I´m back...

Ops, det blir visst lite långt mellan inläggen här.

Här står regnet nästan som spön i backen, såååå trist! I helgen hade vi cirkus 5 grader kallt och det blev vitt och fint av rimfrosten, det var mycket trevligare än det här. Hade jag velat bo i nåt land där det är regnperiod hade jag hellre valt Singapore, där är det ju iaf varmt. Här är bara mörkt! Skitmörkt till och med, idag blev det inte riktigt ljust på hela långa dagen, bedrövligt!

Nä, nu får det vara färdig gnällt. Vi har haft en trevlig helg, och som jag sa så var det till och med ljus, lite soligt och fint. På lördagen fortsatte vi att mussäkra huset, Ida var på kalas och sen åkte vi hela familjen till stan för att fira Niklas födelsedag, lite i förskott. Jag och Ida hade hittat på att årets present skulle bli en bowlingrunda med familjen (han byter ju bara alla prylar jag köper, så jag har gett upp att ge saker). Alla tyckte att det var roligt att bowla, det var verkligen evigheter sen vi gjorde det senast.

(Nu håller Joels kamera oxå på att ge upp, så snart måste jag tydligen alltid släpa med mej min stora kamera...)


Igår fortsatte vi oxå med projekt mussäkring, det är nästan ett evighetsprojekt, så jag kommer säkert att hinna tjata om det fler gånger. Sen var det dags för skyltsöndag, vi hann bara gå en snabbis för Svante hade laddat hela veckan för att få se två av sina fröknar på dagis som var med i ett julspel här nere på byn. De spelade upp julevangeliet på ett roligt och härligt sätt, både vuxna och barn tyckte att det var skoj.

Efter skyltsöndagsfirandet (fast jag fick mej inte ens en mugg glögg!) drog vi vidare till Downhill-mässan på Iksu där jag införskaffade mej ett par slalompjäxor. Utanför Iksu hade det nån tävling som barnen tyckte var kul att titta på. (snön var trots de tappra minusgraderna inte äkta!)
Slutligen åkte vi till Engan som fyllt år i veckan, så där blev det riktigt kalas!

Bra och Dåligt

I eftermiddag har barnen fått sin andra - och sista svinspruta. Det gick riktigt bra, det var Svante som kinkade men det var ingen större fara ändå. Både Joel och Ida skötte sig exemplariskt ♥
Vi hade tur och kom visst just innan vaccinet tog slut, men när vi satt och väntade (de där tio minuterna som man får vänta för att se att man överlever) hittade de visst ett par doser till. Hoppas att de inte hade varit tvungna att neka några vaccin för klockan var ju så pass mycket att det knappast skulle särskilt många fler. Idag var det lite längre väntetid, antagligen eftersom det var i första hand barn som skulle vaccineras. Dels är det gott om barn här, och dels är de väl lite kinkigare än vuxna.
Ida och Joel var överlyckliga för att det var deras gulliga skolsköterska som vaccinerade dem. Inte ens Joel sa ett pip den här gången, jag hann inte ens med och se att han fick sprutan - vi hade fullt sjå med att försöka hålla Svante lugn... Nu håller vi bara tummarna för att de inte ska få så många biverkningar den här gången.

Fy fabian vilket tråkigt besked man kunde läsa om idag - att de även lägger ner Ica:s lager här i stan! Naturligtvis är det jättetrist för de som förlorar sina jobb, men rent personligt funderar jag oxå på vart tusan ska vi ska få handla lokalproducerade produkter...? När det inte finns några lager här är ju frågan om producenterna skickar ner sina varor till södra delen av landet för att sen skicka upp det hit? Det är visst så att inte alla distribuerar sina varor direkt till butiker (vilket iofs kanske låter ganska ologiskt, men det har väl med pengar att göra). Själv är jag en riktig lokalpatriot och försöker till största delen att handla varor som kommer här ifrån krokarna. På Coop Forum har de (än så länge) riktigt bra sortiment, men jag fasar för att det ska bli sämre. Jag har ingen lust att MÅSTA köpa mat som man inte har en aning om var den kommer ifrån. Jag tycker att Ica och Coop skulle gå ihop och ha ett gemensamt lager här, de allra flesta varor är ju ändå desamma - Felix, Findus och allt vad de heter, sen kan de ha en liten Ica-produkter hörna och en Coop-produkter hörna. Tänk så ekonomiskt och smart det skulle vara! Gemensamma transporter oxå naturligtvis! *tänker längre än näsan räcker*


Världskändis

Men oj, det här var väl inte illa? Jag skriver gärna autografer!


En massa matcher och så där...

Lite sent eftersom dagen redan är över hos er, men stort GRATTIS till Elsa som fyller (fyllt) 7 år idag!


Ida och Elsa förra julen


I fredags fick Ida och Joel följa Jocke på hockey. Ida (och Joel med förstås, men han har ju varit med förr) har länge längtat efter att få se Björklöven spela och i fredags var det äntligen dags! Svante var väldigt avundsjuk för att inte han fick följa med, men han får vänta något år eller så. Det var nog inte helt fel att få lite egentid med bara mamma och pappa heller... Svante var iaf lite rolig när vi lämnat Ida och Joel hos Jocke, då var han som sagt ganska ledsen över att inte få stanna, men jag sa att han kanske kunde få hälsa på Jocke en stund nån gång när det inte gällde så lång tid. Då sa Svante "min hjärna säger till mej att jag kunde ju sova över hos honom", gissa om jag skrattade gott, jag hade ju mer tänkt mej en stund sådär - inte en hel natt.
Ida var inte helt nöjd med matchen - Löven förlorade och hade inte gjort ett enda litet mål. Men hon hade nog haft trevligt ändå, vi behövde iaf inte komma och hämta henne!
Efter matchen tog vi vuxna en match med xbox:en, både i filmkunskap och TP - jag började stark i båda spelen...

Igår spelade Joel en innebandy match som var såååå spännande, i sista stund vann de med 7 - 6, men det var en riktig rysare! Sen skulle det städas i huset, jag hade tänkt adventsstäda och fixa klart inför nästa helg, men det gick lite långsammare än vad jag hade tänkt. Än finns här alltså inga tomtar, men det är näst intill kliniskt rent i vardagsrummet och delar av resten av huset... Julgardiner har även kommit på plats i ett par fönster, så det är på gång! Vi får fortsätta i veckan så att det är klart till på söndag.

Svante hade en liten kompis här igår för första gången, så vi var lite osäkra på hur det skulle gå för oss att städa med två små vildar, men det gick bara fint. De lekte fantastiskt bra och rev inte ens hela huset!

Idag har vi egentligen inte gjort så mycket vettigt annat än att uppvakta syrran, som fyllde år tidigare i veckan. Nästa år ser vi fram emot ett STORT kalas!!!!

Här har det börjat regna! På förmiddagen tog jag och Niklas en promenad och då var det ett par grader kallt och jättefint ute, en aning halkigt iofs, men nu ikväll när jag och Annica gick regnade det - riktigt mycket på slutet! Jag kände mej som en dränkt katt när jag kom in. Brrrrrrrrrrr! I fredags hörde jag att det bara hade varit fyra - F Y R A - soltimmar här under november!!! Men det var lite sol både på fredag och lördag, och nästan idag, så statistiken bör ju ha förbättrats avsevärt! 


Grrrrrr........attis Annica! Hoppas du haft en riktigt bra födelsedag!
Vi syns imorgon!

Tjingeling!

HårdrocksLego

Jag måste ju visa Joels häftiga Lego-hårdrocksband. Han är påhittig när han vill, idag fixade han detta häftiga scenbygge. Jag var knäpp och fotade med mobilen av nån underlig anledning, så kvallan är såklart usel...

Hela scenen med gitarristen och basisten längst fram, sångaren bak till vänster (framför ljuset och högtalaren) och trummisen till höger.


Basisten till vänster, gitarristen till höger.


Sångaren med micken i handen och med strålkastare i nacken.


Trummisen


När jag tittade in till Joel var det Kiss på hög volym i högtalarna, annars är det Metallica (och Michael Jackson + Elvis) som är hans favoriter för tillfället. Själv dundrade jag på med ♪♫♪ Europe och Dead by April ♪♫♪♪ på Skype och det dög oxå! Fast Joel föredrar Youtube före Skype - för då får man ju se artisterna oxå (och då kan man ju dessutom lära sig häftiga moves som bonus ♥).

Ikväll fick jag förresten en skrattattack åt Ida, hon höll på att mäta med ett måttband och så fick hon för sig att måttbandet var längre än mej. Jag sa att eftersom måttbandet bara är 150 cm och jag är 173 cm så är jag längre än måttbandet. Hon var på lite dåligt humör så hon gick inte med på att jag skulle vara längre än det förbaskade måttbandet, det kändes väl i hennes armar som om det var hur långt som helst förstås. Jag fick iaf lägga mej på soffan för att hon skulle kunna mäta. Först provade hon att mäta mej från fötterna och uppåt, det var inte bra för jag var ju längre än måttbandet. Då skulle vi prova uppifrån istället, jag fick hålla ena änden uppe på huvudet och hon tog den andra änden och mätte ner mot fötterna, men bandet var fortfarande kortare än mej. Då utbrister hon "Men mamma, du blundar ju!!!" Som om det skulle göra mej så himla mycket längre! Jag blundade bara för att måttbandet var i ansiktet när hon skulle mäta, men jag blev ju inte en centimeter kortare trots att jag öppnade ögonen i ren förvåning. Knasfia!♥

Grattis ÅsaOch så bjuder Joel på en mumsig tårta...

Bamse

Helgen har gått i rensandet och städandets tecken. Om det är så kul vet jag inte, men väl behövligt. I lördags var det matkällaren (som inte inrymmer någon mat utan bara grejer) och i går var det dags för hobbyrummet. Det är de två rum som varit riktigt tråkiga att gå in i, pga alla grejer som varit dumpade överalt. Matkällaren blev riktigt bra, hobbyrummet vart bättre, men kanske inte helt optimalt än... Vi ledsnade lite och bjöd hit mamma, pappa, Moa och Tor hit på fika -bullar- (och middag) istället - det var mycket roligare!

Idag har Ida och Svante fått gå på skolan och dagis, de var ju hemma hela förra veckan eftersom Ida var så febrig och hostig. Idag var de så glada att äntligen få gå igen och träffa alla kompisar. Svantes bästis T som han längtat ihjäl sig efter att få leka med var naturligtvis sjuk idag! De hann leka förra måndagen (tur nog! och då var de så glada att de kramades och pussades som små hundar när de träffades!), men innan dess hade T varit sjuk en vecka och hemma med sjuk storasyster en vecka... Tur det finns många andra kompisar på dagis iaf. Svante hade tillsammans med två andra småkillar haft rockkonsert idag. De hade sjungit som galningar i mickar - enligt Svante hade de rockat loss till "heja Bamse" - och Svante hade inte ens hejdat sig trots att det kommit föräldrar för att hämta sina barn. Annars kan man ju tänka att man blir lite förlägen när det kommer andra som tittar på, men inte det. Däremot hade han blivit irriterad när publiken hade börjat sjunga med! *ler* Jag försökte förklara för honom att även på stora rockkonserter brukar publiken sjunga med, men han trodde mej inte!

I lördags tog vi en promenad till affärn för att köpa lördagsgodis och då träffade Bamse där till Ida och Svantes stora glädje.Dags att skriva under....

Japp, en uppmaning till DEJ att gå in på den här sidan och skriva under!!!
Vill du inte skylta med ditt namn på den sidan (struntar jag fullkomligt i, men skriv på!) bockar du bara ur den rutan som säger så!

Raska på nu och tryck HÄR! Och klicka på Stoppa outsourcingen på Coop (himla konstigt att det inte skulle gå att fixa direktlänk härifrån..... *svär lite*). 

Edit. Jomen, nu gick det ju, märkligt!


Tack för det!


Utan våra hörselkåpor

Japp, bullbak blev det minsann idag! Svante vaknade tidigt och började genast tjata om att få baka, jag skulle ju plugga först så han vart tvungen att vänta ganska länge. Men när vi äntligen kom igång var han så laddad att han faktiskt var med och bakade ända tills degen var slut - och det tog ett tag, det blev en stor sats idag! Vi använde vår nya fantastiska bakmaskin så vi kunde dels baka på en liter och, det bästa av allt, vi behövde inte ens ha hörselkåporna på oss!
Mmmmmmmmmmm......!

Tårtan

Jag förstår att det är många som funderar på hur musskrämman fungerar och jag kan meddela att den faktiskt verkar fungera (peppar, peppar...) jag har varken hört något krafsande i natt eller natten till igår. Det skulle visst kunna ta upp till fyra veckor innan mössen var borta, men vi lyckades kanske rikta skrämman rätt på en gång (eller så har de bara flyttat sig längre bort i väggen där vi inte hör dem).

Ida har fortfarande feber, hosta och har även blivit snuvig. Svante får även han vara hemma från dagis för att vila upp sig lite extra, men han tycker att det är ganska tråkigt. Imorgon har jag därför lovat honom att jag ska ta en paus i pluggandet och baka bullar med honom.

Joel däremot bakade ikväll, de hade tårt-bakar-tävling på UG. Tårtan var visst god, men jag vet inte om jag tycker att den var så vacker (inte särskilt god heller om jag ska vara helt ärlig)....Han var annars mest nöjd med den här bilden;

Vi hade väntat oss en massa roliga bilder på läckra tårtor, men tji fick vi!

Musskrämma

Idag har Ida blivit förkyld - hosta och feber. Vi får hoppas att den inte är influensan, eftersom vi vaccinerades i onsdags har vi antagligen inte hunnit få rätt skydd än, så det kan ju vara knorren som är här om vi har otur. Det var 14 barn som var hemma/gick hem från Idas fritids idag!

Svante var lite rolig när han efter middagen skulle spela kort med Niklas. Svante hade blandat kortleken och var så nöjd med det, men när han tittade igenom korten (!) såg han väldigt konfunderad ut och sa "mamma, vad ska jag göra med de här korten?"

Jag blev väl ungefär lika undrande som han och frågade vad han menade, det var väl bara att dela ut dem...? "Nämen, jag vill ju inte att pappa ska få nåt glasskort!" Det är bilder på olika glassar på knekt, dam, kung och ess - behöver jag säga mer...?

Idag har vi införskaffat en sån här finurlig manick:

Det är en musskrämma! Eftersom vi besväras av möss i sovrumsväggen(!!!) och våra vanliga musfällor inte hjälpt ledsnade vi och tänkte att vi gör ett försök med en sån här grej, funkar den skulle det vara helt kanon! Det är ett högt ljud (som inte vi kan höra naturligtvis) som ska skrämma bort möss (och faktiskt andra skadedjur oxå). Nu har vi testat att montera fast den på kallvindan och håller alla tummar och tår för att vi ska slippa allt rassel, prassel, pipande och krafsande i sovrumsväggen. Vi har bara hört dem några nätter, men det är otroligt olustigt eftersom de håller till just vid vår huvudände av sängen!

Tjing, tjing!


Spökfest och pysselträff

I torsdags var Joel riktigt skruttig efter onsdans spruta. Han hade både jätteont i huvudet, lite illamående, ont i armen och antagligen var han lite febrig, han gick tom hem tidigare från skolan och missade badet! Då är det illa!
Dessutom orkade han inte gå på Idas fritids spökfest på kvällen (ja, du förstår ju att han var hängig!). Svante  hade velat fram och tillbaka om han ville gå på festen eller inte, och när vi skulle anmäla oss hade han bestämt sig för att det nog skulle vara för läskigt att gå när han hörde att det skulle vara häxor där. Naturligtvis hade han hunnit ändra sig igen och ville jättegärna gå på festen så han fick ta Joels plats och det hade gått bara bra - trots häxorna! Ida klädde ut sig till spöke och Svante var trollkarl. Det var en ruggigt kall kväll så det blev inte allt för sent och eftersom de var utomhus var det lite svårt att klä ut sig i vilka kläder som helst så spöke och trollkarl var perfekta val tycker jag.

Ida har en liten röd ficklampa innanför lakanet som lyser lite i munnen. Eftersom det var svårt att få ögonen att passa i hålen (eller kanske det var tvärt om...?) vart vi tvungna att sätta ett gummiband runt huvudet för att försöka hålla lakanet på plats.


Idag har jag varit på pysselträff + medlemsmöte i vår nya pysselförening Pysselhäxorna - trevligt! Efter att ha lidit av en lååååång och trist pysseltorka lyckades jag knåpa ihop hela sex kort idag!!!! Tjohooo! Det var iofs ganska enkla och stilrena kort, men ändå det var sex stycken kort!

Svante var rolig i morse när jag skulle åka, precis när jag skulle stänga ytterdörren kom han dit och sa hejdå, sen sa han "Du mamma, när kommer du hem igen? Blir det på tisdag eller onsdag...?".


Sprutor

I eftermiddag har vi vaccinerat oss mot svininfluensan hela högen. Egentligen är det väl främst Niklas som hör till riskgruppen eftersom han har astma. På föräldramötet tidigare i höst sa de att barn i förskoleklassen räknades som prioriterade och när de ska vaccineras (eg. vecka 48) vill de passa på att vaccinera även de andra familjemedlemmarna. Mamma hade varit på en av hälsocentralerna i stan och vaccinerat sig idag trots att inte hon heller hör till riskgruppen, så vi passade på att ta med hela familjen i kväll när det lix var långöppet på hälsocentralen här i byn. Jag som verkligen har sprutfobi (och läkarskräck i allmänhet) fick anstränga mej till max för att inte visa hur skräckslagen jag var för att ta sprutan! Niklas och jag blev sprutade samtidigt och jag koncentrerade mej bara på att vara heeeeeelt avslappnad, det gick riktigt bra måste jag säga. Jag sprang inte iväg och jag grät inte, inte ens ett litet pip kom över mina läppar (det gjorde i ärlighetens namn verkligen inte ont ens)!  Ida var näst på tur och hon var helt cool och avslappnad, hon sa inte ett knyst!!! *impad* Svante stenvägrade hela tiden, men han såg lite lugnare ut när han såg hur bra det gick för Ida, dock vägrade han att ta sprutan direkt efter henne. Joel ville inte heller, han kinkade lite och satt spänd som en liten fjäder när han fick sin spruta, men det gick bra. Tyvärr gapade han lite efteråt om att det gjorde liiiiiiite ont och då vart ju Svante såklart helt övertygad om att han inte skulle ta någon fånig spruta. Han gallskrek och vi fick hålla honom både jag och Niklas - stackars liten! Efteråt fick man sitta 10 minuter i väntrummet för att kolla att man inte skulle reagera på vaccinet, men alla klarade sig bra, lite stramande i armen kanske men inget farligt. Nu ska de andra vänta minst tre veckor innan de får sin andra dos, medan jag min lyckost som inte hör till någon riskgrupp alls, inte behöver ta nån mer dos! Tjohooooo!

Dagens tapperhetsmedalj går till Ida!


Grottfolket

Jorå det blev en utflykt i lördags. Och vilken utflykt sen, den bjöd både på utkikstorn och spännande grotta + grillad korv och varm choklad förstås! Tänk att det faktiskt finns spännande ställen så nära, utan att man visste om det! Det lär nog bli fler utflykter till samma ställe gissar jag.Ganska disigt var det, men man kan ändå urskilja vissa större byggnader, eller hur?Ner till grottan


Utkikstornet var bara just ovanför grottan, men vi fick gå lite kringelikrokar för att ta oss ner, det var lite för brant för vår smak.

Kikare kan vara bra att ha när man vill se långt...

Att elda är kul - att grilla är gott!

RSS 2.0