn som var fler än svenskarna.


Väggar och dörrar är utsmyckade med barnens alster. Tycker att det var så kul att se att de ritar sina hus precis som våra svenska barn gör, det här kunde väl lika gärna varit en klass i Sävar som ritat sina hus....?


Är det inte en underbar trapp? Den är ganska smal så för att inte barnen ska krocka har man målat den i olika färger och dessutom målat dit fötter som visar vilken sida man ska hålla sig till. Karl berättade att de varje sommar målar om trappen så det är därför den ser så fräsch ut trots alla skor som springer där upp och ner varje dag.


Karl tog med oss på en guidad visning runt skolan (vi hann träffa alla möjliga lärare oxå eftersom  de var i de olika klassrummen som han visade).
Det här är Karls klassrum, han hade en mycket trevlig lärarinna som kom från Australien, hon berättade att hon även jobbat som lärare i Shanghai i ett par år.


Det här är Karls bänk. Vet inte om det syns så väl, men man öppnar inte locket här när man ska stoppa undan sina skolsaker, utan det är bara en öppning framtill - inte så smart, men man behöver ju förstås inte klämma fingrarna...


Elsas klassrum - hur hon ryms med sina långa ben i dessa yttepyttesmå bänkar är för mej en gåta!


Här ser vi "Middle School" (klass 6-8) till vänster och deras skolgård till höger. Här går Karl på musik och så är skolbiblioteket här.


Åter till Karl och Elsas del av skolan.


Svenska skolan har sin undervisning i skolan här nedanför, som synes är det inte många steg, men vägen är vääääldigt trafikerad så man vill inte gärna släppa sina små barn här själva.
Torsdag - fisk och fågel

Idag började vi dagen med en tur till Holland Village, ett populärt område för expats-folket (utlänningar som är här och jobbar). Vi var väl inte jätteimponerade, men det är klart att om man bor här länge kan det väl vara kul att hitta lite mer grejer som man är van vid hemma. Ganska mysigt var det iaf. Vi passade på att äta lunch i området, men vi höll oss till den asiatiska maten i form av sushi.

Ganska häftigt och jättesmart - kockarna ställer färdiga tallrikar med mat på ett rullband...


...sen plockar man bara för sig av det som ser gott ut. Olika färg på tallrikarna visar vilket pris maten har, vi tyckte att de rosa var godast, naturligtvis var de oxå dyrast ;0)

Efter lunchen följde vi med Sara hem. Hon skulle vänta på hantverkare som skulle komma och rengöra ac:n och vi behövde hämta ett batteri till ena kameran som vi hade glömt i laddaren... En kopp kaffe hanns oxå med.

Sen drog jag och Niklas iväg till Singapore Flyer, det är ett enormt pariserhjul (skulle man kunna säga). Det är säkert jättefint att åka där på kvällen, men eftersom vi varit uppe på "båten" när det var mörkt valde vi att besöka Flyern på dagtid. Vi hade tur med vädret så vi hade väldigt bra utsikt. Igår berättade Anders för oss att när de öppnade Flyern hade hjulet snurrat medsols, men eftersom man då fick för sig att vattnet från havet skulle tryckas in i kanalen vände man håll på hjulet! De är inte lite vidskepliga här...


Nästan på alla attraktioner har man gjort lite avledande miljöer för de personer som måste stå i kö och vänta. Vi kunde bara går rakt igenom, för det var inte mycket till kö.Utsikt över delar av Formel1-banan. Det här är den enda delen av banan som är permanent, resten av banan är vanliga gator i stan som man stängt av.
Här är vi högst upp på Flyern med "båten" i bakgrunden. Varje kabin rymde 28 personer, men i kabinen framför oss (den man ser på bilden) var de bara två personer i och i våran var vi bara fem personer. Vi har haft tur och inte drabbats av allt för mycket köer tycker jag.


Runt ön går det oändligt mycket fartyg/båtar av alla de slag.
Singapores stora fotbollsplan. På vägen mellan planen och läktaren kör Formel1-bilarna, de svänger in under den gröna delen av läktaren och ut på vägen bakom.Efter att ha åkt runt ett varv (på ca ½ timme) och fotat och tittat åt alla håll och kanter tog vi en promenad ner till kanalen och hoppade på en turistbåt. På vägen ner passerade vi Esplanade - Theatres on the Bay (byggnaderna påminner om den populära frukten Durian (som inte luktar gott, snarare stinker), men jag läste någonstans att de faktiskt skulle föreställa två mikrofoner - efterom det ständigt pågår konserter och andra uppträdanden här).
Gissa om vi blev förvånade när vi såg att det gick omkring människor på byggnaden...

Det var skönt att få sitta i skuggan på turistbåten och bara titta på omgivningarna, däremot var vi lite besvikna på att turen inte gick längre än vad den gjorde, vi såg egentligen ingenting nytt... Men vi var ändå nöjda med turen.


När vi hoppat av båten och tagit något drickbart på en bakgata tog vi en taxi till Orchad Road och jag gjorde något riktigt häftigt, jag gick på fisk spa!!! Det är stora akvarier med turkiska fiskar (Garra Rufa) där man får doppa ner fötterna, fiskarna äter då upp all gammal hud och när de nafsar på fötterna och benen blir det som massage. De har tre olika akvarier med tre olika storlekar på fiskarna, jag som hatar när fiskar nafsar på mej vågade bara använda mej av de små och mellanstora fiskarna. De små var ingen större fara, men de mellanstora var ganska läskiga i början när jag stoppade ner fötterna - det kittlades alldeles otroligt.


Under mina 30 minuter (jag köpte ett paket där det även ingick en härlig 10-minuters nack- och axelmassage, fast det var minsann av en vanlig människa det) var jag ensam mestadels i de akvarier jag satt, men på slutet kom tre små asiatiska killar och de sprang runt och stoppade ner fötterna en stund här och en stund där. Speciellt ena killen hade förfärligt populära fötter för när han stoppade ner sina fötter stack nästan alla fiskarna till honom...
Här på bilden har jag precis stoppat ner fötterna i tanken med de små fiskarna.Och här är de mellanstora fiskarna.


När fiskarna gjort sitt knallade vi ett kvarter bort och åt middag på Hard Rock Cafe, sen tog vi taxi ganska långt upp i landet till Night Safari. Där började vi med att se en show med några olika djur, sen klev vi på ett "tåg" (typ sånt som finns på alla djurparker även i Sverige) och fick se lite fler djur. De hade även olika stigar som man kunde promenera efter om man ville se fler djur, eller kanske stanna till och titta längre på några särskilda sorters djur, men vi valde att bara ta tåget. Taxin hem blev lång så taxichauffören missuppfattade mitt kinesiska uttal, vi hamnade på heeeelt fel gata. Tur att stan inte är allt för stor, hela resan tog ungefär 30 minuter och kostade ändå inte mer än 100 kr (90 kr för att vara mer exakt). Vissa saker är verkligen betydligt mycket billigare här än hemma!


Varken under showen eller under tågturen fick man använda blixt, så nu blir det inte fler bilder för idag (okej, här är det redan fredag, men ändå) utan nu säger vi tack och god natt!

(Blanka, fuktiga och varma som man hela tiden känner sig här...)

Onsdag - Arab street

Imorse tog Sara med oss till Arab street, ett område med massor av små butiker och matställen med väldigt lugn atmosfär. Ändå tycker inte jag att Singapore har den där typiska hetsen som storstäder brukar ha.
Det som var riktigt roligt i Arab street var att de hade en underbar bandbutik - från golv till tak, hyllmeter efter hyllmeter var täckt av band i alla de färger och former (nåja, former var kanske att ta i, men med massor av olika mönster iaf). Gissa vem som blev alldeles till sig! Japp, Nicke!!! ...eller inte! Fast han var imponerad han med och pekade på några fina band han oxå. Sara visade även var det fanns butiker fyllda med pärlor! Jösses, det var rena himmelriket för en pysselhäxa som jag. Fast jag höll mig i skinnet och köpte faktiskt inte en enda pärla (än)! *impad*
I Singapore ska religionerna leva sida vid sida, berättade jag väl igår, det innebär oxå att det är förbjudet med kyrkringning och böneutrop. Den här moskén, Masjid Sultan Mosque har dock dispans (fast det var inget ropande när vi var i närheten). Det här är Singapores största moské och den är byggd 1928.


Det mörka "bandet" just under kupolen är glasflaskor som de fattigaste bidragit med i moskébyggandet, alla skulle bidra med något så de som inte hade råd med annat fick alltså bidra med glasflaskor (ej från alkoholhaltiga drycker, eftersom det är emot deras tro).

En scrappares dröm!

Vi hann oxå med ett franskt bageri med mycket goda bakverk!


Lunch blev på ett kinesiskt hak idag, jag tog gårdagens favorit och den var helt okej även på detta stället. Sara däremot hade otur med sin lunch och fick knappt någe kött på sin kycklingrätt, det var mest ben och köttslamsor. Niklas tog samma rätt som Sara men i en annan restaurang och han fick jättefina kycklingbitar!

När Sara lämnat oss för att möta upp barnen efter skolan promenerade jag och Niklas runt och hamnade tillsist på China Town. Där var det en kinesiska som stoppade Niklas och berättade att hon sett oss på MRT:n (tunnelbanan)igår!!! Snacka om att världen är liten och tänk att hon kände igen oss, i och för sig kryllar det ju inte lika mycket av europeer och framförallt inte av skandinaver som det gör av asiater här, men jag är ändå imponerad av att hon lagt våra utseenden på minnet.

När vi kom hem igen satte vi oss på balkongen och väntade på att Elsa skulle bli klar med läxan så att vi kunde gå ner och bada i poolen, som nu blivit rutin för oss tre. När vi väl kom ner hade det börjat regna lite, men det åskade iaf inte (fast medan vi satt ute på balkongen och hörde åskan sa Sara att på andra sidan huset såg hon väldigt mycket blixtrar...).

Till middag blev det idag amerikansk mat, vi åkte till en restaurang som hade ribs (revbensspjäll) som specialitet. Det var iofs god mat, men jag måste nog säga att jag föredrar den mat vi ätit tidigare - både kinamat, sushi och musslor. Efter middagen åkte Sara hem med barnen medan Anders tog med oss på en promenad där han bla visade och berättade om formel1-banan (den som vi skulle ha sett i höstas). Singapore är en fantastisk stad på många sätt, det är mysigt, modernt, stort och litet - allt på samma gång. Dessutom är här ju varmt och skönt, rent och fint och människorna är mycket trevliga och hjälpsamma.

Nu är batteriet slut i datorn (anledningen till att det tvärt tog slut på foton här i bloggen) och dessutom är klockan mycket, så jag säger; på återseende!

Tisdag - China town

Nu är klockan strax efter 22 på kvällen och jag & Niklas sitter på balkongen och njuter av värmen och utsikten.
Idag tog Sara med oss till Chinatown där strosade vi omkring i gränderna fram till lunch.

Mitt i Chinatown ligger ett hindutempel!  Det är Singapores äldsta och viktigaste hinutempel Srri Mariamman, som byggdes 1827. Högst upp på muren ligger heliga kor (inte riktiga förstås).
Själv tyckte jag att det var lite förvånande att hitta hindutemplet i Chinatown, men det är typsikt Singapore att det är en blandning av religioner sida vid sida. Jag kan passa på att berätta att Singapore till ytan är lika stort som halva Öland, men har ca 5,5 miljoner invånare. Majoriteten av befolkningen är kineser sen är det malajer, indier och så en hel hög med olika mindre grupper av nationaliteter. Här är alltid hög luftfuktighet och de högsta och lägsta temperaturerna som uppmätts är 18,4 respektive 37,8 grader.

Nu åter till Chinatown.
Utanför Buddha Tooth Relic Tempel (Buddhas tand sägs finnas där) dukade kvinnor upp radvis med mat, riktigt varför vet vi inte, men vi tror att det är till andarna... Det är visst någon gravrensningshögtid i kina just nu.


Själva satte vi oss på en food court till lunch (en slags marknad med massor av små restauranger med gemensamma bord i mitten, det gör att alla i sällskapet kan beställa sin favorit mat och sen ändå sitta tillsammans med sina vänner - praktiskt). Vi var alla sugna på thai-mat idag så vi var kanske lite tråkiga, men vi beställde samma rätt alla tre + ett par vårrullar och några satayspett från ett par andra stånd.Efter att promenerat tillbaka till där vi "gick in" i Chinatown såg vi att det höll på att dra ihop sig till ett riktigt oväder, därför tog vi en taxi till Raffles hotel. Det är ett anrikt hotell med mycket historia och man kan nästan känna vingslagen av den koloniala tiden. Här uppfanns även den kända drinken Singapore Sling (ett måste om man väl besöker Singapore), Sara berättade att den gjordes för att svalka de få kvinnliga europeer som kom hit under början av 1900-talet.

Vi köpte såklart varsin Singapore Sling på Long Bar, där man även serverades jordnötter vars skal man ska slänga på golvet. Det känns mycket udda i det här mycket rena landet, man få höga böter om man skräpar ner här och klotter är man helt förskonad ifrån. På tal om hur rent här är, måste jag få säga att Singapore är en väldigt grön ö, här finns massor av växter och de som vill bygga här får kompensera genom att ge bidrag till nya växter. Kanske är det här en av anledningarna till att man inte blir svart i näsan här, som man är van att bli när man besöker storstäder normalt sett..
Sara visar Niklas en bananblomma


Medan vi satt inne i svalkan och njöt av våra drinkar drog ett skyfall förbi utanför, så vi var extra glada att få vara inomhus.

Jordnötsskalet skulle vi som sagt var kasta på golvet...


Efter besöket på Raffles åkte Sara hem för att ta emot barnen som gått i skolan idag, det var första dagen för dem efter deras spring holiday. Jag och Niklas åkte till Orchad road (en stor affärsgata) och tittade på alla stora butiker med kända och okända märken, det fanns många fina dyyyyyra butiker där.
Sen åkte vi hem för att ta ett svalkande dopp i poolen (på våning 5), vi fick med oss Elsa (som alltid är pigg på att bada). Det blev dock ett ganska kort bad idag för det åskade ganska kraftigt och vi såg blixtrar på håll, men när vi tyckte att de började komma för nära fick vi åka upp till våning 18 (av 36 möjliga) igen.
Anders som är en riktigt matkännare drog med oss till ett kinesiskt food court där vi beställde in en massa spännande rätter, allt var inte jättegott, men ätbart iaf. Jag fick en riktig favorit, men vad den rätten heter har jag hunnit glömma, det var iaf någonting med nudlar och kyckling.
En typiskt kinesik efterrätt kan vara mixad is med "topping" den ena var med majs och röda bönor (?) den var inte särskillt god och den andra var med något som liknade fruktcocktail och smaklösa geledroppar - inte dåligt men inte vidare gott heller. Här på bilden ser det väl extra läskigt ut då den är tagen efter att vi ätit dem och isen börjat smälta.


Nu ser jag att Bollibompa har börjat hos er och här är hög tid för sängen, alla andra sover redan...

Natti, natt!


Universal studios

Idag var alla utom Anders (som jobbar) på Universal Studios. Det var inte förskräckligt stort, men en hel del häftiga åkattraktioner fanns ändå. Allting var mycket välgjort och miljöerna var roliga, kan tänka mej att våra barn hade tyckt att det varit roligt att vara där - men varmt. Karl var inte överdrivet road, men Elsa hade en favoritkarusell (berg-och-dalbana modell mindre) som hon åkte minst tio gånger. När vi kände oss nöjda med karusellandet tog jag och Niklas linbanan från ön Sentosa (där bla Universal Studios finns, det är en ö med massor av olika slags rekreation för singaporianerna - och turisterna med förstås) till "fastlandet". Det var en ganska mäktig upplevelse måste jag säga, och jag var imponerad över att Niklas frivilligt klev in i linbanevagnen han som tycker att pariserhjulet är en av de läskigaste karusellerna... Det här var både högre och vingligare.
När vi väl tagit oss hem och svalkat oss i poolen tog Sara och Anders med oss till en vinbar där vi drack ett bubblande rosévin. Sen gick vi vidare till en Belgisk restaurang där vi åt musslor. Vi fick varsin gryta med musslor (jag tog med bla chili, citrongräs och allt möjligt annat gott), till det serverades vi pommes  och majonnäs! Det var en otippad kombination tyckte jag, men faktiskt gott till. Middagen var fantastiskt god!

 Eftersom Anders jobbar åkte han hem medan vi andra traskade vidare till en sjuk bar som heter Clinic. Där får man bla sitta i rullstolar och man kan beställa drinkar i provrör, sprutor eller i droppställningar. Det var vi förstås tvungna att testa (förutom Sara som föredrog nån kakdrink). Det var inte så mycket folk på baren ikväll och tydligen var det inte så många som beställde in roliga drinkar för vi vart väldigt populära att fotografera där vi satt med droppställning och sprutor i våra rullstolar.... Men det är ju roligt att man kan glädja nån annan oxå!

Söndag i Singapore

Idag har varit en solig och fin dag, vi har dock inte spenderat så mycket tid i solen. Efter en god natts sömn åkte jag, Niklas, Sara och Anders till Little India och kände på atmosfären där - ett hav av härliga (och vissa inte lika härliga...) dofter, färger och intryck. Lunch blev såklart indisk mat på ett litet hak, kyckling för mig och lamm för de andra. Vi besökte oxå ett sex våningar högt elektronik varuhus - rena drömmen för Nicke, fast det var mest kameror (Sara) och objektiv (jag) som var på tapeten idag (inga inköp dock).

Fram mot eftermiddagen drog vi oss hemåt och hängde i och vid poolen ett tag. Till middag blev det smaskig sushi och eftersom Anders ville se cykel på tv:n vilket vi (jag och Niklas) inte tycker är så intressant så valde vi att åka ut på ännu en utfärd. Med oss fick vi Sara (tack för det) och vi åkte till Marina Bay Sands, där det är tre huskroppar som sammanbinds av en stor "båt". Det ser väldigt läckert ut och vi hade fantastisk utsikt över Singapore. Det blev en hel del försök till nattfotografering, med blandade resultat. Nu är det dock mer än dags att hoppa i sängen, imorgon väntar nya äventyr!Bilden nedan visar en modell av byggnaden/-rna

Framme i Singapore

Nu är klockan strax 22.00 här i Singapore. Resan har gått bra, men det blev många timmar på resande fot och inte särskilt mycket sömn att tala om. Vi kom fram ca 15.00 idag och sen har vi varit ute och ätit god och spännande kinamat på ett hak här i närheten. Sen blev det ett dopp i poolen och sen lite trevligt surrande i värmen på balkongen med Singapores skyline framför oss - underbart!
Här är ca 30 grader och Sara envisas med att säga att det är 29 grader i poolen, men det betvivlar badkrukan i mig starkt - fast badat har jag och när jag väl vågat doppa mig var det jätteskönt.

Nu ska vi söka oss mot sängarna, vi känner oss ganska slitna och Anders har cyklat 20 mil (!!!!) i kringelekrokar runt ön idag, så han är nog minst lika trött som vi är.

Ha det gott!

RSS 2.0