Grattis på Morsdag!

...till alla mammor som känner sig träffade - fast mest till min egna lilla mamma förstås!

Dagen till ära var det marknad här i byn idag, den har kommit att bli så otroligt populär! I år hade de inte ens någon Björkstamarknad så jag vet inte om det var extra mycket folk här istället. Det var ungefär samma krafs som alltid på marknader och vi la inte pengar på just så mycket mer än varsin ballong till Ida och Svante. Ida har nu tjatat ihjäl sig om att få en heliumballong i år och dar och idag föll vi till föga och köpte en Hello Kitty-ballong till henne och en motorcykelballong till Svante. Joel sålde lotter en timme åt sitt fotbollslag sen gick han med en kompis. När han kom hem hade han inte heller handlat så mycket - varsitt skosmycke till Ida och Svante (Hello Kitty och Batman)! Senare cyklade jag och barnen ner en sväng till för att köpa en ny keps åt Joel (+ ett par hårspännen till Ida -Hello Kitty såklart!).


Joel (i sin nya keps) har dille på att spela brännboll, i stugan har de ett gammalt yxskaft som slagträ - det funkar bara fint!

Det var väldigt varmt och skönt här, men det blåste otroligt mycket så när vi skulle åka till stugan hade pappa förvarnat oss om att ta med lite varmare kläder för det var lite svalare där. Men Ida var på det bestämda med att hon skulle bada där!!! Jag trodde aldrig att hon verkligen skulle vilja göra det, men det gjorde hon faktiskt! Tom Svante badade lite, och det är otroligt för han brukar vara lika kinkig som jag på att det ska vara varmt vatten när man ska bada...!





Min farmor var oxå i stugan och det tycker vi alla är så roligt, även om hon hör lite illa så är hon en frisk fläkt. Barnen tycker oxå mycket om henne, särskilt Joel men han babblar så mycket med henne att hon nog inte hör hälften ens. Skulle tro att hon sover gott inatt efter allt stoj och stim som var under eftermiddagen. *fniss*



God middag och smaskig tårta blev vi minsann bjudna på, av mamma... ...borde det inte vara vi som bjöd henne, på morsdag och allt...?

Värmebölja

Wow, vilket sommarväder vi haft idag - helt underbart!

Joel spelade en fotbollsmatch i morse i Röbäck och det var såååå spännande, tillsist vann iaf Joels lag med 4-3! Roligt! Sen brassade vi iväg och köpte en ny gräsklippare.  ....till Svante! Barnens gamla Stiga-klippare var helt slutkörd i slutet av förra sommaren (efter att troget ha tjänat barnen i säkert 8 år iaf) och Svante som är en riktig handyman vill ju gärna hjälpa till med även gräsklippningen. Så idag blev det en deluxmodell av Stiga, med tom en uppsamlare! *håller tummarna för att han ska fortsätta att tycka att gräsklippning är jättekul mååååånga år till*

Ikväll blev det middag på altanen, hoppas att det blir många fler såna under sommaren. (läs; hoppas att det blir en varm och skön sommar) När det var dags för kvällens höjdpunkt - Robinson finalen! - hade jag lyckats duscha av alla tre barnen, inkl. mej själv och Svante hade slocknat på mattan, så det blev en lugn och mysig tv-kväll. Synd bara att fel person vann!!! Hur kunde Ellinor vinna, hon var ju minst värdig av alla de fyra som fanns kvar!!!!? Men Ida var nöjd iaf "det var ju en tjej som vann" - ja, jag får väl försöka se på det så oxå.... Fast jag tycker ändå att Jarmo var den enda värdiga vinnaren, han är ju en riktig överlevare!

Nu ska jag leta reda på myggkasseten till sovrumsfönstret, annars lär vi få sova i en bastu i natt, särskilt om det kommer en eller annan extra sängkompis...

Öråd och kladdkaka

Idag har vi redovisat vårat grupparbete om Robinson, det gick superbra! Vi lyckades riktigt bra trots att vi aldrig tränat ordentligt i helgrupp utan det blev väldigt mycket improviserat. Vi hade bara dragit upp riktlinjer och sen körde vi järnet. Vår uppgift var att studera om effektivitet i grupper och eftersom vi skulle vara sista gruppen (av fyra) som redovisade misstänkte vi att alla skulle vara ganska trötta och mest sitta och fundera över om det inte var dags att dra till Yran. Därför valde vi att göra ett rollspel, som utspelade sig på ett öråd i lag Parangan. Vi var så jäkla snygga, irriterande nog glömde jag att plocka fram min kamera - som jag alltså tom hade med mej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
Överlag tycker jag att alla grupperna idag gjorde riktigt bra redovisningar, det var inte så att man höll på att somna en enda gång! Nu är det bara ett arbete kvar innan sommarlovet, men det är desto jobbigare... *suckar* Dessutom var de (lärarna) så himla lustiga att de hittade på så här på slutet, att vi ska opponera på varandra, så helt plötsligt fick vi två dagar mindre att skriva färdigt arbetet på - inte bra! Nåja, det ska nog lösa sig, det värsta som kan hända är ändå "bara" att man får komplettera - ingen omtenta mao. 


I eftermiddag bytte jag och Niklas "arbetsuppgifter" jag klippte gräset och han lagade mat. Konstigt nog brukar det oftast bli så att N klipper och jag lagar mat, men idag lät vi lika uttråkade över våra uppgifter så vi bytte helt enkelt. Niklas brukar inte gilla mitt sätt att klippa(!!!) - inte för att jag förstår varför - men jag tror nog att det dög. Maten blev iaf riktigt bra! Grillad kyckling och tom riktigt med grönsaker. Sen bakade Joel en kladdkaka - den blev sååååå god!  Tur nog blev den väldigt mäktig, annars hade vi (jag, Joel och Ida) nog smaskat i oss hela kakan direkt. Niklas hade hunnit åka på Yran och Svante hade redan slocknat på soffan, men nu hinner de oxå smaka imorgon.  

Imorgon och på söndag ser vi fram emot riktiga sommardagar här, det ska bli 28 grader!!!!

Världens bästa onsdag

Har just kommit hem från en trevlig kväll med klassen! Vi käkade på Droskan och vi var nästan hela klassen samlad, jag tror att det bara var tre som saknades (även om jag och de jag satt med bara kom på två av dem) - till saken hör att vi är 55 st i klassen, så det är ju mer eller mindre en bedrift att få så många att samlas! Men idag gick det och trevligt hade vi, men det var ju nån eländig fotboll på tv:n så en del satt väl mest och glodde på storbildstv:n när jag var tvungen att kasta in handduken för att gå till bussen.

Igår var som bekant praktikupptaktsdag, det var riktigt bra! Jag hade förmånen att ha min blivande handledare närvarande och det var ju trevligt att hinna få surra lite om ditt och datt innan hösten kommer. Dessutom var det en otroligt bra föreläsare som pratade på eftermiddagen och verkligen inspirerade och spred positiv energi!!! Bengt Wiström heter han och jobbar som coach, han arbetar visst med alla möjliga kändisar. Jag köpte en bok av honom som jag tänker läsa om två veckor när jag har SOMMARLOV! *glad* ...fast, innan dess kommer ju en massa "världens bästa dagar"!

Hare gott!
Tjingtjong!

 Ps...
Jag glömde ju att säga; lågkonjunkturen vände förra torsdagen! ....Ds. *kom ihåg var ni läste det först!*

Hektisk tid

Jaha, så var man bryskt tillbaka till verkligheten då! Jag önskar att jag kunde vrida klockan fram till den 5:e juni, då sommarlovet börjar! De här två kommande veckorna är så fullspäckade att jag knappt törs titta i almanackan! Jag får nästan magsår bara jag tänker på det, men det ska nog gå ändå - det lär ju gå snabbt om inte annat...

I fredags ägnade jag största delen av dagen åt att packa upp efter resan, tvätta och joxa med fotona. På lördag och söndag var jag på pysselträff i stan - trevligt, men oj vad tid det tog! Vi hade tänkt gå ner på stan för att se på Alannah Myles på lördagkväll, men det missade vi tyvärr då vi satt och väntade på tävlingsresultaten. När jag kom hem hade Niklas kompisar här som spelade Wii, jag kom inte i säng förrän det nästan var morgon så igår var jag riktigt sliten!!! Kände mej bakis fast jag inte druckit något starkare än en Trocadero! Igår drog också tävlingsresultaten ut på tiden *suckar* så det blev inte så mycket tid att träffa barnen när jag kom hem. De var tvungna att få lägga sig riktigt tidigt för att orka med dagis/skola idag, samma gällde förstås för mej med. Och nu är det bästa att jag hoppar i säng ganska snart för att orka med morgondagen - som förövrigt kommer att bli ganska spännande - då är det nämligen praktikupptaktsdag!!! Min blivande handledare kommer att vara med och vi ska bland annat få höra på en gästföreläsare + en massa annat som kommer att hända under dagen, allt med siktet inställt på höstens praktiktid.

Hare gott!

Borta bra, men hemma bäst!

Vi är hemma igen! Vi har verkligen haft en kanonsemester, varmt och skönt varje dag - idag var det dock ganska mulet och det småregnade lite till och från. Men det var helt okej eftersom vi skulle vara i lobbyn redan 11.30, vi hade tänkt att barnen skulle hinna ta ett sista dopp i poolen, men vi slapp de blöta badkläderna i resväskorna utan gick på promenad på området istället.

Veckan har som sagt varit bra, även om Joel naturligtvis fick inflammation i såren på handen/fingrarna. Han hann bada på fredagen, men det såg inte så kalasbra ut på kvällen och på lördagsmorgonen var det bara att knata ner till hotellets doktor. Joel fick både medicin och badförbud - inte roligt! Sen har han fått gå till doktorn varje dag för att rengöra såren byta bandage. Ett par dagar här på slutet har han i alla fall fått bada, men för hans del är det väl nästan överdrivet att kalla det för sol- och badsemester... Niklas drabbades som vanligt av turistmage, så han höll sig oxå från badet nån dag.

Hotellet var jättefint och bra på alla sätt, men sängarna var som huggna ur sten - jättehårda!!! Man hade ju en föreställning att man skulle komma hem utsövd och avslappnad, men jag har verkligen sovit uselt! Solstolarna med sina tunna madrasser upplevdes som himmelska i jämförelse mot sängarna i hotellrummet...! Dessvärre är det totalt omöjligt att kunna sova vid poolen med tre barn i resesällskap, jag har inte ens hunnit läsa ut min bok!

Nu ska jag krypa ner i min egen mjuka, sköna, fantastiska, ljuvliga, härliga säng!

Spänd förväntan

Nu sitter vi och väntar på att Niklas ska komma hem så vi får äta middag och sen dra iväg till flygplatsen. Svante kunde knappt tro sina öron i morse, att vi verkligen ska åka IDAG! När jag hämtade honom på dagis var han oxå tvungen att kolla tio gånger att det helt säkert var sant! Nu har han somnat en stund på soffan, medan Ida och Joel ser en film, perfekt sysselsättning istället för att riva ut alla leksaker, eller vara ute och cykla omkull....

Joel var till skolsyster med handen idag, så nu har han ett bandage på vänster pekfinger och två plåster på lång- och ringfingret. Tur att det var vänster hand, för han kan inte röra så mycket på fingrarna, det stramar och gör ont. Jag hoppas att det kan läka bra ändå, men skolsyster hade sagt att han kanske skulle ta det liiiiite lungt med badandet den första dagen. Nu har jag laddat med kompresser, salvor och bandage iaf.

Nu ska jag packa kameran, så jag inte glömmer den (hemska tanke!) och kolla packningen en sista gång.

See ya!

Bakis...?

Jag tror att Ida och Svante drabbades av resfeber natten till idag... Båda två kom och ville sova med oss (och det är inte varje natt längre, så det känns faktiskt lite ovant), Svante var dessutom jättemörkrädd! Han trodde att det skulle komma tjuvar och ta honom, stackarn. Han ville att jag skulle ligga och hålla fast honom + att han var tvungen att ha täcket över hela honom, tom över ansiktet. Gissa hur varmt och trångt det blev, jag kunde knappt röra mej utan att riskera att trilla ur sängen. Det var alltså helt omöjligt att sova! Vid 3-tiden klev Niklas upp och flyttade till soffan, tyvärr hjälpte inte det mej eftersom Ida (som låg närmast Niklas) inte rörde sig en millimeter utan låg kvar på samma ställe som innan N flyttat... *suckar* När Svante efter nästan en timme somnat ordentligt klev även jag upp och landade i soffan. Vi passade på att titta på Rallybrudar, den var "sådär". Jag missade nog en stund mot slutet då jag slumrade till, men vaknade så jag hann se slutscenerna iaf. Det blev inte så många timmars sömn, så idag har varit en sån där jobbig dag då man går runt och känner sig bakis. *urk* Nu ska jag iaf hoppa i sängen och hoppas på att få sova några fler timmar. Imorgon blir en jobbig dag med skola/jobb/dagis och sen avresa på kvällen. Förhoppningsvis somnar barnen några timmar på flyget, så de inte blir så sjukt trötta! Nåja, sen är det ju semester och då ska vi bara ta det lugnt och njuta!

Joel den stackarn lyckades skrapa upp ovansidan av vänstra handen och fingrarna ikväll! Han och Ida cyklade i kapp och "något hade hänt med cykeln" så han stupade och gjorde illa sig. Han är extremt rädd för blod, så det blev en väldigt jobbig kväll för honom. Jag hoppas att såren hinner torka till lite så han inte behöver ha så besvärligt imorgon, men det kommer säkert att svida och strama där... Typiskt att det var just ikväll han skulle måsta göra illa sig, fast å andra sidan hade det ju kunnat gå mycket sämre, vi får vara glada att det "bara" var ovansidan av handen/fingrarn som han skrubbade!

Hare gott!


Bränd!

Ja, här packas och planeras det inför resan. Kan inte fatta att jag är så hopplöst dålig på att packa! Man kan tro att vi ska flytta, istället för att vara borta EN vecka. *suckar*

Idag har Ida tränat på brännboll med sina dagiskompisar, på torsdag ska de nämligen spela det samma med alla 5-åringarna från byns tre förskolor. Det hade gått riktigt bra för Ida att slå, så när hon kom hem var hon laddad och fick med sig Joel och hans två kompisar ut för att öva ytterligare lite. Ida och Svante var inte till så stor nytta när deras lag (Joel, Ida och Svante) spelade ute, då var det bara Joel som jagade bollen, medan de yngre syskonen gungade, åkte rutschkana eller gjorde något annat roligt... Joel fick springa som en galning för att fånga lyror och bränna killarna i det andra laget!





Svante på gång, efter ett försök till slag valde han (alltid) att kasta bollen istället.


Typisk "utelags bild" - Joel jobbar medan Ida och Svante roar sig...


Efter en jobbig dag kan man tom slockna med en legoleksak i ansiktet....

Återförening och regnbåge

Vilken lyckad tillställning det blev igår (jag är ganska övertygad om att det var fler än jag som tyckte det)!!! Tyvärr fick vi två bortfall pga sjukdom i sista stund, men vi blev iaf 12 st (av 17 möjliga). Det var så roligt att träffa alla igen, även om jag inte hann prata överdrivet mycket med precis alla, men det var ändå jättekul! Jag hoppas verkligen att vi får tillfälle att träffas igen, vi bedrev en hård och tuff bearbetning av H, han har en bra kvarterslokal där vi skulle kunna träffas och sitta både längre och mer ostört. *håller alla tummar*

Igår var vi på Droskan, de har bra mat och eftersom det inte var något uppträdande där är det en ganska bra miljö för att kunna prata - precis vad vi var sugna på eftersom det var så pass längesen vi sågs allihop. Tänk att det var 3 år sen vi blev varslade, och cirkus 2½ år sen jag slutade, vad tiden går! Ändå kändes det nästan som om det var igår vi träffades, möjligtvis som efter en sommar när folk varit på semester och man har en hel del att uppdatera sig på...
Enda nackdelen med Droskan var att de stängde 22.00 (just för att det inte var något uppträdande), vi satt iaf och tryckte fram mot närmare 23-tiden, men sen kände vi att det var läge för oss att dra, det var nästan så att vi blev utkörda - men bara nästan.
(


De andra som skulle åka buss hem kunde åka redan 23.30 medan min buss inte gick förrän 01.20, men eftersom Niklas hade kompisar hemma hade jag tur att kunna få hämtning. Hemma väntade ett par ronder i Buzz - the music Quiz!  Med andra ord - inte min melodi... Men första ronden lyckades jag med konstverket att bli 2:a!!!! Andra ronden pratar jag helst inte om.... Men jag kan väl säga så pass mycket som att jag inte vann.

Idag var det grått och trist ute, så det blev en ganska slö och slapp dag. På kvällskvisten sprack solen fram och det blev en fin regnbåge! Joel som börjar vara riktigt duktig på att fota tog den här läckra bilden.




Virkad mössa och hundbajs på rutan

I tisdags kom Joel hem från fotbollsträningen med en ny mössa. Det är en kompis till honom som virkat den - själv!!! Snygg va? Tänk en 9 - 10 åring som kan virka mössor, själv kan jag knappt göra en maska... Jag pratade med A:s mamma igår på dagis och hon berättade att A har dille på att virka allt möjligt, han har bla gjort mössor till alla systrarna (4 st), virkat tofflor (efter ett jätteavancerat mönster som han hittat i en bok han lånat på bibblan, och som mamman inte ens orkat sätta sig in i för det såg så svårt ut...!). Han har tom lärt en av sina småsystrar att virka, så hon har oxå gjort en mössa! A hade sagt till sin mamma att om han inte blir fotbollsproffs när han blir stor ska han bli syfröken! *ler*



Själv fick jag låna en virknål av mamma idag eftersom jag en längre tid tänkt att jag skulle försöka mej på att virka en liten blomma, en mössa, eller iaf en lång virkad "orm". Tänkte att jag skulle försöka hitta ett bra (läs; enkelt) mönster som jag kan pyssla med i en solstol nästa vecka...! Kanske jag kommer hem med nya mössor åt hela familjen! *drömmer vidare* Bra väder räknar jag med att vi får, håller stenhård koll här! Här spöregnar det för närvarande! Huuuu!

Natten till igår hörde vi förresten ett rejält muller, det höll i sig riktigt länge! Faktiskt så länge att Ida vaknade och  Niklas vart tvungen att kliva upp ur sängen för att kolla vad det kunde vara som lät. Det visade sig vara ett jordskalv! Visst var det inte så länge sen det var ett jordskalv här...? Eller var det den gång nån råkade spränga lite för hårt på andra sidan stan... *funderar* Lite läskigt är det iaf.




Igår fick vi stort skrattanfall på morgonen, Svante ropade med frustrerad och äcklad röst "Mamma, det är en hund som bajsat på mitt fönster!!!!". Jag och Joel skrattade mycket gott, eftersom det är en fågel som äcklat sig på rutan, och för övrigt har väl den splashen suttit där ganska länge nu... Vore kanske läge att tvätta fönstren snart - bara de ids sopa gatan nån gång, så man inte måste göra om hela eländet om bara någon vecka - riktigt så roligt är det ju inte!

Nu ska jag hoppa i sängen, imorgon blir det rolig träff med gamla jobbarkompisar!!! KUL!!!! 

Hoppas du får en trevlig helg!!!


Klasslista

Idag har vi fått besked om vilken klass Ida kommer att börja i till hösten, hon börjar ju sexårsklass då. Det ser ut att bli en ganska bra klass, tror jag, och det blir på samma spår som Joel går/gått. Det kommer nog att passa Ida bra, det innebär nämligen att det blir integrerade klasser (6års-3:an). Jag tycker att Joel har kunnat leka med både äldre och yngre kompisar oavsett kön, och jag hoppas att det blir samma sak för Ida. Det som var lite synd var att ingen av de flickor hon börjat leka med jättemycket, nu på slutet, på dagis hamnar i samma spår... Hon har en av sina gamla tjejkompisar med sig, men det finns 2 - 3 flickor till som hon leker nästan ännu bättre med som nu alltså hamna på helt andra spår. Det behöver ju inte betyda att man inte kan leka med varandra ändå, men Joel har nästan aldrig lekt med någon från något annat spår så det känns som att det blir lite svårare. Men det löser sig säkert.

Ikväll har jag spöat Niklas i Wii - igen!!! Det är nog bara en tidsfråga innan han tränar dygnet runt, bara för att kunna slå mej, men än är jag oslagbar!!! *fnissar* Baseball är min sämsta gren, den fetsuuuuuger! Så det är den gren Niklas, efter stor möda, lyckas vinna i - tennis, bowling, golf och boxning vinner jag! *kaxig*

Nu har nedräkningen till Turkiet-resan börjat på allvar, idag har jag börjat kolla upp ungarnas sommarkläder. Det vore ju trist om de skulle behöva gå i vinteroveraller på solsemestern... 
 

Pysselhelg

Lördag och söndag har jag varit på pysselträff. Ovanlig nog var jag inte så peppad inför helgen(!!!), jag hade tom förvarnat Niklas på att han kanske skulle måsta komma och hämta mej ifall jag skulle vilja åka hem innan Gunilla och Åsa. Väl där var det förstås roligt och tiden har bara susat iväg, så N behövde inte rycka ut. Det blev 3 lo´s gjorda och två kort, så med andra ord blev det kanske mer ord än handling.... Två av lo´sen var dessutom rekord snabba, den jag gjorde igår kväll fixade jag på 25 minuter!!!! Och då är tiden att välja ut bilderna inräknad!

Igår arbetade de febrilt för att förbereda inför Idol-uttagningen som var idag, på andra sidan gatan. När vi kom i morse (en timme innan Idol-uttagningen) var det riktigt mycket folk där, tyvärr tog vi oss aldrig ut för att titta på underhållningen, men vi hörde en del av musiken in i skolan där vi satt och pysslade. Knasigt att vi inte visste att Daniel Lindström underhöll där, annars hade jag masat mej ut för att lyssna på honom iaf, fast å andra sidan var det kanske honom vi hörde när jag öppnade fönstret för att höra bättre....?

Nu ska iaf mina pysselväskor få stå och vänta till nästa pysselhelg som är om (bara) tre veckor!!! Skönt att ha dem orörda så de blir lätta att ta med så snart efter att vi kommer hem från Turkiet, först hade jag tänkt strunta i den träffen bara för att slippa packa och packa upp väskor heeeela tiden. Tur nog kom jag ju på att jag ändå inte lär hinna röra de där pysselväskorna förrän om tre veckor(23 - 24 maj). Det blir förövrigt en stor rolig pysselträff som kommer att vara en del av Kulturnatta, så är någon sugen på att gå och handla pysselgrejer (8 butiker finns där!!!) eller kanske bara kika på vad vi sysslar med är det ett ypperligt tillfälle att besöka Thorén Business School på Järnvägsallén 24 i Umeå - och det kommer att vara gratis för den som bara vill komma och titta (och/eller shoppa)!!!

Nä, nu går mina ögon i kors, så nästa paus i Söndagsparty blir perfekt för att springa till sängen!

Hare!

Först i kön...

En bild säger mer än 1000 ord, sägs det ju. Så jag lägger genast ut två.





RSS 2.0