Måndag - sista dagen i Singapore

Bättre sent än aldrig brukar man ju säga, och eftersom det här fungerar som en dagbok för mej måste jag ju även klämma in sista dagen i Singapore - trots att det är en halv evighets sen nu...

På 18:e våningen i den vänstra huskroppen är det vi har tillbringat våra nätter under den här tiden.


Vad gör man sin sista dag när himlen är grå och regnet hänger i luften? Jo, man kan passa på att gå åka ut till Sentosa och göra ett besök på Underwater world.

Var man sugen på att klappa fiskarna gick det bra - i en särskild pool.
En tunnel där det simmar hajar och andra stora fiskar runt omkring en. Vill man kan man ställa sig på rullbandet till vänster och när man vill stanna till och kika närmare någon fisk hoppar man bara av bandet. 


En ful fisk.


Olika fiskgap


Man kunde köpa lite fisk och mata hajarna om man ville det.


Lite av höjdpunkten för besöket på Underwater world var att få se delfinshowen, synd bara att den var så kort.


En skrattande rosa delfin. Man kunde betala för att få bada med delfinerna, det var två grupper som gjorde det, men vi nöjde oss med att komma nära och bara titta istället (trots att jag alltid har drömt om att få bada med delfiner - men det får bli en annan gång helt enkelt).


Showen var väldigt kort, så det var nästan roligare att titta på grupperna som träffade delfinerna innan showen. Men visst är de duktiga och finurliga delfinerna!


Efter delfinshowen tog vi en promenad längs stranden. Himlen var oroväckande mörk, men vi klarade oss från regnet otroligt nog! Visst ser det ganska idylliskt ut? 

...men skenet bedrar, bara utanför de uppbyggda små öarna utanför stranden går både stora och små båtar/fartyg/skepp.


Jag hade tjatat hela resan om att jag ville doppa fötterna i havet, så jag passade naturligtvis på. Varmt och skönt var det, men jag måste säga att bada mycket mer än fötterna var jag inte så sugen på. Även om staden är ren och fin, så kändes inte havet lika rent och fint....
Det här tycker jag var lite coolt, en våg-/surfmaskin?
Man anar killen som surfar under vågen till vänster.

och här har han kommit fram ur vågen.


När vi flanerat längs stranden satte vi oss på ett tåg för att åka hem och packa och umgås innan vi vände kosan hem mot kalla norden igen.

Allra bästaste Sara ♥ som agerat guide och allmän uppasserska under vår fantastiska tid i Singapore! Här i, den för dagen invadderade (pga att någon flyttade), hissen på väg ner för att hämta barnen.... 


...som kommer med skolbussen.


Det här är ju bara såååå läckert, när man kliver innanför ytterdörren hamnar man på balkongen!


Blomstrande flygplats i Singapore
På flyget mellan Singapore och Bangkok hade vi lite lyxigt med egna skärmar på sätet framför. Det var bara att välja och vraka mellan filmer, radiokanaler, spel eller om man ville se på flygrutten.


Flygplatsen i Bangkok - lååååånga rullband för den som blir less på att gå.
Alla kvinnor fick en orikidé att sätta på tröjan.


♥♥♥ Härligt välkomnande väntade hemma!!! ♥♥♥

RSS 2.0