Midsommarhelgen

Hoppas midsommaren varit bra!
Här var det kanon, fantastiskt väder och allmänt trevligt! Vi var med på det traditionsenliga firandet här i byn där Joels fotbollslag hade fika- och fiskdammsförsäljning. Igår blev vi bjudna på spontan grillmiddag tillsammans med två av Idas kompisars familjer, det var mycket trevligt (och gott). Idag har vi (japp, jag hjälpte till så gott jag kunde) försökt fixa bilen som fått ombesikning. Niklas hotar med att det är skroten som gäller, men jag hoppas att vi ska kunna få igenom den ännu ett år. Jag vet ju vem det är som blir utan bil annars....
Sen har Joel hunnit med en fotbollsmatch i eftermiddag. En fantastisk match, de spelade både snyggt och skitbra! Behöver väl knappast nämna att de vann (med hela 10-3 faktiskt). Imorgon blir det ännu en match, men den missar jag och Ida för då har vi vår sista fotbollsträning innan sommaruppehållet.

Helgen i bilder:

I torsdags tillbringade Karl mest hela dagen hos oss, medan Sara gjorde en massa ärenden på stan och Elsa var med sin mormor (Karl ville INTE att Elsa skulle få vara med i torsdags, så då blev det så). Några av Joels kompisar kom däremot hit och hade vattenkrig. Sen stannade en av de killarna kvar och var med Joel och Karl, de verkade ha en trevlig dag.

Man FÅR inte vara så många på studsmattan, enligt våra regler, men ibland får man göra ett undantag tycker jag... Så länge alla är glada och försiktiga, det slutade förstås med gråt, så jag borde naturligtvis inte ha gjort ett undantag - att man aldrig lär sig!?


Vattenkrig
 
Vi hade usla vattenpistoler, så det blev en brokig skara tillhyggen för att blöta ned varandra!


Blir man inte tillräckligt blöt får man spruta på sig själv....


...eller helt enkelt HÄLLA på sig själv!

Sara gav mej fantastika blommor - tack!!! De står än!


Midsommarafton

SamarbeteBåde Ida och Svante klev upp på scenen och sjöng några sommarsånger med många andra barn.Så länge jag kan minnas har det varit dragkamp mellan östra och västra delen av byn. Först var det barnens tur (fel sida vann).

Långt bak i ledet offrade sig Joel för vår sida, men det hjälpte inte.

Sen var det de vuxnas tur (fel sida vann). Långt bak i ledet offrar sig Niklas för vår sida, men det hjälpte alltså inte heller...


Vår prickigkorv!

Klabböle och vattkoppor

Idag har vi besiktat ena bilen - och den gick igenom! Tjohoooooo!
Sen åkte vi till Klabböle där vi tillbringade resten av dagen med Sara, Karl och Elsa. Vi hade bra väder och barnen roade sig kungligt! (passar bra då Ida och Svante tror att de är Victoria och Daniel - det är nästan lite pinsamt när Svante gapar på affärn "där är ju vi!!!" när han ser en bild på brudparet...)

Imorse började jag ana att Svantes alla myggbett nog faktiskt är vattkoppor.... Sara, som haft två vattkoppebarn, var oxå lite osäker, de ser inte ut som man tänker sig att koppor SKA se ut. Men nu ikväll tycker jag att det såg ut som de "mognat" - det är nog vattkoppor! Hoppas att Ida och Joel får det nu i natt! Joel ska ju till Lycksele nästa helg på fotbollscup det går ju inte att bli sjuk då!!!

En väldigt nyfiken och ganska orädd ekorre gjorde oss sällskap idag


När vi åt lunch passade ekorren på att klättra upp i trädet bakom oss för att ha bästa utsikten över vår mat!


Varning för höga vågor!


Det barnen längtat mest efter - springa i rännan!!!


Sen blev det dags för experiment


Knappt igenkännbar Sara...


...och lika märklig Ida!


När vi skulle åka hem igen hade bilen slut batteri!!!! *muttrar över bilbesiktningsmannen som måste lämnat nån lampa på* Sara hade redan hunnit susa iväg och var väl halvvägs hemma innan vi ens satte nyckeln i tändningslåset, så vi fick vackert stanna och äta några kex och saft och leka en extra stund tills Niklas kom och hjälpte oss igång!

Bröllopsyra

Tänk att vi var såna bröllopsknarkare här i huset! Tv:n har stått på heeeeeela dagen. Att det var regnigt och trist ute kan ju iofs påverkat saken oxå...
Själv gjorde jag en paus på ett par timmar när jag följde med Ida (och Svante) på badkalas. Det var två av Idas kompisar som hade ett stort kalas på byns simhall.

Ida och Joel trodde att Victorias släp var ungfär lika långt som det jag hade när jag gifte mej..... Njaaaa, inte riktigt kanske. Svante hann fundera på om jag åkte samma häst och vagn som dagens brudpar - nä, inte det heller! Till sist vart jag tvungen att gräva fram våra bröllopsbilder från min externa hårddisk!

Ingen större likhet va?

2005 - ingen har ens fixat släpet....
2010
Holmön

Även den här veckan har varit ganska hektisk, trots att det börjar bli lite lägre tempo och framförallt betydligt mer utomhusvistelser. Jag har hunnit göra ett besök hos min handläggare på AF, som verkar riktigt bra måste jag säga. Dessuto fick jag lov att gå på nåt (i mina ögon) ganska sanslöst jobbcoachevent, men jag hoppas att det kommer att leda till något bra iaf. Annars har vi hunnit umgås med Sara och barnen ett par svängar och idag har jag och Ida varit med hennes fritids till Holmön heeeela dagen. Det blev en kanondag och solen tog på mycket mer än vad jag trodde så nu ser jag ut som en kräfta...

08.00 var det soligt och fint i Norrfjärden, inte särskilt blåsigt alls

Framme på Holmön promenerade vi till andra sidan av Byviken där vi slog läger för dagen

Förbud för älgar att bajsa vid lekplatsen....de skulle haft en likadan skylt vid stranden, tycker jag.Ida och Clara samlade snäckor, i mängder!

Efter fikapaus och lite lek gick vi tillbaka till "hamnsidan" av Byviken för ett besök på båtmuséet

En lite komsik beskrivning av Holmöborna, av en som aldrig ens varit där...En guide som var bra på att berätta...

Ett sälhuvud uppsatt på en pinne skrämmer iväg vittra

Sen var det dags för lunch och mer lek. Ida hittade en väldigt fin snäcka!

Efter lunchen promenerade vi till Idas två klasskompisar som är bosatta på ön, de hade många olika djur...

Fina hästar och förvånansvärt fina grisar, de var som gyllenfärgade och hade lite lurvigare "hår"Angoragetter (!!!) - superläckra, man såg knappt vad som var fram och bak på dem!

Promenad tillbaka till lägret, vi varierade oss och gick genom byn. Det var måååååånga år sen jag var där så jag kan inte påstå att jag kände igen mej särskilt väl...

Ida och Hanna hittade liljenkonvaljer

Efter ytterligare lite fika var det många som var sugna på att bada!!! Kan säga att de här tjejerna var betydligt blötare (och kallare!) en stund senare.

Andra nöjde sig med att spana under vattnet på andra sätt

Efter att ha torkat upp sig och tagit på torra kläder (ja, alla hade ju iofs inte torra kläder med sig) gick vi ut på klipporna och barnen försökte fånga grodyngel.

Under dagen började det blåsa mer...

...så det gungade ganska bra (men inte farligt) när vi åkte hem kl. 16.30


Igår var vi på 4H med Sara och barnen........sen åkte vi till äventyrslekparken på TomteboIdas skolavslutning

Ikväll har Ida haft skolavslutning. Soligt och fint och faktiskt ganska varmt, som det ska vara! När Joel gick i den klass Ida nu går (det är ju en integrerad klass, så Joel har redan hunnit gå där fyra år F-3) brukade deras fröken säga att det ALLTID är bra väder när de har skolavslutning (de har alltid kvällen innan resten av skolan har avslutning). Förra året var det lite regn och kallt så picknicken efter själva avslutningen hade vi på Ida och Svantes dagis, men annars har det stämt bra. Ska jag vara riktigt ärlig så tror jag faktiskt att det inte regnade förra året under avslutningen men det hade nog gjort det på dagen och eftermiddagen....

Ikväll fick vi höra en massa fina sommarsånger och barnen var så duktiga. Av de lite äldre barnen var det många som sjöng själva eller bara några stycken. Jag tror Ida är lite sugen på att testa det nästa år.

Efter avslutningen i kyrkan hade vi den sedvanliga picknicken och så förstås lärarnas avsked till barnen. I år hade de kommit på att de skulle införa en "ny" typ av gruppkram. Alla barnen (och lärarna) stod i en ring och så gick en fröken ur ringen och kramade den som stod bredvid henne, sen klev även den personen ur ringen och så blev det som en svans så att alla tillsist hade kramat alla. Lät det krångligt? - Det tyckte barnen oxå, det blev nog inte riktigt alla som kramade alla, men nästan iaf!

Det mest komiska var att flickan som stod efter den lärare som gick först i kramsvansen har vattkoppor! Hon var väl en av de få som kramade i princip alla andra.... Jag hoppas nästan att någon liten koppa hann smita över till Ida! Ingen av våra barn har haft vattkoppor. Fattar inte att de klarat sig i alla dessa år, framförallt nu på slutet när det gått som en löpeld på dagis!!! Av 19 barn på Svantes dagis är det bara 2 som inte haft det nu och Svante är en av dem! Han hade sagt till sin fröken när hon frågade om inte han skulle bli sjuk "Nä, jag vill inte!!!" och då blir det nog så....Alla Bäverbarnen åk. F-3 (det är alltså en klass av varje årskull som sedan delats in i tre olika integrerade klasser)


Tripp, trapp, trullGlad som en lärka


Blåögd


Så här måååååste man äta Singoallakex....eller hur?


Näckrosbarnen (Idas integrerade klass) samlas för ett eget farväl


Näckrosornas fröknar delar alltid ut rosor till de som går ut trean och alltså lämnar den integrerade klassen för att nästa termin "bara" bestå av barn i samma ålder.


Nya gruppkramen i form av en "kramsvans"


Lite bus och lek måste man förstås hinna med oxå!


Här är jag!!! - igen!

Ops! Tiden har rusat iväg och jag har varken haft tid eller ork att göra nåt inlägg här, men numer kan jag titulera mej som Personalvetare! Nån som har ett jobb över? Ring mej isf!

Senaste veckorna har vi inte gjort annat än att sitta framför datorn och skriva, skriva, skriva och åter skriva! I torsdags opponerade jag och Jeanette på en uppsats och i fredags fick vi försvara vår, det gick fint men vi har ändå varit tvungna att förbättra och förändra lite i den innan vi idag skickade in den för betygssättning. *pust*
I fredags hade vi avslutning i skolan och sen blev det firande hemma med familjen. I lördags blev det utsparksfest med alla klasskompisarna på Scharinska, det var riktigt roligt! Vi var alla utom tre + att det var några av våra lärare som var med oxå.

Den här veckan har fortsatt att vara ganska hysterisk, i måndags var det sommarfest på dagis, igår hade jag och Ida fotbollsträning (+ min vanliga (som inte varit så vanlig på slutet) promenad med Annica), idag skulle Joels klass ha klassfest med brännboll och picknick för hela familjen (den regnade dock bort), imorgon kväll har Ida skolavslutning (då brukar det oxå vara picknick) och på fredag morgon har Joel avslutning. Dessutom har barnen haft utedagar och utflykter med skolan som man måste komma ihåg att packa saker till... Joel kom ihåg sent ikväll att han och Ida ska ha gemensam utflykt imorgon och vi hade naturligtvis inget passande fika hemma! Kvickt drog jag ner på macken med lite pengar i fickan, det räckte dock bara till en bulle. Och eftersom jag vet att Ida inte är döförtjust i bullar tänkte jag att jag kunde baka några muffins. När jag väl hittat ett bra recept upptäckte jag att äggen var slut! Naturligtvis! Tack och lov fick jag låna två ägg av Annica, men när jag började plocka fram resten av ingredienserna upptäckte jag att kakaon oxå var slut! *mutter* Så istället för kladdkakemuffins som jag hade tänkt svepa ihop blev det helt vanliga muffins med lite rivet limeskal som enda piff. Hoppas nu att de duger till barnen!

Några bilder har jag ju ändå hunnit ta under de här veckorna, så några får jag väl visa upp som bevis på att jag inte BARA suttit framför datorn.


Blandad kompott för att överleva sena kvällar framför datorerna! Lite mysigt har vi ändå haft ibland i grupprummen när andra klasskompisar oxå suttit och svettats i rummen brevid. Lite pausgympa, lite pepp och några tips har vi hunnit med.


Vacker solnedgång på väg hem från skolan


Ida - blivande fotbollsproffs!


Joels nya läckra cykelhjälm


Fågelbegravning i "rabatten" (en talgoxe brakade rakt in i altandörren en eftermiddag när Niklas och Ida stod ute och grillade korv. Svante brukar titt som tätt fundera på hur det går för den lilla fågeln som vi begravt "undrar om den äter nå många maskar där nere...?" Jag törs inte riktigt säga att det nog är omvända förhållanden för tillfället! Brukar nöja mej med att säga att fågeln inte äter nånting mer nu eftersom den är död.)  


En snabb sväng med Ida och Svante på Rix FM-festivalen


Väluppvaktad på examensdagen

Utsparksfest

Sommarfest på dagis


Nu ska jag stupa i sängen!

Gó natt!!!


RSS 2.0