Valborgsfirande

Tredje intervjun till c-uppsatsen fixade jag och Jeanette idag, skönt att det börjar rulla på. På måndag har vi uppföljningsmöte med forskningsgruppen, då ska vi redovisa den insamlade datan... Tjaaa, vi har väl inte så mycket att redovisa än, men vi är ju på god väg nu.

Ikväll var vi på Campus på valborgsmässofirande. Det var sjuuuukt mycket folk där! De sa att det var 8000 besökare förra året, men det måste ha varit betydligt mer i år! Det var mycket tristare väder i år oxå, kallt och ruggigt - men med tanke på hur mycket vi trängdes med folk så hann vi ändå aldrig bli kalla. *fniss* Dessutom får vi väl vara glada över att det inte regnade, som de sagt på väderleksprognoserna...
Joel stannade hemma och firade valborg med sina kompisar - storkillen!Svante ville rida på en liten ponny, kön var ganska kort så han fick ta sig en liten sväng på hästryggen.

Kvällens stora dragplåster var väl Gert Fylking och Robban Aschberg (och Musse Hasselwall och Andreas Halldén)som liftar från Haparanda till Ystad för  att samla in pengar till Cancerforskningen - Mustaschkampen. På deras stopp i Umeå fick de bla äran att tända på majbrasan på just Campus.

Robban 


Gert


Andreas


Men i ärlighetens namn gick det lite trögt för dem att få fjutt på den sura brasan, så det krävdes lite extrahjälp från nån kommungubbe med lite bränsle i dunken...

På väg bort från Campusområdet passade Gert på att samla in pengar. Johan ställde upp med en slant eller två... 


För att vara rättvis sponsrade Johan även Musse och Andreas


Hur länge vi köade för de här stackars ballongerna törs jag knappt tänka på, men 1 - 1½ timme var det säkert!!! Snacka om kasst kösystem, tur man har hyfsat vassa armbågar - Nicke, Svante, Johan och Engan gav upp köandet och traskade hem till Johan och väntade där istället.

Bra dag

Ännu en bra dag! Äntligen har vi fått tag i "intervjuoffer" så nu börjar vi känna oss på banan igen, tänk att det tog en heeeeel dag att boka in fem personer! *pust* Nu känns det iaf som att paniken som bubblat under ytan börjar dämpa sig, det här ska nog gå bra! Med tanke på att vi redan ansökt om vår examen så vill vi ju gärna bli klara i vår oxå...!

Några bilder från i söndags kommer här:
Världens bästa måndag + lite visdom

Vilken jäkla bra dag det här har varit!

* Ida cyklade tillsammans med Joel till skolan imorse (och hem oxå faktiskt), hoppas att hon vill fortsätta med det. Nu hann jag och Svante i lugn och ro cykla till dagis efter att han tom fått sovmorgon.
* Ett trist telefonsamtal som krånglat under hela förra veckan verkar ha börjat lösa sig.
* Vi har fått tag i överläkaren som är länken till våra "intervjuoffer" - så imorgon kan vi förhoppningsvis få börja boka in alla intervjuerna! *håller tummarna*
* Planeringsmötet för fotbollen gick fint och vi ska nog lyckas få ihop en rolig träning, föräldramöte och allt som behövs för att få tjejerna att vilja va med oss tränare under sommaren.....! *fniss*

Idag fick jag förresten lära mej två tänkvärda "ordspråk"

Det är inte tiden som går fort - det är ditt liv!


Om du går igenom helvetet - fortsätt gå (Winston Churchill)

...och som variant på det första ordspråket kan jag väl klämma i med detta oxå;

This is your life and it’s ending one minute at a time
(Det här är ditt liv och det tar slut en minut i taget)

Pysselhelg

Veckorna fortsätter att rulla på, hej vad det går - redan söndag igen!
Igår hade vi första pysselträffen i Pysselhäxornas regi - såååå kul och riktigt lyckat. Både vi arrangörer och gästerna verkar mycket nöjda med dagen, så det är inte sista gången vi fixare en större träff det är iaf en sak som är säkert!
Jag hade förmånen att sitta med en tjej som verkligen har alla möjliga roliga grejer, jag passade på att låna några av hennes otroligt fina mallar. Skriver genast ner i önskelistan att såna skulle vara roliga att ha, men med tanke på vad vi har för plan inför hösten så gäller hårda restrektioner vad gäller handlande av pysselsaker!

Här kommer två av mina alster, hann göra tre lo:s och ett kort - bra gjort för att vara mej. Jag är ju iofs en ganska "ren" pysslare, inte så mycket grejer på, men det tar ändå alltid en massa tid att försöka komponera ihop dem ändå....
Jag hade tom turen att få två tredje priser (tror jag att det var) på de här alstren, vi hade lottning på tredjeprisen. ;0)

Svante har tillbringat helgen med mormor och morfar och fått njuta av att få all uppmärksamhet utan konkurrens från syskonen - lyx!

Niklas passade på att ta med sig Ida och Joel på bio, de såg Draktränaren. Den var visst bra och spännande, men inte för läskig. Sen gick de på Allstar och åt god middag, så de hade oxå en lyxdag.

Idag åkte vi ut en sväng till stugan och längtade tills det blir sommar och barnen kan bada igen. Svante, som åkte med mormor och morfar kom dit före oss och han hade passat på att försökt håva upp fisk - i snödrivorna!

Tyvärr har jag dragit på mej en tråkig förkylning,  Niklas och Joel är smittkällorna! Tydligen har jag inte hållit mej på tillräckligt långt avstånd från dem... typiskt!

Imorgon ska vi ha planering inför fotbollsträningen som snart drar igång nu. Ska nog försöka harva mej igenom nybörjarböckerna jag lånat om fotboll... Hehe, måste ju försöka få nån kläm på hur spelet funkar!Nu ska jag söka mej till sängen och fösöka sova bort den dumma förkylningen!

Fd avdelningsfest och fotbollscup

Igår var jag på årets trevligaste (fd) avdelningsfest!
Det var nästan ett år sen som jag och Maria drog ihop nästan hela avdelningen från vårt gamla jobb och nu var det tre av "gubarnas" tur att fixa festen. Otroligt nog var det nästan alla som kom, det var bara två av arton som inte kunde komma! Alla var sig lika och det är helt otroligt vilken bra och trevlig grupp vi varit! ;0) Lite tråkigt att tänka på att det aldrig blir vi igen!

Idag har Joel haft fotbollscup heeeela dagen, det var samling 7.45 här i byn för gemensam färd in till stan och sen kom vi inte hem förrän var strax efter åtta ikväll. Tur nog (får man säga så? Jo, det får man när man är förälder till två yngre syskon som ska hem och sova!) fick Joels lag bara spela om 3:e och 4:e platsen, annars hade vi fått stanna ännu längre. Det var såååå spännande och de spelade otroligt bra, men det andra laget hade turen med sig och lyckades peta in ett ynka mål när det bara var två minuter kvar. Så Joels lag kom med andra ord på 4:e plats. Besvikelsen var stor och flera av killarna grät stora krokodiltårar! Joel däremot tog det med fattning, han brås nog lite på sin mor, och var nöjd med både sin egen och lagets insats!

Ida har haft en riktig kalashelg, i fredagskväll var det ju ett kalas och i dag var det dags för ännu ett!

Nu väntar sängen, ääääntligen!

Kalassnygg

Ida var på "middagskalas med fredagsmys", låter mysigt va? De hade haft jättekul och Ida var nog nästan mest nöjd över att det höll på ända till halv åtta!!!


Så här snygg var hon när jag hämtade henne!!! Födelsedagsbarnets mamma hade målat alla barnen, och vissa mer avancerade målningar!!! *imponerad*Jag var inte så populär när jag sa att Ida var tvungen att tvätta bort det när hon skulle lägga sig. Nu förväntar hon sig att jag ska göra lika snygg ansiktsmålning på henne imorgon!!! In her dreams, kan ju jag säga! *picasso*
 

Knäskydd och askmoln

Igår kväll var jag på knäskyddskurs, inför fotbollen. Det var en läkarstudent som först föreläste om hur vanligt det är med knäskador, hur de uppkommer och vad som händer när skadan redan är skedd. Vi fick lära oss att det är (alltför) vanligt att speciellt tjejer får svåra knäskador som kan livslånga problem. Om man har 20 spelare i ett lag och följer dem fem år så kommer i genomsnitt en tjej i laget att få en sån komplicerad skada! Men fick man barnen att träna rätt kunde man istället "rädda" ett barn från en sån skada.
Efter föreläsningen fick vi lära oss olika övningar genom att först titta på en DVD och sen visade även Erik hur man skulle göra, för han tyckte inte att filmen var helt korrekt. Slutligen fick vi prova att göra övningarna i par. En gjorde övningen medan den andre tittade på och gav feedback. Det var JÄTTESVÅRT!  Både att göra övningarna korrekt och faktiskt att titta på oxå. Det var bra att Erik gick runt och tittade han oxå och sa vad vi gjorde som var rätt och fel. En riktig kanonkväll, tycker jag! Det kändes lite svårt för många av tränarna att förstå hur man ska kunna få barnen att verkligen göra övningarna rätt, när tom vi vuxna hade svårt för det... Och det kan jag skriva under på, tänk om man lär ut fel!


Såna här skador är förstås svåra att skydda sig ifrån, men å andra sidan är de mindre vanliga än "vridvåld" när man alltså skadar sig själv för att man kanske är trött och vrider benet fel medan foten fastnar i backen...

Själv tycker jag att det var jättebra att få gå en sån här kurs innan vi ens har börjat träna våra småtjejer, de kommer ju att kunna få in övningarna på ett naturligt vis utan att de ska introduceras på något speciellt sätt. Det fanns nämligen några som trodde att det skulle bli svårt att få barnen motiverade att göra övningarna, fast det tror jag kanske kan vara tränarnas problem mer än barnens. Om de nu tror att det inte skulle kunna gå att säga till barnen att man ska göra övningarna för att förebygga skador får man väl hitta på något annat att säga...?

Erik berättade iaf om ett projekt där man tränat liknande övningar och de hade fått ett tydligt positivt resultat, så det känns väldigt motiverat att göra så gott man kan i att få barnen att träna rätt. Han påpekade oxå hur viktigt det är att man inte säger tider när man ska utföra olika övningar, det är jätteviktigt att man lyssnar på kroppen och tränar RÄTT. Istället för att göra övningarna på fel sätt, kanske ta för stora steg, för djupa knäböj eller helt enkelt för snabba rörelser ska man stoppa innan man "tappar". Man kan då vila en liten stund och sen göra övningen en gång till. Så säger någon att man ska göra plankan i 1½ minut kanske man bara orkar 30 sekunder så vilar man 30 och orkar 30 igen. Tänk att man aldrig hört detta förut? På träningspass blir man ju hela tiden uppmanad att håååålla eller kniiiipa, men det ska man alltså INTE - lyssna på kroppen. För att veta när man "tappar" är det bra att vara två som tittar på varandra, även om jag och min träningskompis igår hade ganska svårt att se även tappen. ;0)

Idag skulle Joel ha sin första utomhusträning och dagen till ära skulle hela familjen följa med upp till fotbollsplan för att titta på. Ida var laddad eftersom hon snart själv ska få börja och Svante var som vanligt sugen på att vara med när det händer nåt, men döm om vår förvåning när Joel kom hemcyklande redan innan vi hade hunnit traska iväg. Träningen blev inställ pga askmolnet från Island!!! Snacka om snopet, det var en skara besvikna barn som fick gå in och titta på Bolibompa istället.Sol i sinne

Är på väg mot sängen, men tittar in här ett ögonblick först. I veckan har det varit påsk-CC:ar på både Brunson och Scrappiz och jag (och Ida) har gjort några bidrag som jag nu, äntligen, suttit och laddat upp på forumen. Kanske jag tom får tummen ur och visar dem här nån dag!

Idag har varit en riktig kanondag!!! Solen har strålat från en klarblå himmel och det var så varmt och skönt att det var svårt att få barnen att behålla åtminstone liiiite kläder på sig! Vi åt tom middag ute på altanen i eftermiddag!
Jag har hunnit se både en fluga, en spindel och en annan insekt och lagom till middagen slog jag faktiskt ihjäl årets första geting!!! VA, vad gör de framme redan??? Jag hoppas jag lyckades minimera antalet getingbon i och med mitt getingamord...Igår var jag och Niklas i Sundsvall och fixade lite grejer på Ikea + några andra butiker i Birsta. Vi hade turen att få lämna barnen med mamma och pappa ♥, så det blev en lugn och trevlig dag. Barnen hade fått följa mormor och morfar till äventyrsbadet i H-sund och de var förstås supernöjda med dagen!


Påsklovskul

Här har vi varit idag! (är man uppmärksam ser man kusin Moa oxå!)


Pysslar

Ja, det är helt otroligt - jag pysslar!!!
Det går långsamt, men pysslar gör jag! Igår fick jag tom sällskap av syrran - idag hoppas jag att hon målar taket tokfort så hon hinner hit och pyssla lite till ;0)


Glad Påsk!

Nu blir det några dagars påsklov så vi passar på att önska alla en riktigt GLAD PÅSK!!!Dagen till trots har det varit otroligt dåligt med aprilskämt! Jag lurade barnen (och Niklas för ett kort ögonblick) att tomten var ute och gick på vägen - oj, vilken fart det blev på dem!  Men det kändes lite taskigt, för Svante har lite svårt att förstå vad April-skämt är, så han stod länge och funderade på vart tomten egentligen tog vägen... Tur nog ryckte Ida ut och skulle ha med sig Svante att lura mej och Niklas - det var visst en ren på vägen (och bara sekunder efter var det en leopard...).


RSS 2.0