Svampstuvning

Holmöresan var riktigt trevlig, vi hade tur med vädret oxå - lite regnstänk till och från under dagen, men inte alls farligt. Däremot började det både blåsa och regna ganska mycket när vi åkte tillbaka till fastlandet, tack och lov var det då ingen som  !

Vi har gått och gått och gått, mest hela dagen, plockat lite (med betoning på lite) svamp och håvat otäcka djur! Svamparna hittade vi under promenaden till lunchstället, det fanns hur många olika sorters svamp som helst längs stigen. Själv är jag ett blåbär i svampskogen, men Holmö-läraren visade sig vara en riktig svampexpert, jag kom hem med tre (två stora och en liten) Karl-Johansvampar och en näve trattkantareller - så det blev köttfärsbiffar med stuvad svamp till middag *mums*.

Efter lunchen skulle vi håva gyttja från botten av en liten tjärn för att se  vilka (o)djur som lever där. Våran grupp hittade stora läskiga monster!!! Bla en stor trollsländelarv och en enorm spindel! Jag har aldrig någonsin sett en sån stor spindel förut, kroppen var stor och svart och benen var långa och grova *ryser*. Den hade en luftbubbla runt bakdelen och den hade som sport, till ungarnas stora (skräckblandade) förtjusning, att försöka äta upp "våra" andra djur i plastlådan...  Typiskt nog hade jag lämnat kameran i väskan, som var kvar där vi ätit vår lunch och det var såklart  en bra bit från tjärnen!Två barn rymdes i en pappas regnbrallor!


Kommentarer
Postat av: JennyN

Det lät som en härlig utflykt!! Är inte avis på att se de där monstren dock! :)

2008-09-04 @ 23:24:30
URL: http://rosalammet.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0