Ännu ett födelsedagsbarn...

Hipp hurra för Ulrika som fyller år idag!
Här börjar kylan äntligen släppa greppet lite, såg dock att det visst ska börja snöa lagom till helgen... Nu tycker jag att det börjar vara nog med den riktiga vintern, fram för vårvinter med soliga fina dagar där temperaturen ligger kring -5!!!  


Grattis Sara!

Hoppas du får en riktigt trevlig födelsedag och att smörgåstårtan vi skickade hittar fram till dej borta i Singapore....!Det är en skamligt dåligt uppdaterad blogg numer - inte för att jag har ett helt händelselöst liv utan mest för att tiden inte riktigt räcker till. Nu sitter jag för andra kvällen (natten) i rad och försöker fixa färdigt den fotobok som jag måste hinna färdigt innan månadsslutet. Tiden rusar som bekant iväg när man sitter och joxar vid datorn...  Ska försöka skärpa till mej när fotoboken är klar...annars finns jag ju på Facebook.

Sävarfjällen

Ja, inte blev det nån hemtenta skriven igår, däremot lyckades jag fålla upp och stryka både de nya köksgardinerna och gardinerna i Idas rum, man får ju som bekant försöka se det positiva.

Idag fick jag offra det härliga vintervädret och sitta en stund medan Niklas och Engan tog med alla barnen till Sävarfjällen. Joels innebandylag skulle träffas och åka i backen och grilla tillsammans (för att stärka laget), och tur med vädret kan man ju lugnt säga att de hade. Lokaltidningen var precis där och dokumenterade lite, kul för mej så att även jag fick se hur de hade det. Jag hade skickat med min lilla kamera med Niklas, men när jag tittade på den såg jag att han inte tagit en enda bild....

Lånar några av VK:s bilder istället för att visa hur härlgit de andra hade idag.
Delar av Joels innebandylag


Ida fastnade oxå på en bild (med åkgrejen hon gav till Joel och Svante i julklapp)


Nicke och (halva) Svante på väg uppför

Ofattbart!

Japp, så var det då Idas tur att åka på magsjuka! Jag kan knappt tro att det är sant! Det har gått ungefär en veckan mellan varje barn - hur är det möjligt? Hoppas nu bara att det är över, så att det inte börjar om eller att vi vuxna oxå måste bli sjuk varsin helg....

Igår kväll trodde jag att jag skulle måsta uppsöka en läkare för Svantes räkning, han har klagat några dagar över att han har så ont i näsan och nu ikväll berättade han att han hade stoppat in en pärla i näsan!!! Jag trodde att han menade den gång för några år sen, men tydligen hade han gjort det bara för några dar sen på dagis...! Man tror knappt att det är möjligt, han är ju snart 5 år och har dessutom redan pillat in en pärla som vi tagit bort hos läkaren. När jag började fråga noggrannare kom det fram att det var en stor gul "bollpärla" han pillat in och den hade visst fallit ut vid samma tillfälle. Hoppas att det stämmer, för jag kunde inte se den så finns den kvar sitter den väldigt långt in.... Nu bestämde vi att det nog var så att han fått ett litet sår i näsan och att det var det som gjorde så ont. *håller tummarna*

Nu har jag bäddat åt Ida på golvet i tv-rummet (magsjukebäddning) och själv ligger jag i soffan med Beverly Hills 90210 på tv:n. *nostalgi* Jag hoppas att Ida fått den variant av magsjuka som verkar vanligast här i byn då de bara spyr nån eller några gånger och sen är det bra. Jag känner mej i ganska stort behov av att sova, måste sätta igång med min hemtenta imorgon nämligen. Den ska vara klar redan på onsdag kl 15.00 så det är inte mycket tid och jag hade verkligen inte räknat med att måsta ha Ida och Svante hemma imorgon....!

Magsjuka (igen!) & slalombacken

Fredag kväll spenderade jag tillsammans med Maria, det var på tiden!!! Vi käkade på Costas och satt sen och bara surrade på Lottas (där vi verkligen drog ner medelåldern...).  Maten på Costas är god, men vi tappade nästan hakan av förvåning när vi fick in våra tallrikar och det inte fanns en enda liten grönsak där! Jag vart tvungen att ifrågasätta det, men till kycklingen skulle det inte vara grönsaker......... Skumt! Äter man inte grönsaker i Grekland?

Igår åkte Svante på magsjuka, tack och lov på dagen. Av två onda ting så är det ju faktiskt lättare när det är på dagtid och man är utsövd. Jag spenderade dagen i tv-rummet där han låg nedbäddad på en madrass, medan Ida och Joel var ute i snön och lekte i det härliga vädret och sen åkte på Joels innebandymatch. När de kom hem igen hade Svante äntligen börjat bli bättre. Nu fattas det väl bara att Ida åker på magsjuka i veckan då... Lite konstigt var det ju att det tog så många dagar innan Svante fick det, jag menar Joel var ju sjuk natten till måndag, så nu trodde vi att det var över för den här gången.

Idag skulle jag iaf åka iväg till Kassjö och åka slalom med Ida och Joel, eftersom de inte kunde vara tysta om den saken så ville förstås Svante oxå följa med. Det slutade med att vi åkte iväg hela familjen och otroligt nog orkade Svante åka slalom bra mycket längre än vad vi räknat med, sen fortsatte han att åka skrana istället och tillsist hade nästan hela dagen gått. Själv tänker man ju att man skulle vara riktigt sliten efter en hel dag med magsjuka, men är det roligt nog kan han vara en riktig tjurskalle.

Syrran med familj var oxå i backen och det är alltid lika roligt. Då kan Joel och Tor åka tillsammans (de gillar att hoppa och trixa) och Moa brukar inte ha något emot att åka med Ida. Dessutom tycker Moa att det är kul att åka skrana tillsammans med Ida och Svante när de ledsnat på skidorna.


Moa och Ida i liftkönEn kanondag i backen -4 grader och sol
Svante & Moa


Ida & Svante


Stavar du med fiskekrok...?

Nu börjar man väl snart våga ropa hej och tro att det bara var Joel som åkte på magsjuka, den här svängen...

Veckan har iaf varit ganska lång och seg, vi har jordens tristaste moment på skolan; samhällsvetenskaplig metod och vetenskapsteoretisk orientering - det är precis så tråkigt som det låter!!! Jag får verkligen anstränga mej för att hålla mej vaken för att försöka tragla mej igenom texterna. Jag funderar på att göra som mr Bean - hålla upp ögonen med tändstickor.

Imorgon ska jag iaf göra något roligt - träffa Maria!!! Tjoho, det blir skoj!

Idag när jag hämtade Svante på dagis pratade han om bokstäver och sånt, då berättade hans fröken om en av hans kompisar som heter Maja, när hon skulle stava sitt namn sa hon:
"mitt namn stavas M-A-fiskekrok-A..."!!!!


Trötter

Borde verkligen ligga och sova nu! Joel fick magsjuka igår kväll och stackarn  heeeela natten, så egentligen är jag helt slut, men nu tänker jag bara att direkt jag somnar är det säkert någon annan som blir sjuk... Det är ju så jobbigt att måsta vakna upp till det kaoset, då är det bättre att redan vara vaken. Men nu måste jag nog ändå försöka blunda en stund.
Idag var svinkallt på morgonen och förmiddagen, men lite bättre på kvällen. Hoppas att det är fint väder och bara "lagom" kallt imorgon då tänkte jag, Ida och Svante passa på att åka lite skidor på dagen. Ikväll orkade vi inte åka på skidskoj, alla har sovit dåligt inatt, så det blev en tidig kväll för dem ikväll.

God natt!

RSS 2.0