Fotbollstränare

Idag styrde jag kosan norrut för att plugga. Vi skrev och skrev och skrev och tillsist blev vi faktiskt klara med vår forskningsplan. Skönt! Imorgon blir det redovisning av densamme och sen är det c-uppsats! Kan knappt fatta att vi verkligen kommit fram till den dagen! Det kändes som det var ett helt liv bort när vi började plugga, men tre år går riktigt fort när man har roligt!

Ikväll hade Ida och Svante skidskoj och för ovanlighetsskull följde Niklas (för han ville absolut inte gå på fotbollsmötet) och Joel med dem. Det skulle vara "stafettävling" med medaljutdelning och de fick såna snygga medaljer. Hoppas det bara var första i en hel radda för Idas del iaf, hon är så fascinerad av min klasskompis barns medalj- och pokalsamlingar.
Själv gick jag på fotbollsinformationsträff för Idas räkning. Vi var inte överdrivet många föräldrar som representerade flickorna, så jag tyckte att jag åtminstone kunde vara bussig nog att erbjuda mina tjänster som hemsidesansvarig... Det slutade med att jag stod med på tränarlistan! Jag som knappt vet vad som är upp och vad som är ner på en fotboll!!!  Det löser sig säkert, två av tränarna är fotbollsfantaster och så är vi två som inte är lika intresserade och kunniga... Vi skojade iaf om att det skulle vara bra för oss att kunna krydda våra cv:n med att vara fotbollstränare, jag skulle ju tom kunna skriva att jag är it-ansvarig utan att ljuga - allt för mycket iaf!


Det är en stor dag idag...

...Svante fyller fem år!Många fina och roliga paket har han fått!Joel spelade sin sista innebandymatch för sässongen och det blev en otroooooligt spännande match! Joels lag låg under men gjorde på bara några få minuter tre mål så det slutade 7 - 7, det blev för Joels lag som en vinst. Joel dammade in det allra sista målet så han var oxå ruskigt nöjd, förstås.

Med och tittade på matchen var även mamma, pappa, syrran och Moa, sen följde de oss hem på middag och tårta.Igår åkte Joel och Tor slalom några timmar, medan vi handlade presenter till Svante - i sista sekunden...
Det är andra gången de åker i Bräntberget utan några vuxna, det har gått bra. Igår var backen bra mycket bättre än förra helgen, då var den så rackarns hård, nu var det mycket mjuk nysnö så det var lite mjukare. Det dämpade väl både fallen och farten...

På kvällen såg vi ett rådjur på vägen utanför vårt hus!!! Gissa om vi blev snopna, jag rusade för att hämta kameran och försökte ta en bild genom Joel och Svantes fönster. Jag lyckades förstås skrämma det stackars rådjuret när jag skyndade till fönstret, dessutom var kameran seg som sirap - så här fint blev bildbeviset. Inte ens med bästa vilja i världen kan man se något rådjur, eller annat djur heller för den delen, hur gärna man än vill.I fredags var jag med klassen (eller iaf delar av den) på fortet på Megazone. Det var riktigt kul, men jag fick mest ägna mej åt mindre fysiska övningar eftersom mitt knä inte blivit helt bra än. Mitt lag klarade sju celler, det tycker jag var ganska bra. De hade sagt att i snitt klarar man fyra celler när man är där första gången....

I torsdags åkte Joel slalom med skolan, hela mellanstadiet hade friluftsdag i Vindeln. Vädret var inte allt för strålande, men vem bryr sig när man är ett slalomfreak?

Som jag sa tidigare skulle Joel på casting i onsdags på Svt. Själv var jag så besviken över att inte ha möjlighet att följa med, vi har haft en hemtenta i veckan i kvantitativ analys. Det hörs väl ungefär hur kul det var...? Vi har fått sitta i hur många timmar som helst hela veckan för att hinna klart till i fredags. Skönt att det är över, nu är det "bara" forskningplanen som ska redovisas på tisdag och sen är det c-uppsatsen som gäller!
Oj, jag tappade visst tråden, Joel var iaf på castingen och nu väntar ett par veckor innan vi får veta hur det gick. *håller tummarna*


Torsdagsrapport

Knäet som jag gjorde illa i måndags krånglar fortfarande! Det vart inte direkt bättre idag när jag vart tvungen att springa från parkeringen "längst bort" på universitetet upp till lasarettsområdet där vi hade ett möte med den forskningsgrupp vi ska skriva c-uppsatsen åt. Åkte i god tid hemifrån, men var dum nog att tro att det skulle finnas parkering någonstans på lasarettsområdet, för att skona knät. Istället fick jag i panik åka tillbaka till den vanliga parkering jag brukar stå på på skolan... *arg* Det som irriterar mej mest var att jag inte åkte dit direkt, eftersom tanken hade slagit mej om att det kanske skulle vara svårt att få en plats på lasarettet.
Nåja, mötet var iaf givande, äntligen börjar vi få liiiite klarhet i vad forskningsgruppen har för tankar och funderingar och framförallt lite mer fakta till oss studenter. Imorgon måste jag och Jeanette sätta tänderna i vår forskningsplan som "ska" vara klar och redovisas på tisdag. Det hade varit bra om vi hade fått den info vi fick idag redan vid första mötet, men nu är det som det är det är bara att gilla läget.

Idag färdigställde vi iaf hemtentan i kvantitativ analys som ska lämnas in imorgon! Skönt!!!! Den har tagit hur mycket tid som helst, orkar knappt tänka på hur många timmar vi suttit i datasalarna på skolan - vi har fyrkantiga ögon hela högen!!! Och stela gamnackar! *urk*

I tisdags åkte Svante skidlopp på dagis och fick en snygg guldmedalj! Gissa hur nöjd han var/är!

I går gjorde Joel något riktigt spännande, han var på casting på Svt!!! Jag mår verkligen dåligt över att jag inte kunde vara med där, de vuxna fick nämligen gå på rundvandring där medan barnen intervjuades och filmades.

Imorgon ska vi från klassen åka på Fortet på Megazone, typiskt att jag har ett kvaddat knä! Jag får hoppas på att kunna bidra med något när det blir någon mindre fysiskt krävande aktivitet. Det ska iaf bli riktigt roligt, jag har bara varit där för att hämta Joel som brukar vara där på kalas.

Den här helgen kommer att vara kalasig värre, då både jag och Svante ska firas, han fyller ju 5 år på söndag!

Hare gott!


♪♫♪ ja må jag leva...♪♪♫

Japp, idag är min födelsedag. Dagen började med att Niklas (som borde sova vid den tiden) klev upp och arrangerade så att det blev både skönsång och paketutdelning (sen fick han återvända till sängen igen). En vas som jag önskat och världens härligaste pläd fick jag. Dessutom överraskade Ida mej med en egenhändigt gjord nyckelring, som hon gjort igår på museet! Den var jättefin, jag trodde faktiskt att hon köpt den (tänkte att hon hade en slant över från lördagsgodispengen...).

Sån här härlig pläd var det som jag nu kurar i. Skulle nästan vilja ha en mörkbrun oxå, kunde kanske passa i källaren.... eller möjligtvis på sängen.Bäddsoffan, som vi hämtade idag, såg faktiskt ut att dra lite mer åt det bruna hållet än grått... Fast det gör inget. Det som var värre var att en av bultarna gick av när Niklas skulle skruva fast armstöden! Efter MÅNGA om och men har han nu lyckats fixa den så att vi till och med kan sitta i den! :0)

Ikväll var det som vanlig på måndagar skidkul, fast ikväll var det inte direkt skitkul - det var så otroligt isigt och hårt i spåret att det både var bakhalt och dessutom slog sig barnen ganska mycket när de föll. Svante trillade i sista stora backen (mördarbacken som hans kompis säger) och jag skulle försöka hasa ner med mina skidor tvärsöver backen för att inte åka rakt över honom (eller förbi honom) det slutade med att jag fick nåt konstigt "felskär" med ena skidan och när jag skulle försöka parera för att inte falla vek jag ena knäet helt fel! Nu har jag problem att gå för knäet ger vika titt som tätt - läskigt och ont gör det som tusan! Man ska inte ge sig ut i backarna när man blir gammal.... ;0) Jag tog av mej skidorna och traskade ner för backen till sist, då hade Svante redan fått hjälp av en av ledarna och han åkte i god fart mot målet! Ida åkte mycket snabbare med oss, men hon hade visst oxå trillat en del, men klarat sig bra iaf.

Nu ska jag släpa med mej gosepläden till sängen - den kommer att värma gott, när man nu måste krypa ner där alldeles ensam!  

(174 av 365: Mars)

Jag hann faktiskt sätta mej en liiiiiiten stund på altanen och njuta av solen efter målningen, och det här är väl en riktigt Mars-bild? Sol, snö, isdropp...


365 Foton 2010 - 100314 - Tema: Mars


(340 av 365: Vit)

...fast jag borde väl hellre säga "vitt". Här har vi ägnat den soliga och fina helgen åt att måla eller rättare sagt lasera, taket och väggarna i gillestugan. Eftersom både taket och tre väggar (+ golvet) varit furufärgade blev det ganska mörkt, så nu har vi lättat upp det lite med vit lasering. Kommer nog att bli superfint när det är möblerat och klart. Imorgon ska vi hämta vår nya bäddsoffa som ska bo där oxå, gamla hörnsoffan får flytta på sig. Eftersom Niklas börjat jobba så mycket natt är det praktiskt att han kan sova där nere. De här första veckorna har han sovit på en resesäng, men det känns som det inte var hållbart i längden. 


365 Foton 2010 - 100313 - Tema: Vit

Igår hjälptes vi åt att måla, men idag fick jag sköta målandet av andra varvet på väggarna medan Nicke fick städa badrummet (bra byte!) och så hade han, Joel och Svante ett mycket hemligt uppdrag till stan att ordna med.... Undrar vad det kan vara, barnen har inte knystat något (förutom Svante som faktiskt avslöjade att de har presenter i bilen! Men den är på jobbet nu, så jag kan inte tjuvkika....)

Så här såg det ut idag kl. 15, när jag målat färdigt. Det ser kanske flammigt och ojämnt ut, men det ser bättre ut live!Ida har varit hos mormor och morfar i helgen och haft så trevligt, de har hunnit med en hel massa men höjdpunkten var nog att få åka släde bakom en ren!  Det har varit samiskt tema på museet så idag gjorde de en utflykt dit för att se både på musset och som sagt åka ren. När Ida kommit hem kom hon ihåg att hon glömt ett par viktiga teckningar hemma hos mormor och morfar. Hon var nästan otröstlig när hon kom på att hon inte skulle kunna ge mej min teckning imorgon (på morgonen), det hjälpte inte att Niklas skulle kunna hämta teckningen när han ska åka och hämta nya soffan... Tillsist lyckades jag iaf övertyga henne om att hon, så länge, kunde få låna mina pysselgrejer och göra ett nytt kort. Så nu har både hon och Svante pysslat och gjort så fina kort. Ida var lite rolig då hon skulle ha lite hjälp med stavningen och sen var hon så himla nöjd med kortet att hon bara var tvungen att visa mej det, bara för att sen gå och gömma det för att inte jag skulle hitta igen det..... Knasfia ♥(313 av 365: Tripp, trapp, trull)

Igår fick barnen göra ett (välbehövligt) besök hos frissan, snygga de blev va?


365 Foton 2010 - 100311 - Tema: Tripp, trapp, trull

Sportlov

Hur tur får man ha? Den här veckan har barnen sportlov och vi hade inplanerad schemalagd tid på skolan alla dagar utom idag, typiskt! Men när vi var i skolan igår visade det sig att det bara var två uppgifter som skulle göras under veckan, och vi hann klart dem redan igår!!! Ute sken solen och den droppade från taken - och vi fick sportlov!!! Underbart! Idag var jag, Ida och Svante på Leo´s Lekland, jag hade redan för länge sen lovat dem att vi skulle åka dit idag, eftersom det egentligen skulle vara min enda lediga dag. Och det man lovat får man minsann hålla, trots att solen sken i morse oxå.... Under resan till Leo´s mulnade det i alla fall på, så då behövde vi inte ens må dåligt över att måsta vara inomhus.

Barnen hade superkul och var genomblöta i svett innan vi (eller iaf jag) tyckte att det fick vara nog efter drygt fyra timmar. Jag hade sällskap av både en klasskompis och en mamma till barnens kompisar, så det gick verkligen ingen nöd på mej heller!

Imorgon håller vi tummarna för lite mer sol igen, för då drar vi ut till pulkbacken tillsammans med samma mamma och barn som var på Leo´s idag, det blir kul! Förhoppningsvis får vi även med oss Joel då, idag valde han att stanna hemma istället för att hänga med oss. Han börjar vara så stor...!? (...fast jag tror han skulle ha haft jättekul han oxå!)

RSS 2.0