Mobilen - tjejernas bästa vän!

En spännande morgon det blev här, när jag just dragit på mej kläderna efter att ha duschat ringde det på dörren! Jag trodde att det var någon som kanske plockat upp Joel (som var på väg till skolan med julmust rinnande ner för ryggen...!) och ville hämta nytt fika åt honom till luciafirandet på skolan, men det var en kille (väl påbyltat med kläder och typ "hjälmhuva") som sa att han skulle byta elmätare hos oss. Jag trodde nästan att han skämtade, dels såg han jäkligt ung ut och dels hade han ju så märkliga kläder, men jag såg en el-bil i bakgrunden (tur det annars hade jag väl aldrig trott honom!) så jag sa att han skulle få komma in. Jag var fortfarande helt övertygad om att han var en inbrottstjuv, hade tänkt följa honom i hasorna varje steg han tog, men så visade det sig att han inte alls skulle gå in i huset utan byta en mätare utomhus! Däremot skulle han bryta strömmen en stund!!!! Panik! Jag var ju helt våt i håret och jag ser inte rolig ut om jag inte får blåsa håret - tänk: "dränkt råtta". Så jag sprang först in i köket och tände några ljus så ungarna inte skulle behöva vara mörkrädda (det är ju inte överdrivet ljust ute kl 8 på morgonen...) sen rusade jag vidare in i badrummet och tvärblåste håret. Jag hann (iofs inga hårprodukter alls i håret, men hade ju bestämt mej för att åka till frissan så det funkade ändå)! Jag drog en chansning och plockade fram kajalen och mascaran, ser ju ut som en sömngångare annars och lamporna lyste så det var ju inga problem... ...trodde jag, när jag målat 1½ öga med kajal slocknade lamporna!!! Vad göra? Nöden har ingen lag, jag rotade fram mobiltelefonen och lyste med den!!! Det gick riktigt bra, kladdade på både resten av kajalen och mascaran i skenet från mobilen! Jag kan lugna alla med att lamporna hann börja lysa igen innan jag gick ut genom dörren så jag hann faktiskt kolla att jag såg okej ut.

Idag tog jag mej alltså äntligen för att klippa mej! Drog iväg raka spåret efter att ha lämnat Ida och Svante på dagis, jag fick inte den frissa jag ville ha (hon var på luciafirande, oväntat?) men den tjej som klippte mej dög iaf. Det blev inte som sist jag var på just det stället, då kom jag hem och storgrät! Jag såg så hemsk ut att Niklas knappt kunde titta på mej utan att bli förbannad, tillsist ringde han upp salongen och krävde att jag skulle få komma tillbaka genast och göra något åt saken. Då ryckte salongens bästa frisör ut och försökte rädda det som rädda kundes... Jag fick iaf en frisyr och inte fullt lika pissgult hår som jag fick vid första försöket...
Kände mej lite osäker idag om jag verkligen skulle våga klippa mej där när L inte var där, men som sagt - det blev inget märkvärdigt men åtminstone inte förfärligt.

Jag har hunnit plugga och följa Joel till skolsköterskan idag oxå. Förra åren märkte hon nämligen han dippade i sin växtkurva så hon ville kolla honom i år oxå. Det var samma sak nu, han tappade en aning både i vikt och längd. Antagligen är det ingen fara med det, eftersom Niklas kommer från en väldigt kortvuxen familj och min farmors sida oxå är korta, men skolsyster skulle iaf prata med skolläkaren om det, och det känns ju bra. Enligt den kurva Joel borde följa (om man jämför med min och Niklas längd) ligger han en bra bit under, men det kan förstås skilja på olika individer (det är ju det jag säger: teorier är skit!). 
På eftermiddagen hann vi åka på föräldrafika på Idas avdelning på dagis, trevligt! Sen var det bara att susa iväg och hämta Joel som var hos sin tjej , sen hem och kasta i oss lite mat och så skulle Joel skjutsas iväg på lågstadiedisco. Det var hans fotbollslag (läs; tränarna, alltså Niklas mfl) som ordnade discot. De hade ordnat med en enorm storbildsskärm och visade Idol-finalen på den ("bara" fram till 21.30). Niklas (den evige pessimisten) trodde knappt att det skulle komma några barn alls, men när jag lämnade Joel var det en jäkla trafik där (värre än vilken måndagsmorgon som helst!) så jag anade redan där att det skulle bli en succé. Det hade faktiskt varit 109 barn som betalade inträdet, sen får vi väl hoppas att de var duktiga på att handla godis och fika oxå. *fniss*


Imorgon har barnen lovat att de ska lussa för oss på morgonen, säkrast att göra i ordning allt ikväll så man slipper kliva upp för att göra det imorgon. 

Kommentarer
Postat av: JennyN

Ibland är det bra att mobiler finns, smart att du använde den på det viset! :D

2008-12-13 @ 17:09:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0