Morsdag

Bästa morsdagspresenten fick jag idag (och N med *fniss*), nämligen sovmorgon!!! image516Det är vi inte bortskämda med här i huset vill jag lova. Alla barnen sov i sina sängar heeela natten och de minsta (som gör väsen av sig när de vaknar) sov ända till kl 9.00!!! Då hade både jag och N redan hunnit vakna helt av oss själva, snacka om lyx!!!! J hörde jag som snabbast att han vaknade tidigare, men han är ju så klok att han bara går och sätter sig framför tv:n och stänger dörren om sig, så han stör ju ingen.

Jag passade på att påminna N om att det var morsdag och hoppades att han skulle ta hjälp av barnen och göra scones, men icke sa Nicke (!), det blev bara vanliga trista mackor...  J hade gjort fina morsdagskort på fritids som han överlämnade, I fixade ett kort på morgonen och S fick hjälp av N att göra ett kort på datorn. S hade fått välja bild själv och var mycket nöjd med sitt val, det var två elefanter på, "det är mamma och Sante" sa han lyckligt....

Marknaden var inte så upphetsande, mycket folk och bra väder, men inte mycket att shoppa (lika bra det förstås). I och S åkte karusell och provsatt en brandbil. J sprang själv med sina kompisar, han hade tom pengar kvar när han kom hem, han var besviken på utbudet och hade förvånansvärt nog inte köpt godis för alla pengarna.

   
I och S hade ju sett fram emot ponnyridningen, men hur vi än letade hittade vi inga hästar. I var så besviken att hon skrek hela vägen hem!!! image517Lagom roligt att försöka frakta hem henne på hennes lilla cykel när hon var för arg för att vilja cykla själv... När vi väl hade kommit hem och jag stod ute på bron för att försöka locka in den fortfarande skrikande dottern hörde jag hur de sa i högtalarna nere på marknaden (otroligt hur ljudet kan färdas i vinden!!!) att nu hade ponnyridningen startat!!!!
Vad gör man? Det var ju bara att återvända ner på byn igen, denna gång med cykel och barnen i cykelkärran, N som har tålamod som en ettåring stannade dock hemma. De fick rida på en ganska stor, vit häst som heter Elof. Han var väldigt snäll och fin och framför allt var barnen strålande lyckliga. Tyvärr hade jag inte kameran med, tänkte att det blev ett moment för mycket med två ridande barn och en fotande mamma... Vem skulle gå bredvid som säkerhetsvakt?? Men barnens tindrande ögonen hade verkligen varit värda att fånga på bild!

J spelade fotbollsmatch i eftermiddag och gjorde dessutom ett mål! *stolt mamma* Hans lag vann, så han var såklart glad och nöjd. image522

Mamma och pappa kom förbi här när de skulle hem från stugan, så N passade på att ta lite hjälp med att kapa ner vårt nya trädgårdsbord!!! Vi tyckte att det var alldeles för högt, man behövde nästan bara gapa och skyffla ner maten direkt ner i munnen (okej, lite överdrivet kanske), men nu är det alldeles perfekt! N lyckades drälla bort en justerbar tass till bordet och hann anklaga alla oss andra för att vi skulle tappat bort den! image515Tur nog upptäckte han att även stämjärnet och måttstocken saknades och då förstod han ju att det var han själv som slarvat bort grejerna. Efter mycket letande kom alla saker fram och bordet blev komplett igen!

Vi blev tvungna att inviga det perfekta bordet när alla barnen lagt sig, då satte vi oss och spelade kort ute i sommarvärmen (nåja, det var faktiskt ganska varmt när vi satte oss)! Mysigt, men det blev lite för kallt, vinden hade vänt och blåste rätt in på altanen. Jaja, vi har väl förhoppningsvis en lång och varm sommar framför oss så vi hinner sitta mycket vid bordet. Sa jag förresten vem som vann i kortspelet? *stoppar tummarna innanför västen och säger malligt "läs upp protokollet" (som min farfar alltid sa)* image524


Kommentarer
Postat av: Sanna

Hoppas du haft en bra helg :)
Godnatt.

2008-05-25 @ 23:27:43
URL: http://sannawiberg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0