☆¸¸.•*¨*•☆Gott nytt år!!!☆¸¸.•*¨*•☆

En nyårshälsning från hela familjen

Reklam för konkurrenterna

Kan inte låta bli att göra lite reklam för Ica, men den här är bara såååå bra iaf om man sett vissa andra seriösa bloggare i snarlika inslag. Har du sett dem fattar du vad jag menar...


Idoler

Idag skulle Calle och Erik (dessutom var Tove med) från Idol uppträda på en av galleriorna i stan, barnen ville gärna åka och titta på dem så vi drog iväg. Jag anade ju redan innan att det skulle vara mycket folk där, men det var rent sanslöst mycket folk! Vi såg inte ett smack och tog oss knappt fram i gallerian, dessutom stank det skit i halva byggnaden så jag klarade inte av stå där ens. Till sist ställde vi oss på en öppen luktfri plats där vi iaf hörde när de sjöng. Barnen var förstås jättebesvikna, men när det blev dags för idolerna att signera skivor trängde jag mej fram och tog över bordet som pressen haft under själva spelningen. Där kunde barnen iaf se idolerna när de satt på scenen och genast blev mina barn på lite bättre humör. Joel ville gärna köpa en skiva för att få autograferna, men jag stenvägrade jag törs knappt tänka på hur lång den kön var... Vi gick på Lekbiten och tittade en stund istället! 





 




Julfirande

Hoppas julen varit fridfull. Här har den varit vit och fin!

Julaftonen firade vi hemma med mina föräldrar och min morbror och hans fru, god mat och trevligt sällskap - kan inte bli så mycket bättre julfirande!

Otålig Svante väntar på hedersgästen...


...så dyker han ÄNTLIGEN upp - självaste tomten!


Kramar till snälle tomten som kom med så fina paket.


I ett av paketen låg det ett Band Hero-spel till barnen, mycket praktiskt eftersom Svante önskat sig trummor och Joel önskade sig en elgitarr med förstärkare.... Här lirar mamma och moster, de var gaaaanska duktiga!


Juldagen - middag för Niklas föräldrar, men förmiddagen hann barnen
prova sina nya julklappar.


Annandagen - middag hos mamma och pappa. I år bjöds vi på kalkon, det var riktigt, riktigt gott!

Smaskig efterrätt - Glass Au Four


Buskusiner


Svantes läderlappenmask passade på Idas mjukiskatt.


Roliga julklappsleken för oss vuxna


Gunvor får som vanligt massor av paket!




Storvinnaren (som vanligt!!!) Leif!


Själv lyckades jag skrapa ihop hela två paket, en miniräknare och en tandborste i resefodral - praktiskt!

Nyfriserade jullovsfriare

Äntligen är det jullov på riktigt! Imorgon behöver vi inte stressa iväg på en massa måsten hit och dit (förutom Niklas då som jobbar...), det blir skööööönt!

Idag var vi i kyrkan på skolavslutning, det var så fint. Ida och Joels "spår" (alla C-klasserna från förskoleklass till 6:an) hade avslutning tillsammans. Egentligen är inte föräldrarna inbjudna på avslutningen, jag vet inte riktigt varför, kanske för att inte föräldrarna ska känna sig tvungna att ta ledigt och vara med...?  Jag gick iaf dit eftersom jag tyckte att Ida kunde få vara ledig idag, men hon skulle ju förstås få vara med på avslutningen. Vi var som sagt inte så många föräldrar där, men jag satt och bölade ikapp med en annan mamma. Jösses vad duktiga barn det var!!! Å lite mer julstämning fick vi oxå, härligt!

Förskoleklassen (fast man anar bara Idas hår på bilden) sjunger "blinka lilla stjärna"


Fyran + femman


Rektorn håller tal - kort och bra!


Efter lunchen drog vi iväg till frissan och alla fyra blev vi så snygga i håret! Niklas som verkligen kan konsten att ta ner en på jorden gapade nästan redan innan han hunnit innanför dörren att det inte syndes på mej att jag klippt mej, nä vad tror han när man bara vill toppa bort det mest slitna...? Att jag ska raka av mej allt hår? Det skulle väl vara första och enda gången han skulle vara nöjd, fast förresten då skulle det vara fel för att jag inte gjorde det hemma i så fall.... Energitjuv!
Själv blev jag iaf nöjd och barnen blev oxå nöjda. Svante chockade oss genom att vara den förste som satte sig i stolen! Han har aldrig klippt sig hos frisören förut och han hade inte tänkt göra det idag heller, men i bilen ändrade han sig. Ida och Joel lyckades visst få honom sugen på att få färg i håret - han fick både grönt och blått! Både frissan och jag var imponerade över hur stilla han satt i stolen, han var som ett litet ljus. ♥



 

Före-bilder på de värsta lurvtussarna - så här såg de ut igår...



Längsta dagen (och inlägget!)

Idag är det äntligen årets längsta dag, äntligen för sen vänder det - längtar efter ljuset!!!
Här har det snöat och det skulle väl vara tusan om vi inte får en vit och fin jul i år! Jag har hunnit skotta två vändor idag, men det är lätt snö så det gick ganska smärtfritt ändå.

Idag har vi plockat fram julgranen och pyntat den och igår slog vi in alla julklappar, otroligt skönt att göra dessa saker lite tidigare än vad vi har för vana att göra. Av nån konstig anledning brukar vi göra det kvällen innan julafton, kanske i tron av att det är mysigt (?), men det brukar mest vara utmattande, stressigt och göra att vi får lov att vara vakna halva natten!

Ida och Svante var förstås pigga på att hjälpa till att klä granen.


Ida fick lite hjälp för att nå ända upp till toppen


Idag har Joel spelat innebandy på skolan, de har en tradition att ha en cup för mellanstadiet när de får klä ut sig och högstadieelever får vara domare. Joel fick vara målvakt och han var så duktig, han släppte bara in några få mål trots att de spelade mot både 5:or och 6:or! Hans lag kom trea i hela cupen och det var visst det bästa nån fyra kommit någonsin, så de var förstås väldigt nöjda och glada. Även om Joel var lite besviken över att ha släppt in det sista målet i sista matchen, det var mot den 6:a som vann hela cupen och det hade stått 3 - 3 och tiden var slut, så "nästa mål vinner" var det som gällde och tillsist hade det andra laget fått in ett sista mål, rackarns otur.

Joels lag var "mördare", några streck i ansiktet och randiga eller svarta tröjor var det som mest utmärkte dem. Första motståndarlaget var oxå svartklädda så det var lite svårt att se vem som var vem...


Joel in action


Jaaaa! Första matchen var mot en 6:a och den vann Joels lag.


Julkappar mot bäbisar...






I helgen har vi gjort julgodis och pepparkakor




Svante tog hand om slickepotten...

...medan Ida tog hand om skeden


Brända mandlar



♪♫♪ Vi komma, vi komma från pepparkakeland ♪♫♪♪


På fredagkvällen spelade byns innebandytränare match tjejtränarna (som ändå är män...) mot killtränarna.
Det var inte direkt superpigga ben och Joel var chockad över att tränarna inte alls spelade som de säger åt killarna att spela... Undrar varför? *fniss*



I pausen passade barnen på att spela


Högt upp på en högtalare var det en fin samling bollar! Undrar hur de får ner dem...?


Det var en ganska spännande match där (tyvärr) damtränarna vann i sista stund, efter att herrtränarna tappat sitt fina lilla övertag. De hade nog lite mindre spring i benen än damtränarna, även om de hade bra skyttar.


Imorgon ska vi på julavslutning i kyrkan och sen hoppas jag att vi lyckas klippa håret på nästan hela familjen!

Julhälsning

För att inte valet av julprogram ska bli så svårt i år bjuder jag på ett alternativ här...


Julkonsert

Ikväll fick vi äntligen lite julstämning! Dels är det ju snö ute, kyla (ca -20) och så var det dags för Bäverns årliga julkonsert. För första gången fick Joel däremot sitta bland publiken och titta på, däremot fick förstås Ida stå på scenen med sina kamrater och sjunga fina julsånger.
Tidigare om åren brukar vi fått veta ungefär hur barnen ska klä sig, men i år hade vi inte hört något från skolan. Igår sa Ida iaf att hon skulle vara lucia, så så fick det bli, otroligt nog var hon ensam om att vara det! Någon förälder hade hört att temat för kvällen skulle vara "stjärnor", kanske hade fler föräldrar uppfattat det för de flesta hade vanliga kläder, eller möjligtvis tomtekläder... Nåja, Ida hade iaf inga problem med att vara enda lucian och det är ju huvudsaken.

Som vanligt var det mycket folk som var och tittade på konserten, trots att vi var ganska tidigt ute fick vi sitta långt bak. Typiskt nog hade jag inte uppmärksammat att jag hade fel objektiv på kameran, så jag fick försöka smita lite längre fram för att inte bara se barnen som små prickar... Vid såna här tillfällen märker man dessutom hur mycket man saknar en extern blixt, den inbyggda är verkligen inte till någon hjälp!

Joel tittar på lillsyrran + en hel hög med kompisar


Lilla lucian är vår stjärna!


Häftigt julpyssel va? Det är gamla "koppar" från värmeljus!

 

Märklig vecka

Den här veckan är kanske en av årets kortaste! Igår (första dagen på jobbet) hade jag måndag, idag (sista dagen på jobbet) hade jag fredag.... Undrar om det är okej att jag har lördag imorgon..??? Eller måste jag ta igen alla de tisdagen och onsdagen som jag tappat bort, det kanske slutar med att det blir årets längsta vecka istället!?

Det var kul att jobba, men det blir skönt att komma tillbaka till skolans lite (läs; väldigt mycket mer) flexibla tider, imorgon blir det rena sovmorgonen. Igår kväll var jag helt död (Svante hade nästan trängt ut mej ur sängen under natten + ovanligt tidig morgon tog knäcken på mej) när jag kom hem så jag gick faktiskt och la mej innan klockan var 21, inte ens Joel och Niklas hade hunnit hem! Joel var på ett kalas på Megazone så Niklas stannade i stan och hämtade hem honom och några av hans kompisar. De hade haft jätteroligt, som vanligt på det stället. Jag la mej som sagt tidigt, men somnade inte direkt ändå, hade "fått" en film som jag beställt och den var omöjlig att slita sig ifrån så klockan hann bli lite mer - men jag låg ju iaf! *fniss*

Imorgon ska vi få se på Idas Julkonsert  det ska bli jättekul! Hon är så laddad, men Joel tycker att det blir märkligt att få sitta och titta på istället för att vara med och uppträda.

Nu väntar sängen!

Hare!


Jobbet

Ska söka mej till sängen, för imorgon blir det en tidig morgon! Jag ska variera mej med att jobba både tisdag och onsdag - trevligt att få lite extrapengar! Däremot är jag väldigt bortskämd med "sovmornar", även om jag måste upp och fixa i ordning alla barnen så att Ida (och Joel) är på skolan kl 8.00, men sen brukar jag oftast kunna fixa mej själv i lugn och ro efter det (om jag inte hunnit det innan alltså).

Idag fick vi för övrigt besked om att Niklas får behålla jobbet! Vi kan alltså andas ut ett tag till, och jag kan plugga ett år till om jag inte lyckas hitta något bra jobb, och det känns kanon! Däremot kan jag ju tänka mej att stämningen inte är den allra högsta på jobbet i veckan... Trist!

Luciahelgen

I fredags hade Joels innebandylag fixat med luciadisco på skolans matsal. Joel skulle såklart dit och hade bjudit med kusin Tor så han oxå skulle få gå på disco. De hade jättekul och var uppspelta och varma när jag hämtade dem, eftersom jag hjälpte till att städa fick killarna (+ några till som oxå hade föräldrar som skulle städa) busa en stund extra och jag kan lova att om barnen hade samma tempo hela kvällen var det nog ett himla liv där när de var lite drygt 100 barn där samtidigt...!

I går morse skulle dock Joel och Tor upp tidigt med tuppen eftersom Joel hade en innebandymatch. På eftermiddagen kom även kusin Moa ut till oss för hon skulle få hjälpa till att vara barnvakt så att jag och Niklas skulle kunna gå på bio. Efter lite funderande ändrade vi våra bioplaner till att bli ett julbord istället. Det slutade med att vi käkade julbord på Sävargården tillsammans med syrran och hennes karl. Det var iofs gott, men de höll inte riktigt den klass jag (och Niklas) hade förväntat mej, vi föredrar Skeppsviks herrgård!
När vi kom hem strax efter 22-tiden låg alla (!) barnen och sov! Svante hittade jag först inte igen, hans säng gapade tom när jag tittade in där! Tur nog hittade jag igen honom delandes madrass med Moa på golvet i Idas rum, de var så gulliga! ♥

Imorse blev vi uppvaktade med ett riktigt luciatåg (okej, jag hade klivit upp och hjälpt till med kläderna, men alla ställde upp frivilligt iaf!).


Zvante och Herman

I veckan har Svante varit Zlatan på dagis, iofs står det Källström på ryggen - men det var helt ovidkommande. Svante, eller Zvante som han heter nu, vart ifrågasatt av en tjej på dagis redan i måndags när hon såg att det var fel siffra på Zvantes rygg... Det var inte Zlatans nummer, men det hade tydligen räck med att Svante hade stirrat henne stint i ögonen och sagt att det visst var Zlatans nummer...! Klok tjej tycker jag, men synd att hon gav sig så lätt. Kommande problem för mej är hur jag ska lyckas få på honom andra kläder imorgon, jag vägrar att han ska ha samma kläder heeeela veckan trots att han vill det. En av hans kompisar har oxå haft fotbollskläder, men han heter visst "Zletan" - bra att de har olika uttal så man kan skilja på dem.

I veckan har vi fått en ny familjemedlem som heter Herman, en typ som ska pysslas om dagligen och matas ut mellan varven. Idag var det dags för matning - spännande tyckte barnen, tyvärr hade Svante redan hunnit somna innan det var dags, så han lär vara ganska sur imorgon när han kommer på att han missat det....

Nä, idag är det ingen vanlig dag...

...för idag är det Nickes 37 års dag! ♪♪♫♪



Svante har varit hemma igår och idag för han har varit lite snorig och hostig. Igår fick han vara med morfar då jag skulle till skolan i några timmar. De hade haft det mysigt och sett lite film, fikat och spelat schack (!) - Svante lärde morfar nya regler... Själv var han väldigt stolt över att ha vunnit båda gångerna de spelade!
Idag var det inget större fel på Svante, så imorgon får han gå på dagis igen. Själv har jag däremot blivit otroligt snuvig och nysig idag, både näsan och ögonen har runnit på mej *blä*.  

RSS 2.0