Onsdag - Arab street

Imorse tog Sara med oss till Arab street, ett område med massor av små butiker och matställen med väldigt lugn atmosfär. Ändå tycker inte jag att Singapore har den där typiska hetsen som storstäder brukar ha.
Det som var riktigt roligt i Arab street var att de hade en underbar bandbutik - från golv till tak, hyllmeter efter hyllmeter var täckt av band i alla de färger och former (nåja, former var kanske att ta i, men med massor av olika mönster iaf). Gissa vem som blev alldeles till sig! Japp, Nicke!!! ...eller inte! Fast han var imponerad han med och pekade på några fina band han oxå. Sara visade även var det fanns butiker fyllda med pärlor! Jösses, det var rena himmelriket för en pysselhäxa som jag. Fast jag höll mig i skinnet och köpte faktiskt inte en enda pärla (än)! *impad*
I Singapore ska religionerna leva sida vid sida, berättade jag väl igår, det innebär oxå att det är förbjudet med kyrkringning och böneutrop. Den här moskén, Masjid Sultan Mosque har dock dispans (fast det var inget ropande när vi var i närheten). Det här är Singapores största moské och den är byggd 1928.


Det mörka "bandet" just under kupolen är glasflaskor som de fattigaste bidragit med i moskébyggandet, alla skulle bidra med något så de som inte hade råd med annat fick alltså bidra med glasflaskor (ej från alkoholhaltiga drycker, eftersom det är emot deras tro).

En scrappares dröm!

Vi hann oxå med ett franskt bageri med mycket goda bakverk!


Lunch blev på ett kinesiskt hak idag, jag tog gårdagens favorit och den var helt okej även på detta stället. Sara däremot hade otur med sin lunch och fick knappt någe kött på sin kycklingrätt, det var mest ben och köttslamsor. Niklas tog samma rätt som Sara men i en annan restaurang och han fick jättefina kycklingbitar!

När Sara lämnat oss för att möta upp barnen efter skolan promenerade jag och Niklas runt och hamnade tillsist på China Town. Där var det en kinesiska som stoppade Niklas och berättade att hon sett oss på MRT:n (tunnelbanan)igår!!! Snacka om att världen är liten och tänk att hon kände igen oss, i och för sig kryllar det ju inte lika mycket av europeer och framförallt inte av skandinaver som det gör av asiater här, men jag är ändå imponerad av att hon lagt våra utseenden på minnet.

När vi kom hem igen satte vi oss på balkongen och väntade på att Elsa skulle bli klar med läxan så att vi kunde gå ner och bada i poolen, som nu blivit rutin för oss tre. När vi väl kom ner hade det börjat regna lite, men det åskade iaf inte (fast medan vi satt ute på balkongen och hörde åskan sa Sara att på andra sidan huset såg hon väldigt mycket blixtrar...).

Till middag blev det idag amerikansk mat, vi åkte till en restaurang som hade ribs (revbensspjäll) som specialitet. Det var iofs god mat, men jag måste nog säga att jag föredrar den mat vi ätit tidigare - både kinamat, sushi och musslor. Efter middagen åkte Sara hem med barnen medan Anders tog med oss på en promenad där han bla visade och berättade om formel1-banan (den som vi skulle ha sett i höstas). Singapore är en fantastisk stad på många sätt, det är mysigt, modernt, stort och litet - allt på samma gång. Dessutom är här ju varmt och skönt, rent och fint och människorna är mycket trevliga och hjälpsamma.

Nu är batteriet slut i datorn (anledningen till att det tvärt tog slut på foton här i bloggen) och dessutom är klockan mycket, så jag säger; på återseende!

Kommentarer
Postat av: Åsa

GWA!!!!!!

Att du kunde hålla dig från att shoppa loss bland band och pärlor!!! Vilken butik med band...

Nicke ser ju ut att vara lite impad i alla fall =)Här tinar det fortfarande mycket. Nu har vi alla cyklarna framme. Gruset på banorna ligger kvar, så vi får ta det lungt.Kram!

/Åsa

2011-04-06 @ 19:13:09
Postat av: Annika

Hej!

Kommer ni er ut på "landet" nå´t? Eller är Singapor endast en ända stor stad? Ja du hur vilka begränsade kunskaper jag besitter.

Här är det lungna gatan. Ida kommer att delta i matchen på söndag. Det är väl möjligen lilla Svante som pratar om mamma ibland, hur hon gör och vad hon säger. Han är väldigt trött när kvällen kommer och ibland somnar han under kvällsläsningen.

Ha de //m

2011-04-06 @ 21:46:58
URL: http://blomstras.blogg.se/
Postat av: Annika

Hej!

Kommer ni er ut på "landet" nå´t? Eller är Singapor endast en ända stor stad? Ja du hur vilka begränsade kunskaper jag besitter.

Här är det lungna gatan. Ida kommer att delta i matchen på söndag. Det är väl möjligen lilla Svante som pratar om mamma ibland, hur hon gör och vad hon säger. Han är väldigt trött när kvällen kommer och ibland somnar han under kvällsläsningen.

Ha de //m

2011-04-06 @ 21:47:24
URL: http://blomstras.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0