Röda tråden...

 Behöver jag säga mer? Bästa dagen på veckan (åtminstone den senare delen av dagen!).

Imorse när J skulle gå till skolan hann han nästan bara utanför dörren så kom han inrusande igen med tårarna sprutande ur ögonen!!! Totalt skräckslagen berättade han att han sett en röd bil!!!   (För den som ev skulle ha missat det så har en man i en röd bil försökt locka till sig flickor, i stan.) Till saken hör att vi oxå har en röd bil, jag menar man kan ju inte vara rädd för alla röda bilar, det går ju bara inte! Men det var förstås inte vår bil han var rädd för, utan en röd bil som stannat längre ner på gatan just när J skulle gå över vägen. Det läskiga som J sa var att bilen redan passerat J, så den stannade inte för att J skulle kunna gå över... Själv är jag ganska övertygad om att det inte var den bil som det stått om i tidningarna, men jag förstår ju att J blev rädd iaf. Han fick skjuts till skolan idag istället, man måste väl ta hans rädsla på allvar, det är ju trots allt bättre att de reagerar en gång för mycket än en gång för lite...
Det är svårt att veta hur man ska handskas med såna här grejer, samtidigt som man måste prata med barnen om vad som händer i samhället (dessutom läser han ju tidningar,och det snackas ju på skolan) så vill man ju inte skrämma dem för mycket. Det är ju inte meningen att de ska gå och vara rädda för allt och alla hela tiden! Var hittar man balansen tro...?



Idag tog vi oss äntligen för att köpa ett par nya vinterskor till I. Hon har klagat på sina skor i ett par veckor nu, ett par är för små och ett annat par är för stora... ...och osköna och fula (röda!). Av en slump såg jag i tidningen i morse att de hade likadana skor som vi köpte till J för några veckor sen 200 kr billigare på en lågprisskobutik! Och då var ändå skorna på rea när vi köpte dem till J!!! Otroligt att det kan skilja så på priset! Nu fick hon ett par svarta (lustigt för bara några veckor sen sa hon att hon inte gillar svart och vitt, men nu vägrar hon att ha röda skor!) och hon är så nöjd, hoppas bara att de nu kommer att vara varma och sköna.


Kommentarer
Postat av: Gunilla

Otäckt när bilen stannade efter den passerat J. Hoppas att dom tar upp det i skolan också.



Skönt hitta skor till I och där svängde det snabbt ang färg hon gillar. ;) På jakt efter sköna, varma, gärna billiga och även snygga skor. Om nu allt det går att kombinera. ;)

2008-11-22 @ 17:05:48
URL: http://brunakatten.blogg.se/
Postat av: Annika

Nämen vet du,jag tror att den där röda bilen är en sån bil som kör ut mat till daghemmen... Vi har ju dagis här uppe på Torpet nu för tiden, såg den själv bara för nån dag sen.

2008-11-22 @ 17:45:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0