Fredag - skolbesök

Vi började dagen med att göra något så alldagligt som att följa med Sara till affären. Här finns ju en liten kvartersbutik alldeles runt hörnet (eller två stycken faktiskt), men nu skulle hon handla lite mer så då blev det en liten längre promenad. Det finns ett litet "centrum" ungefär 500 meter bort där det finns alla möjliga butiker, MRT (tunnelbana) och busshållplats. Där finns oxå en större matbutik (typ våran Ica, ska hon handla mycket åker hon till Vivo (typ vårat Coop Forum/Ica Maxi) och får ta en taxi hem). Jag tycker alltid att det är roligt att titta vilket utbud som finns på vanliga affärer när man är i utlandet. Här får man som på många andra butiker i utlandet sunkiga påsar som knappt håller för något, dessutom tar de ju nästan en påse till varje grej så för att få med sig alla grejer hem har Sara (idag var det tex tre stora flaskor juice som skulle med hem), likt som många andra en egen vagn med sig.


Här finns förstås oxå alkoholhaltiga drycker på matbutiken. Priserna på vin är inte så billiga som hemma i Sverige (vilket vi kan tacka Systembolaget för - stora inköp ger billiga priser), däremot finns här ett lokalt öl (Tiger) som är billigt.
Sara knallade hem för att förbereda inför eftermiddagens "mellisklubb" på barnens skola. Vi hoppade på MRT:n och åkte tillbaka till Little India där vi strosade runt bland alla mysiga kvarter, det gör inte så mycket om man skulle råka gå vilse för det finns alltid nån taxi man kan hoppa in i...! Vi lyckades inte hitta dit vi ville förrän vi skulle åka tillbaka hem för att hämta upp Sara, så det blir nog en sväng tillbaka till Little India än en gång.

Tunnelbanestationerna är väldigt fina, de har glasat in själva spåret så det är ingen risk att någon trillar ner framför tåget.


Hemma igen hämtade vi som sagt bara upp Sara och en massa fika och tog nästa taxi till barnens skola. På fredagarna slutar vanliga skolan 14.20 och så börjar Svenska Skolan inte förrän 16.00 (och slutar 17.45), så för att inte alla föräldrar ska måsta hämta sina barn, åka hem och ge dem mellis och sen åka tillbaka till Svenska skolan så har man startat en "mellisklubb". Alla barnen från 0:an to m 4:an (som ska gå till Svenska skolan sen alltså) träffas i ett litet kök och så turas föräldrarna om att ge dem mellis där. En gång per termin är man ansvarig för att göra fika (vilket alltså var Saras uppdrag idag), men så kommer det även två föräldrar som ska vara med och hjälpa till att hålla koll på barnen. Efter fikat och den fria leken hjälps de tre föräldrarna åt att promenera ner för en liten backe till nästa skola (som är jättestor, men just nu har jag glömt hur många barn det går där). I den stora skolan har Svenska skolan alltså undervisning för de här (ca 22 st) barnen varje fredag.Här ser vi en stor del av skolgården, den har ett stort sol- och regnskydd.

Skolgården är verkligen jätteliten, men det finns en liten gård till nedanför den här huskroppen där de oxå kan leka, fast där är inget tak och där ska äldre barn vara så jag vet inte hur fritt det är för just de här barnen att vara där.


Staket, grindag och vakt finns förstås till skolan, precis som till de Condon där Expatarna bor. Karl och Elsa går på en internationell skola.


Korridorerna är utomhus med klassrum bara på ena sidan.


Så här ser skolgården ut när man tittar ut på den från "mellisrummet".


Massor av skolbussar står uppradade inne på gården - redo att köra barnen hem.


Här är foton på alla grupper av barn som går på skolan. Det är många svenskar, tror att det bara var engelska barn som var fler än svenskarna.


Väggar och dörrar är utsmyckade med barnens alster. Tycker att det var så kul att se att de ritar sina hus precis som våra svenska barn gör, det här kunde väl lika gärna varit en klass i Sävar som ritat sina hus....?


Är det inte en underbar trapp? Den är ganska smal så för att inte barnen ska krocka har man målat den i olika färger och dessutom målat dit fötter som visar vilken sida man ska hålla sig till. Karl berättade att de varje sommar målar om trappen så det är därför den ser så fräsch ut trots alla skor som springer där upp och ner varje dag.


Karl tog med oss på en guidad visning runt skolan (vi hann träffa alla möjliga lärare oxå eftersom  de var i de olika klassrummen som han visade).
Det här är Karls klassrum, han hade en mycket trevlig lärarinna som kom från Australien, hon berättade att hon även jobbat som lärare i Shanghai i ett par år.


Det här är Karls bänk. Vet inte om det syns så väl, men man öppnar inte locket här när man ska stoppa undan sina skolsaker, utan det är bara en öppning framtill - inte så smart, men man behöver ju förstås inte klämma fingrarna...


Elsas klassrum - hur hon ryms med sina långa ben i dessa yttepyttesmå bänkar är för mej en gåta!


Här ser vi "Middle School" (klass 6-8) till vänster och deras skolgård till höger. Här går Karl på musik och så är skolbiblioteket här.


Åter till Karl och Elsas del av skolan.


Svenska skolan har sin undervisning i skolan här nedanför, som synes är det inte många steg, men vägen är vääääldigt trafikerad så man vill inte gärna släppa sina små barn här själva.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0