Ida kalas och skyltsöndag

Idas kalas blev en livlig tillställning! De hade "disco" i gillestugan och stämningen var hög, det var ett gäng glada och trevliga tjejer och kille (-ar med våra inräknat). Ida tyckte att det var extra kul att kompisarna från Holmön kunde komma, det var ovisst in i det sista för det var så blåsigt att färgan var inställd på båda morgonturerna, men de lyckades alltså ta sig hit på eftermiddan (men ena flickan blev sjösjuk, stackarn).
När kalaset var slut var det popcorn, chips och ostkrokar på HELA golvet! Tydligen hade några tyckt att det var jätteroligt att hoppa på popcornen (och de hade väl även testat de andra snacksen, men tack och lov mest hållit sig till popcorna)! Gissa om jag fick sanera golven, dammsuga och skura som en galning för att försöka få bort den feta och saltiga ytan. Det kommer nog att dröja innan vi bjuder på popcorn på kalas igen....Boven i dramat...
Igår var vi på 42-års kalas hos och idag var det ju första advent och skyltsöndag. Niklas och Joel åkte iväg på innebandymatch (som Joels lag vann - tjohooo) medan jag, Ida och Svante traskade runt på byn, fast ärligt talat var det väldigt tunnt med evenemang. Vi såg på julspelet, åkte brandbil, shoppade utgallrade böcker på biblioteket, åt krabbelurer i scouttältet och tittade på fyrverkerier. Förr om åren har det funnits roliga stånd med hemslöjd och annat så man kunde köpa lite julklappar, men inte i år. Barnen var iaf nöjda och det var huvudsaken, eftersom vi inte hade myror-i-brallorna-Nicke med oss spenderade vi två timmar åt skyltsöndagen och vi var rejält kalla när vi kom hem (ca -15 grader).Josef, Maria och åsnan på väg till Bretsele... eller Betlehem var det ju.
Imorgon är förresten första dagen på praktiken för mej! Spännande värre, det jag är mest nervös över är hur jag ska hinna i tid till bussen på morgonen! Jag är ingen bussmänniska!

Kommentarer
Postat av: Umenorskan

Det var lite hemslöjd vid Renmarkstorget i varje fall.Lycka till på praktiken.

2010-11-28 @ 23:47:01
URL: http://umenorskan.blogspot.com/
Postat av: Annika

Tack!

Ja, i stan fanns det säkert mycket kul att köpa, men inte här i byn.

2010-11-29 @ 21:38:26
URL: http://blomstras.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0