Snicksnack och ny glugg

I fredags tappade Ida ääääntligen sin lösa framtand. Det har sett ganska kul ut med en sned dinglande tand mitt i munnen - och opraktiskt har det förstås oxå varit. Hon har haft svårt att äta, bara grejer som går att göra små bitar av som hon kunnat stoppa långt in i munnen på andra sidan, har fungerat. I fredags när jag hämtade henne på fritids satt de just och åt mellis och då hade hon börjat blöda i tanden och den blev ännu lösare än vad den redan varit. Hon satt som paralyserad och nästan vit i ansiktet. Hela eftermiddan var hon som en liten mus, kunde inte göra eller äta nåt. Tillsist ledsnade till och med Niklas på att se henne så han körde utpressning och mutor och äntligen fick vi dra ut tandstackarn. Det blev en ny tjej i vårt hus kan jag säga - pigg och glad! ♥

(före - fast den var ännu mer sned och hängande)


(efter)
 

Ida började ju ettan förra veckan och det verkar hon tycka vara jättekul. Första dagen stannade jag med henne en stund på skolan för att jag skulle få se när hon fick sin första skolbänk. *stort* När hon gick 6-års fick hon  "bara" sitta vid bord, så att få en egen bänk var en stor stund! Ångrar att jag inte tog kameran med, det lyste av stolthet när hon fick sätta sig i sin nya bänk. När hon kom hem har hon berättat hur hon öppnat och stängt sin bänk och hon har till och med hunnit städa i den (riktigt vad hon städat vet jag inte, det var väl typ pennfacket som fanns där…)! Jag köpte bänkpapper med Hello Kitty och hjälpte henne morgonen därpå att klippa till och lägga det i bänken - ojojoj så fint det blev! Hon öppnade och stängde säker hur många gånger som helst den dagen oxå, kan jag tänka. 

Läxa fick hon ju oxå förra veckan och den gjorde hon med en gång och lämnade in dan där på. Hon och en annan kompis var visst först med det och fröken hade varit impad, så Ida var såååå nöjd. Först trodde hon nämligen att man var tvungen att vänta en vecka med att lämna in den (för det står på lappen att den ska vara inlämnad ett särskilt datum), själv har jag ju lärt mej genom åren med Joel i samma klass att väntar man så länge hinner man inte alltid få sin läxa rättad innan man ska göra nästa....  

Svante började på sitt nya dagis förra vecka han med. De har flyttat alla 5-åringar från hans gamla dagis till en barack på vårat kvarter. Svantes fröknar har fixat i ordning riktigt fint i baracken och det är både mysigare och större inuti än vad man tror när man ser det utifrån. Eftersom Svante brukar leka med ganska många som är ett år yngre än honom (och de alltså går kvar på gamla dagiset) och hans jämnåriga bästis bara går 15 timmar i veckan tänkte jag att Svante kanske skulle tycka att det inte var så kul på dagis nu, men det har inte varit några problem alls. Redan första dagen hade han tom lärt sig att skriva sitt namn!!! Han har kunnat skriva sitt namn på datorn sen han var typ 2 år, men att skriva med en penna har varit helt ointressant, S har han kunnat skriva men resten har han varit totalt ointresserad av.


(Ida var tvungen att påpeka att E bara ska ha TRE sträck, så han skrev om - ordning och reda!)


Imorgon ska jag fixa min bråkiga fot (har nog fått nån inflammation eller nån skit, men jag tror att det kommer att gå till sej med hjälp av hålfotsinlägg) och boka en tid för synundersökning. Gruvar lite för det, jag vill bara ha synundersökningen för jag har tänkt snåla och köpa brillorna på nätet, men det tycker jag känns lite pinsamt... Men nu MÅSTE jag ta tag i saken, har gått med mina urgamla fula sen ett par dar innan jag skulle köra till Stockholm - och det börjar ju vara ett tag sen nu. Sen skulle jag behöva uppsöka en frissa oxå, men det får nog vänta nån dag...eller så.

Trasiga!En stor dag!

Idag kan man kanske tro att det bara var ännu en grådassig, kall vanlig torsdag i slutet av augusti, men så är inte fallet! Dels fyller Karl 10 år - GRATTIS - och dels det som gör den här dagen alldeles magisk.............Ida har fått sin första läxa!!! Hon var så lycklig att hon nästan svävade fram på små moln när vi kom till skolan och hämtade henne idag.♥ Hon har ivrigt berättat det för var och varannan som hon stött på! Det var tider det va, när man blev så lycklig för att få läxor... Jag kommer tom att Joel en gång i tiden drömde om att få läxor (när han gick i 6-års och lärarna stenvägrade att ge honom den allra minsta lilla läxa), det där romantiskt rosa skimret kring läxorna försvann dock tyvärr alldeles för snabbt för Joel. De sista åren har det hellre varit en ständig kamp.
Men åter till Ida, hon hann bara kliva innanför dörren så satte hon fart med läxan, tyvärr var det bara två sidor. Hon var sååååå sugen på att göra ut hela boken, men hon förstod ju att det nog inte skulle vara okej. Jag lovade iaf att hon säkert skulle få göra en sida till, men plikttrogen som hon är nöjde hon sig med två sidor som fröken skrivit på lappen.

Vardag

Här blev det vardag redan i eftermiddags! Niklas åkte på jobbet vid 16-tiden och då var det ju dags att ställa sig och fixa med middag, skura badkar, städa upp ett krossat mjölkglas, skynda till affärn, städa efter middagen, bada klart "småttingarna", fixa kvällsfika, städa efter kvällsfika, läsa sagor, fixa med viktiga mejl, surra med syrran, surfa och fixa med mindre viktiga mejl.... Pust! Jag beundrar verkligen alla ensamstående föräldrar - särskilt de med tre barn (eller fler)!!! Gruvar lite för morgondagens chockerande tidiga morgon - hur ska jag få upp alla barnen? De har ju sovit halva dagarna hela sommaren!

Nu ska jag packa lite regnkläder och sånt som de kan behöva ha med till skola/dagis. Inser att barnens garderober borde ha städats i veckan, det verkar finnas oroväckande mycket försmå kläder där...

Annars har helgen varit bra! I fredags var som jag sa tidigare Cirkus Skratt här, så vi hade middagsgäster och sen följde oss på cirkusen. Det var mycket clowner och det uppskattade barnen väldigt mycket.
Igår var vi till mamma och pappa, deras bostadsrättsförening firade 25-års jubileum och hade en massa aktiviteter och trevligheter på gårdarna tre. Barnen hann rida ponny, gå på skattjakt och testa "bungee run" (typ en hoppborg, men man sitter fast i linor och ska försöka springa så långt som möjligt...). 

Idag spelade Joel fotbollsmatch, en viktig sådan, och de spelade sååååå snyggt! Det är roligt att se hur duktiga de blivit på att spela. Det är extra roligt att jämföra mot Idas lag som bara spelat den här sommaren, vilken skillnad!!!! Joels lag vann iaf dagens match med 6-2, så nu kommer de att få spela final i kommuncupen på Gammlia!!! ....typiskt nog när jag och Niklas är i Singapore! Rackarns att vi missar det! Joel var lite missbelåten, men han får släpa med mormor & morfar och moster med familj istället, så blir det säkert bra.Gumman i lådan dyker upp igen!

Kanske blir det lite ordning på bloggandet när det blir vardag igen, på måndag. ...eller, ja, vardag för resten av familjen alltså, själv är jag ju arbetssökande som det så fint heter.
Sommaren har iaf varit fantastiskt härlig! Kommer inte ihåg när det var en sån solig och härlig sommar senast.

Vi har hunnit vara en sväng till Stockholm och Helsingfors. I S-holm var vi bla på Gröna Lund - kul!!! Jag och Joel åkte Insane en gång och trots att jag svurit på att det var första och sista gången i mitt liv åkte jag ändå en gång till senare på kvällen.... Jag var ju tvungen att vara åkkompis med Jeanette! Helt galet var det, vi grät nästan av rädsla!!! *tokskallar* Det var kändes som att det bara var rena rama turen att vi överlevde, hur kan man som småbarnsförälder utsätta sig för nåt sånt..? Tyvärr bråkar mitt minneskort från kameran så det blir inga bilder (idag iaf) från vår 8½ timmes dag på Grönan.

Igår spenderade vi några betydligt lugnare timmar tillsammans med Jeanettes familj i deras mysiga stuga. Våra barn (och inte bara dom) tyckte att det var rena paradiset - med både fyrhjuling och en myshund!!! De sörjde inte ens att det var för kallt för att bada...

Pappan ser lika lycklig ut som Ida...


Linn och Joel kör en liten slinga runt huset


En aningens stor hjälm på Joel kanske...
 

Hur fin är inte Isa? Hon är ju sjuuuuukt lik Smulan, våran gamla golden!
Killsnack...


Mysbrudarna


Joel var beredd att adoptera Isa vilken dag som helst!


Idag har vi haft grannar från kvarteret här på middag, vi hann precis kasta i oss maten utomhus innan det blev så kallt att vi var tvungna att söka oss inåt. Nästa år blir det inglasning av altanen! Jippiiiiiii!

Nu kör det in lastbil efter lastbil på kvarteret - huuuuur många som helst! Det är den sedvanliga cirkusen i byn imorgon och det är på vårt kvarter, det blir kul.

RSS 2.0