Klagan och vårtecken

Jag fortsätter att gnälla på min onda hals! Imorse var jag uppe med tuppen (hade lix sovit uruselt dels pga halsen och dels på att Svante kom över i vår säng och låg och drog mej i håret, vilket faktiskt hör till ovanligheten numer!!!) och ringde vårdcentralen direkt de öppnade för att få komma dit och kolla halsen. Jag fick en tid kl. 11.00 och eftersom ena bilen så lägligt (eller inte!) tappat halva avgassystemet packade jag ner Svante i cykelvagnen medan Ida och Joel fick äran att cykla själva. Otroligt nog var det inte särskilt lång väntetid innan jag fick komma in ganska snabbt och sen tog det bara, typ 2 minuter (och 100 kr) inne hos sköterskan - sen hade vi vänt cyklarna hemåt igen! Snacka om att det var onödigt att lägga sina krafter på att cykla där fram och tillbaka, när sköterskan kollat mej i halsen konstaterade hon att jag var röd, svullen och hade lite beläggning - som om jag inte visste det redan!!! Dessutom sa hon att även om hon tog ett halsprov så var de ändå väldigt restriktiva med att skriva ut penicillin pga att man oftast blir frisk utan penicillin nästan lika snabbt som med medicinering! Då tyckte jag såklart att det inte fanns någon anledning att vara och greja mej i halsen, jag har extremt känsliga kräkreflexer, så jag gör inte ett halsprov i onödan. Sköterskan sa att de brukade vilja kolla i halsen ändå, så att det inte var så tjockt att man inte kunde andas... Som om jag inte skulle märkt det då! 
 
Igår låg jag ju bara nerbäddad i sängen hela dagen, men jag anade genom gliporna i persiennen att det var soligt ute. Idag var det oxå riktigt kanonväder, synd bara att jag inte kunde sitta och njuta av solen - jag lär ju vara blekast på skolan imorgon!!!

När jag släpade mej ut idag gjorde jag en glad upptäckt - krokusarna har vågat sig fram från sin vinterdvala!

Den här lilla blåa raringen var det första livstecknet jag såg i lördags, nu är många fler på väg. Lyser solen nån dag till kanske de slår ut oxå...

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Det är ju så typiskt vår VDC tycker jag. :( Hoppas du snabbt piggar på dig. Snön har visserligen hunnit smälta rejält här också men än så länge har jag inte sett några blommor. Vi har ju bara en blomrabatt (mot garaget). Hojta till när du känner dig piggare så du óch barnen kan komma och titta på mina busfrön. ;)

2009-04-15 @ 10:40:14
URL: http://brunakatten.blogg.se/
Postat av: Gunilla

Förresten... härliga vårbilder!! Det tog emot lite att fara in till bion när L satt ute i t-shirt och solade sig. ;)

2009-04-15 @ 10:41:03
URL: http://brunakatten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0