Snicksnack och ny glugg

I fredags tappade Ida ääääntligen sin lösa framtand. Det har sett ganska kul ut med en sned dinglande tand mitt i munnen - och opraktiskt har det förstås oxå varit. Hon har haft svårt att äta, bara grejer som går att göra små bitar av som hon kunnat stoppa långt in i munnen på andra sidan, har fungerat. I fredags när jag hämtade henne på fritids satt de just och åt mellis och då hade hon börjat blöda i tanden och den blev ännu lösare än vad den redan varit. Hon satt som paralyserad och nästan vit i ansiktet. Hela eftermiddan var hon som en liten mus, kunde inte göra eller äta nåt. Tillsist ledsnade till och med Niklas på att se henne så han körde utpressning och mutor och äntligen fick vi dra ut tandstackarn. Det blev en ny tjej i vårt hus kan jag säga - pigg och glad! ♥

(före - fast den var ännu mer sned och hängande)


(efter)
 

Ida började ju ettan förra veckan och det verkar hon tycka vara jättekul. Första dagen stannade jag med henne en stund på skolan för att jag skulle få se när hon fick sin första skolbänk. *stort* När hon gick 6-års fick hon  "bara" sitta vid bord, så att få en egen bänk var en stor stund! Ångrar att jag inte tog kameran med, det lyste av stolthet när hon fick sätta sig i sin nya bänk. När hon kom hem har hon berättat hur hon öppnat och stängt sin bänk och hon har till och med hunnit städa i den (riktigt vad hon städat vet jag inte, det var väl typ pennfacket som fanns där…)! Jag köpte bänkpapper med Hello Kitty och hjälpte henne morgonen därpå att klippa till och lägga det i bänken - ojojoj så fint det blev! Hon öppnade och stängde säker hur många gånger som helst den dagen oxå, kan jag tänka. 

Läxa fick hon ju oxå förra veckan och den gjorde hon med en gång och lämnade in dan där på. Hon och en annan kompis var visst först med det och fröken hade varit impad, så Ida var såååå nöjd. Först trodde hon nämligen att man var tvungen att vänta en vecka med att lämna in den (för det står på lappen att den ska vara inlämnad ett särskilt datum), själv har jag ju lärt mej genom åren med Joel i samma klass att väntar man så länge hinner man inte alltid få sin läxa rättad innan man ska göra nästa....  

Svante började på sitt nya dagis förra vecka han med. De har flyttat alla 5-åringar från hans gamla dagis till en barack på vårat kvarter. Svantes fröknar har fixat i ordning riktigt fint i baracken och det är både mysigare och större inuti än vad man tror när man ser det utifrån. Eftersom Svante brukar leka med ganska många som är ett år yngre än honom (och de alltså går kvar på gamla dagiset) och hans jämnåriga bästis bara går 15 timmar i veckan tänkte jag att Svante kanske skulle tycka att det inte var så kul på dagis nu, men det har inte varit några problem alls. Redan första dagen hade han tom lärt sig att skriva sitt namn!!! Han har kunnat skriva sitt namn på datorn sen han var typ 2 år, men att skriva med en penna har varit helt ointressant, S har han kunnat skriva men resten har han varit totalt ointresserad av.


(Ida var tvungen att påpeka att E bara ska ha TRE sträck, så han skrev om - ordning och reda!)


Imorgon ska jag fixa min bråkiga fot (har nog fått nån inflammation eller nån skit, men jag tror att det kommer att gå till sej med hjälp av hålfotsinlägg) och boka en tid för synundersökning. Gruvar lite för det, jag vill bara ha synundersökningen för jag har tänkt snåla och köpa brillorna på nätet, men det tycker jag känns lite pinsamt... Men nu MÅSTE jag ta tag i saken, har gått med mina urgamla fula sen ett par dar innan jag skulle köra till Stockholm - och det börjar ju vara ett tag sen nu. Sen skulle jag behöva uppsöka en frissa oxå, men det får nog vänta nån dag...eller så.

Trasiga!Kommentarer
Postat av: Gunilla

Vad duktiga barn du o N har. Först får I loss tanden (OK, ibland behövs lite övertalning) och sen duktiga S som skriver sitt namn väldigt bra. :)

2010-08-31 @ 11:08:08
URL: http://brunakatten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0