Allhelgona + mer anka

Idag har vi haft en slappar dag, efter att ha skjutsat Nicke till flygplatsen åkte vi och satte ljus på min mormor-, morfar-, farmor- och farfars gravar. Det var förvisso på förmiddagen så det var väl inte så där väldigt stämningsfullt, men ljusen brinner ju länge så andra får njuta av myset i kväll. Vi åkte vidare till mamma som antagligen åkt på samma förkylning som barnen (efter att ha tillbringat helgen tillsammans) har. Där blev vi både bjudna på lunch och ett par goda partier av Idas favvospel UNO.

I eftermiddag fixade jag en halloween-pumpa som nu lyser mysigt på bron. Vi vart tom tvungna att släcka brolamporna för det var så mysigt med bara pumpalyktan. Däremot tände jag faktiskt ljusslingan i trädet på gården... Lite för tidigt, men mysigt blev det!

(sorry, jag säger bara - mobilkameran!)För att barnen skulle förstå hur fint och stämningsfullt det nu är på kyrkogården där vi tände våra ljus idag drog vi på oss varma kläder och knallade ner på vår kyrkogård här i byn. De tyckte att det var sååååå fint med alla ljus som var tända överallt. Dessutom ville Svante absolut gå in i kyrkan där det skulle vara stämningsfull musik, sagt och gjort så gick vi in. De startade upp med att spela samma psalm (?) som spelades på farmors begravning! Jag var absolut oförberedd på det så tårarna började direkt störta likt floder nerför kinderna. Jag tror både Joel och Ida blev lite förvånade, men de kommenterade det iaf inte. Det var inte överdrivet mycket folk i kyrkan, men det var väldigt fint. Det var nedsläckt och massor av levande ljus och så varvade de orgelmusik med en kvinna som läste texter (dikter?) och, till barnens stora förfäran, tystnad. De ville inte stanna så länge, vilket jag tror berodde en del på just denna tystnad. När vi kom ut från kyrkan igen frågade de genast över varför det var så tyst såååå länge. På vägen hem igen gick vi förbi Joels gamla dagislärare och Saras farföräldrars gravstenar, eftersom det är de enda jag vet vilka de är som vilar på vår kyrkogård.

Svante tyckte idag att det var så konstigt att inte gammelfarmor skulle komma upp igen från graven. "När kommer hon upp igen?" Jag förklarade att hon ju aldrig mer kommer upp eftersom hon ju är död. "Jamen, varför kan dom inte trolla fram henne igen då?" ....Tjaaaa, det kan man ju fråga sig. Sen blev han iaf väldigt bekymrad över att han klivit på hennes och gammelfarfars grav "Men, jag har ju gått på dom!!" 
 

Imorgon hoppas jag att alla är pigga och krya och att vädret är fint, för i så fall blir det en rolig utflykt med mormor!

Fler roliga klipp...

Kommentarer
Postat av: sara

Tack för omtanken att gå förbi farmor och farfars grav. Det värmde otroligt mycket!

2009-10-31 @ 15:23:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0