Tisdag - China town

Nu är klockan strax efter 22 på kvällen och jag & Niklas sitter på balkongen och njuter av värmen och utsikten.
Idag tog Sara med oss till Chinatown där strosade vi omkring i gränderna fram till lunch.

Mitt i Chinatown ligger ett hindutempel!  Det är Singapores äldsta och viktigaste hinutempel Srri Mariamman, som byggdes 1827. Högst upp på muren ligger heliga kor (inte riktiga förstås).
Själv tyckte jag att det var lite förvånande att hitta hindutemplet i Chinatown, men det är typsikt Singapore att det är en blandning av religioner sida vid sida. Jag kan passa på att berätta att Singapore till ytan är lika stort som halva Öland, men har ca 5,5 miljoner invånare. Majoriteten av befolkningen är kineser sen är det malajer, indier och så en hel hög med olika mindre grupper av nationaliteter. Här är alltid hög luftfuktighet och de högsta och lägsta temperaturerna som uppmätts är 18,4 respektive 37,8 grader.

Nu åter till Chinatown.
Utanför Buddha Tooth Relic Tempel (Buddhas tand sägs finnas där) dukade kvinnor upp radvis med mat, riktigt varför vet vi inte, men vi tror att det är till andarna... Det är visst någon gravrensningshögtid i kina just nu.


Själva satte vi oss på en food court till lunch (en slags marknad med massor av små restauranger med gemensamma bord i mitten, det gör att alla i sällskapet kan beställa sin favorit mat och sen ändå sitta tillsammans med sina vänner - praktiskt). Vi var alla sugna på thai-mat idag så vi var kanske lite tråkiga, men vi beställde samma rätt alla tre + ett par vårrullar och några satayspett från ett par andra stånd.Efter att promenerat tillbaka till där vi "gick in" i Chinatown såg vi att det höll på att dra ihop sig till ett riktigt oväder, därför tog vi en taxi till Raffles hotel. Det är ett anrikt hotell med mycket historia och man kan nästan känna vingslagen av den koloniala tiden. Här uppfanns även den kända drinken Singapore Sling (ett måste om man väl besöker Singapore), Sara berättade att den gjordes för att svalka de få kvinnliga europeer som kom hit under början av 1900-talet.

Vi köpte såklart varsin Singapore Sling på Long Bar, där man även serverades jordnötter vars skal man ska slänga på golvet. Det känns mycket udda i det här mycket rena landet, man få höga böter om man skräpar ner här och klotter är man helt förskonad ifrån. På tal om hur rent här är, måste jag få säga att Singapore är en väldigt grön ö, här finns massor av växter och de som vill bygga här får kompensera genom att ge bidrag till nya växter. Kanske är det här en av anledningarna till att man inte blir svart i näsan här, som man är van att bli när man besöker storstäder normalt sett..
Sara visar Niklas en bananblomma


Medan vi satt inne i svalkan och njöt av våra drinkar drog ett skyfall förbi utanför, så vi var extra glada att få vara inomhus.

Jordnötsskalet skulle vi som sagt var kasta på golvet...


Efter besöket på Raffles åkte Sara hem för att ta emot barnen som gått i skolan idag, det var första dagen för dem efter deras spring holiday. Jag och Niklas åkte till Orchad road (en stor affärsgata) och tittade på alla stora butiker med kända och okända märken, det fanns många fina dyyyyyra butiker där.
Sen åkte vi hem för att ta ett svalkande dopp i poolen (på våning 5), vi fick med oss Elsa (som alltid är pigg på att bada). Det blev dock ett ganska kort bad idag för det åskade ganska kraftigt och vi såg blixtrar på håll, men när vi tyckte att de började komma för nära fick vi åka upp till våning 18 (av 36 möjliga) igen.
Anders som är en riktigt matkännare drog med oss till ett kinesiskt food court där vi beställde in en massa spännande rätter, allt var inte jättegott, men ätbart iaf. Jag fick en riktig favorit, men vad den rätten heter har jag hunnit glömma, det var iaf någonting med nudlar och kyckling.
En typiskt kinesik efterrätt kan vara mixad is med "topping" den ena var med majs och röda bönor (?) den var inte särskillt god och den andra var med något som liknade fruktcocktail och smaklösa geledroppar - inte dåligt men inte vidare gott heller. Här på bilden ser det väl extra läskigt ut då den är tagen efter att vi ätit dem och isen börjat smälta.


Nu ser jag att Bollibompa har börjat hos er och här är hög tid för sängen, alla andra sover redan...

Natti, natt!


Kommentarer
Postat av: Åsa

Låter som om ni har det bara bra. Här har det så smått börjat att skymma, klockan är 19.44 =) Ni kommer inte att känna igen er när ni kommer hem. Det tinar något alldeles fantastikt.Joel hade en toppenhelg. Han påstod redan efter första dagen att det var bättre än på fotbollslägret med övernatting och allt =)

Tor och Joel hoppade i backen med hopp i princip hela tiden, till och med på lördag em var de ute efter att liftarna hade stängt och knatade upp för att kunna hoppa! De fick gå rätt långt upp i backen!Hälsa alla! Kram /Åsa

2011-04-05 @ 19:47:48
Postat av: Annika

I Sävar är allt okey. Barnen är trötta på kvällarna så de slaggar in vid halv åtta. Joel tränar inför ett no-prov som han har på fredag. Det handlar om luften. Joel hade lite ont i halsen i morse så han fick en halv Ipren och det hjälpte tydligen för han var ok ikväll. Kram från sävarborna

2011-04-05 @ 21:18:35
URL: http://blomstras.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0