Kalas och visslande stenar

Tjingtjång! Så var det söndag kväll igen, fort var det gjort!
Kalaset igår blev väldigt lyckat. Två timmar går verkligen snabbt när det är kalas!


Först var det presentleken (alla barn sitter i en ring och så snurrar födelsedagsbarnet en flaska i mitten, den som flaska pekar på få lämna sin present. En kanonbra lek på kalas, dels tar det en stund och alla sitter hyfsat lugnt och stilla och sen så hinner även föräldrarna och de andra barnen se vad man får i present. Dessutom brukar alla barnen ju vara väldigt stolta över vad just de ger så det blir roligt för alla.

Sen var det dags för fika + glass, Ida ville inte ha tårta utan det skulle vara glass med strössel och olika såser, kladdigt och gott tyckte alla barnen.

Sen hann de leka fritt en liten stund innan det var dags för fiskdammen - och sen hade två timmar redan runnit iväg och alla barnen gick hem. Själva stökade vi bara bort och följde syrrans karl och son hem, de hade dykt upp mitt i kalaset då de ledsnat på att fiska i ån. Det var gött att få komma hem till dem och slappa en stund.

Idag åkte vi till en liten sjö här i närheten för att ta lite höstbilder, det hade frusit is på sjön och det lät otroligt roligt när stenarna gled på isen - det visslade!
Vad är det som låter tro? - Jo, det var Niklas som kastade ut första visslande stenarna.


Plötsligt sprang alla mina fotomodeller iväg...


Här kastar de så det visslar


Ida samlar stora stenar...


...för att vi ska kunna kasta igenom isen!


Det var förvånansvärt tjock is


Så här såg det ut på isen när vi hade lekt färdigt, en massa is och stenar - Niklas kom på att det kanske inte var så smart av oss att kasta sten där det är badplats på sommaren, och jag kom på att det kanske är folk som vill åka skridskor snart! Men de får väl åka nån annan stans...


Efter lunchen passade vi på att montera ljusslinga och -nät i träden här på gården. Snacka om att vara ute i tid, va? Niklas ville nämligen dra elkabel fram till trädet/busken och då tyckte jag att det var lika bra att he upp slingorna med en gång, då är det ju gjort. Grävde bland gardinerna i eftermiddag och blev sååååå sugen på att byta till julgardinerna!!!! Men man får lov att lugna sig lite kanske....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0