Idas skolavslutning

Ikväll har Ida haft skolavslutning. Soligt och fint och faktiskt ganska varmt, som det ska vara! När Joel gick i den klass Ida nu går (det är ju en integrerad klass, så Joel har redan hunnit gå där fyra år F-3) brukade deras fröken säga att det ALLTID är bra väder när de har skolavslutning (de har alltid kvällen innan resten av skolan har avslutning). Förra året var det lite regn och kallt så picknicken efter själva avslutningen hade vi på Ida och Svantes dagis, men annars har det stämt bra. Ska jag vara riktigt ärlig så tror jag faktiskt att det inte regnade förra året under avslutningen men det hade nog gjort det på dagen och eftermiddagen....

Ikväll fick vi höra en massa fina sommarsånger och barnen var så duktiga. Av de lite äldre barnen var det många som sjöng själva eller bara några stycken. Jag tror Ida är lite sugen på att testa det nästa år.

Efter avslutningen i kyrkan hade vi den sedvanliga picknicken och så förstås lärarnas avsked till barnen. I år hade de kommit på att de skulle införa en "ny" typ av gruppkram. Alla barnen (och lärarna) stod i en ring och så gick en fröken ur ringen och kramade den som stod bredvid henne, sen klev även den personen ur ringen och så blev det som en svans så att alla tillsist hade kramat alla. Lät det krångligt? - Det tyckte barnen oxå, det blev nog inte riktigt alla som kramade alla, men nästan iaf!

Det mest komiska var att flickan som stod efter den lärare som gick först i kramsvansen har vattkoppor! Hon var väl en av de få som kramade i princip alla andra.... Jag hoppas nästan att någon liten koppa hann smita över till Ida! Ingen av våra barn har haft vattkoppor. Fattar inte att de klarat sig i alla dessa år, framförallt nu på slutet när det gått som en löpeld på dagis!!! Av 19 barn på Svantes dagis är det bara 2 som inte haft det nu och Svante är en av dem! Han hade sagt till sin fröken när hon frågade om inte han skulle bli sjuk "Nä, jag vill inte!!!" och då blir det nog så....Alla Bäverbarnen åk. F-3 (det är alltså en klass av varje årskull som sedan delats in i tre olika integrerade klasser)


Tripp, trapp, trullGlad som en lärka


Blåögd


Så här måååååste man äta Singoallakex....eller hur?


Näckrosbarnen (Idas integrerade klass) samlas för ett eget farväl


Näckrosornas fröknar delar alltid ut rosor till de som går ut trean och alltså lämnar den integrerade klassen för att nästa termin "bara" bestå av barn i samma ålder.


Nya gruppkramen i form av en "kramsvans"


Lite bus och lek måste man förstås hinna med oxå!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0